Gość: Ewa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.04, 16:07 Zamierzam zawrzeć slub cywilny za granicą, tak żeby połączyć go od razu z podróżą poslubną . Może macie pomysł na jakieś ciekawe miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kokarda Re: ślub za granicą 01.01.04, 16:25 pobralismy sie w Meksyku na plazy, jak cie interesuje to sluze szczegolami, ale chetniej poza forum kokarda@NOSPAM.gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TGIF Re: ślub za granicą IP: *.SNVACAID.dynamic.covad.net 01.01.04, 19:06 A my w all inclusive resorcie na Jamajce,takim tylko dla par /Sandals/! Do dzisiaj uwazam, ze to byl jeden z naszych lepszych pomyslow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toffik Re: ślub za granicą IP: 195.116.107.* 02.01.04, 13:38 ja bralem w Lizbonie w ambasadzie - bardzo fajnie, kameralna uroczystosc, romantyczne miasto - polecam Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenapilat Re: ślub za granicą 02.01.04, 19:52 Gość portalu: Toffik napisał(a): > ja bralem w Lizbonie w ambasadzie - bardzo fajnie, kameralna uroczystosc, > romantyczne miasto - polecam A powiedzcie jak to zalatwic? Jakie papiery, gdzie skladac??? Bo tez mi sie podoba taki pomysl... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: ślub za granicą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.04, 20:03 to już sprawdzilam, tak naprawde nie jest to duzo trudniejsze niż slub cywilny w Polsce, musisz mieć tylko dodatkowo zaśwaidczenie z USC stwierdzające zdolność do zawarcia małżeństwa - no i umówić się w ambasadzie lub konsulacie - po prostu zadzwoń tam wcześniej to Ci wszystko wytłumaczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: ślub za granicą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.04, 20:43 A gdzie mieszkałeś w Lizbonie? Może masz namiar na jakiś dobry hotel? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toffik Re: ślub za granicą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.04, 13:26 to bylo wprawdzie 5 lat temu :-), ale hotel pamietam - w samym centrum, nazywal sie Pensao Portuense, bardzo mily rodzinny hotelo-pensjonacik. Wiecej danych nie mam, ale moze cos wygrzebiesz w google Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: ślub za granicą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.04, 13:46 dzieki Odpowiedz Link Zgłoś