Dodaj do ulubionych

Pozdrowienia z Chorwacji

12.07.17, 22:05
dla wypoczywających nad Bałtykiem. U nas 34 stopnie, słoneczko świeci cały dzień. Krystaliczna woda 26 stopni. A jak u was? Czy mam czego żałować bo w ostatniej chwili zamieniłem Bałtyk na Adriatyk.
Obserwuj wątek
    • dabki11 Re: Pozdrowienia z Chorwacji 13.07.17, 00:30
      A czy pietruszkę którą handlujesz też kupią chorwaci ?
    • narsarsuaq Re: Pozdrowienia z Chorwacji 13.07.17, 14:42
      Nad Bałtykiem jest cieplej niż na Grenlandii.
      • ja.s.i.u Re: Pozdrowienia z Chorwacji 15.07.17, 13:45
        Dziwnie stawiasz temat. Moim marzeniem jest w przyszłym roku wybrać się do Bułgarii. Wiesz czemu? Bo nigdy w Bułgarii nie byłem. Że na Kanary mógłbym jechać? Ale ja na każdej wyspie tam byłem, w tym roku w Wielkanoc Gran Canaria, za 3 tygodnie 10 nocy w dobrym hotelu po raz kolejny na Teneryfie. Właściwie, to całą południową Europę znam nieźle, a w Bułgarii nie byłem, stąd moje marzenie, by tam pojechać.

A w Karwi w zeszłym roku było naprawdę fajnie. Oprócz Karwi była Portugalia, były też Kanary (Lanzarote) i wiesz, w Karwi było fantastycznie. Może dlatego, że z rodziną, że z najbliższymi.

Dlatego z mojego punktu widzenia, chyba masz czego żałować, bo Bałtyk potrafi być bardzo fajny.
    • kaziol36 Re: Pozdrowienia z Chorwacji 15.07.17, 19:55
      Bałtycki deszcz leczy podagrę.
    • kobalt_x Re: Pozdrowienia z Chorwacji 15.07.17, 21:37
      Co za snobstwo!
      • ja.s.i.u Re: Pozdrowienia z Chorwacji 16.07.17, 10:53
        kobalt_x to nie snobstwo. Dorwał się taki do ciepłego morza i niczego innego nie widzi.

Nie widzi na przykład, że musi rozłożyć matę w tłoku na betonowym nabrzeżu, albo na ostrych kamieniach. Że piachu na lekarstwo, a wchodząc do wody musisz od razu płynąć, bo przy skałach, czy nabrzeżu głęboko. Wiem, widziałem jak to wygląda, widziałem poranione od kolców jeżowców nogi. Wszędzie w plażowych butach.

I to jest właśnie odpowiedź na zadane pytanie: "Czy mam czego żałować". Piasku przede wszystkim!
        • itm.an Re: Pozdrowienia z Chorwacji 19.07.17, 23:21
          Ojej,to w tej Chorwacji musi być okropnie...
    • kaziol36 Re: Pozdrowienia z Chorwacji 16.07.17, 17:08
      Zachmurzenie wzmaga drażliwość.
    • ziemba2 Re: Pozdrowienia z Chorwacji 21.07.17, 00:19
      Czy masz czego żałować, nie wiem, zależy co kto lubi.
      Jak lubisz tułać się autem 15 godzin, ciągnąc ze sobą z Polski zgrzewki piwa i kiełbasę w słoikach, leżeć na słomianej macie z Lidla na betonowym chodniku przy 34 stopniach, to pewnie warto.
      Ja tam wolę pensjonat nad Bałtykiem, dzieci bardziej zadowolone, wyżywienie All, krystalicznie czysta woda jest w basenie przy plaży ( 26 stopni ) chyba, że wieje to przechodzimy na kryty.
      Zamki z piasku budujemy na plaży i tak przez 2 tygodnie. No, jeszcze parę wycieczek aby uatrakcyjnić im pobyt.
      Ja bym się w życiu nie zamienił.
      • itm.an Re: Pozdrowienia z Chorwacji 21.07.17, 12:46
        Witam
        Czy można podac namiary na ten pensjonat ?Lubimy ciepła wodę zatem basen z 26 st będzie idealny.
    • kobalt_x Re: Pozdrowienia z Chorwacji 22.07.17, 16:23
      Chorwację warto pozwiedzać ale po kamienie i jeżowce można do tańszej Albanii pojechać. Tak prawdę mówiąc to z tego co pamiętam na plażach różnych mórz dużo ludzi leży i najwyżej się wodą ochlapie. Bywało, że się nieswojo czułam, bo ja pływam. Po co komuś wyższa temperatura wody do chlapania?
    • tomaszek1990aszek Re: Pozdrowienia z Chorwacji 24.07.17, 15:03
      Ja jednak i tak pozostanę przy pięknym polskim morzu :)
      • ametystowa.pani Re: Pozdrowienia z Chorwacji 10.08.17, 15:52
        Oj ale ktoś się chciał pochwalić tym wątkiem:) To jakieś osiągniecie być w Chorwacji? Raz rozważałam Chorwację jak musiałam ograniczyć wydatki na wakacje. Była najtańsza. Mieszkam nad naszym polskim morzem. A teraz tutaj jest naprawdę fajna pogoda, sporo się dzieje. Dużo lepszy czas na wakacje dla osób spragnionych wody niż te upały na południu. Ale namawiać nie trzeba, tu i tak turystów mamy masę. Czuje się też ten klimat/luz wakacyjny.
    • xxlxx63 Re: Pozdrowienia z Chorwacji 10.08.17, 23:59
      słoiki wytrzymały podróż

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka