ekasia 16.03.04, 21:52 Czy ktoś był w Stegnie? Chodzi mi o czystośc plaży, bazę gastronomiczną, warunki wypoczynku itp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: JANA Re: Stegna IP: *.mofnet.gov.pl 18.03.04, 13:07 W Stegnie bywam bardzo często.Jest o.k. Plaża ładna,czysto.Jest dużo barków i restauracji- można wybierać.Jest też duży wybór ośrodków i kwater prywatnych.Stegna to dobre miejsce wypadowe.Blisko do Gdańska,do Krynicy,do Malborka i wiele innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werty Re: Stegna IP: 62.233.164.* 20.03.04, 08:12 Niestety ja mam inne zdanie. Stegna to mała mieścina dla matek z dziećmi. Plaża owszem czysta, ale baza gastronomoczna beznadziejna. Zwłaszcza wieczorem o 19 miasteczko świeci pustkami. Zdecydowanie polecam Sztutowo, a najlepiej Krynicę. Jeśli już tam pojedziesz to wybierz się do Mikoszewa, gdzie Wisła wpada do Bałtyku i bursztyny można zbierać garściami. Ewentualnie polecam niedrogi pensjonat w Jantarze, nie pamiętam nazwy (może i Jantar) z basenem. Ceny coś ok 35 zł. Pozdrawiam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OGI Re: Stegna IP: 62.233.164.* 20.03.04, 13:42 Jeżeli chodzi o pensjonat w Jantarze to polecam pensjonat BURSZTYN w cenie 30- 35 złotych Odpowiedz Link Zgłoś
pstosia Re: Stegna 22.03.04, 19:07 w stegnie od miasta jest dosc dlaeko do plazy [ok 2 km] w cenach tak za bardzo sie nie orientuje, ale my znalazlysmy "pole namiotowe" za 8zl/doba od osoby z lazienka, kuchnia itp. u jakiej babeczki na podworku - warunki dobre:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Stegna IP: 213.241.20.* 24.03.04, 11:42 stegna jest ohydną śmierdzącą dziurą - ani to dla wielbicieli hałaśliwych dyskotek (bo nie ma), ani to dla poszukujących spokoju matek z dziećmi (bo smrodliwie jak w mieście). Te drugie znajdą coś dla siebie w stegnie przy samej plaży - tam jest dużo ośrodków, niektóre owszem bardzo ładne. Ale koniecznie trzeba pytać o położenie ośrodka czy kwater, bo z samej stegny jest do morza bardzo bardzo daleko, taką wybetonowaną ulicą pod górę, żadna atrakcja. Rzeczywiście tuż obok jantar jest znacznie fajniejszy - milszy, mniejszy, cichszy, mniej spalin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jana Re: Stegna IP: *.mofnet.gov.pl 25.03.04, 14:13 ludzie co Wy za bzdury wypisujecie.od 20 lat bywam w Stegnie .Jest to miłe miejsce dla każdego.Mama z dziećmi będzie zadowolona bo dla maluchów są atrakcje takie jak wszędzie(wesołe mini miasteczko,gumowe skocznie.jazda konikami itp)Ci co lubią się pobawić mogą korzystać z dyskoteki("Stara Leśna) lub codzienne bezpłatne dansingi Pod Strzechą.Mam wrażenie że krytykujący Stegnę byli tam chyba za czasów PRL-u Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werty Re: Stegna IP: 62.233.164.* 26.03.04, 07:11 Jestem w Stegnie co roku na koloniach z dzieciakami. Więc wiem jak jest. Małe, nieciekawe miasteczko. Niewiele przyzwoitych kwater i pensjonatów. Brak rozrywki. Chyba, że basen z piłeczkami dla dzieci i te nędzne "wesołe" miasteczko z 3 małymi karuzelami dla maluchów. Wieczorami pustka na ulicach. Konsumpcja raczej w obiekcie zamieszkania, bo oprócz smażalni brak pubów, a nawet miejskiego baru. Do morza kawał drogi. Po to jeździ się na kolonie w takie miejsca, bo mało prawdopodobne, że dzieci zgubią się na plaży wśród tłumu. Jeden od drugiego na plaży leży w odległości kilkunastu metrów. Zdecydowanie stawiam na WŁADYSŁAWOWO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jana Re: Stegna IP: *.mofnet.gov.pl 26.03.04, 11:42 werty co Ty klepiesz W centrum Stegny sA trzy duże restauracje,mniejszych chyba z pięć.Co to znaczy ,że wieczorem jest pusto?Ja cały czas obserwuję spacerujących a że nie "wyją do księżyca" i zachowują się kulturalnie to chyba plus.W porcie wieczorem można miło spędzić czas popijając piwko,słuchając muzyki itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werty Re: Stegna IP: 62.233.164.* 30.03.04, 00:53 Może niech sama zainteresowana pojedzie do Stegny, a po powrocie sama się wypowie. Czekam z niecierpliwością:-)) Odpowiedz Link Zgłoś