Dodaj do ulubionych

OSTRZEŻENIE WŁADYSŁAWOWO

IP: *.Astral.Lodz.PL 23.06.03, 18:42
UWAGA !!!w prasie pojawił się anons na temat bardzo tanich i luksusowych
kwater we Władysławowie(35 zł za pokój z pełnym wyposażeniem : TV, łazienka,
aneks kuchenny itd) . Podają adres i numer konta - każą wpłacić zaliczkę -
ludzie pod tym adresem nie wynajmują kwater,a rozmówca z "komórki" tam nie
mieszka. Słyszałam o tym przypadku od znajomych, którzy faceta sprawdzili i
uprzedzili mieszkańców domu - ale ile ludzi im się zwali w lecie- tego nie
wie nikt. Nie zamawiajcie kwater przez "komórkę" w tej chwili każdy ma
telefon a zawsze mozna sprawdzic w Urzędzie gminy
Obserwuj wątek
    • Gość: Kazimierz_Naludk Re: OSTRZEŻENIE WŁADYSŁAWOWO IP: *.dolsat.pl 23.06.03, 22:24
      WWŁAŚNIE PRZED CHWILKĄ PRZECZYTAŁEM TĘ INFORMACJĘ. JEST SZOKUJĄCA!!!!. ale
      muszę ,zaoponować przeciw pewnym niebezpiecznym stwierdzeniom(proszę,"nie
      wylewajmy dziecka z kąpielą") zawartymi w tej informacji. Jestem właścicielem
      domków letniskowych nad morzem a mieszkam na stałe 500km dalej. Żadne prawo nie
      zabrania prowadzenia działalności w dowolnym miejscu w Polsce i na świecie.
      Nie można w żaden sposób łączyć miejsca zamieszkania z miejscem prowadzenia
      biznesu. Dlatego często podaję swój nr.telefonu komórkowego (jestem bardziej
      dyspozycyjny i uchwytny). Moja rada. Każda działalność gospodarcza wymaga
      zezwolenia,usługi turystyczne ,zgodnie z prawem muszą być zarejestrowane w
      Urzędzie Miasta czy Gminy(zależy pod kogo podlega teren na którym funkcjonuje
      ta działalność. Można sprawdzić to (tak sądzę) na stronie każdej gminy. Można
      wejsć na stronę danej Gminy wybrać 'Kwatery "-Noclegi,czy działalność
      gospodarczą,w danej miejscowości i posiąść pełną informację ( w każdej gminie
      jest też kompetentny pracownik i on dopełni Wam informację o osobie, która
      proponuje kwaterę,czy np. domek letniskowy.
      Każdy podmiot winien,posiadać numer STATYSTYCZNY REGON,mówiący o tym
      podmiocie, w tym o rodzaju działalności na jakie ma zezwolenie. Oczywiście że
      wynajmowanie(poprzez ogłoszenia) kwatery u osoby nie rejestrującej działalności
      gospodarczej jest dużym ryzykiem, ale prawdą jest,że wiele osób z tej formy
      korzysta,bo zazwyczaj takie osoby oferują zdecydowanie tańsze kwatery ,ponieważ
      nie rozliczają się z fiskusem.Dopóki tak będzie to funkcjonowało,dopóty będą
      przekręty oszustwa,wprowadzanie w błąd,byle "zdobyć klienta".
      Na marginesie podam taką ciekawostkę?? w pociągu z Lęborka do Łeby, na
      rogatkach Łeby,na peronach stacji "grasują tzw. "łapacze ". Mają zarobek
      od "łebka",zawsze wyłapują Łatwowiernych turystów (młodzieży wpadającej w ich
      sidła nie brakuje), i oferują "ciut" niższą cenę za kwaterę.Wielokrotnie,
      kończy się to gorszymi i nienajtańszymi finalnie kosztami. Nie szukajcie
      takicjh okazji. Po to są urzędy gminy ,Miasta. Sądzę,że jest to pewniejsza by
      nie rzec, najpewniejsza baza informacyjna, dlaczego?? powiem Wam -Wszystkim
      chcącym wypocząć nad morzem.Otóż,dlatego,że każdy prowadzący działalność jest
      obowiązkowo zarejestrowany w takim urzędzie. Wiele podmiotów podobnie jak i ja
      to czynię, nie korzysta z pośrednictwa wszelkiego rodzaju biur zajmujących się
      turystyką w danej miejscowości,gdyż biura te "każą sobie słono za tę
      przyjemność płacić(a to odbija się znacząco w obciązeniach turystów .Podoobnie
      robią to inni reklamodawcy, ich prawo,choć zbójeckie, ale prawo. Internet jest
      to dobra i póki co niedroga forma gdzie możecie o takich "Małych rodzinnych
      firemkach jak moja się dowiedzieć. Nie stać Mnie na opłacenie Anonsu na "PÓŁ
      strony."za 1000zł.czy za 3000zł.Dajemy ogłoszenia warte,30,50,no może
      100złotych, aby jak najtaniej.Dlatego,byście ponosili jak najniższe koszty
      Wypoczynku, szukajcie i sprawdzajcie mądrze w Urzędach Miast i
      Gmin.Korzystajcie z usług takich małych firm,które uczcie dzielą się tym co
      zarobią z "Nie napasionym i zbiurokratyzowanym Fiskusem ". Przepraszam za taki
      długi wywód.Ale oburza mnie to,że oszusci i złodzieje niszczą w ten sposób
      działalność małych firm turystycznych,choćby takich jak moja. Proszę ,nie
      traktujcie nas jako oszustów. Kochamy Was jak najbliższą rodzinę przyjmiemy ,i
      ugościmy po rodzinnemu. Tak czynię to ja ,a to, że mój bizes prosperuje w
      Nowęcinie/k/ Łebyb aż 500km od mojego miejsca zamieszkania Bełchatowa, nie ma
      żadnego negatywnego wpływu na serdeczne goszczenie u siebie chętnych
      wypoczynku nad morzem, czego dowodem od wielu lat
      są pozytywne komentarze, tych których goszczę u siebie. Pozdrawiam Wszystkich i
      życzę słonecznych,upalnych i upojnych chwil w nadmorskim wypoczynku. Jestem
      przekonany,iż w podobny sposób wielu posiadaczy małych biznesów,myśli tak jak
      moja skromna osoba. Mówię więc to też w ich imieniu. POzdrawiam, i zachęcam do
      wypoczynku nad naszym pięknym morzem,ktore swoimi walorami przewyższa
      wiele "przereklamowanych" uroczych zakątków w innych krajach.Polskie morze i
      Polska przyroda są cudowne i urocze, a pogoda choćby najupalniejsza bądż
      zroszona strugami ulewnego deszczu,nie ma na to praktycznie żadnego negatywnego
      wpływu.
      • kazimierz_naludka Re: OSTRZEŻENIE WŁADYSŁAWOWO 23.06.03, 22:37
        Gość portalu: Kazimierz_Naludk napisał(a):

> WWŁAŚNIE PRZED CHWILKĄ PRZECZYTAŁEM TĘ INFORMACJĘ. JEST SZOKUJĄCA!!!!. ale
        > muszę ,zaoponować przeciw pewnym niebezpiecznym stwierdzeniom(proszę,"nie
        > wylewajmy dziecka z kąpielą") zawartymi w tej informacji. Jestem właścicielem
        > domków letniskowych nad morzem a mieszkam na stałe 500km dalej. Żadne prawo
        nie
        >
        > zabrania prowadzenia działalności w dowolnym miejscu w Polsce i na świecie.
        > Nie można w żaden sposób łączyć miejsca zamieszkania z miejscem prowadzenia
        > biznesu. Dlatego często podaję swój nr.telefonu komórkowego (jestem bardziej
        > dyspozycyjny i uchwytny). Moja rada. Każda działalność gospodarcza wymaga
        > zezwolenia,usługi turystyczne ,zgodnie z prawem muszą być zarejestrowane w
        > Urzędzie Miasta czy Gminy(zależy pod kogo podlega teren na którym funkcjonuje
        > ta działalność. Można sprawdzić to (tak sądzę) na stronie każdej gminy. Można
        > wejsć na stronę danej Gminy wybrać 'Kwatery "-Noclegi,czy działalność
        > gospodarczą,w danej miejscowości i posiąść pełną informację ( w każdej gminie
        > jest też kompetentny pracownik i on dopełni Wam informację o osobie, która
        > proponuje kwaterę,czy np. domek letniskowy.
        > Każdy podmiot winien,posiadać numer STATYSTYCZNY REGON,mówiący o tym
        > podmiocie, w tym o rodzaju działalności na jakie ma zezwolenie. Oczywiście że
        > wynajmowanie(poprzez ogłoszenia) kwatery u osoby nie rejestrującej
        działalności
        >
        > gospodarczej jest dużym ryzykiem, ale prawdą jest,że wiele osób z tej formy
        > korzysta,bo zazwyczaj takie osoby oferują zdecydowanie tańsze
        kwatery ,ponieważ
        >
        > nie rozliczają się z fiskusem.Dopóki tak będzie to funkcjonowało,dopóty będą
        > przekręty oszustwa,wprowadzanie w błąd,byle "zdobyć klienta".
        > Na marginesie podam taką ciekawostkę?? w pociągu z Lęborka do Łeby, na
        > rogatkach Łeby,na peronach stacji "grasują tzw. "łapacze ". Mają zarobek
        > od "łebka",zawsze wyłapują Łatwowiernych turystów (młodzieży wpadającej w
        ich
        > sidła nie brakuje), i oferują "ciut" niższą cenę za kwaterę.Wielokrotnie,
        > kończy się to gorszymi i nienajtańszymi finalnie kosztami. Nie szukajcie
        > takicjh okazji. Po to są urzędy gminy ,Miasta. Sądzę,że jest to pewniejsza by
        > nie rzec, najpewniejsza baza informacyjna, dlaczego?? powiem Wam -Wszystkim
        > chcącym wypocząć nad morzem.Otóż,dlatego,że każdy prowadzący działalność jest
        > obowiązkowo zarejestrowany w takim urzędzie. Wiele podmiotów podobnie jak i
        ja
        > to czynię, nie korzysta z pośrednictwa wszelkiego rodzaju biur zajmujących
        się
        > turystyką w danej miejscowości,gdyż biura te "każą sobie słono za tę
        > przyjemność płacić(a to odbija się znacząco w obciązeniach
        turystów .Podoobnie
        > robią to inni reklamodawcy, ich prawo,choć zbójeckie, ale prawo. Internet
        jest
        > to dobra i póki co niedroga forma gdzie możecie o takich "Małych rodzinnych
        > firemkach jak moja się dowiedzieć. Nie stać Mnie na opłacenie Anonsu na "PÓŁ
        > strony."za 1000zł.czy za 3000zł.Dajemy ogłoszenia warte,30,50,no może
        > 100złotych, aby jak najtaniej.Dlatego,byście ponosili jak najniższe koszty
        > Wypoczynku, szukajcie i sprawdzajcie mądrze w Urzędach Miast i
        > Gmin.Korzystajcie z usług takich małych firm,które uczcie dzielą się tym co
        > zarobią z "Nie napasionym i zbiurokratyzowanym Fiskusem ". Przepraszam za
        taki
        >
        > długi wywód.Ale oburza mnie to,że oszusci i złodzieje niszczą w ten sposób
        > działalność małych firm turystycznych,choćby takich jak moja. Proszę ,nie
        > traktujcie nas jako oszustów. Kochamy Was jak najbliższą rodzinę
        przyjmiemy ,i
        > ugościmy po rodzinnemu. Tak czynię to ja ,a to, że mój bizes prosperuje w
        > Nowęcinie/k/ Łebyb aż 500km od mojego miejsca zamieszkania Bełchatowa, nie ma
        > żadnego negatywnego wpływu na serdeczne goszczenie u siebie chętnych
        > wypoczynku nad morzem, czego dowodem od wielu lat
        > są pozytywne komentarze, tych których goszczę u siebie. Pozdrawiam Wszystkich
        i
        >
        > życzę słonecznych,upalnych i upojnych chwil w nadmorskim wypoczynku. Jestem
        > przekonany,iż w podobny sposób wielu posiadaczy małych biznesów,myśli tak jak
        > moja skromna osoba. Mówię więc to też w ich imieniu. POzdrawiam, i zachęcam
        do
        > wypoczynku nad naszym pięknym morzem,ktore swoimi walorami przewyższa
        > wiele "przereklamowanych" uroczych zakątków w innych krajach.Polskie morze i
        > Polska przyroda są cudowne i urocze, a pogoda choćby najupalniejsza bądż
        > zroszona strugami ulewnego deszczu,nie ma na to praktycznie żadnego
        negatywnego wpływu.

> Gosciem bylem osobiście ale jest błąd w moim podpisie Prawidłowo brzmi
        Kazimierz Nałudka. Pozdrawiam

>

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka