magdaj13 09.08.08, 12:08 O tym leku przeczytałam w internecie czy ktoś z was go bierze? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beatzet Re: Lek Humira? 09.08.08, 13:12 hej,wczoraj napisalam o Mabterze;dzis widze,ze piszesz o Humirze. Moge Ci tylko napisac,ze jestem pare dni przed podaniem Mabtery i sama nie wiem,jaki bedzie wynik,ale z tego co dowiedzialam sie od mojej lekarki reumatolog z Inst.Reumat.ze Humira-jak i Mabtera-jest lekiem o bardzo dobrych wynikach remisji w RZS.Gdy bylam w czerwcu na "rzekomym'podaniu Mabtery,byla dziewczyna,ktora akurat miala podawana Humire i byla b.zadowolona-chroba zaczynala powoli sie zatrzymywac.Jednak trzeba miec na uwadze,ze kazdy organizm zachowuje sie inaczej i u kazdego sa inne rezultaty.Ja bralam juz wszystko,co bylo z lekow biolog.i zawsze bylo tak,ze po 2-3m-cach byl nawrot gorszy niz poprzednio.. ale uwazam,ze probowac trzeba. Wiec-probuj! sciaskam,Beata Odpowiedz Link
anka.sobo Re: Lek Humira? 13.08.08, 21:55 Czesc czy przy Humirze i Mabtherze bierze się Methotrexat,czy te leki można przyjmować w monoterapii bez Mtx? Odpowiedz Link
klon68 Re: Lek Humira? 20.08.08, 16:34 Cześć ja właśnie czekam na wyniki z kompletu badań łącznie z HIV i ponoć mam zacząć. Trochę się boję, bo nie wiem co to będzie i jak to zadziała . Do niedawna myślałm ,że będę brała remikade, ale że nie byłam wcześniej przygotowana (tzn. nie brałam odpowiednio wcześnie MTX)chcą mi właśnie włączyć Humirę. Wcześniej pisałam na forum o moich rozterkach, ale dotyczącym remicade lecz i przy tym leku mam wątpliwości w związku z moim samopoczuciem. Odpowiedz Link
lildragon Re: Lek Humira? 26.08.08, 08:34 Witam, Moja druga polowa bierze Humire juz od 5 miesiecy. Bierze takze MTX. Czuje sie rewelacyjnie, czasami sa gorsze dni, ale ogolnie to prawie jakby byla zdrowa. Pozdrawiam, Odpowiedz Link
bakter33 Re: Lek Humira? 18.10.08, 22:07 Mam 19 lat i od lutego spondyloartropatie seronegatywną. Dostałem właśnie wczoraj 3 raz lek Humira. Powiem tak jak dla mnie jest on rewelacyjny. Ponieważ już po pierwszej aplikacji, drugiego dnia czułem sie o wiele lepiej, ustąpiły dokuczające bóle nasilające sie szcególnie w moim przypadku wieczorem. Bóle dokuczały mi każdego dnia a przez ten okres od 1 zaaplikowania już nie pamiętam jak to bolało;) Wreście moge funkcjonować jak normalny człowiek. I do tego wyniki krwi sa doskonałe: OB z 90 do 3 CRP z 60 do 1 hemoglobina i próby wątrobowe również dobre Jak na razie nie odczuwam żadnych skutków ubocznych. Odpowiedz Link
serado52 Re: Lek Humira? 19.08.22, 22:50 Halo pani Magdaj 13 Jastem w posiadaniu oryginalnej Humiry w ampulkostrzykawkach 40mg. Okres waznosci jest do konca marca 2023 posiadam 10 ampulkostrzykawek jezeli jest pani zainteresowana zakupem Humiry. Prosze o kontakt telefoniczny pod Nr. +48 533 288 424 Robert Odpowiedz Link
tommy122001 Re: Lek Humira? 25.08.22, 20:17 Tak Biorę osobiście, najlepszy lek na świecie. To jest bilogiczny pod oryginalną nazwą Humira ! Wszystkie inne to są leki biopochodne uwierz mi ,że nie działają tak samo , są tańsze zgadza się ale.maja dużo skutków ubocznych .Humira jest wytwarzana naturalnie Odpowiedz Link