04.05.11, 20:57
Pustkowo - miejscowość nadmorska - był ktoś może kiedyś?
Obserwuj wątek
    • halina_n2 Re: Pustkowo 04.05.11, 22:41
      Kiedyś GPS zaprowadził mnie zamiast na Bałtycką w Rewalu na Bałtycką w Pustkowie w gminie Rewal ;). Wrażenia raczej nieciekawe.
      • bozena.1965 Re: Pustkowo 05.03.15, 19:00
        Dlaczego wrażenia nieciekawe?
        Pustkowo zdecydowanie ładniej położone jest od Rewala ale prawdą jest, że młodzieży może brakować dyskotek
        Zdjęcia Pustkowa oraz informacje
    • echo1111 Re: Pustkowo 05.05.11, 12:59
      Najspokojniejsza nadmorska miejscowość w jakiej byłam - polecam dla osób chcących sie wyciszyć i dla tych którzy nie lubia zatłoczonych plaż. Idealna na wypoczynek z małymi dziećmi.
    • koza_w_rajtuzach Re: Pustkowo 05.05.11, 13:12
      jak byliśmy nad morzem, to zajechaliśmy do Pustkowa... tam chyba jest się za karę. Nic tam nie ma, wszędzie jakieś krzyże.
      • joko5 Re: Pustkowo 05.05.11, 16:08
        Zależy czego szukasz i oczekujesz. Jeśli chcesz mieś święty spokój to idealna miejscowość. Spacerkiem (10min) dochodzisz do gwarnego Pobierowa.
        • js31 Re: Pustkowo 05.05.11, 22:03
          dziękuję za opinie - to chyba coś dla mnie. Mam jeszcze pytanie o zejście na plażę - czy jest bardzo strome? Czy są jakieś schody lub jest ono czymś wyłożone?
          • joko5 Re: Pustkowo 06.05.11, 16:19
            Główne zejście to dość długa pochyła, wybetonowana droga.
            • echo1111 Re: Pustkowo 13.05.11, 11:34
              są 2 lub 3 zejścia, jedno jest takie że spokojnie można zjechać wózkiem
              • dorota.skupa Re: Pustkowo 13.05.11, 13:06
                A jakieś konkretne miejsca - pensjonaty bądź ośrodki, domki, w pasie przy morzu (od strony Pobierowa ale niekoniecznie. Możecie coś konkretnego polecić?
                • echo1111 Re: Pustkowo 14.05.11, 17:49
                  Ja mogę polecić willę Matex, mają pokoje z aneksami i łazienkami oraz apartamenty, bardzo dobre warunki,a kuchnia wyposażona chyba we wszystko co jest możliwe ;) do morza bardzo blisko i położenie jest od strony Pobierowa choc jest to tak nieduża miejscowość że wszędzie jest niedaleko.
    • a.g.g.a Re: Pustkowo 18.05.11, 23:10
      My się wybieramy w lipcu do Matexu.Znajomi byli w Pustkowie i bardzo polecają tą miejscowość ze względu na ciszę,spokój i szerokie,niezatłoczone plaże.Sam Matex,jak ktos wczśniej wspomniał,jest bardzo fajnym ośrodkiem
      • turetka5 Re: Pustkowo 20.05.11, 21:31
        główne zejście w pustkowie szerokie wybetonowane spokojnie można wózkiem zjechać , miejscowość nie wielka spokojna idealna dla rodzin z dziećmi plaża czysta , można zrobić sobie spacerek do Pobierowa lub w drugą stronę do Trzęsaacza
    • annadnx Pustkowo Opis i Atrakcje 23.05.11, 19:33
      Pustkowo to całkiem fajna miejscowość.
      Tu znajdziecie opis Pustkowa i atrakcji => Pustkowo
      • js31 Re: Pustkowo Opis i Atrakcje 24.06.11, 19:37
        Mam jeszcze jedno pytanie - czy oprócz dwóch głównych zejść na plażę są może jakieś "dzikie" boczne zejścia? Wiadomo, często tak jest jest, że turyści "wydeptają" coś dodatkowego. Będę raczej na obrzeżach tej miejscowości i chętnie bym sobie skróciła przejście na plażę.
    • gosiaczek278 Re: Pustkowo 26.06.11, 10:46
      miejscowośc super dla mnie i dzieciaków. a czy znacie jakies inne noclegi - nie ukrywam, że tańsze mnie interesuja. chodzi o przepsanie nocki i aby się gdzieś umyć. bez udogodnień.
      polecicie coś?? znacie coś??
      • a.g.g.a Re: Pustkowo 17.07.11, 11:02
        Właśnie wróciliśmy z Pustkowa z Matexu i bardzo polecamy!Już wiemy,że za rok też się tam wybierzemy:) Miejscowość i ośrodek idealne dla rodzin z dziećmi! Odwiedziliśmy wszystkie okoliczne miejscowości(Pobierowo,Rewal,Trzęsacz,Niechorze,Dziwnów, nawet Międzyzdroje),Pustkowo w naszym odczuciu było najprzyjemniejsze. Zwolennikom większych miejscowości poleciłabym Niechorze i osławiony Kaprys.
        Matex okazał sie strzałem w 10.Ma wszystko,czego potrzeba do udanego wypoczynku.Rodzinna atmosfera,basen,siłownia,ogólnodostępna świetlica,kuchnia i łazienka.Pokoje czyste i ładne,w pełni wyposażony aneks kuchenny,w łazience środki czystości. Właściciel sympatyczny,chętny do pomocy w razie problemów.Na zakończenie blisko do morza:)
        • echo1111 Re: Pustkowo 21.07.11, 09:25
          może tak nie reklamujmy bo za rok trudno będzie wynająć kwaterę :) jest tam jeszcze czarny piesek Kłębek?
          • a.g.g.a Re: Pustkowo 22.07.11, 13:06
            Hehe,fakt,a do tego właściciel podniesie ceny;)
            Kłębka nie ma,ale jest inny mały,czarny,młody piesek
            • kat_tar Re: Pustkowo 07.03.15, 19:14
              W tym roku już nie ma wolnych miejsc na lipiec a cena normalna.
    • cog79 Re: Pustkowo 27.03.15, 09:24
      Witam,
      Mógłby ktoś napisać coś więcej o miejscowości, bo w necie jest w sumie mało informacji.
      Jest bankomat, gdzie najlepiej jeść, jakaś smażalnia, sklepy spożywcze, coś dla dzieci?
      I może dziwne pytanie, ale jest toaleta na plaży?
      • cog79 Re: Pustkowo 21.07.15, 23:42
        Teraz już mogę sam sobie odpowiedzieć. Może komuś się przyda.

Mapa: oi60.tinypic.com/v4b30k.jpg

Bankomatu w Pustkowie nie ma. Najbliższy był w Trzęsaczu - można przejść na nogach, ok. 2km.
        W drugą stronę był w Pobierowie - ok. 3-3,5km.

Stacja benzynowa - BP w Pobierowie, przy głównej drodze, nr 102.

Praktycznie cały handel skupiony jest wzdłuż ulicy Słonecznej - kilka miejsc z jedzeniem, kilka sklepów spożywczych i z chemią, sklepy z pamiątkami, wypożyczalnie jeżdżącego badziewia (trójkołowe, czwórkołowe, 1, 2, 4 osobowe).

Jeśli chodzi o jedzenie to w restauracjach/smażalniach jakość i ceny wakacyjne - da się zjeść, a cena może zaskoczyć. Podobnie w jednej "włoskiej" restauracji (pizza, spagetti).
        Kilka bud (mniej lub bardziej zabudowanych) z goframi, lodami, kawą.

Sklepy spożywcze z dość dobrym zaopatrzeniem - praktycznie wszystko (bez szaleństw) można było kupić. Czynne od 7-7:30 do 22-23.

Jest też jedna "wędzarnia ryb". W cudzysłowie, bo ryby są wędzone w Rewalu i sprzedawane w Pustkowie. Dość duży wybór. Codziennie dowożone są świeże. Jadłem - bardzo dobre.

Kilka punktów handlowych jest też na ulicy Nadmorskiej - np. buda z kurczakami z rożna - 20zł cały.

Kartą płacić się nie da - nie ma terminali. Jest wprawdzie jedne sklep z terminalem, ale mają problemy z zasięgiem.

Główne zejście na plażę znajduję się koło krzyża i przy deptaku (mapa). Jest to pochylnia, tak że nie ma problemów z dotarciem nad morze z wózkiem.
        Dwa pozostałe zejścia - ul. Spacerowa i Bałtycka - schody.

Toaleta jest przy deptaku, przy głównym zejściu na plaże - 2zł, przy zejściu przy ul. Spacerowej była nieczynna - naklejona kartka, że została zdewastowana. Swoją drogą nie wyglądało za bardzo, żeby ktoś miał zamiar ją naprawić.
        Przy ul. Bałtyckiej nie wiem czy była czynna - nie dotarłem.
        W restauracjach również były WC - dla klientów za darmo, dla reszty 1, 2zł.

Plaża super - szeroka, czysta. Miejsce można było znaleźć bez problemu o każdej porze dnia.
        Wiadomo, że jak była piękna pogoda, to koło południa mogło nie być w pierwszej linii od wody. Ale w drugiej już beż problemów - wystarczyło przejść parę kroków od wejścia.

Ratownicy od 10 do 18, w dwóch miejscach. Między głównym zejściem a boiskami do siatkówki.

Na plaży, przy głównym zejściu znajduję się knajpa Sabat - www.sabat-restauracje.pl/nasze-restauracje/sabat-beach-pustkowo/
        Polecam - bardzo fajne miejsce, dobre jedzenie, dobre drinki, wieczorem muzyka na żywo.
        Toalet - dla klientów - za darmo, reszta - 2zł.

Poza tym na plaży: 2 boiska do siatkówki, zjeżdżalnia i huśtawka dla dzieci (stan tech. taki sobie), takie coś do skakania (duży balon?)

Plac zabaw dla dzieci w parku między ul. Spacerową a krzyżem - huśtawki równoważnie i wahadła, bujaki na sprężynach, domek do przechodzenia.
        Przy ul. Słonecznej domek z kulkami.

W miejscowości głównie rodziny z dziećmi i kilka kolonii. Z zagranicznych gości przewinęło się kilka rodzin z Niemiec.
        Miejscowość jest mała - z ul. Akacjowej gdzie mieszkaliśmy na plaże z 2 letnim dzieckiem (o jakie fajne kamyki, o a tam piesek, a tu patyk) szło się może 10 min. Tak, że spokojnie, bez dziecka, można było dojść w 5.
        O godzinie 23 panowała już kompletna cisza.

Jakby ktoś preferował to msze w niedziele o 10:00 na rogu Akacjowej i Słonecznej, w prowizorycznej kaplicy.

To chyba tyle.
        • violat36 Re: Pustkowo 27.07.15, 13:06
          cog79 potwierdzam informacje ponieważ własnie wróciłam z rodziną z Pustkowa. Byliśmy tam po raz trzeci z dziećmi - Pustkowo stworzone jest do wypoczynku z nimi. Chcę jednak zwrócić uwagę na Ośrodki, kwatery, noclegi. Ostrzegam przed Ośrodkiem Izabella, jesli ktoś zamierza właśnie tam się wybrać to lepiej niech zrezygnuje. Właściciele podają nieprawdziwe informacje, brud, smród, są bardzo aroganccy. Czytałam tu na forum również bardzo negatywne opinie o tym ośrodku, szkoda, że przed wyjazdem nie poczytałam opinii.
        • kasik2501 Re: Pustkowo 26.08.15, 08:37
          Informacje oczywiście potwierdzam trafniej nie można tego ująć.Natomiast mam tylko jedno spostrzeżenie odnośnie plaży .Wejście do morza w niektórych miejscach od razu głębokie i nieprzyjemne .To chyba wina połamanych małych muszelek więc zaciskamy zęby i wchodzimy,będąc z małym dwu letnim brzdącem które biegnie do wody na złamanie karku trzeba mieć oczyszeroko otwarte.
    • operatorcnc Re: Pustkowo 05.02.16, 09:32
      Moze ktos byl w domkach Bryza w pustkowo Prosze o opinie
      • marek.7575 Re: Pustkowo 22.03.16, 23:32
        Witam. W domkach BRYZA akurat nie byłem, ale przyjeżdżam do tej miejscowości od 15 lat i byłem w kilku miejscach. Ostatnio w domkach EDEN przy ul. Polnej w Pustkowie i ostrzegam wszystkich przed tym miejscem!!!!!!
        Płacąc ponad 300 zł. za dobę ibędąc z małymi dziećmi, nie mieliśmy nawet ciepłej wody. Właściciele, cwaniacy i naciągacze oszczędzają tam dosłownie na wszystkim np. Pan właściciel puka mi w drzwi, że mam kończyć brać prysznic a wieczorem, że mam już gasić światło!!!!!! Na swojej stronie podają też nieprawdziwe informacje, na miejscu okazuje się, że za parking musimy dodatkowo płacić. Dzieci nie mogły się swobodnie bawić na posesji, bo to przeszkadza właścicielom, a na stronie reklamują się, że
        to miejsceprzyjazne dzieciom????? Najgorsze miejsce w jakim byłem. Nie polecam!!!!!!!
    • ela_0001 Re: Pustkowo 11.08.17, 23:02
      ja byłam niedawno i nie polecam pokojów i domków przy ul. Bałtyckiej 1 - właściciele Zenon i Janina Hodow... są nieobliczalni Wszystko by dało się przeżyć, gdyby nie wadliwa klamka/zamek, od wejściowych drzwi do naszego pokoju. Stara lichota zepsuła się pierwszego dnia, przez co przez dwa dni nie mogliśmy zamknąć drzwi. Właściciele zamiast przeprosić za niedogodności wręczyli nam rachunek na 100 zł, za naprawę. Oprócz tego owy pokój posiadał kilka wad, właściciele sprzątają sami i zapominają, że sprzątanie nie polega tylko na poodkurzaniu i umyciu sanitariów. W pokoju było wiele uchybień dotyczących czystości: pod prysznicem były zagrzybiałe fugi i uszczelnienie z sylikonu, na dodatek na macie antypoślizgowej też był grzyb, wąż od słuchawki od x-lat nie wymieniany i nie myty - całkowicie zasyfiały; tzw kuchenka elektryczna cała brudna również wyglądała jakby nigdy jej nikt nie mył; w pokoju było pełno pajęczyn i pająków, które z czasem próbowały zamieszkać w szafie z ciuchami. Przy zdawaniu kluczy właścicielka widząc śmieci w szafce pod umywalką (w miejscu do tego przeznaczonym) zaczęła przy moim mężu jak w amoku wyrzucać je na środek pokoju, wykrzykując przy tym, że nie będzie po nas sprzątać i wygrażając wezwaniem policji. Za dwójkę dorosłych i dziecko (przy tygodniowym pobycie, bez wyżywienia) płaciliśmy za dobę 210 zł wiem, że nie majątek, ale w innej willi w Pustkowie, rok temu płaciliśmy 170 zł i obsługa odkurzała, myła łazienkę i wyrzucała śmieci co dziennie - a ta kobieta miała pretensje za te pozostawione. Tak poza tym zepsuło to nam urlop, więc nie polecam...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka