Dodaj do ulubionych

pomysł na samotne wakacje

IP: 195.205.44.* 18.04.06, 16:39
czy ktoś ma jakieś sprawdzone miejsce w Polsce na samotny, tygodniowy wyjazd
(mieszkam w dolnośląskim). Chaiłabym spędzić parę dni w czerwcuz dala od
wielkomiejskiego zgiełku i tak jakoś wyszło, że niestety w pojedynkę :(
Możecie mi coś doradzić?
Obserwuj wątek
    • catalunya72 Re: pomysł na samotne wakacje 21.04.06, 09:06
      nie wiem co lubisz, ale może jakiś obóz (joga, tai chi), wyprawa przyrodnicza
      albo wyjazd do spa?
      • Gość: iskra Re: pomysł na samotne wakacje IP: *.kom / *.os1.kn.pl 21.04.06, 09:57
        Magda zapewne znasz Karpacz, jeśli lubisz piesze wędrówki to plecam, pensjonat
        Natalia. Blisko do głównej ulicy. W pensjonacie jest czyściutko, pokoiki są z
        łazienkami, jest weranda można posiedzieć, poczytać napić się dobrej kawy.
        Polecam, byłam w maju , wprawdzie było strasznie tłoczno ale fajnie.
        W czerwcu byłam dwa lata temu i wtedy było o wiele lepiej, nie było tłoku.
        A tak na marginesie, nie chodzisz przypadkiem na Agua-Aerobik?

• Gość: niezla_partia Re: pomysł na samotne wakacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 21:57
          Umów się ze mną pojedziemy razem
          • zbyszekh5 Re: pomysł na samotne wakacje 24.04.06, 12:25
            bieszczady tanie domki i odpoczniesz napewno:)

........

bezpieczeństwo
            zabezpiecz dane
            chroń swoja siec
        • Gość: Marcin Re: pomysł na samotne wakacje IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 24.04.06, 20:24
          Ja w Karpaczu polecam wille "U Musa" - bardzo przyjemna atmosfera, elegenckie
          pokoje, rewelacyjne wyzywienia (śniadania w szczególności) - no i w samym
          centrum. Ceny też przystępne :) NAPRAWDE WARTO
      • Gość: aska Re: pomysł na samotne wakacje IP: 212.160.208.* 24.04.06, 18:35
        ja bym napewno wybrała zakopane idzie się odstresować chodząc po górach-
        najlepiej samotnie
    • sadhu22 Re: pomysł na samotne wakacje 21.04.06, 18:06
      Bież plecak, śpiwór, namiocik i w Bieszczady! Tam nie ma tłumów, tylko ty i
      natura. Ach... a jak potrzeba Ci towarzysza podróży, to ja bardzo chetnie ;o)
      Życze udanego urlopu :)
      • Gość: Radek.uk Re: pomysł na samotne wakacje IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 21.04.06, 21:51
        Ostatnio kupilem sobie kij do golfa i zabieram na takie wypady za miasto
        kobietka moja sie wkurza ale co tam... :)))

allegro.pl/item98798862_pileczki_uzywane_dunlop_donnay_top_flite_.html
    • dzimbim Re: pomysł na samotne wakacje 21.04.06, 19:08
      Proponuję Sopot. W czerwcu jest już lato,długi dzień i spacer brzegiem morza.
      A wieczorem lampka wina,lody, etc...Albo Zamość - też piękny i bajkowy...
      • Gość: ono Re: pomysł na samotne wakacje IP: *.orasoft.net.pl 21.04.06, 19:30
        polecam Zamość i okolice
      • Gość: Ana Szczawnica IP: *.pro-internet.pl 21.04.06, 21:36
        Polecam gorąco Szczawnicę a w niej stary pensjonat "Żółta Sokolica", który
        obecnie jest prywatnym schroniskiem, połozonym w spokojnym miejscu. Dom liczy
        ok.100 lat, ma swój klimat, bdb. warunki, są też "1" i przemiłych gospodarzy. W
        Szczawnicy jest dużo wypożyczalni rowerów, piękny deptak nad Grajcarkiem i
        oczywiście cudne i nie tak ludne jak Tatry - Pieniny. Mozna robić wypady na
        Słowację (również rowerowe). Tam nie będziesz się nudzić.
        • Gość: GOŚĆ Re: Szczawnica IP: *.aster.pl 22.04.06, 21:32
          Popieram Szczawnica albo Bieszczady! Przed sezonem super miejsca. Można sobie
          wszystko spokojnie poukładać, przemyśleś odpocząć... Polecam!
      • kolczuga Re: pomysł na samotne wakacje 24.04.06, 10:34
        mieszkam w Sopocie od 6 lat ale dziwię się ludziom którzy spędzają tu urlop,
        wpaść na jeden weekend ok, ale żeby marnować tu cały urlop...
    • Gość: teacher Re: pomysł na samotne wakacje IP: *.centertel.pl 21.04.06, 19:23
      Nieco daleko, ale opłaca się.Miejscowość gdzie nawet są problemy z zasięgiem
      komórek.8 km od Sejn,w przeciwległym do Ciebie rogu Polski-nazywa się
      POsejenle.Piekne gosp. agro -polecam.Jezdzze tam od 5 lat i naprawde sie tam
      ładuje akumulatory.odwiedz ich strone:www.posejnele.of.pl
      Przemili gospodzarze, natura i kresowa sennośc miasteczka 3 kultur-Sejn.
      PS. Ja też od wczoraj muszę planować sam wyjazdy:(
      • goshka_622 Re: pomysł na samotne wakacje 22.04.06, 16:52
        Witaj,
        a w tym roku kiedy sie tam wybierasz?
        Tez jako nauczycielka mam wakacje i szukam nowych miejsc i ew. ludzi.
        Pozdr
        • Gość: iwona Re: pomysł na samotne wakacje IP: *.aster.pl 22.04.06, 19:35
          Ja tez sie wybieram sama na wakcje ale lubie poznawac nowych ludzi
    • the.gypsy Re: pomysł na samotne wakacje 21.04.06, 19:43
      bialogora nad morzem. dla samotnikow idealne miejsce. jezdze tam od lat.
      pozdrawiam
      the.gypsy
      • Gość: inna Magda Re: pomysł na samotne wakacje IP: *.autocom.pl 21.04.06, 23:52
        hm...a czemu akurat to miejsce polecasz dla samotnikow? ja uwielbiam nasz
        Baltyk i tez moze skocze we wrzesniu na kilka dni sama nad morze.
      • camille1627 Re: pomysł na samotne wakacje 24.04.06, 14:42
        W jakich rejonach jest ta Białogóra? Blondynk ajest w stanie tam samotnie
        dotrzeć? A może ktoś ma jakąś sugestię dla blondynki która zbyt późno się
        obudziła a nie chce spedzić i tak samotnego długiego week endu w Wwie?
    • Gość: ee skonczylem slaska, wiec mam zamiar wrocic do IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 20:37
      wloczeg po kraju na rowerze ze spaniem w lesie, na lakach ogolnie byle gdzie. To
      dopiero frajda isc spac pozniej niz okolica w ktorej wypada nocleg i wstawanie
      wczesniej niz przypadkowi sasiedzi. Moze ucharakteryzujesz sie na faceta i heja
      na wagbundowskie poznawanie tego pieknego kraju
    • Gość: pamparam Re: pomysł na samotne wakacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 21:21
      jak jestem smutna, to idę na dworzec i wsiadam w byle który pociąg i sobie jadę. Co prawda to są takie jednodniówki zazwyczaj, ale myślę, że taki spontan wielodniowy też dobry. Fajnie jest tak się dać zaskoczyć podróży, bo to wprowadza do głowy dużo świerzych mysli, które zawsze choć część tych przykrych przegonią.
      Życzę miłego wywczasu :)
    • Gość: ja Re: pomysł na samotne wakacje IP: *.unicity.pl / *.unicity.pl 21.04.06, 21:26
      Co roku jezdze do Miedzywodzia do pensjonatu "Basia" i jestem bardzo
      zadowolona.Tam nikt nie pyta po co,dlaczego czemu sama.Polecam
    • Gość: ja Re: pomysł na samotne wakacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 21:38
      Byłam: obóz taneczny (i miałam z kim tańczyć)

Będę w te wakacje: spa

Inne: obóz konny, kurs nurka, jakieś inne wyjazdy z "robieniem czegoś"

Chyba, że lubisz się wylegiwać na plaży - jedzieś gdziekolwiek (z plażą) i się
      opalasz. A wieczorami knajpki.
      A zazwyczaj jest w pobliżu ktoś, kto też nie ma gdzie pojechać. Rozejrzyj się.
      Nawet, jeśli nie okaże się świetnym kompanem/kompanką to przynajmniej będziesz
      miała z kim pogadać przy śniadaniu. A zwiedzać, czy takie tam - możesz sama.
      • skateskate Re: pomysł na samotne wakacje 23.04.06, 20:46
        hej, ja tez na najblizsza majowke jade sama - ale w grupie, wyjazd na
        zamkniecie sezonu narciarskiego na lodowiec; wydaje mi sie ze najfajniej jest
        wlasnie podlaczyc sie do grupy tematycznej :))
    • butterfly2 Re: pomysł na samotne wakacje 21.04.06, 22:43

• Gość: pawel Re: pomysł na samotne wakacje IP: *.231.udn.pl 22.04.06, 07:01
      Magda a czemu sama chcesz jechać? Ja tez jestem samotny i chętnie pojade.
    • kalinazkalinowa Re: pomysł na samotne wakacje 22.04.06, 07:41
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=192&w=37042110
    • Gość: WANDERER Re: pomysł na samotne wakacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 08:14
      Samotnosc z wyboru, to zajecie sie sobą ; jak tak to rower i bieszczady Cisna
      dobre miejsce wypadowe lub tatry zwlaszcza slowackie jak jeszcze nie bylaś
      dobrze wyciszają. Tylko pytanie czy chcesz je spędzić sama ?.
    • ewo_lucja Re: pomysł na samotne wakacje 22.04.06, 12:40
      Ja niegdyś na moje samotne wakacje wybrałam się do Karwi zabierając ze sobą
      rower. Zacumowałam w Pensjonacie Pod Złotym Żaglem i jeździłam sobie po
      okolicy - jest tam dużo bardzo urokliwych tras dla niezaawansowanych cyklistów.

Rower można także zabrać do malutkich lecz przeuroczych Bielic w Górach Złotych
      (to już dolnośląskie) w okolicach Stronia Śląskiego - ale i bez roweru polecam
      tę uroczą miejscowość. Najlepiej zatrzymać się w Chatce Cyborga. Mnóstwo
      pomysłów na wędrówki po okolicach i inne przydatne informacje znajdziesz na
      stronie www.bielice.info.pl/.

Pozdrawiam i życzę owocnych decyzji!
      • Gość: Aspera Re: pomysł na samotne wakacje IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 23.04.06, 22:47
        Właśnie wróciłam dziś z Bielic, gorąco polecam. Nocowałam w Domu Gościnnym u
        Majów, w Chacie Cyborga bywają problemy z miejscem. Bielice są urocze, warto
        wziąć rower i dobre buty do wędrówki, nie będziesz się nudzić :-) Przyroda,
        spokój, po prostu super. Aaa, komórki nie mają tam zasięgu :-))
    • badjuk Polecam... 22.04.06, 12:45
      Polecam druga osobe:)
    • Gość: goska Re: pomysł na samotne wakacje IP: *.cable.wanadoo.nl 22.04.06, 15:06
      Tez polecam Bialogore.
      A oprocz tego palac Staniszow. Kolo Jeleniej Gory, miejsce z niesamowita
      atmosfera, nie ma tlumow, mala galeria sztuki, piekne plenery. Jest gdzie
      spacerowac, mozna pojezdzic konno, sa rowniez organizowane kameralne koncerty,
      swietna kuchnia! Z pewnoscia nie bedziesz tam jedyna samotna osoba. strona:
      www.palacstaniszow.pl
      Ja sie zakochalam w tym miejscu.
    • ppo Może to zabrzmi szowinistycznie, 22.04.06, 16:23
      Ale jak nie jesteś napakowanym dwumetrowcem, najlepiej z bronią, to nie polecam
      żadnych wędrówek, spania w lesie, przypadkowych miejsc etc. Nawet namiot na
      dziko na Mazurach bym odradzał- po co kusić los, kiedy nawet samotna podróż
      pociągiem może być dla kobiety zabójcza... Niestety, taki mamy świat :( Też
      wolałbym, aby było inaczej. Może PiS się za to weźmie ;)
      • Gość: pan Cogito Re: Może to zabrzmi szowinistycznie, IP: *.hrz.Uni-Siegen.DE 22.04.06, 18:29
        Wezmie, wezmie. Obowiazkowe sluby w wieku 18 lat. Za Boga i Ojczyzne.
    • Gość: wmp Re: pomysł na samotne wakacje IP: 207.67.146.* 22.04.06, 16:46
      Proponuje Chalupy. W czerwcu jest cudownie, prawie pusto. Bez problemu
      znajdziesz pokoj.
    • narewa Re: pomysł na samotne wakacje 22.04.06, 19:50
      niestety,też zmuszona jestem sama wyjeżdzac na urlopy..Ostatnio byłam w
      niewielkim gospodarstwie agroturystycznym .Spokój,cisza,kameralne
      warunki.Gospodarze sympatyczni,czułam się,jakbym do cioci przyjechała w
      odwiedziny.Naprawdę wypoczęłam..
    • Gość: miki322 Re: pomysł na samotne wakacje IP: *.dhcp212-198-128.noos.fr 22.04.06, 21:06
      moze polwysep helski. Bylam tam pare razy o tej porze roku i jest super, pod
      warunkiem, ze lubi sie puste plaze, spacery po lesie itp. Ale jest tam tez pare
      salonow tzw odnowy biologicznej. Snobistycznie, ale nie o tej porze roku. A jak
      nie, to moze wypad do Pragi?
      • Gość: Zyczliwy Re: pomysł na samotne wakacje IP: *.udn.pl 22.04.06, 21:13
        Na samotny kontenplacyjny wyjazd proponuje Bieszczady,a konkretnie miejscowosc
        Komancza.Jest wiele miejsc gdzie mozna wynajac kwatere.Mozna tez skorzystac z
        gosciny u siostr Nazaretanek tylko nalezy wczesniej uzgodnic swoj przyjazd i
        pobyt.Zycze powodzenia.
        • jednapani Re: pomysł na samotne wakacje - Problem 22.04.06, 22:24
          Nikt nie napisal czy nie ma problemu z pokojem jednoosobowym!
          Czyzby chodzilo to wylacznie o "zlozenie gdzies glowy na noc"?
          Ja MUSZE miec pokoj do wlasnej dyspozycji, bo nie usne jesli ktos chrapie
          w lozku obok ...
          Niestety, bez wzgledu na to czy to sezon czy nie, zawsze mam szalone problemy
          z wynajeciem pokoju na jedna osobe.
          Kazdemu wynajmujacemu lepiej sie oplaci wziac czteroosobowa rodzine niz
          samotna pania!
        • Gość: Gaj Re: pomysł na samotne wakacje IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.04.06, 23:25
          Samotny urlop,to nie zawsze znaczy,ze w samotnosci. Polecam Wrocław - miasto
          zabytków i przyjaznych,otwartych ludzi. Mozna przez kilka dni świetnie odpocząć
          i zobaczyć ciekawe miejsca.A i pokontenplować też można np w Ogrodzie Japońskim
    • Gość: de_boer Beskid Niski IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.04.06, 22:43
      Ja Ci polecam Beskid Niski - w czerwcu jest tam zupełnie odludnie i pięknie.
      propozycje noclegów:
      www.izby.com.pl (cudne miejsce z klimatem - ale poza sezonem)
      www.ropki.com.pl (równie pięknie jeśli nie piękniej)
      www.hutapolanska.krak.pl (super miejscówka i za mniejszą kasę)
      Pozdrawiam,
      D_B
    • Gość: Piotr Re: pomysł na samotne wakacje IP: *.77.classcom.pl 23.04.06, 00:10
      Ha, widze, ze nie tylko ja mam taki problem? :) Pozdrawiam i zycze udanego
      wypoczynku! (a przy okazji zaciekle czytam komentarze - odpowiedzi ;)
    • macarthur przyjedź do mnie 23.04.06, 07:59
      mam wolną chatę :)
      • Gość: gosc Re: przyjedź do mnie IP: *.upc-a.chello.nl 23.04.06, 09:38
        • phalx w pojedynkę.. 23.04.06, 10:20
          ciekawy wątek. ja też mam wątpliwości co do wyjazdu w pojedynkę na długi
          weekend czy później na wakacje. kłopotliwe spojrzenia i komentarze - "taka miła
          pani i sama..". I do tego trochę smutno, jest piekny wieczór lub wyjątkowa
          polana, a nawet nie masz z kim tego dzielić.
          Co do pomysłu - jednak rower jest moim faworytem. Daje mobilność i jednoczesnie
          swobodę. W sobotniej Wyborczej (w zeszlym tygodniu) było sporo ciekawych tras
          rowerowych. Nawet bez samochodu latwo jest dotrzeć pociągiem w ciekawe okolice.
          A później tylko kwestia dobrej mapy i naszej kondycji.
          Pozdrawiam
          • migally Re: w pojedynkę.. 24.04.06, 20:57
            Mnie też pasuje rower, może wybierzemy się gdzieś razem;)
    • szech Re: pomysł na samotne wakacje 23.04.06, 10:15
      Witam!
      Proponuję O.W.Zacisze w Wysowej.Jeżdżę tam rokrocznie i nie żałuję.Jest bardzo
      tanio i spokojnie.Pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka