Dodaj do ulubionych

gdzie znajdę ciszę i spokój nad morzem

• Gość: BasiaSz. Re: gdzie znajdę ciszę i spokój nad morzem IP: *.retsat1.com.pl 02.06.06, 21:33
      ŁUKĘCIN - KOŁO DZIWNÓWKA :-)
    • Gość: zatara Ale w jakim kraju?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 21:49
      Bo chyba nie w tym zimnym i deszczowym
      polnocnym regionie Polski?
    • sp249003 [...] 02.06.06, 22:09
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: ewam73 Re: gdzie znajdę ciszę i spokój nad morzem IP: *.bielsko.dialog.net.pl 02.06.06, 22:38
        Ja również polecam Wicie.
        Byłam w ośrodku JAKS, mają swoja stronę, wszystko sie zgadza z tej strony.
    • artsg Re: gdzie znajdę ciszę i spokój nad morzem 03.06.06, 00:57
      Polecam Błota Karwieńskie II . Prawdziwa wieś z jedną ulicą po której jeżdżą
      tylko miejscowi. Cisza i spokój. Do morza 1 km. można podjechać samochodem lub
      nawet na pieszo. W pobliżu w Karwi lub Jastrzębiej G można się w razie czego
      rozerwać.
    • Gość: Asia Re: gdzie znajdę ciszę i spokój nad morzem IP: 193.17.14.* 03.06.06, 07:11
      Polecam Łebę, małe miasteczko, nie ma gdzie sie napchać ludzi, naprawdę.:) Juz
      niedługo tam będę:)
      • Gość: ogledny Re: gdzie znajdę ciszę i spokój nad morzem IP: *.zax.pl 03.06.06, 10:18
        Kuźnica Helska,
        • Gość: wrrr Re: gdzie znajdę ciszę i spokój nad morzem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.06, 10:40
          dlaczgo to zrobiłeś ;(. To prawda - Kużnica, najlepiej jeszcze przed sezonem -
          do morza 100m, do Zatoki 50m
      • wilfrid Re: gdzie znajdę ciszę i spokój nad morzem 03.06.06, 11:46
        Łebę!??? To chyba jakiś żart. Przecież tam w sezonie nie ma gdzie szpilki wcisnąć!!!
      • blague Re: gdzie znajdę ciszę i spokój nad morzem 05.06.06, 12:40
        Łebęęęęę? to najbardziej przepełnione, napchane łysymi, napakowanymi facetami, walka o metr kw. na plazy, obrzydliwe miejsce!!!!
    • Gość: WŁAŚCICIEL [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.06, 12:04
    • blotto gdzie? w kuźnicy! 03.06.06, 12:48
      miasteczko - marzenie :)
      • kasiacis Zapraszam do Pucka 18.06.06, 17:45
        Nie jest to wioska ale napewno jest spokojnie ,tyle że plaża jest nad zatoką, a
        nie nad pełnym morzem
        Rynek ,molo ,potr jachtowy ,rybacki i spokój .Nie polecam dla mlodzieży bo jest
        zbyt spokojnie
    • Gość: Zbychu z Gliwic Re: gdzie znajdę ciszę i spokój nad morzem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.06, 13:56
      Polecam Smołdzino ( 30 km za Słupskiem) - tam jest Słowiński Park Narodowy -
      cisza, spokój natura w którą nie ingeruje człowiek - po prostu bosko ( jeden
      problem do plaży drogą jest 10 km, a w linii prostej 5km.
      • grzestoro Re: gdzie znajdę ciszę i spokój nad morzem 03.06.06, 14:30
        A ile bedzie na skroty?
    • Gość: gość [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 16:25
    • Gość: minika Pobierowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.06, 16:25
      Pobierowo to jest mała wioska niedaleko Rewala, miło, cicho i jak bywałam w
      sierpniu zawsze dopisywała pogoda, jest to miejscowość gdzie domki i pensjonaty
      sa w niewielkiej odległości od morza ja miałam tylko ok. 50 m. Gorąco polecam !
      • Gość: tt Re: Pobierowo IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 07.06.06, 13:27
        Pobierowo???
        To chyba żart. Byłem w tamtym roku, przewalające się tłumy, sporo dresów,
        szpetne tzw. "centrum". Brrrr.
    • giulianov Re: gdzie znajdę ciszę i spokój nad morzem 03.06.06, 16:27
      piaski. otoczona lasem wies na samym koncu polwyspu helskiego. po 40 minutach
      spaceru plaza znajdziesz sie pod granica polsko-rosyjska! bylam tam jeden dzien
      we wrzesniu aale nie wygldalo mi to naa centrum turystyczne.
      • kinga19751 Re: gdzie znajdę ciszę i spokój nad morzem 03.06.06, 23:39
        Boze, ludzie mieszkacie w Polsce i nie wiecie że Piaski są na Mierzei Wiślanej
        a nie na Półwyspie Helskim? Toż to woła o pomstę do nieba. Ale wioska
        rzeczywiscie malownicza, wspaniała na odpoczynek od zgiełku dużych miast.Polecam
        • Gość: aptekarz2 Piaski-są extra,szczególnie po sezonie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.06, 15:55
    • Gość: iw Re: gdzie znajdę ciszę i spokój nad morzem IP: *.160.wmc.com.pl 03.06.06, 16:42
      Orzechowo kolo Ustki, Poddąbie, Dębina koło Rowów, Lędowo koło Ustki,
    • Gość: Martyna Re: gdzie znajdę ciszę i spokój nad morzem IP: 212.244.6.* 03.06.06, 16:42
      Sobieszewo, niedaleko gdańska. Mała miejscowość położona na sztucznej wyspie. na plaż idzie
      się przez rezerwat (niestety już robią tam drogę :(). Puściutkie plaże :)
    • Gość: Emilia Re: gdzie znajdę ciszę i spokój nad morzem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 18:57
      Dziwne pytanie. Jak to gdzie??? PRZEWŁOKA koło Ustki. Cisza, spokój, niedaleko
      morze(spacerkiem przez las).Krótko mówiąc SUPER.
      • Gość: BB Re: gdzie znajdę ciszę i spokój nad morzem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 10:02
        Polecam Stegnę, na trasie Gdańsk - Krynica Morska, już nie ma tam takiego tłoku
        jak kilka lat wstecz. Prawda, na głównej plaży tłok, ale już kilkaset metrów na
        wschód lub zachód miło i sympatycznie, można jak za dawnych lat nawet pograć w
        piłkę, bez obawy, że się wyląduje na cudzym kocu. Ceny też w porównaniu z
        innymi miejscowościami przyzwoite, jeżdżę to wiem.
        • marcin999934 Re: gdzie znajdę ciszę i spokój nad morzem 09.06.06, 22:06
          polecam mikoszewo
    • Gość: anell Re: gdzie znajdę ciszę i spokój nad morzem IP: *.stb.ubr02.perr.blueyonder.co.uk 04.06.06, 01:07
      jeśli chodzi o zachodnie wybrzeże to polecam Holyhead. Sliczna latarnia morska,
      cisza, spokój, brak straganów, jest trochę ornitologów za to- bo też i trochę
      ptaków jest...wszystko wygląda jak z bajki i te widoki z klifu...acha....to jest
      północna Walia, zachodnie wybrzeże.
    • Gość: loil Re: gdzie znajdę ciszę i spokój nad morzem IP: *.koszalin.sdi.tpnet.pl 04.06.06, 08:27
      Mielenko - parę domów, jeden sklep
      Lazy - trochę większe ale też spokój, parę knajpek, sklepów

• Gość: Ka Re: gdzie znajdę ciszę i spokój nad morzem IP: *.polsl.pl / *.polsl.pl 05.06.06, 14:10
        Łazy może kiedyś były ciche - ale to było 10 lat temu.
        Teraz niestety coraz bardziej przypominają jarmark...:(
        A szkoda, bo to miejsce, w którym spędzałam wakacje,
        gdy byłam dzieckiem...
    • Gość: maksiomalyjamnior Re: gdzie znajdę ciszę i spokój nad morzem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 11:03
      W Wisełce jest całkiem w pytkę
      • Gość: sylwka Re: gdzie znajdę ciszę i spokój nad morzem IP: *.adsl.inetia.pl 04.06.06, 12:53
        między Ustką a Jarosławcem jest zamknięta plaża jak się tam dostaniesz to
        dopiero zobaczysz cisze i spokój
    • Gość: AMI Re: gdzie znajdę ciszę i spokój nad morzem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.06, 13:01
      Polecam małą letniskową miejscowosć koło Mielna - Łazy.Jest małe
      kino ,smazalnie barki ale atmosfera jest niepowtarzalna.Kiedyś mozna tam było
      spotkać znanych artystów, którzy tez chowali sie właśnie w Łazach.Leży wzdłuż
      morza wiec z kazdego miejsca na plazę jest około 50 m.Jezioro Jamno takze ma
      swoje uroki.Gdy zechcesz troszkę więcej rozrywki zawsze mozesz wybrać się do
      Mielna.
    • pajkowska W Piaskach na Mierzei 04.06.06, 13:06
      polecam Piaski w pierwszej polowie czerwca.
      W tym roku jest niestety zimno, ale w ubiegłym bylo fantastycznie.
      Cała plaża od horyzontu po horyzont należała do mnie, mojego faceta i mojego
      psa :-)))
    • yxmena Re: gdzie znajdę ciszę i spokój nad morzem 04.06.06, 13:43
      Polecam Mielenko.Cisz spokój, O straganów i głośnych imprez,blisko plaża,a jak
      znudzi Ci się cisz to 4 km jest Mielno.Ponadto można robić sobie wycieczki do
      Kołobrzegu do Koszalina.W Mielenku jest naprawdę wyjątkowo spokojnie.
      • anula36 Re: gdzie znajdę ciszę i spokój nad morzem 04.06.06, 15:02
        Zmiejscowosci wymienionych bylam w Sianozetach k/ Kolobrzegu i Wici (
        Wiciach?) k Darlowa. Polecam jedno i drugie:) btw kilka kilometrow od Wici
        znajduje sie gospodarstwo rolne A. Leppera;)
        • Gość: mekinking Re: gdzie znajdę ciszę i spokój nad morzem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 16:43
          Absolutnie Wicie koło Darłówka. Jeździłam tam przez ok 15lat od czasu, gdy były
          tam tylko 2 budy na krzyż. Niestety teraz rozrastają się i to już nie jest to.
          Ale jeśli ktoś nie zna Wici sprzed 10-15 lat, powinny mu się spodobać takie
          jakie są teraz.
    • angels_dont_kill Re: gdzie znajdę ciszę i spokój nad morzem 04.06.06, 20:12
      Jedź do Kątów Rybackich. Takie zadupie, że to poezja.
    • a0151 Re: gdzie znajdę ciszę i spokój nad morzem 05.06.06, 12:21
      Jak ktoś lubi nie tylko morze ale lasy i rowery to Kopalino. Leży po środku
      między Łebą a Jastrzębią Górą. Cisza, spokój, wokół przepiękne lasy, jeziorko
      leśne, liczne ścieżki rowerowe, piękna plaża. Do morza ok. 2 km. lasami. Nie
      daleko wspomniane już Stilo z latarnią.
      • Gość: Y Lubiatowo. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 12:07
        > Jak ktoś lubi nie tylko morze ale lasy i rowery to Kopalino. Leży po środku
        > między Łebą a Jastrzębią Górą. Cisza, spokój, wokół przepiękne lasy, jeziorko
        > leśne, liczne ścieżki rowerowe, piękna plaża. Do morza ok. 2 km. lasami. Nie
        > daleko wspomniane już Stilo z latarnią.

I oczywiscie Lubiatowo po sąsiedzku. Dodatkową atrakcja są ruchome wydmy, położone na wschodnim krańcu Lubiatowa, nie tak duże wprawdzie jak w Łebie, ale też robią wrażenie (zupełnie księżycowy krajobraz).
      • Gość: miloopa Re: gdzie znajdę ciszę i spokój nad morzem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 13:50
        Polecam Osłonino, jeden sklep i to wszystko.

www.nadmorze.pl/agrotka/pokoje.php
        bardzo dobre warunki i niskie ceny, nie wiem czy sa tam jakies inne noclegi,
        chyba nie, ja bylam wlasnie w agrotce i jestem bardzo zadowolona
        • Gość: aga Re: gdzie znajdę ciszę i spokój nad morzem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 13:55
          Ceny w sezonie jak wszędzie (wcale nie takie niskie - 50 pln od osoby w pokoju z
          łazienką)!
          • Gość: aga Re: gdzie znajdę ciszę i spokój nad morzem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 13:57
            ups - 30zł a 55zł z dwoma posiłkami. Źle wcześniej spojrzałam.
    • Gość: mag Re: gdzie znajdę ciszę i spokój nad morzem IP: 195.117.40.* 05.06.06, 15:18
      Smołdziński Las - sama nazwa mówi za siebie. Zupełna wieś, w dodatku rozrzucona
      na trasie kilku kilometrów. Do morza jest wprawdzie ok. 3 km, ale we wsi można
      wypożyczyć rowery i jedzie się całkiem przyjemnie (przez teren parku
      narodowego), a w dodatku, jeśli trafi się na mniej uczęszczane zejście na
      plażę, można nawet w sezonie mieć morze dla siebie przez cały dzień.
      Jeździliśmy tam dwa lata z rzędu i bywało tak, że przez kilka dni z rzędu
      nikogo nie spotykaliśmy na plaży. Większość gospodarzy raczy gości domową
      kuchnią, jest nawet oferta wczasów w siodle (spokojne ranczo), a w pobliskim
      Smołdzinie w Gościńcu u Bernackich nie można się oderwać od stołu - ta zupa
      kurkowa, woda z miętą z ogródka, pierogi z jagodami, śledzie, ciasto z
      borówkami, kawa po smołdzińsku, herbata z żurawiną - kto był, ten wie! Magiczne
      miejsce, chciałabym tam wrócić.
      • Gość: sylwka Re: gdzie znajdę ciszę i spokój nad morzem IP: 83.238.226.* 06.06.06, 10:12
        w smołdzinie było pusto na plaży 15 lat temu
      • Gość: ola Re: gdzie znajdę ciszę i spokój nad morzem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 11:51
        polecam jak najbardziej Karwieńskie Błota Drugie, typowa wieś, idealna na cichy
        odpoczynek
    • Gość: mag Re: gdzie znajdę ciszę i spokój nad morzem IP: 195.117.40.* 05.06.06, 15:18
      Smołdziński Las - sama nazwa mówi za siebie. Zupełna wieś, w dodatku rozrzucona
      na trasie kilku kilometrów. Do morza jest wprawdzie ok. 3 km, ale we wsi można
      wypożyczyć rowery i jedzie się całkiem przyjemnie (przez teren parku
      narodowego), a w dodatku, jeśli trafi się na mniej uczęszczane zejście na
      plażę, można nawet w sezonie mieć morze dla siebie przez cały dzień.
      Jeździliśmy tam dwa lata z rzędu i bywało tak, że przez kilka dni z rzędu
      nikogo nie spotykaliśmy na plaży. Większość gospodarzy raczy gości domową
      kuchnią, jest nawet oferta wczasów w siodle (spokojne ranczo), a w pobliskim
      Smołdzinie w Gościńcu u Bernackich nie można się oderwać od stołu - ta zupa
      kurkowa, woda z miętą z ogródka, pierogi z jagodami, śledzie, ciasto z
      borówkami, kawa po smołdzińsku, herbata z żurawiną - kto był, ten wie! Magiczne
      miejsce, chciałabym tam wrócić.
    • sturbow Re: gdzie znajdę ciszę i spokój nad morzem 05.06.06, 16:05
      A ja polecam Sztutowo (droga do Krynicy Morskiej).
      Zalety - mało ludzi, brak portu rybackiego (nie śmierdzi rybami), ale z drugiej
      strony jego bliskość (plażą z tego co pamiętam pół godziny na piechotę), czyli
      świeże ryby co ranek. Dobrze zaopatrzone i tanie sklepy. Nawet ceny przy plaży
      są dla zwykłego człowieka, a jedzenie też bardzo dobre. Nie wiem, jak jest z
      noclegami (mam tam działkę), ale chyba oki.
      Poza tym jest blisko do Krynicy Morskiej (20 minut samochodem) i do Gdańska (np.
      na Jarmark Dominikański - 40 minut samochodem). Jeśli ktoś nie ma samochodu, to
      jest dużo autobusów. No i można tam dojechać bezpośrednio Polskim Expresem.
      • Gość: goha Re: gdzie znajdę ciszę i spokój nad morzem IP: *.dyndns.org / *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.06, 19:56
        Polecam Wicie spokój i cisza dookoła.
        • Gość: rybka Re: gdzie znajdę ciszę i spokój nad morzem IP: *.moja.net.pl 05.06.06, 22:22
          Rzeczywiście Wicie oferują spokój, spacer plażą do Jarosławca relaks, ale ktoś
          pisał o ciszy na plaży pomiędzy Ustką, a Jarosławcem - toż to poligon!! To
          dopiero hałaśliwe miejsce :))))
          • Gość: sylwka Re: gdzie znajdę ciszę i spokój nad morzem IP: 83.238.226.* 06.06.06, 10:15
            poligon w lipcu ma przerwe a plaża od Ustki do Jarosławca pusta
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka