Dodaj do ulubionych

nocleg w Bangkoku

IP: *.alstom.pl / 172.20.6.* 24.10.03, 14:02
Czy macie jakieś namiary na tani ale w miare wygodny nocleg w Bangkoku.
Nie mam 20 lat i potrzebuję min. wygody. Pokoje bez okien i z łazienkami
wspólnymi na 100 osob mnie nie bawią.
Interesują mnie tylko sprawdzone adresy.
Obserwuj wątek
    • trilo Re: nocleg w Bangkoku 24.10.03, 15:53
      Musialbys sprecyzowac co rozumiesz przez tani. Zobacz na strone:www.bangkok.com
      lub www.sawadee.com Generalnie za 30 $ mozesz znalezc hotel w centrum z
      basenem. Konieczna wczesniejsza rezerwacja przez internet.Juz za 10$
      znajdziesz hotel z klimatyzacja i lazienka. Najpopularniejsze miejsce z
      najtanszych to Kao San Road, ale sa mniej "gwarne" i rownie atrakcyjne cenowo,
      jak np. okolice Lumpini Park. Jezeli sprecyzujesz to moze bede mogl napisac
      szczegolowiej.

• Gość: trilo Re: nocleg w Bangkoku IP: *.bielsko.dialog.net.pl 24.10.03, 23:11
      Jeszcze jedna strona i jak sadze lepsza od
      poprzednich:www.bangkokhoteltravel.com/ Mapki rejonow pozwola ci lepiej
      wybrac. Jezeli oczekujesz czegos ponizej 40$ to moge ci podac adresy hoteli.
      • Gość: wojtek Re: nocleg w Bangkoku IP: *.chello.pl 25.10.03, 00:17
        Hotel First House.Adres - 14/20-29 PETCHBURI 19 ROAD.Bardzo dobry hotel w
        centrum,duze pokoje z klimatyzacja i telewizorem,bardzo czysto.Cena ok.25$ +
        ok.10$ taxi z lotniska.E-mail:firsthse@ksc.th.com. Pozdrawiam
    • Gość: trilo Re: nocleg w Bangkoku IP: *.bielsko.dialog.net.pl 24.10.03, 23:31
      Chcialem napisac ponizej 20$, a napisalem ponizej 40$. Na stronie powyzej ceny
      zaczynaja sie od 17$. 8-9 $ to minimum za przyzwoity hotel w Bangkoku. Piszac
      przyzwoity mam na mysli, klimatyzacje, lazienke, okno.
      • Gość: tiramisu5 Re: nocleg w Bangkoku IP: *.alstom.pl / *.ipartners.pl 27.10.03, 11:17
        DO TRILO
        Myślę, że pomiędzy 10-20 UDS jest ok. Oczywiście interesuje mnie pokój 2
        osobowy z fanem lub klimą i jakaś przyzwoitą łazienką.

Stony przez ciebie proponowana przepatrzyłam już dokładnie, ale np. adresy
        gasthouses są bez www. Z praktyki wiem, że najlepsze są miejsca rekomendowane.

pozdrówka
        • Gość: trilo Re: nocleg w Bangkoku IP: *.bielsko.dialog.net.pl 27.10.03, 13:56
          Ulica Soi Ngamduplee, boczna od Rama 4 Road. Dwa przystanki do centrum (Silom)
          autobusem. Bezposredni autobus do przystani Chao Praya River. Internet szybki
          i tani (Rama 4 Road), nocny "szwedzki" czyli tajski bufet (boczna od Rama 4
          Road, ale po drugiej stronie ulicy). Kilka sklepow 7-eleven (24 na dobe),
          Night Bazar o 5 minut drogi. 3600 sklepikow z wszystkim, naprawde z wszystkim
          i pelno knajpek od tanich do drogich. Boxing Stadium i walki boksu
          tajskiego.Kawalek dalej piekny Lumphini Park.
          1. Pinnancle Hotel - 23$/dwojka ze sniadaniem . Duzy pokoj,telewizor, klima,
          ladna lazienka, codzienna zmiana poscieli i recznikow. Hotel typu lepszy - w
          pokoju gruby dywan, barek sniadania ok.
          www.sawadee.com/bangkok/pinnacle/
          2. Malaysia Hotel - 750 Bht/ dwojka ze sniadaniem. Jak wyzej, ale troche
          nizszy standard i jedno zastrzezenie. Jezeli irytuja Was panowie
          przechadzajacy sie za rece z drugimi panami, no to mozecie miec problem.
          Kiedys w czasach wojny z Wietnamem byla to baza dla zolnierzy amerykanskich na
          przepustce. Po wojnie wietnamskiej, niejako naturalnie byl to rejon z
          panienkami. Teraz panienek juz nie ma, ale pojawiaja sie panowie. Nie kazdy
          lubi widok 60 latka (bialego) , spacerujacego za raczke z 18 latkiem (taj).
          Nikt sie nie narzuca i nie stanowi to , jakiegokolwiek problemu, ale ...
          www.hotelthailand.com/bangkok/malaysia/
          3. Honey House - 370 Bht mniejszy, 390 Bht wiekszy pokoj. Cena za pokoj. Czy
          jestes sam czy z kims cena ta sama. Mniejszy pokoj jest wystarczajacy. Podloga
          w plytkach, lazienka wykafelkowana, czysto, klima, maly balkonik. Na parterze
          sklep spoz. czynny do 24.00. Na przeciwko bardzo dobra restauracja i niedroga.
          Honey House - 35/1-4 Soi Ngamduplee, Rama 4 Road Bangkok 10120
          4. Privacy Hotel - 360 Bht / dwojka. Klima, lazienka i juz. Jeden budynek
          przed Honey House. Standard , moim zdaniem nizszy.
          Miedzy Malaysia Hotel a Privacy i Honey na zakrecie przy 7-eleven stoi wozek z
          zupka. Codziennie od 19/20 do pierwszej w nocy, warto sprobowac. Smaczna i
          kosztuje 20 Bht. Jezeli masz, jakies pytanie chetnie odpowiem, ale teraz musze
          juz brac sie do pracy. Jak tu pracowac , kiedy myslami jestem w Bangkoku.
          • Gość: tiramisu5 Re: nocleg w Bangkoku IP: *.alstom.pl / *.ipartners.pl 27.10.03, 15:28
            Wielkie dzięki

A może wiesz gdzie w Polsce można kupić plan Bangkoku
            • trilo Re: nocleg w Bangkoku 27.10.03, 16:13
              Widzialem w Polsce w ksiegarniach. W kazdym przewodniku o Tajlandii, oraz
              zobacz strony:
              www.bangkok-maps.com/
              www.groovymap.com/map_files/bangkok_by_day/main.html
              Do wstepnego zapoznania sie powinno wystarczyc, a na lotnisku w Bangkoku leza
              darmowe mapy. Jezeli nie znajdziesz, a baaaaaaaaardzo ci zalezy wyslij swoj
              adres na mojego maila. Mam kilka map Bangkoku (lotniskowych) moge ci wyslac.
          • Gość: Tiramisu5 Re: nocleg w Bangkoku IP: *.alstom.pl / *.ipartners.pl 28.10.03, 09:01
            Trilo,
            Polecane przez ciebie miejsca znalazłam na planie. Jest OK. Czy masz fax, mail
            lub telefon do Honey House i Privacy House ( rezerwacja)
            Pozdrówka
            • Gość: trilo Re: nocleg w Bangkoku IP: *.bielsko.dialog.net.pl 28.10.03, 15:23
              Honey House - telefon - 679-8112-3, 679-8812-4, 679-9904-6. Niestety telefony
              niewiele pomoga. W recepcji siedza na zmiane kobieta i mezczyzna, ale
              znajomosc angielskiego sprowadza sie do podstawowych slow. Bardziej "rozmowny"
              jest facet. Spalem tam kilkadziesiat razy, ale tylko raz nie bylo miejsca.
              Wtedy dostalem pokoj w czesci dla wynajmujacych pokoje na dluzej. Mozecie
              jechac w ciemno. Taksowka z lotniska to koszt ok. 230 Bht+ 50 Bht (doplata
              lotniskowa). Tyle wyjdzie , jezeli pojedziecie higwayem. Za autobus zaplacicie
              2x 100 Bht + plus tuk - tuk i jezeli nie znacie miasta to nie ma sensu.
              Taksowkarz zapyta czy jechac "normalna" droga czy higwayem. Najlepiej wydrukuj
              sobie ten fragment mapy z ulica Soi Ngamduplee, poniewaz taksowkarze tez
              bardzo rzadko mowia po angielsku. Moga znac Pinnancle hotel. Jezeli juz
              wjedzie na Soi Ngamduplee to jadac od lotniska wjedzie od Rama 4 Road, wtedy
              powiedz, zeby jechal prosto. Po ok. 300 metrach po prawej stronie bedzie
              Malaysia Hotel, dalej skrzyzowanie i po lewej 7-eleven. 20 metrow dalej po
              lewej najpierw Privacy Hotel , a pozniej Honey House. Polecam ten drugi. Kilka
              knajpek znajduje sie za 7-eleven. Idac od hotelu skrecacie obok 7-eleven w
              prawo i prosto uliczka. Nam z zona bardzo smakowalo u Chinczyka zaraz za 7-
              eleven, ale niestety ostatnio (1,5 miesiaca temu), juz nie chcialo mu sie
              gotowac i sprzedawal tylko browarek. Nazywaja go Papa. Pozdrowienia i bawcie
              sie dobrze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka