04.07.07, 13:16
Powiedzcie czy ze wzgledu na przewidywaną deszczową aurę rezygnujecie z
pobytu nad morzem w ciagu najbliższych 2 tygodni? Czy jest sens jechac z
drugiego końca Polski jesli ma padać i być zimno?
Obserwuj wątek
    • Gość: kija Re: Pogoda IP: *.chello.pl 04.07.07, 14:05
      przewidziec pogode za 2 tyg to przewidziec 6 w totka
      • kindzior99 Re: Pogoda 04.07.07, 14:10
        Nawet meteorolodzy wypowiadaja się że prognoza dłuższa niż 5 - cio dniowa to
        wróżenie z fusów
    • Gość: Pepe Re: Pogoda IP: *.acn.waw.pl 04.07.07, 14:10
      Ja zrezygnowałem bo moglem przełożyć urlop na sierpień.
      Pojadę jak będą jakieś nadzieje na słoneczne chwile.
      Teraz wszystkie serwisy zgodnie twierdzą że będzie jesień nad morzem.
      Kurcze ma być nawet 13(!) stopni i codziennie deszcz a to już nie jest śmieszne :(
      Nastawiałem się na "wygrzanie" na plaży a nie na bieganie w swetrze i kurtce z
      parasolem...

• Gość: TADZIOL Re: Pogoda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 14:18
        my tez zrezygnowalismy
        dokladnie ma byc 18-19 stopni a co najgorsze bardzoo deszczowo
        • nioma Re: Pogoda 04.07.07, 14:22
          my jedziemy jutro
          wplacilam 600zł zaliczki i szkoda mi jej
          najwyzej wczesniej wrocimy
          szlag mnie trafi
          caly rok czekalam na urlop
    • andy810 Re: Pogoda 04.07.07, 14:23
      a na kiedy przewidują poprawę pogody-czy tego lata będzie jeszcze lato?pamiętam
      że kilka no kilkanaście lat temu kiedy chodziłam do podstawówki to ciepło było
      przez całe wakacje po burzach i deszczu nadal było ciepło teraz ten klimat tak
      się pokręcił że nigdy nie wiadomo kiedy jakiej pogody się spodziewać
      • Gość: wujo Re: Pogoda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 15:12
        Wspomnienia z biegiem lat pięknieją:). W naszym klimacie o żadnej porze roku nie
        można być pewnym pogody. W zeszłym roku przez półtora miesiąca mieliśmy
        tropikalne upały i okazało się, że lipiec był najcieplejszym miesiącem w
        historii pomiarów.W tym roku jest ohydnie, podobnie było w 2004 r. Również
        tegoroczna zima była rekordowo ciepła, poprzednia za to rekordowo ostra:).
        Wakacje nad Bałtykiem to zawsze ryzyko trafienia na kiepską pogodę i chodzenia w
        ciepłych kurtkach w połowie lipca. Pewna pogoda jest 2 tys km na południe, ale
        to rzecz oczywista. Podsumowując - jadąc nad Bałtyk sam ryzykujesz:).
        • Gość: aha Re: Pogoda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 19:00
          a ja się cieszę. Może dzięki temu będzie mniej ludzi, dzieciaków, hałasu,
          więcej miejsca na dzikich plażach i wybiegam się z psiskiem. I tak nienawidzę
          upałów (oj w zeszłym roku było okropnie) więc jadę!!! ortalion, szybkoschnące
          sandały i jazda!
          A jak już wrócę za tydzień, to życzę wszystkim wymarzonej pogody:)
    • joannawo Re: Pogoda 04.07.07, 20:13
      Miałam wyruszyć nad morze 15 lipca, ale pogoda zapowiada się fatalna w związku
      z czym przesunęłam wyjazd o tydzień i zahaczę o kilka dni sierpnia. Mam
      nadzieję, że choć przez kilka dni będę mogła poopalać się na plaży, bo od 3 lat
      nie mogę trafić w pogodę :(
    • Gość: aaaa Re: Pogoda IP: *.chello.pl 04.07.07, 20:21
      a wiadomo cos o 2 polowie sierpnia
      • Gość: krzys Re: Pogoda - zaliczka za nocleg? IP: *.welnowiec.net 04.07.07, 22:03
        Ja w piątek w nocy jadę na Bałtyk i też z niepokojem spoglądam na niebo...Wydaje
        się ze najgorsze będziemy mieli już za sobą - w przyszym tyg pogoda ma być
        zmienna ale nie już w ciąż deszczowa. Braliśmy pod uwagę także rezygnację ale
        ponieważ żonka ma 2 tyg urlopu to lepiej wyjechać niż siewdzeć w domu - nawet
        jak się nie opalę. A z ciekawości....Jeśli zapłaciłem 200 zł za noclegi w
        kwaterze prywatnej a następnie zrezygnuję to mogę dopominać się o zwrot
        zaliczki? Niby nie ma umowy podisanej więc prawnie powinienem ew rządac zwrotu
        - tylko jakoś tak niezręcznie i szkoda ludzi:P Odpowedzcie co myślicie....
        A i tak na 99% pojadę bo co mam robić ;)
        Życzę pogody - ducha chocia :)
        • Gość: gościk Re: Pogoda - zaliczka za nocleg? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.07, 00:33
          Poczytaj sobie tu na forum ,,Rezygnacja z kwatery,, a tak nawiasem mówiac
          pogoda zła to chcesz zwrotu a jak byś się czuł, jak byłby upał ty masz
          urlop,jedziesz bo masz kwaterę a tu rozczarowanie pani wynajęła bo nie miała z
          tobą umowy tylko zaliczkę.Pomyśl.Nikt nie gwarantuje ci pięknej pogody.Ale nie
          ma co narzekać pogoda jest raz pięknie raz deszczowo.Grunt to optymistyczne
          nastawienie do życia.Miłego wypoczynku dla tych co wyjeżdżają i dla tych co
          wynajmują.Więcej luzu.
    • Gość: ja Re: Pogoda IP: *.gprspla.plusgsm.pl 04.07.07, 23:39
      a czytał ktoś może na stronie twoja pogoda pogodę na lipiec bo mnie się wydaje
      że oni sami się gubią w tym co piszą. o pogodzie na lipiec że będzie taka jak w
      czerwcu czyli upalnie i burzowo a na mapkach pogody 16 dniowej że chłodno i cały
      czas deszcz. i co teraz???? a swoją drogą to trochę lat żyję na tym świecie i
      jeszcze sie nie spotkałam z takim czymś żeby cały lipiec nie było słońca i żeby
      codziennie lało. nie rozumiem jak można odwołać wakacje ze względu na jakieś
      bujdy pogoda zmienną jest raz jest a raz nie ma ale chyba lepiej pospacerować
      nawet jak jest chłodniej po plaży przecież wtedy podobno najwięcej jodu jest w
      powietrzu niż wdychać spaliny w mieście w moim przypadku na śląsku. pozdrawiam
      wszystkich którzy się nie poddają i życzę super udanych wakacji.
      • Gość: yeti Re: Pogoda IP: 194.42.116.* 05.07.07, 07:28
        Portal twojapogoda.pl nie potrafi przewidziec pogode na kolejne 2 dni nie
        mowiac o 2 tygodniach to czyste wrozenie z fusow!Jade w przyszly piatek i
        jestem mimo wszystko optymista!Wczoraj na TVN meteo poinformowali,ze od
        poniedzialku nastapi radykalna poprawa pogody okolo 25 stopni i co
        najwazniejsze bez ataku ulewnych deszczow a to chyba najwazniejsze!Zycze
        wszystkim udanego i slonecznego urlopu:)oraz wiecej optymizmu:)
        • marex59 Re: Pogoda 05.07.07, 08:54
          W każdym bądź razie przynajmniej do poniedziałku to pogoda nad morzem będzie
          kiepska co nie znaczy że we wszystkich miejscowościach ale generalnie do d.py,
          później teoretycznie ma być lepiej ale jak będzie naprawdę to się okaże po
          niedzieli
          • kilovolt Re: Pogoda 06.07.07, 08:13
            Tak naprawdę to w prognozach na najbliższe dwa tygodnie jest zdecydowanie
            więcej deszczowych dni niż słonecznych.
    • kasik2501 Re: Pogoda 10.07.07, 19:34
      Ja nie rezygnuje z wyjazdu -jade w nocy 22 lipca mam nadzieje ze pogoda mi
      dopisze,ale tak wogóle zawsze jadac nad morze mam pogode do kitu .Sa jednak
      duze plusy klimat ,spacery po plazy i jod którego niema w miescie.Nawet by mi
      do głowy nie przyszło zmieniac termin.Zycze wszystkim usmiechu i pieknej
      pogody!!!!!!!!
    • mona963 Re: Pogoda 11.07.07, 08:51
      Ja jadę nad morze 21 lipca i wcale sie nie martwię pogodą .Po prostu wezmę
      więcej cieplejszych ubrań.Przynajmniej oderwę się psychicznie od pracy i
      obowiązków domowych.Dodam również , że jadę z towarzystwem które lubię i będzie
      fajnie. Wszystkim życzę przyjemnego wypoczywania i leniuchowania.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka