Dodaj do ulubionych

Darłówko, czy Kołobrzeg????

IP: 195.117.62.* 15.04.07, 11:19
Gdzie lepiej wybrać sie z siedmiolatkiem: do Darłówka, czy do Kołobrzegu??
Prosze napisać kto ma jakie doświadczenia. Co i gdzie warto zobaczyć. Może
jakieś propozycje pensjonatu, lub kwatery w rozsadnej cenie.
Obserwuj wątek
    • mygdula Re: Darłówko, czy Kołobrzeg???? 15.04.07, 12:10
      Polecam Kołobrzeg, mieszkanie około 300 metrów od morza, super urządzone.
      Bliziutko starówka, kino, baseny, sala zabaw dla dzieci, molo i latarnia morska.
      W terminie od 1czerwca do 26 czerwca super promocyjna cena,
      Więcej info na maila akselot@wp.pl lub 501314256.
      • krasulas Re: Darłówko, czy Kołobrzeg???? 15.04.07, 15:49
        a ja Darłówko!
        nie polecę żadnej kwatery - ta moja miała za mało miejsca wokoło, choć
        bliziutko "centrum".
        Kołobrzeg to masa "zagranicznych gości" - z cenami często wywindowanymi, masa
        kuracjuszy. Ludu straszna ilość. Owszem po stronie kwater (zachodniej, z której
        musisz albo długo iść albo samochodem do centrum podjechać) jest spokojniej,
        ale przy pogodzie...
        Plus za imprezy na plaży - koncerty itp. A sama "starówka" - niewielka atrakcja.
        Po stronie sanatoryjnej jest gdzie spacerowć, ale to już mała atrakcja dla 7-
        latka.
        Darłówko - co do imprez nie bardzo wiem jak teraz to wygląda, AquaPark, jest
        sporo miejsca do spacerowania, dobrze rozwinięta gastronomia, masa dzieciaków,
        mało pijąco-dyskotekowych nastolatków. Można na rowerze pojeździć...
        Byłam w tych miejscowościach 4i5 lat temu, ale na obecną chwilę polecam
        bardziej D. Możesz wyszukać tutaj lub na Dziecko - Wakacje (z tebeli obok) -
        sporo wątków było o tych miejscach.
        pozdr
        Ania
        • mygdula Re: Darłówko, czy Kołobrzeg???? 16.04.07, 09:28
          Jeśli chodzi o KOłobrzeg to po pierwsze ma status uzdrowiska, ze względu na
          zawrtość jodu w powietrzu oraz mikro klimat i jest polecanym przez lekarzy
          oejscem na wypoczynek z dzieckiem czego nie można powiedzieć o Darłówku.

Jeśli chodzi o ceny to można znaleźć coś dla siebie i to w super miejscu blisko
          morza, przestronne mieszkanie a nie klitkę z dwoma łóżkami i radiem.
          Atrakcji jest bardzo dużo i dziecko może się nieźle wyszaleć. Baseny i Aqua
          parki, kino, sala zabaw, gokarty, rowery, dmuchane zamki i inne bajerki:).
          A jak to się znudzi to zawsze można iść na pizzę czy lody na starówkę, jakiś
          koncercik na plaży w amfiteatrze lub na starówce, lub na wycieczkę statkiem.

Więc nie sądzę że Kołobrzeg jest tak okropnym miejscem jak przedstawila to krasulas.

A jeśli chodzi o mieszkanie to w czerwcu jest promocja i można za całkiem
          nieduże pieniążki wynająć super miejsce do wypoczynku z dzieckiem zaraz obok
          morza. Więcej info i zdjęcia na maila akselot@wp.pl lub 501-314-256.
          Pozdrawiam i życzę udanych wakacji.:)
          • Gość: ronin Re: Darłówko, czy Kołobrzeg???? IP: 194.42.116.* 16.04.07, 10:02
            Kolobrzeg to istna katasrofa!Jesli lubisz jechac z miasta do miasta to mozna
            polecic:)Plaza paskudna i mala!Masa turystow zza zachodniej granicy podeszlym
            wieku wiec czujesz sie jak w Ciechocinku!Budynki zatrzymaly sie w czasach PRL-u!
            Ogolna masakra!Darlowko,Jastarnia,Wladyslawowo a najlepiej jesli jedziesz z
            malym dzieckiem to polecam Karwie.Jedna z najpiekniejszych plaz w Polsce a
            ponadto duza grupa turystow z dziecmi.Pozdrawiam
          • Gość: Ania - krasulas Re: Darłówko, czy Kołobrzeg???? IP: *.zvid.net 16.04.07, 22:14
            hm... nie napisałam, że K. jest okropny!!!
            Może okropnie zatłoczony:-D Bo to napewno!!
            Napisałam też, że na obecną chwilę polecam - a to tylko moja opinia, więc...
            Przede wszystkim jestem całkowicie neutralna - ani tam nie mieszkam, nie
            wynajmuję , nia mam rodziny... więc...
            Dodam tylko - że nie byłam tam z dzieckiem - choć w sumie w 12 tyg. ciąży -
            atrakcji napewno sporo, ale ludu, dziadków, zagranicznych poprostu za dużo.
            Pozdrawiam ciepło i powodzenia
            Ania
            • Gość: Ania - krasulas Re: Darłówko, czy Kołobrzeg???? IP: *.zvid.net 16.04.07, 22:19
              To znowu JA:-D
              Jejku - Karwia też nie:-(
              Przetłoczona do granic możliwości mieścina z jedną ulicą przelotową na Władek.
              Plaża i owszem, ale 7-latek zanudzi się tam paskudnie.
              Nie wiem jak inni - ale plissss poczytaj opnię na Dziecku-Wakacje. Karwia
              ostatnio jest mocno krytykowana - przereklamowana, bo poprostu za mała na dużą
              ilość rodzin z wózkami, dziećmi, betami itp. Plaża i owszem cudna, ale
              gastronomia słaba. Dobra baza wypadowa - bo Trójmiasto, Jastrzębia, Władek i
              Hel. Osobiście byłam rok temu i nie pojadę tam więcej:-)
              pzdr
        • Gość: Mama Re: Darłówko, czy Kołobrzeg???? IP: 195.117.62.* 21.04.07, 16:47
          Dziekuję wszystkim za opinie. Wybieram sie w sierpniu, ale jeszcze nie jestem
          do końca zdecydowana....Chyba jednak wybiorę Darłówko.
    • agunia875 Re: Darłówko, czy Kołobrzeg???? 16.04.07, 15:50
      Kołobrzeg do wynajęcia 2-pokojowe samodzielne mieszkanie. Położone w okolicach
      amfiteatru – 300, od morza. Mieszkanie przygotowane na 6 osob. Cena za dobe
      140zł adres e-mail agunia97@wp.pl
    • Gość: mama Pawła Re: Darłówko, czy Kołobrzeg???? IP: *.aster.pl 16.04.07, 23:40
      Kołobrzeg jest większym miastem, ale w sezonie bardzo zatłoczonym i chyba droższym.
      W Darłówku jest nieco spokojniej i atrakcje podobne:
      +latarnia morska - niższa, na którą 7-latek bez problemów wejdzie
      +przjażdżki stakiem i innymi łodziami 'pirackimi'
      +na ryby kutrem
      +na Bornholm.
      +we wschodniej części wiatraki elektrowni wiatrowej
      +port-wejście na falochrony ogólniedostępne i bezpłatne
      +letnia infrasktruktura plażowa = jak wszędzie nad morzem
      +BARDZO DOBRZE w sposób naturalny wygrodzony przy brzegu basen dla dzieci!
      +dość szeroka plaża
      + trochę zabytków w pobliskim Darłowie
      Ale Kołobrzegu nie skreślaj, też trzeba to miasto dziecku pokazać.
      • Gość: gucia polecam Darłówko:) IP: *.media4.pl 17.04.07, 16:22
        • Gość: Mama Re: polecam Darłówko:) IP: 195.117.62.* 22.04.07, 11:24
          A może ktoś polecić pokój dla osoby dorosłej z siedmiolatkiem w Darłówku z
          łazienką i balkonikiem w rozsądnej cenie. 2 połowa sierpnia.
          • Gość: Mama Re: polecam Darłówko:) IP: 195.117.62.* 23.04.07, 22:16
            Czy nikt nie może mi nic polecić??
            • Gość: witek Re: polecam Darłowo:) IP: *.107.94.80.dsl.libello.mc 25.04.07, 03:17
              Bylismy z trojka naszych dzieci w columbusie2000. Zawsze zabieramy ze soba
              rowery. Wlasciciele udostepniaja wszystkim goscia altane, gdzie bezpiecznie
              mozna je przechpwywac. Pokoje wyposazone od A-Z. Wszystko nowe i czyste.
              Pozostali goscie, to tak jak my rodziny z dziecmi. Wieczorami gralismy w pilke
              nozna w ogrodzie wlascicieli a potem rozpalalismy ognisko w rogu wielkiego
              ogrodu, zdala od wszelkiego halasu i ludzkich spojrzen. Moglismy siedziec do
              poznej nocy bez obawy, ze sasiad bedzie marudzil. Do centrum Darlowa zaledwie
              500 metrow. My znalezlismy ich szukajac na spaniu.pl. Poczatkowo myslelismy o
              czyms blizej morza ale ostatecznie zdecydowalismy sie na
              Columbusa2000.Przekonaly nas wpisy w ich Ksiedze Gosci. Juz pierwszego dnia
              pobytu przekonalismy sie, ze wybor byl sluszny.
              W tym roku tez Darlowo i ten sam apartament z balkonem i widokiem na ogrod.
              Zycze slonecznego lata wszystkim forumowiczom i sobie tez.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka