Dodaj do ulubionych

Lutowe testowanie:)

• mamcia1304 Re: Lutowe testowanie:) 27.02.12, 09:35
      Dziewczyny, Kobietki KOchane!!!!
      To jest cos niesamowitego!!!Szok! W piatek jedna krecha...smutek, w sob niedz powinna przyjsc @, sobota moja urodzinowa imprezka...delikatnie sączyłam winko z nadzieja ze moze jednak...- od piatku uczucie jakby miała przyjsc @, bol w dole brzucha, nog itd...ciagle tylko sprawdzałam czy przyszła...wczoraj czekałam, w łasciwie to nie czekałam na nia...nie przyszła...noc nie przespana...temp wysoka, ale mierzona wieczorem 37,4 i tak od kilku dni...
      Przed chwila zrobiałam test...iiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Są dwie kreseczki! DWIE!!!! Jedna ciut jesniejsza, ale wyrazna!!!JEST!!!! o mamo, ale uczucie! jestem mega szczesliwa! co za uczucie! banan na buzi!smile
      • mamcia1304 Re: Lutowe testowanie:) 27.02.12, 09:40
        Pierwsze cykl gdzie starania, pierwsze testowanie!smile
        Droge Paniesmile Trzymam za Was kciuki! Długo tu nie zagosciłam, przenosze sie do oczekujacychsmile Trzymajcie kciuki i za mniesmile
        zycze Wam powodzonkasmile
        Buziakiii!
        • kotkowa Re: Lutowe testowanie:) 27.02.12, 11:51
          O kurcze faktycznie szok! I tylko dowód na to, że test zrobiony 2 dni za wcześnie może wyjść fałszywie ujemny. Gratuluję! Niesamowite, w pierwszym cyklu smile dużo zdrowia w ciąży!
      • ardea_1 Re: Lutowe testowanie:) 27.02.12, 09:45
        Gratulacje! Ale sobie zrobiłaś prezent urodzinowy smile
      • lili76 Re: Lutowe testowanie:) 27.02.12, 11:05
        genialny prezent na urodziny! i pierwszy cykl, wow, troche zazdroszcze, ale bardziej sie ciesze razem z Toba! spokojnej ciazy! smile
      • nika206 Re: Lutowe testowanie:) 27.02.12, 11:12
        Kochana ! Gratulacje! smile Ech....Fantastyczna wiadomośćsmile
      • ardea_1 Re: Lutowe testowanie:) 27.02.12, 11:50
        Dziewczyny, powinna powstać lista dziwnych objawów, które przepowiadają ciążę , Mamcia miała dziwny ucisk serca, a w marcowym testowaniu ciążę przepowiedział kot... wink
        • kotkowa A ja idę na marzec :( 27.02.12, 11:55
          No niestety, nie nakręcałam się, ale po cichu liczyłam i znowu nic. Plamienie przyszło w sobotę, w niedzielę zrobiłam test - negatywny, odstawiłam Luteinę, plamienie się zwiększało, a dziś już normalna @. Czemu tak się dzieje, nie mam pojęcia. Wszystko niby gra, wykresy dwufazowe, objawy płodne książkowe, skok tempki, plamienie okołoowulacyjne (mam nadzieję, że to to), starania jak należy we wszystkie dni płodne (poza jednym) aż do 3-ciej wyższej temp., faza lutealna 13 dni, Luteina x3 na podniesienie progesteronu, a ciąży już piąty miesiąc nie ma. Zaczynamy 6-ty cykl starań, jutro idę skontrolować TSH, jak spadło na ethyroxie i prl sobie profilaktycznie powtórzę.
          • ardea_1 Re: A ja idę na marzec :( 27.02.12, 12:12
            Kotkowa, a Ty byłaś na monitoringu? Co na to gin?
            • kotkowa Re: A ja idę na marzec :( 28.02.12, 10:46
              Nie, monitoringu nie miałam, byłam u gina przed staraniami, miałam usg i wszystko wygląda ok, pobadałam hormony - prolaktynę i progesteron przede wszystkim, po kilka razy i prl jest w normie (jeszcze dziś powtórzyłam badanie), a progesteron czasem wychodził trochę za niski, więc kazał mi brać Luteinę od 3 dnia wyższych. Z temp. wynika, że mam owulację, dzisiaj zobaczę jaka wyszła ta prolaktyna i TSH, nie wiem czy już uderzać do gina na dalsze konsultacje, czy to jeszcze za wcześnie i zwyczajnie muszę mieć trochę cierpliwości - mam nadzieję, że wszystko jest ok, po prostu nie każdy zachodzi w ciążę od razu, do roku to ponoć norma, ja się starałam 5 m-cy na razie. Rok na pewno nie będę czekać, może jeszcze jeden, góra 2 cykle poczekam i jak nadal nic, to na pewno pójdę.
              • ardea_1 Re: A ja idę na marzec :( 28.02.12, 20:39
                Kotkowa, u mnie podobnie. Bez monitoringu, bo nie chciałam się nakręcać. 10 miesięcy bez zabezpieczenia, ale nie wszystkie cykle były celowane w te konkretne dni, więc cykli staraniowych będzie pewnie połowa. Mnie lekarz najpierw mówił, że jeśli podstawowe badania+usg są ok, to rok jest takim wyznacznikiem dla dalszej diagnostyki, dodał jednak, że jeśli czuję, że baaardzo chcę teraz, że nie chcę czekać, to szukamy powodów.Ja daję sobie czas (tak dziś myślę) do czerwca, lipca. Na razie, kiedy przychodzi @ czuję trochę rozczarowanie, ale szybko ładuję się na następny cykl. Na razie zdrowe podejście, potem zobaczymy. Masz dobry plan, do tego czasu liczę spontaniczności, radości. Potem trochę pomoże lekarz .Mnie na ostatniej wizycie po usg wyskoczył z tekstem: to co, robimy dziecko? big_grin
      • asia_1_2 Re: Lutowe testowanie:) 27.02.12, 19:27
        Mamcia- moje gratulacje!!! Czyli nie ma co się sugerować objawami, tylko spokojnie czekać smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka