Gość: BasiaSz. Re: gdzie znajdę ciszę i spokój nad morzem IP: *.retsat1.com.pl 02.06.06, 21:33 ŁUKĘCIN - KOŁO DZIWNÓWKA :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zatara Ale w jakim kraju?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 21:49 Bo chyba nie w tym zimnym i deszczowym polnocnym regionie Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
sp249003 [...] 02.06.06, 22:09 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewam73 Re: gdzie znajdę ciszę i spokój nad morzem IP: *.bielsko.dialog.net.pl 02.06.06, 22:38 Ja również polecam Wicie. Byłam w ośrodku JAKS, mają swoja stronę, wszystko sie zgadza z tej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: gdzie znajdę ciszę i spokój nad morzem 03.06.06, 00:57 Polecam Błota Karwieńskie II . Prawdziwa wieś z jedną ulicą po której jeżdżą tylko miejscowi. Cisza i spokój. Do morza 1 km. można podjechać samochodem lub nawet na pieszo. W pobliżu w Karwi lub Jastrzębiej G można się w razie czego rozerwać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: gdzie znajdę ciszę i spokój nad morzem IP: 193.17.14.* 03.06.06, 07:11 Polecam Łebę, małe miasteczko, nie ma gdzie sie napchać ludzi, naprawdę.:) Juz niedługo tam będę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogledny Re: gdzie znajdę ciszę i spokój nad morzem IP: *.zax.pl 03.06.06, 10:18 Kuźnica Helska, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrrr Re: gdzie znajdę ciszę i spokój nad morzem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.06, 10:40 dlaczgo to zrobiłeś ;(. To prawda - Kużnica, najlepiej jeszcze przed sezonem - do morza 100m, do Zatoki 50m Odpowiedz Link Zgłoś
wilfrid Re: gdzie znajdę ciszę i spokój nad morzem 03.06.06, 11:46 Łebę!??? To chyba jakiś żart. Przecież tam w sezonie nie ma gdzie szpilki wcisnąć!!! Odpowiedz Link Zgłoś
blague Re: gdzie znajdę ciszę i spokój nad morzem 05.06.06, 12:40 Łebęęęęę? to najbardziej przepełnione, napchane łysymi, napakowanymi facetami, walka o metr kw. na plazy, obrzydliwe miejsce!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WŁAŚCICIEL [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.06, 12:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiacis Zapraszam do Pucka 18.06.06, 17:45 Nie jest to wioska ale napewno jest spokojnie ,tyle że plaża jest nad zatoką, a nie nad pełnym morzem Rynek ,molo ,potr jachtowy ,rybacki i spokój .Nie polecam dla mlodzieży bo jest zbyt spokojnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbychu z Gliwic Re: gdzie znajdę ciszę i spokój nad morzem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.06, 13:56 Polecam Smołdzino ( 30 km za Słupskiem) - tam jest Słowiński Park Narodowy - cisza, spokój natura w którą nie ingeruje człowiek - po prostu bosko ( jeden problem do plaży drogą jest 10 km, a w linii prostej 5km. Odpowiedz Link Zgłoś
grzestoro Re: gdzie znajdę ciszę i spokój nad morzem 03.06.06, 14:30 A ile bedzie na skroty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 16:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minika Pobierowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.06, 16:25 Pobierowo to jest mała wioska niedaleko Rewala, miło, cicho i jak bywałam w sierpniu zawsze dopisywała pogoda, jest to miejscowość gdzie domki i pensjonaty sa w niewielkiej odległości od morza ja miałam tylko ok. 50 m. Gorąco polecam ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tt Re: Pobierowo IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 07.06.06, 13:27 Pobierowo??? To chyba żart. Byłem w tamtym roku, przewalające się tłumy, sporo dresów, szpetne tzw. "centrum". Brrrr. Odpowiedz Link Zgłoś
giulianov Re: gdzie znajdę ciszę i spokój nad morzem 03.06.06, 16:27 piaski. otoczona lasem wies na samym koncu polwyspu helskiego. po 40 minutach spaceru plaza znajdziesz sie pod granica polsko-rosyjska! bylam tam jeden dzien we wrzesniu aale nie wygldalo mi to naa centrum turystyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
kinga19751 Re: gdzie znajdę ciszę i spokój nad morzem 03.06.06, 23:39 Boze, ludzie mieszkacie w Polsce i nie wiecie że Piaski są na Mierzei Wiślanej a nie na Półwyspie Helskim? Toż to woła o pomstę do nieba. Ale wioska rzeczywiscie malownicza, wspaniała na odpoczynek od zgiełku dużych miast.Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aptekarz2 Piaski-są extra,szczególnie po sezonie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.06, 15:55 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iw Re: gdzie znajdę ciszę i spokój nad morzem IP: *.160.wmc.com.pl 03.06.06, 16:42 Orzechowo kolo Ustki, Poddąbie, Dębina koło Rowów, Lędowo koło Ustki, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martyna Re: gdzie znajdę ciszę i spokój nad morzem IP: 212.244.6.* 03.06.06, 16:42 Sobieszewo, niedaleko gdańska. Mała miejscowość położona na sztucznej wyspie. na plaż idzie się przez rezerwat (niestety już robią tam drogę :(). Puściutkie plaże :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emilia Re: gdzie znajdę ciszę i spokój nad morzem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 18:57 Dziwne pytanie. Jak to gdzie??? PRZEWŁOKA koło Ustki. Cisza, spokój, niedaleko morze(spacerkiem przez las).Krótko mówiąc SUPER. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BB Re: gdzie znajdę ciszę i spokój nad morzem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 10:02 Polecam Stegnę, na trasie Gdańsk - Krynica Morska, już nie ma tam takiego tłoku jak kilka lat wstecz. Prawda, na głównej plaży tłok, ale już kilkaset metrów na wschód lub zachód miło i sympatycznie, można jak za dawnych lat nawet pograć w piłkę, bez obawy, że się wyląduje na cudzym kocu. Ceny też w porównaniu z innymi miejscowościami przyzwoite, jeżdżę to wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin999934 Re: gdzie znajdę ciszę i spokój nad morzem 09.06.06, 22:06 polecam mikoszewo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anell Re: gdzie znajdę ciszę i spokój nad morzem IP: *.stb.ubr02.perr.blueyonder.co.uk 04.06.06, 01:07 jeśli chodzi o zachodnie wybrzeże to polecam Holyhead. Sliczna latarnia morska, cisza, spokój, brak straganów, jest trochę ornitologów za to- bo też i trochę ptaków jest...wszystko wygląda jak z bajki i te widoki z klifu...acha....to jest północna Walia, zachodnie wybrzeże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loil Re: gdzie znajdę ciszę i spokój nad morzem IP: *.koszalin.sdi.tpnet.pl 04.06.06, 08:27 Mielenko - parę domów, jeden sklep Lazy - trochę większe ale też spokój, parę knajpek, sklepów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ka Re: gdzie znajdę ciszę i spokój nad morzem IP: *.polsl.pl / *.polsl.pl 05.06.06, 14:10 Łazy może kiedyś były ciche - ale to było 10 lat temu. Teraz niestety coraz bardziej przypominają jarmark...:( A szkoda, bo to miejsce, w którym spędzałam wakacje, gdy byłam dzieckiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maksiomalyjamnior Re: gdzie znajdę ciszę i spokój nad morzem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 11:03 W Wisełce jest całkiem w pytkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwka Re: gdzie znajdę ciszę i spokój nad morzem IP: *.adsl.inetia.pl 04.06.06, 12:53 między Ustką a Jarosławcem jest zamknięta plaża jak się tam dostaniesz to dopiero zobaczysz cisze i spokój Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AMI Re: gdzie znajdę ciszę i spokój nad morzem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.06, 13:01 Polecam małą letniskową miejscowosć koło Mielna - Łazy.Jest małe kino ,smazalnie barki ale atmosfera jest niepowtarzalna.Kiedyś mozna tam było spotkać znanych artystów, którzy tez chowali sie właśnie w Łazach.Leży wzdłuż morza wiec z kazdego miejsca na plazę jest około 50 m.Jezioro Jamno takze ma swoje uroki.Gdy zechcesz troszkę więcej rozrywki zawsze mozesz wybrać się do Mielna. Odpowiedz Link Zgłoś
pajkowska W Piaskach na Mierzei 04.06.06, 13:06 polecam Piaski w pierwszej polowie czerwca. W tym roku jest niestety zimno, ale w ubiegłym bylo fantastycznie. Cała plaża od horyzontu po horyzont należała do mnie, mojego faceta i mojego psa :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
yxmena Re: gdzie znajdę ciszę i spokój nad morzem 04.06.06, 13:43 Polecam Mielenko.Cisz spokój, O straganów i głośnych imprez,blisko plaża,a jak znudzi Ci się cisz to 4 km jest Mielno.Ponadto można robić sobie wycieczki do Kołobrzegu do Koszalina.W Mielenku jest naprawdę wyjątkowo spokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
anula36 Re: gdzie znajdę ciszę i spokój nad morzem 04.06.06, 15:02 Zmiejscowosci wymienionych bylam w Sianozetach k/ Kolobrzegu i Wici ( Wiciach?) k Darlowa. Polecam jedno i drugie:) btw kilka kilometrow od Wici znajduje sie gospodarstwo rolne A. Leppera;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mekinking Re: gdzie znajdę ciszę i spokój nad morzem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 16:43 Absolutnie Wicie koło Darłówka. Jeździłam tam przez ok 15lat od czasu, gdy były tam tylko 2 budy na krzyż. Niestety teraz rozrastają się i to już nie jest to. Ale jeśli ktoś nie zna Wici sprzed 10-15 lat, powinny mu się spodobać takie jakie są teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
angels_dont_kill Re: gdzie znajdę ciszę i spokój nad morzem 04.06.06, 20:12 Jedź do Kątów Rybackich. Takie zadupie, że to poezja. Odpowiedz Link Zgłoś
a0151 Re: gdzie znajdę ciszę i spokój nad morzem 05.06.06, 12:21 Jak ktoś lubi nie tylko morze ale lasy i rowery to Kopalino. Leży po środku między Łebą a Jastrzębią Górą. Cisza, spokój, wokół przepiękne lasy, jeziorko leśne, liczne ścieżki rowerowe, piękna plaża. Do morza ok. 2 km. lasami. Nie daleko wspomniane już Stilo z latarnią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Y Lubiatowo. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 12:07 > Jak ktoś lubi nie tylko morze ale lasy i rowery to Kopalino. Leży po środku > między Łebą a Jastrzębią Górą. Cisza, spokój, wokół przepiękne lasy, jeziorko > leśne, liczne ścieżki rowerowe, piękna plaża. Do morza ok. 2 km. lasami. Nie > daleko wspomniane już Stilo z latarnią. I oczywiscie Lubiatowo po sąsiedzku. Dodatkową atrakcja są ruchome wydmy, położone na wschodnim krańcu Lubiatowa, nie tak duże wprawdzie jak w Łebie, ale też robią wrażenie (zupełnie księżycowy krajobraz). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miloopa Re: gdzie znajdę ciszę i spokój nad morzem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 13:50 Polecam Osłonino, jeden sklep i to wszystko. www.nadmorze.pl/agrotka/pokoje.php bardzo dobre warunki i niskie ceny, nie wiem czy sa tam jakies inne noclegi, chyba nie, ja bylam wlasnie w agrotce i jestem bardzo zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: gdzie znajdę ciszę i spokój nad morzem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 13:55 Ceny w sezonie jak wszędzie (wcale nie takie niskie - 50 pln od osoby w pokoju z łazienką)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: gdzie znajdę ciszę i spokój nad morzem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 13:57 ups - 30zł a 55zł z dwoma posiłkami. Źle wcześniej spojrzałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: gdzie znajdę ciszę i spokój nad morzem IP: 195.117.40.* 05.06.06, 15:18 Smołdziński Las - sama nazwa mówi za siebie. Zupełna wieś, w dodatku rozrzucona na trasie kilku kilometrów. Do morza jest wprawdzie ok. 3 km, ale we wsi można wypożyczyć rowery i jedzie się całkiem przyjemnie (przez teren parku narodowego), a w dodatku, jeśli trafi się na mniej uczęszczane zejście na plażę, można nawet w sezonie mieć morze dla siebie przez cały dzień. Jeździliśmy tam dwa lata z rzędu i bywało tak, że przez kilka dni z rzędu nikogo nie spotykaliśmy na plaży. Większość gospodarzy raczy gości domową kuchnią, jest nawet oferta wczasów w siodle (spokojne ranczo), a w pobliskim Smołdzinie w Gościńcu u Bernackich nie można się oderwać od stołu - ta zupa kurkowa, woda z miętą z ogródka, pierogi z jagodami, śledzie, ciasto z borówkami, kawa po smołdzińsku, herbata z żurawiną - kto był, ten wie! Magiczne miejsce, chciałabym tam wrócić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwka Re: gdzie znajdę ciszę i spokój nad morzem IP: 83.238.226.* 06.06.06, 10:12 w smołdzinie było pusto na plaży 15 lat temu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: gdzie znajdę ciszę i spokój nad morzem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 11:51 polecam jak najbardziej Karwieńskie Błota Drugie, typowa wieś, idealna na cichy odpoczynek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: gdzie znajdę ciszę i spokój nad morzem IP: 195.117.40.* 05.06.06, 15:18 Smołdziński Las - sama nazwa mówi za siebie. Zupełna wieś, w dodatku rozrzucona na trasie kilku kilometrów. Do morza jest wprawdzie ok. 3 km, ale we wsi można wypożyczyć rowery i jedzie się całkiem przyjemnie (przez teren parku narodowego), a w dodatku, jeśli trafi się na mniej uczęszczane zejście na plażę, można nawet w sezonie mieć morze dla siebie przez cały dzień. Jeździliśmy tam dwa lata z rzędu i bywało tak, że przez kilka dni z rzędu nikogo nie spotykaliśmy na plaży. Większość gospodarzy raczy gości domową kuchnią, jest nawet oferta wczasów w siodle (spokojne ranczo), a w pobliskim Smołdzinie w Gościńcu u Bernackich nie można się oderwać od stołu - ta zupa kurkowa, woda z miętą z ogródka, pierogi z jagodami, śledzie, ciasto z borówkami, kawa po smołdzińsku, herbata z żurawiną - kto był, ten wie! Magiczne miejsce, chciałabym tam wrócić. Odpowiedz Link Zgłoś
sturbow Re: gdzie znajdę ciszę i spokój nad morzem 05.06.06, 16:05 A ja polecam Sztutowo (droga do Krynicy Morskiej). Zalety - mało ludzi, brak portu rybackiego (nie śmierdzi rybami), ale z drugiej strony jego bliskość (plażą z tego co pamiętam pół godziny na piechotę), czyli świeże ryby co ranek. Dobrze zaopatrzone i tanie sklepy. Nawet ceny przy plaży są dla zwykłego człowieka, a jedzenie też bardzo dobre. Nie wiem, jak jest z noclegami (mam tam działkę), ale chyba oki. Poza tym jest blisko do Krynicy Morskiej (20 minut samochodem) i do Gdańska (np. na Jarmark Dominikański - 40 minut samochodem). Jeśli ktoś nie ma samochodu, to jest dużo autobusów. No i można tam dojechać bezpośrednio Polskim Expresem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goha Re: gdzie znajdę ciszę i spokój nad morzem IP: *.dyndns.org / *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.06, 19:56 Polecam Wicie spokój i cisza dookoła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybka Re: gdzie znajdę ciszę i spokój nad morzem IP: *.moja.net.pl 05.06.06, 22:22 Rzeczywiście Wicie oferują spokój, spacer plażą do Jarosławca relaks, ale ktoś pisał o ciszy na plaży pomiędzy Ustką, a Jarosławcem - toż to poligon!! To dopiero hałaśliwe miejsce :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwka Re: gdzie znajdę ciszę i spokój nad morzem IP: 83.238.226.* 06.06.06, 10:15 poligon w lipcu ma przerwe a plaża od Ustki do Jarosławca pusta Odpowiedz Link Zgłoś