Dodaj do ulubionych

test owulacyjny

22.01.10, 19:09
mam pytanko odnosnie testu owulacyjnego, to znaczy chodzi mi o intenstwnosc
paska w polu T. czy to ze jest delikatnie rozowy znaczy ze nie dlugo (za pare
dni np) bedzie owulacja? czy jego odcien bedzie ciemniajszy z dnia na dzien az
oba beda w tym samym odcieniu? czy nie ma moze to znaczenia? bardzo prosze o
odpowiedz
Obserwuj wątek
    • marzena_829 Re: test owulacyjny 22.01.10, 19:28
      Ja robiłam sobie testy co miesiąc o tej samej godzinie od 14 dnia
      do 17 dnia owulacji,chciałam sprawdzić czy w tych dniach co miesiąc
      mam owulacje zawsze wypadał mi naciemniejszy pasek w 16 dniu ale 14
      i 15 dnia miałam troche jaśniejszy więc zrób sobie jeszcze
      dzisiaj,jutro i pojutrze
      • vanilia_cz Re: test owulacyjny 22.01.10, 20:18
        powiem tak nigdy nie robilam zadnych testow, nie obserwowalam sluzu, nie wiem
        nawet co ile mam okres (najczesciej dluzszy niz 30 dni), jest nieregularny
        dlatego nie wiem kiedy robic te testy. robilam test wczoraj i ta druga kreska T
        była bardzo wyrazna ale jasniejsza od kreski C, dzis zrobiłam i kreska T
        praktycznie nie widoczna, dlatego zastanawiam czy to ma jakis wplyw, czy
        poprostu moge stwierdzic ze owulacji dzis nie bedzie i robic dalej codziennie(
        co rowna sie z tym ze bede musiela dokupic testy) czy np moge robic je co dwa dni?
        • vanilia_cz Re: test owulacyjny 22.01.10, 20:19
          dzis jest 16 dzien owulacji
          • vanilia_cz Re: test owulacyjny 22.01.10, 20:20
            big_grin 16 dzien cyklu
            • marzena_829 Re: test owulacyjny 23.01.10, 15:20
              Ja kupiłam sobie 20 testów z internetu bo taniej i pierwszy raz jak
              zaczęłam robić to od 10 do 18 dnia cyklu,żeby zobaczyć kiedy i czy
              wogóle mam owulacje jak mi wyszło że mam 16 dnia to powtarzałam to
              co miesiąc ale już tylko od 14-17 zawsze mam w 16 dnia.A ty możesz
              mieć wcześniej jak mówisz że dzisiaj masz 16 dzień i nic.Najlepiej
              będzie jak pójdziesz do ginekologa on powie ci kiedy masz
              owulacje,ja byłam nic mu niemówiąc że mam 16 dnia,ale potwierdził "U
              PANI JEST TROCHE PÓŻNO ALE MA PANI 16 DNIA"słyszałam że niektóre
              dziewczyny niemają wogóle owulacji i muszą brać tabletki na
              wywołanie? A długo się staracie
              • vanilia_cz Re: test owulacyjny 23.01.10, 18:42
                chcemy zaczac sie starac od przyszłego cyklu, ale w tym wpadlam na pomysł zeby
                robic testy owulacyjne i sprawdzic mniej wiecej kiedy mam owulacje. ja mam
                bardzo długie cykle, do 40 dni dlatego wydaje mi sie ze jeszcze bedzie owulka.
                tylko ze mam problem, od przedwczoraj robie testy i kazdego dnia mam coraz
                jasniejsze kreski w polu testowym T, czy intensywnosc tych kresek moze swiadczyc
                o zblizaniu lub oddalaniu sie owulacji? czy moze nie ma to znaczenia?
                • marzena_829 Re: test owulacyjny 23.01.10, 19:30
                  ja miałam coras jaśniejsze dwa dni przed owulacją
                  w dzień owulacja miałam najciemniejsze,
                  po owulacji już kreska wogóle niewidoczna

• vanilia_cz Re: test owulacyjny 23.01.10, 23:12
                    co raz jasniejsza a w dzien owulacji ciemna? nie powinna byc coraz ciemniejsza a
                    w dzien owulacji najciemniejsza??
                    • kahakasurdo Re: test owulacyjny 24.01.10, 15:07
                      u mnie przed owulacją te kreski były baardzo jasne, potem nagle jeden dzień
                      ciemna, a następnego dnia znowu baaardzo jasna. Podejrzewam, że u Ciebie wtedy,
                      kiedy była ciemna, to wskazywało na owulację (ale pamiętaj, że ona następuje
                      24-36 godzin po pozytywnym teście, a nie w chwili robienia testu)
                      • vanilia_cz Re: test owulacyjny 24.01.10, 15:42
                        z tego co piszesz to owulacje miałabym 15 dc ale to nie jest mozliwe bo
                        wychodziloby na to ze @ dostane ok 29dc a ja mam cykle po 35-40 dni. nigdy w
                        zyciu nie mialam jeszcze 29-cio dniowego cyklu
                        • kahakasurdo Re: test owulacyjny 24.01.10, 15:47
                          różnie bywa z tymi cyklami...a inna sprawa jest taka, że testy owu niekoniecznie
                          wykryją owulację, ale jedynie skok hormonu, który nie jest równoznaczny z
                          owulacją. Tzn. Twój organizm mógł się tylko przymierzyć do owulacji. Testuj
                          dalej. A jeśli jednak to była owulacja, to może jednak ten cykl tym razem krótszy.
                          • vanilia_cz Re: test owulacyjny 24.01.10, 16:03
                            w sumie chyba masz racje. przed chwila zrobiłam juz 4 test i kazdy nastepny byl
                            co raz jasniejszy, dzis juz nawet nie widzialam jak to sie mowi "cienia cienia"
                            wiec jezeli nawet, to owulacje miałam ok tego 15 dnia wiec teraz czekam do @,
                            ktora w takim wypadku powinna wystapic przed lub ok 30 dc. a własnie czy nawet
                            jesli moj organizm tylko przymierzał sie do owulacji to czy tez powinnam w tym
                            samym czasie dostac @ czyli ok tego 30 dc???
                            • vanilia_cz Re: test owulacyjny 24.01.10, 16:07
                              teraz sobie w sumie przypomniałam ze wtedy mialam przezroczysty nie ciagnacy
                              sie, klejacy sluz, ktorego bylo bardzo malo
                              • vanilia_cz Re: test owulacyjny 24.01.10, 16:08
                                dopiero teraz zaczyna sie pojawiac białawy ciągnacy sie, jak to sie ma do cyklu?
                                • kahakasurdo Re: test owulacyjny 24.01.10, 17:28
                                  szczerze, to nie wiem jak z tymi śluzami jest smile a co do tego przymierzania się
                                  organizmu do owulacji, to jeśli ona jednak wtedy nie wystąpiła, to WYDAJE MI
                                  SIę, że okresu nie będzie po ok. 14 dniach, tylko po 14 dniach od właściwej
                                  owulacji (?). Potestuj jeszcze parę dni.
                                  • vanilia_cz Re: test owulacyjny 24.01.10, 20:12
                                    ok dzieki, ale w sumie to moge nie miec wogole owulacji, no ale nic, potestuje
                                    jak mowisz smile
                                    • vanilia_cz Re: test owulacyjny 25.01.10, 15:36
                                      a dzis juz dziemniejsza kreseczka od wczorajszej ale tylko troszke ciemniejsza,
                                      co to moze byc? no i sluz "jajko kurze"
                                      • kahakasurdo Re: test owulacyjny 25.01.10, 16:46
                                        to może jednak będzie ta owulacja lada chwila? Bo śluz ewidentnie wskazuje.
                                        Zatestuj jeszcze jutro, ale jeśli się starasz o dziecko, to do roboty już dziś wink
                                        • vanilia_cz Re: test owulacyjny 25.01.10, 16:52
                                          chce sie starac od przyszłego cyklu, ten jest testowy, bo nigdy nie obserwowałam
                                          sluzu ani nie robiłam testow owulacyjnych, dlatego w tym cyklu chcialam sie na
                                          tym wszystkim poznać zeby za miesiąc było juz łatwiejsmile dziekuje ci za
                                          odpowiedzi, musze jeszcze jutro kupic testy owulacyjne bo juz 5 zuzyłamsad a dzis
                                          jest 20 d.c, jak zwykle cykl ok35-40dnisad
                                          • kahakasurdo Re: test owulacyjny 25.01.10, 18:34
                                            ja testy owulacyjne kupiłam na allegro, można kupić od razu 20-30 i są tańsze
                                            niż w aptece i u mnie przynajmniej działają. Powodzenia!
                                            • vanilia_cz Re: test owulacyjny 25.01.10, 18:45
                                              kupiłam dzis 50 szt +10 szt testow ciazowychsmile no ale jutro i tak musze dokupic
                                              5szt w aptece bo do jutra nie przyjdą te z allergo.
                                              Czyli ty tez starasz sie o ciaze? jak długo?
                                              • kahakasurdo Re: test owulacyjny 25.01.10, 19:15
                                                ja w grudniu poroniłam, wtedy udało się za pierwszym razem. Właśnie teraz mam
                                                pierwszą @ po poronieniu i w tym cyklu zaczynamy. A testy owulacyjne mi się
                                                przydadzą, bo nie mam pojęcia, jakie te cykle teraz będą. Życzę Tobie i sobie
                                                powodzenia smile
                                                • vanilia_cz Re: test owulacyjny 26.01.10, 21:41
                                                  czyli prawie razem zaczynamy staraniasmile w którym tygodniu poroniłas? dokupiłam
                                                  dzis testy za... UWAGA! 48ZŁ! TYLKO 5 W OPAKOWANIU +1 TEST CIĄŻOWY, ale wyjscia
                                                  nie mialam bo nie bylo innego w aptece, a latac mi sie po innych nie chciało.
                                                  troszke inne testy niz wczesniej ale kreseczka była bardziej wyrazna niz
                                                  wczoraj, sluz: ciągnie sie, nawet moze na 3cm, przezroczysty z białymi grudkami
                                                  (nie wiem co oznacza). testuje dalej juz niech @ przyjdzie bo przynajmniej
                                                  zaczne w koncu staraniasmile
                                                  • kahakasurdo Re: test owulacyjny 26.01.10, 22:18
                                                    poroniłam w 8 tygodniu sad Ty widzę też masz nieciekawe przeżycia za sobą...uncertain
                                                    bardzo bym chciała żeby nam się udało od razu za pierwszym razem smile a najpóźniej
                                                    za drugim, żeby jeszcze w 2010 zostać mamą smile ale staram się nie nakręcać,
                                                    zobaczymy co z tego będzie.
    • smily4kama1 Re: test owulacyjny 30.01.10, 21:49
      Sama nie wiem co myśleć na temat tych testów. Ja używam testów owulacyjnych
      ClearBlue z elektronicznym odczytnikiem i wczoraj, w dzień potwierdzonej na USG
      przez gina owulacji test owulacyjny pokazał mi, że nie jest to dzień płodny uncertain

Pytanie teraz jest takie czy dzień owulacji zalicza się jeszcze do dni płodnych
      czy też nie bo jeśli nie, to test wyszedł prawidłowo. Jeśli tak, to znaczy że
      nie pokazał prawdy.

Z tego co można wyczytać w internecie teoretycznie w ciągu 24h od dnia owulacji
      można zajść w ciążę, więc powinien to być jednak dzień płodny...

Takie to skomplikowane!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka