Gość: Marek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.07, 23:49 poszę o informację czy jest tam plaża strzeżona, czy jet szeroka, czy są toalety, czy można plażować w lewo od Jarosławca wzdłuż drogi-pasa starowego - czy są tam miejsca do parkowania Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eszforcik Re: Jarosławiec 29.07.07, 21:14 Plaża w Jarosławcu kamienista i niezbyt ładna - nie polecam. Mi osobiście się nie podobało. Odpowiedz Link Zgłoś
beba2 Re: Jarosławiec 30.07.07, 14:14 Co za bzdury ? Właśnie wróciłam z Jarosławca. Zejsć na plażę jest całe mnóstwo. Jest i plaża przy porcie, i wzdłuz pasa startowego ( piaszczysta !) i zejścia schodkami tam gdzie jest wybrzeże klifowe. Zróżnicowanie jest duże i to jest atrakcją tego miejsca moim zdaniem. A to czy są kamienie na plaży zależy od tego jak duże fale są w nocy i czy morze naniesie kamienie. Plaże moze nie są bardzo szerokie ( tak jak np. w okolicy Kołobrzegu), ale wszyscy sie mieszczą, bo turystów nie ma wcale tak wielu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Jarosławiec IP: *.hcz.com.pl 23.08.07, 08:59 teraz to ja wam mogę opowiedzieć, bo byłem i wróciłem z Jarosławca. Miejscowość jest bardzo ładna i widać że gmina inwestuje i zabiega o turystów.Centralnym punktem jest latarnia, Stojąc twarzą do morza na zachód zaczyna się wybrzeże klifowe ok. 2 km. Na wschód od latarni jest przystań rybacka i po 200 metrach zaczyna się plaża, na początku jest kamienista, ale po 200 metrach jest wyłącznie piasek, plaża strzeżona ,z zejsciami i przebieralniami, i bezpłatnymi toaletami z wodą mydłem i papierem (czyste , wielki plus dla gminy)Jak się ktoś wybiera ,lub szuka kwater to najlepiej spojrzeć na mapę(jest w internecie) i bedzie wiedział ile ma do plaży. Odpowiedz Link Zgłoś
omamamia1 Re: Jarosławiec 28.08.07, 19:56 Polecam Jarosławiec i ośrodek "Laguna",właśnie jestem świeżo po pobycie.Jest super,sklepy otwarte do godz 22,7 dni w tygodniu,mnóstwo restauracji,smażalni,sklepów,apteki,ośrodek z lekarzem,czysto,spokojnie i pięknie.Piękne piaszczyste plaże w strone pasa startowego,kamieniste bliżej centrum.Spędziłam dwa tygodnie w sielankowej miejsowości,z piekną pogodą,która chyba zaczęła się dopiero w drugiej połowie sierpnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niro Re: Jarosławiec IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.07, 14:27 Piszecie o pasach startowych. Czy z nich startuja i halasuja samoloty , czy tez to nieczynne lotnisko? Wybieram sie tam za kilka dni ale samolotow nie przewidywalem. Odpowiedz Link Zgłoś
m.krzeski Re: Jarosławiec 04.09.07, 18:12 To jest tzw.DOL ( Drogowy Odcinek Lotniskowy ).Jednym z elementów szkolenia lotniczego w lotnictwie wojskowym jest umiejętność szybkiego przebazowania i wykonywania lotów z takich tymczasowych lądowisk.Polska jest jednym z nielicznych krajów gdzie wykonuje się takie manewry.Aktualnie w Polsce wykorzystywane są chyba tylko dwa takie miejsca:DOL Kliniska koło Szczecina i DOL Września ( to ostatnie chyba już nieaktualne ).W Jarosławcu już dawno nic nie latało.Możesz śmiało jechać.Miłego wypoczynku! Odpowiedz Link Zgłoś