Dodaj do ulubionych

listopadowe staranie/testowanie:D

24.10.10, 13:19
mam nadzieje ze moja owu jednak byla 16dc i ze sie udalo, czekam na test, testuje codziennie ale oficjalnie 1.11 (mam nadzieje ze 30ego moj luby dostanie mily prezent urodzinowysmile).
Obserwuj wątek
    • nowi-jka Re: listopadowe staranie/testowanie:D 25.10.10, 08:55
      trzymam kicuki za wszystkei staraczki i sle fluidy smile
      • chiyo28 Re: listopadowe staranie/testowanie:D 25.10.10, 12:11
        ja po cichu też kibicuje, ale juz nigdzie sie nie zapisuje wink
        • i.agunia Re: listopadowe staranie/testowanie:D 25.10.10, 21:50
          Ja też trzymam kciuki.
          Niestety ja muszę poczekać aż do grudnia- jak wyniki będą ok. to staranka w okolicy świąt. Będzie nastrojowo i romantycznie wink
          Pod choinkę to chyba sama sobie kupię testy owulacyjne he, he , he..
    • martynauk-85 no i jak tam dzieczyny? 26.10.10, 20:29
      w ktorym dniu cyklu jestescie, jak wasze tempki? u mnie dzis spadek wiec w sumie spadlo o 1 kreche 37 na 36.9 ale slyszalam ze spadek moze swiadczyc o implantacji a dzis 6dpo wiec kto wie? a jem za troje normalniesmile mam bardzo wzmozony apetyt, opk testy w koncu zaczely byc negatywne wydzielina kremowa ... czekam na cudsmile a jak u was macie jekies przeczucia/objawy?
      • chiyo28 Re: no i jak tam dzieczyny? 27.10.10, 07:31
        nie mierze tempki, zlikwidowałam suwaczek, jestem gdzies w 8 dc wink postanowiłam być twarda i nie robić nic. jak na razie udaje sie. no moze za kilka dni tylko jakiś teścik owu wink

Ps. wieczorami wróciłam do czytania książek. Lubicie czytać ?
        • nowi-jka Re: no i jak tam dzieczyny? 27.10.10, 08:17
          ja uwielbiam ale obecnie czasu brak
          za czasów przed dzieckiem to pochłaniałam 60-80 rocznie. Prowadze zeszyt gdzie zapisuje tytuł, autora i krótki opis bo jzu nei wiedziałam co czytałam a co nie. W bibiotece do którejnaleze dwa działy przeczytałam calutkie.
          W tym roku moze z 15 na razie pzreczytałam.
          Lubie biografie, ksiazki opisujace wyprawy wspinaczkowe w góry, reportarze i polityczne oraz Clarksona. Szkoda ze tak malo wydaje - uwielbiam go smile
          A ty co głownei czytujesz??
    • witaska Re: listopadowe staranie/testowanie:D 27.10.10, 12:23
      Chciałabym sie dopisać (dzięki chiyo28 smile )
      Dziś mam 10dc, wg testów owulacyjnych owulację mam dość późno, koło 18-19dc więc jeszcze troszkę.
      Choć oczywiście staranki nie ustają smile

Czytać uwielbiam, głównie fantasy i głównie polskie. Ale nie gardzę prawie niczym smile
      Aktualnie skończyłam Orhana Pamuka i zabieram sie za modne Jedz, Módl się, Kochaj.
      • chiyo28 Re: listopadowe staranie/testowanie:D 27.10.10, 12:45

Szczerze mowiąc czytam wszystko, co mi wpadnie w ręce i zaciekawi. Ostatnio z uwielbieniem zaczytywałam sie w sadze wampirzej (Zmierzch itd), i w nowościach empikowych Szwaja, Kalicińska. Lubie tez J. Carolla, thrillery medyczne Cooka, powieści obyczajowe, biograficzne. Nie lubie wojennych wink
        Teraz pożyczyłam m.innymi Gretkowską "Kobieta i meżczyźni".
        • czarnytusia281 Re: listopadowe staranie/testowanie:D 27.10.10, 14:35
          Ja też w wolnych chwilach czytam (zazwyczaj w trakcie dojazdów do pracy), zaczytuję sie w książkach związanych z traktowaniem kobiet w krajach muzułmańskich (to straszne do czego zmuszane sa te kobiety, traktowane są jak niewolnice) a także w literaturze wschodu. Obecnie zabrałam się za książkę ostatniego noblisty M.H.Lliosa "Szelmostwa niegrzecznej dziewczynki". Czytać lubię i raczej nie wypada mi powiedziec inaczej z racji mojego zawodu, jestem bibliotekarką.
    • czarnytusia281 Re: listopadowe staranie/testowanie:D 29.10.10, 19:38
      Chyba jednak dołączę w tym miesiącu, chociaż nadzieja już wygasła. Wczoraj (12 d.c.) po raz pierwszy byłam na monitoringu, chciałam tylko sprawdzic czy mam wogóle owulację. Okazało się że mam jak to określił gin piękny 26 mm pęcherzyk na prawym jajniku. Ucieszyłam się troszkę ponieważ lewy jajowód mam niedrożny, gin powiedział że jeszcze tego samego dnia będzie owulacja. Nie uwierzyłam mu ale chyba się nie mylił, wieczorem poczułąm ostry ból w prawym jajniku (ale w lewym też lekki ból), wieczorem było przutulanie, od wczoraj pobolewa mnie brzuch, z tym że dzisiaj już mniej (największy ból był w nocy). Martwię się tylko czy 26 mm pęcherzyk nie jest za duży jak myślicie ?

• chiyo28 Re: listopadowe staranie/testowanie:D 30.10.10, 09:21

czarnytusia niektórym rosną wieksze ( mi tez zazwyczaj ok 24 mm) i dopiero wtedy pekaja.
        Musisz jeszcze wziąć pod uwage margines błędu w pomiarach. USG tylko orientacyjnie podaje wielkość. Równie dobrze Twój pęcherzyk mierzony w innej płaszczyźnie, mógł mieć 24-25 mm. Moim zdaniem miałaś piękną owulacje i wstrzeliłaś się idealnie. Trzymam kciuki. I poprawcie jeszcze dziisiaj wink
        • martynauk-85 10 dpo testy negatywne 30.10.10, 11:28
          10dpo ultraczule testy- negatywne, trace nadzieje, choc piersi dziwne, ale to moze bo cykl na klomidzie byl, ehh;/
        • czarnytusia281 Re: listopadowe staranie/testowanie:D 31.10.10, 10:42
          Dzieki chiyo za odp. ty zawsze potrafisz dodac otuchy. Od wczoraj 14 dc biorę duphaston 2x1 tabl. a 10 listopada mam zrobic betę, nie wiem czy pójdę, znowu mnie czeka rozczarowanie, jedyny plus to taki że będę już wtedy miała pewnośc że @ przyjdzie

• chiyo28 Re: listopadowe staranie/testowanie:D 31.10.10, 17:34
            czarnytusia po tylu latach walki z niepłodnością, to chyba mam poziom wiedzy podobny do mojego lekarza big_grin śmiejemy sie z kolezanka, ze jakbysmy mialy w domu USG, to same bysmy sobie monitoring i dawkowanie leków do stymulacji robiły wink
            • martynauk-85 no i jak tam testowanie? 31.10.10, 21:16
              u mnie 11 dni po owu i na razie jedna krecha;/
              • witaska Re: no i jak tam testowanie? 03.11.10, 21:45
                martynauk-85 - jak to testowanie??
                • barabasia2 Re: no i jak tam testowanie? 03.11.10, 22:05
                  trzymam kciuki i bardzo mocno wszystkim kibicuję!

PS. Ja jestem po poronieniu...czekam na okres i mam zielone światło od lekarza, że już w listopadzie kolejne starania...znów z testami owu. Trzymajcie kciuki i za mnie wink
                  • mamamija_em Re: no i jak tam testowanie? 06.11.10, 12:56
                    no i latem będę spacerować z głębokim wózkiem smile))

dwie krechy, znaczy się smile
                    • jasiek-2007 Re: no i jak tam testowanie? 06.11.10, 20:31
                      mamamija_em gratuluję !!!!!! to su[per wieści spokojnych 9 miesięcy wink)
                    • mama.olci Re: no i jak tam testowanie? 07.11.10, 21:56
                      GRATULACJE!!! Lubię takie wiadomości smile U mnie w tym miesiącu kolejna porażka ale walczę dalej.. Od jutra znowu clo i do przodu.
                    • czarnytusia281 Re: no i jak tam testowanie? 08.11.10, 07:33
                      mamamija serdecznie grauluję, życzę zdrówka
                    • nowi-jka Re: no i jak tam testowanie? 08.11.10, 09:06
                      Gratuluje
                      • mamamija_em Re: no i jak tam testowanie? 08.11.10, 11:46
                        dzięki dziewczyny smile
                        Pomyślnych starań i przede wszystkim zrelaksowanych..
                        3mam kciuki.
                        • martynauk-85 a u mnie malpa:/ 10.11.10, 19:39
                          przyszla paskuda 5.11 wiec u mnie nowy cykl, 4ty klomid lykniety owu jesli bedzie to kolo 16 chybasmile coz... staramy sie od nowa, tesowanie na 1 grudniabig_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka