Dodaj do ulubionych

morze.....

IP: 62.148.89.* 19.07.04, 12:51
Czy ktoś był w Chałupach??jak tam jest i gdzie są tanie noclegi ?? dzięki :))
Obserwuj wątek
    • Gość: Łukasz Re: morze..... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 19.07.04, 15:25
      Byłem w Chałupach w 1997 roku. Od tego czasu mogło sporo się zmienić, ale to
      wspaniała miejscowość. Polecam Chałupy! :-)
    • Gość: Szeryf 2 Re: morze..... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.07.04, 13:42
      Właśnie wróciłem z Chałup... Niemal dwa tygodnie spędzone na kwaterze. Ogólnie
      tanio tam nie jest - za pokój dwuosobowy z łazienką, telewizorem , lodówką, itp
      płaciłem 100 zł - czyli po 50 od osoby. Jednak standard był bardzo wysoki.
      Ogólnie na półwyspie jest wogóle drogo, ale za to ma sie po jednej stronie
      zatokę a po drugiej morze. Można trafić tańsze kwatery - z łazienką za 45
      zł/os., ale ich standard nie jest już tak wysoki (w zeszłym roku płaciłem także
      w Chałupach 80 złotych za pokój - w tym roku ten gospodarz jeszcze na poczatku
      maja chciał już 90 zł, po czym mnie bardzo zniechęcił, bo zarezerwowałem u
      niego pokójwe czwartek a we wtorek dzwonie i pytam sie ile mam przesłać mu
      zaliczki - zrezzta tak sie umawialiśmy, że zadzwonie do tygodnia - a on mi na
      to, że teraz już sie pozmieniało i nie bardzo ma miejsca, ale jak zadzwonie w
      piątek to może da sie coś zrobić, bo ma jeszcze takich "niepewnych" klientów i
      jakby co - czyli zapłace więcej - to on mi zarezerwuje. Szkoda gadać -
      rezerwoałem już wczesniej i teraz takie cyrki, wieć pomyślałem, ze poszukam
      gdzie indziej, tym bardziej szkoa, że rok wczesniej u niego wynajmowałem pokój -
      ale jak stałych klientów sie tak traktuje to czego oczekiwać). Sme Chałupy to
      nie ma się co oszukiwac mała nudna miejscowość, w której jak nie ma pogody to
      nie ma co robić. Ja niestety 3/4 (ech chyba nawet więcej) pobytu w tym roku nie
      miałem pogody. Ogólnie zawsze blisko jest do Władysławowa (7 km), można
      pojechac także na Hel, do Jastarni czy Juraty. Dla bardziej ciekawskich świata
      można pojechac do trójmiasta (ja sobie taka wycieczkę zrobiłem - najpierw na
      Hel pociągiem, potem statkiem żeglugi gdańskiej do Gdyni - bilet w jedną stronę
      35 zł a ulgowy: 23 zł - i tam chulaj dusza, powrót późnym wieczorem pociągiem
      do Chałup. W zeszym roku mi się tam bardzo podobało w tym nieco mniej (może
      dlatego, że 1400 złotych za pokój i brak pogody robi swoje. Wiem, wiem...
      pogody nie da sie do końca przewidzieć, zwłaszcza, gdy sie rezerwuje na dwa
      miesiące wstecz, ale za siedzenie w pokoju bulić tyle kasy, to już za dużo. Jak
      leje to kompletnie nie ma co robić. Acha jeszcze z innej beczki - nie polecam
      smazalni "Złota Rybka" w Chałupcach - niby największa smażalnia w miejscowości,
      ale jedzenie kipeskie. Wszystko na starym tłuszczu, frytki tym tłuszczem
      nasaczone i miękkie jak gabka, ryba tez bez smaku. Poza tym dobre rybki mozna
      zjeść w smazalni w podwórzu przy Kaperskiej 37. W porcie Chałupy ponoć dobre,
      choć droższe średnio o 2-3 złote na kazdych kolejnych 100 gramach ryby.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka