Dodaj do ulubionych

PILNE! Problem ze zdobyciem leku ARAVA ! ! !

29.06.06, 12:38
Chora na gościec /mama/, która jest na liście osób upoważnionych do otrzymywania Aravy /lek refundowany dla około 97 osób zakwalifikowanych w województwie pomorskim/ - nie jest w stanie odebrać leku na czas. Mieszka 150 kilometrów od Sopockiego Wojewódzkiego Zespołu Reumatologicznego, gdzie może odebrać Aravę.Przychodnia otrzymuje 4-8 opakowań!!! Już kilkakrotnie stało się tak, że pojechała do Sopotu i wróciła z pustymi rękami, bo to, co było rozeszło się w ciągu kilku godzin. W praktyce wygląda to tak, że Aravę dostaje się na zasadzie "kto pierwszy ten lepszy". Efektem tego jest to /przynajmniej tak informuje się pacjentów/, że tylko 40% chorych dostaje lek. Przecież to istna paranoja! Proszę o wszelkie sugestie dotyczące tej sprawy. Może ktoś poradzi, jak zdobyć lek i nie przerywać terapii. Chora jest rencistką i oczywiście nie stać jej na płacenie 500 PLN za opakowanie. Dodam, że dziś chora uzyskała informację, że "można się dowiadywać" o Aravę pod koniec lipca.
Obserwuj wątek
    • aga-83 Re: PILNE! Problem ze zdobyciem leku ARAVA ! ! ! 29.06.06, 17:12
      To jest podejrzane...Najlepiej będzie jak się skonultujecie z lekarzem-ale nie
      telefonicznie tylko osobiście pojsc do lekarki prowadzącej i zapytać o co
      chodzi. A jak zbyje to należy isc do konsultanta wojewodzkiego dr Bykowskiej i
      zapytać o Ja co chodzi (ta dr raczej nie zbywa ludzi). Pytajcie lekarki a nie
      pań z rejestracji...
    • annaszostak Re: PILNE! Problem ze zdobyciem leku ARAVA ! ! ! 12.07.06, 14:11
      Wysłałam Ci maila. Mogę odsprzedać moją aravę, którą mi ciocia załatwiła po
      cenie rynkowej z grunia 2005 roku (350zł). Ja teraz biorę aravę i mtx z
      instytutu, ale jak będę w potrzebie to też będę szukała, żeby skadś zdobyć
      taniej. :) Pozdrawiam.
    • anka.sobo Re: PILNE! Problem ze zdobyciem leku ARAVA ! ! ! 16.10.06, 15:36
      Czesc!tez choruje na rzs i bralam arave lecz krotko bo moj organizm ja
      odrzucil.Mam jednak cale opakowanie i moge je sprzedac za 200zl.Pisz na
      asob@onet.eu.pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka