Dodaj do ulubionych

starania...

31.08.12, 15:18
Witam, Ja tez dolaczam sie do staran wrzesniowych, a moze dopiero pazdziernikowych smile CO prawda jestem po jednym poronieniu ( sierpien 2011, w 6 tyg ), a teraz walcze troche z niedoczynnoscia tarczycy, ale starac sie zaczynamy wkrotce. Wiem ze musze uregulowac najpierw poziom hormonu tsh ( wyszlo mi 4.7), a przy staraniach musi byc na poziomie 1-2. Biore od miesiaca Euthyrex 1x1, a za miesiac kolejne badanie na tsh...Mam nadzieje ze powoli ten poziom sie unormuje, a my bedziemy mogli starac sie o dzidziusia smile. Moze ktos ma podobny problem i doswiadczenia..Ja nigdy wczesniej nie leczylam tarczycy, a obawiam sie ze to wlasnie przez nia mialam to pierwsze poronienie..Moze ktoras z was miala podobne przejscia? POzdrawiam
Obserwuj wątek
    • kropiatka Re: starania... 31.08.12, 16:59
      Ja tez dopiero zaczelam leczyc. Jakby Ci sie chcialo to mozesz zrobic wczesniej badania na swoj koszt. Ja zrobilam po niecalym miesiacu i okazalo sie ze TSH spadlo z 5.45 do 1.8. Naprawde szybko.
    • karmenk Re: starania... 31.08.12, 17:08
      ja zaczęłam badać tarczycę po drugim poronieniu. nigdy nie miałam z nia problemów, tsh zawsze w normie, dopiero w ciąży wzrosło o 2,8 i szybciutko spadło po euthyroxie do 1,4. nie dało mi to jednak spokoju i już po fakcie zrobiłam komplet badań: tsh, ft4, ft3, anty-TPO, anty-TG, przeciwciała TRAb, usg tarczycy. tsh i ft4 wciąż mam wręcz idealne, ale anty-TPO i usg wskazują na hashimoto. za tydzień pierwsza wizyta u endo. tak więc z moich doświadczeń -tsh to za mało.
      • zawszegoniabu1 Re: starania... 31.08.12, 17:20
        kropiatka, dzieki za dobre slowa. smile wlasnie mam juz skierownie na kolejne tsh, ft3, ft4 ale chyba jeszcze chwile poczekam bo do endo ide dopiero za miesiac, wiec che przed sama wizyta! aa i jeszcze usg tarczycy tez bede robic.
        Karmenk, wlasnie bede miala te badania...zobaczymy co wyjdzie....
        • karmenk Re: starania... 31.08.12, 17:30
          Oby nic smile trzymam kciuki!
          • zawszegoniabu1 Re: starania... 31.08.12, 18:23
            ehhhh....mam nadzieje ze bedzie w porzadku!
            • kobietaznadmorza Re: starania... 31.08.12, 18:51
              Po stracie drugiej ciąży okazało się, że tsh mam podwyższone, ale lekarze mówią, że to nie z tego powodu się posypała. Trzecią też straciłam, choć tsh było w normie, tym razem powiedzieli, że to statystyka. Teraz w sierpniu też ciąży nie utrzymałam, ale to już przez tsh, nawet endo mi powiedział, choć nie miałam jakiegoś astronomicznego, bo tylko 3;]
              Mam zmianę na tarczycy, na szczęście niegroźną, ale to ona powoduje zaburzenia.
              • zawszegoniabu1 Re: starania... 31.08.12, 19:20
                kurcze smutna sprawa. mam nadzieje ze da sie to wyleczyc i ze bedziesz jeszcze w zdrowej, normalnej ciazy.
                • gosiablada Re: starania... 01.09.12, 09:04
                  Po poronieniu w maju robiłam tsha miałam 2,42 gin juz były gin, rodzinna powiedzieli, ze w normie. Dopiero dziewczyny z forum i Endo uświadomiły mnie, ze to za dużo. Biorę Letrox 50 i mam się starać. Wizyta plus dodatkowe badania 18 września. Trzymam kciuki by Twoje wyniki były lepszesmile
                  • zawszegoniabu1 Re: starania... 02.09.12, 09:38
                    no to czekamy z wynikami. ja ide za miesiac robic kolejne tsh i endo, a potem gin! oby do przodu smile
                    • justynach Re: starania... 05.09.12, 12:48
                      ja się przyłączam do starających. ostatnio po kilku już nieudanych miesiącach mój gin kazał mi kupić prenatal probaby - dla mnie i mojego męża. są tam tabletki i dla mnie i dla niego oddzielnie zapakowane. będę informowała czy przyniosły rezultat. A próbowała któraś z Was?
                      • zawszegoniabu1 Re: starania... 05.09.12, 12:53
                        a co to w ogole za lek jest? czemu ma sluzyc???
                        • justynach Re: starania... 12.09.12, 20:11
                          to nie lek a witaminy. produkt dla mężczyzn ma zwiększyć żywotność plemników przykładowo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka