Dodaj do ulubionych

ciąża pozamaciczna ???

10.07.04, 21:49
Od owulacji (mam nadzieje ze zapłodnienia) minął tydzien a mnie boli chyba
jajnik pisze chyba bo jakos tak na dole w tym miejscu gdzie sa włoski na
wzgórku łonowym zastanawiam sie czy trzyma sie mnie pech i czy moze to oznaki
ciąży pozamacicznej oczywiscie mam nadzije ze to zagniezdzanie sie w macicy!!

Dajcie znac co to moze byc??
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Za wszystkie literówki i brak polskich ogonków najmocniej przepraszam.
Czytelna lista DOBRYCH ginekologow:
forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=18090 polecajcie!
Obserwuj wątek
    • lakasha Re: ciąża pozamaciczna ??? 10.07.04, 22:08
      gagacie kochany - tylko spokojnie!...przyczyn tego bólu może być wiele...od
      przewiania do powaznych.Opowiem Ci coś....gdy moja mama miała operację ,na łózku
      obok lezała dziewczyna około 22|24 lata.była po zabiegu usunięcia ciązy
      pozamacicznej.Ja , tak jak Ty jestem straszną panikarą!!!...i oczywiscie
      wypytałam się jej o wszystkie symptomy...a więc,plamienie na brazowo,OKROPNE
      bóle podbrzusza przy tym OKROPNE wymioty i FATALNE samopoczucie.
      Ja wiem Gagatku jak to jest,ja nie wyjdę od lekarza jak nezasiegnę odpowiedzi na
      wszystkie pytania,wiec wiem co to znaczy przysłowiowo "robić z igły -
      widły"smile.Jeszcze jedno,a może kochałaś się w ostatnich 2 dniach? ja mam takie
      "bóle" po (tu się zaczerwieniamsmile ostrym sexie ...jak mężuś wnika we mnie głęboko.
      Pozdrawiam i nic się nie martw . będzie dobrze!....my kobiety "lubimy"
      wyolbrzymiać prawie wszystkie sprawysmile
      Pozdrawiam - Asia.
      • gusiek74 Re: ciąża pozamaciczna ??? 11.07.04, 08:41
        Gagat, ja w zeszłym miesiacu miałam wszystkie objawy ciąży pozamacicznej, które
        wyczytałam na forum bociana... Na tym etapie ciąża pozamaciczna nie dawałaby
        jeszcze specyficznych objawów. Często nie daje w ogóle. Nie wymyślaj, proszę
        Cię, tylko rozsądek nas uratuje... Będę trzymać kciuki, żeby to była ciąża -
        najprawidłwsza na świecie, czterdziestotygodniowa, wymarzona!
        A Ty zajrzyj na forum trudna ciąża i przeczytaj sobie, jaka ze mnie idiotka...
        Boję się jeszcze to napisać... ale zrobiłam dziś test... reszta historii na
        tamtym forum, przepraszam, ale nie umiem tu o tym napisać...
        Ściskam, Agata
        • gagat100 Re: ciąża pozamaciczna ??? 11.07.04, 10:09
          Dzieki za pocieszenie ale co to udiabła jest???!!! co prawda lekko mnie boli
          ale boli wczoraj dla spokojnosci wziełam no-spe moze i pomoglo staram sie o tym
          nie myslec ale same wiecie ze głupie mysli same przychodza
          W sumie minal tydzien od mam nadzije zapłodnienia wiec tez mysle ze za wczesnie
          na objawy ze to moze jednak fasolka nie moze znalezc miejsca na zagniezdzenie w
          macicy albo tak mocno sie zagniezdza ze ja odczuwam hhhmmmm
    • gusiek74 Re: ciąża pozamaciczna ??? 11.07.04, 10:22
      Mnie tak bolał jajnik w zeszłym cyklu... Okropne... Ale naczytałam się mnóstwo
      po różnych forach wtedy i sporo dziewczyn miało właśnie taki pierwszy objaw
      ciąży. I tego Ci życzę!
      Pozdrawiam, Agata
    • gumecka Re: ciąża pozamaciczna ??? 11.07.04, 11:46
      Mnie tez tak bolalo i lekarz podejrzewal ciaze pozamaciczna ale okazalo sie ze
      ciaza sama obumarla.Najlepiej zglosic sie do lekarza i sprawdzic.
    • perissa Re: ciąża pozamaciczna ??? 11.07.04, 12:05
      Gagat, kochana, jajnik jest ... z boku. Całe życie mam problemy z chorującymi
      jajnikami i ból jajnika to ból nie nad wzgórkiem łonowym, a zdecydowanie z boku
      podbrzusza. Co prawda ciąża pozamaciczna to nie musi być ból jajnika, bo może
      się usadowić w jajowodzie, ale - co Ci chodzi po głowie? smile Takie "kłucie" na
      środeczku to może być objaw całkiem prawidłowego zagnieżdżenia w macicy!.. Ja
      tak miałam smile I - dobra wiadomość, za 3 dni możesz zrobić już test. Powinno
      coś wyjść (lub nie..). Wcześniej niż jakieś 3 dni po zagnieżdżeniu nie ma
      sensu! Mi wychodziły negatywnie.. Aż do 10 dnia po zapłodnieniu. Spróbuj jakoś
      przetrwać do.. wtorku (o ile dobrze liczę). Całusy.
    • gagat100 Re: ciąża pozamaciczna ??? 11.07.04, 15:12
      Nie boli mnie na srodku tylko z boku ale tak jakby za nisko jak na jajniki, tak
      jakby wytlumaczyc to miedzy pachwina a wloskami łonowymi na wzgórku z boku (
      tak jak wiecie włoski sa w kształcie trójkata to boli mnie w jednym z bokow),
      juz sama nie wiem co to boje sie strasznie ze to moze zrosty po łyzeczkowaniu i
      ciaza jest w jajowodzie sad(
      • perissa Re: ciąża pozamaciczna ??? 11.07.04, 15:22
        Obawiam się, że na tym etapie żaden lekarz nie stwierdzi, jaka to jest ciąża.
        Bo pozamaciczną stwierdza się - z tego co wiem - na USG, albo obserwując
        wahania bety Hcg. A na to wszystko za wcześnie! O ile Twój ból jest bardzo
        dokuczliwy, to może jednak nie zwlekaj z pójściem do lekarza, bo może przyczyna
        jest jeszcze inna.. (np., odpukać, jakieś zakażenie wewnątrzmaciczne). A jeśli
        Cię tylko "cyka".. to jeszcze chwila cierpliwości i .. sprawa się wyjaśni.
        • gagat100 . 11.07.04, 15:30
          Nie dokucza mi ból delikatnie czuje ze cos sie dzieje jak to czasami sie
          mowi "ćmi" mnie a teraz to chyba całe podbrzusze, moze jutro pojde na bete hcg
          mozecie mi powiedziec ile to kosztuje i czy trzeba byc naczczo??
          • perissa Badanie b-Hcg 11.07.04, 15:41
            Nie trzeba być na czczo. Gagat, czy dobrze pamiętam, że jesteś z Trójmiasta
            (jak ja smile ? Więc najszybciej i najtaniej oznaczysz betę Hcg w szpitalu na
            Zaspie. Badanie kosztuje 30zł i będziesz miała wynik po maksymalnie 3 godz. W
            innych labolatoriach (i szpitalach) ceny wahają się 40-45 zł a wyniki są
            dopiero po południu, ok. 16.00 (jak się przebadasz raniutko).
            Ale jeszcze jedno moje do swiadczenie mówi mi, żebyś zrobiła najpierw domowy
            test Quik View (nie wiem, czy piszę poprawnie), taki popularny z buźką
            dzidziusia. Jest najczulszy ze wszystkich. I.. brak różowej kreseczki na nim to
            zawsze wynik beta Hcg poniżej 1... sad W moich trzech ciążach ten jeden rodzaj
            testu zawsze mówił mi prawdę: dopiero jak na nim cokolwiek wychodziło, to beta
            Hcg z krwi wskazywało odchylenie od normy.. (czyli powyżej 4 mIU/ml).
            pozdrawiam, napisz jutro co Ci tam wyszło smile
            • gagat100 Re: Badanie b-Hcg 11.07.04, 15:47
              Jutro kupie test i zrobie we wtorek rano, jestem z trojmiasta, jesli test nic
              nie wykaze pojde w srode na krew, straszne sie boje co mnie tam boli!!!

• gagat100 Re: ciąża pozamaciczna ??? 11.07.04, 15:50
      oczywiscie juz szukam objawow ciazy pozamacicznej w internecie ale szucam to
      wszystko i ide zajac sie obiadem bo zwariuje od tego czytania i sama sobie
      wmowie głupoty!!

• moni27 Re: ciąża pozamaciczna ??? 12.07.04, 10:14
      U mnie jest dzisiaj 22 dc czyli mniej więcej tak jak u Ciebie. Też mnie
      popolewa w dole brzucha po lewej stronie, nie jest to silny ból ale tak jakby
      mnie coś kłuło. Kiedyś już tak miałam i jak zapytałam lekarza to powiedział, że
      to nic, że tak czasami jest ( a dodam , że już do niego nie chodzę bo nie
      uważałam go za dobrego specjalistę, nigdy nie odpowiedział mi fachowo na żadne
      pytanie ). Ja nie odczuwam bóli owulacujnych, ból zaczyna się dopiero po
      owulacji kilka dni i kończy przed @. Wiesz ja jednak mam nadzieję, że to
      fasolka się zagnieżdża. Tak bardzo bym chciała... Kusi mnie bardzo zrobienie
      testu ale jeszcze zaczekam tak do czwartku. Napisz jak Ci wyszły wyniki beta
      HCG.Życzę Ci z całego serca dwóch kreseczek na teście. Pozdr.
    • magdulka26 Re: ciąża pozamaciczna ??? 12.07.04, 10:38
      Drogi gagatku życzę Ci grubej krechy na teście smile))))) II.POwodzenia i daj znać
      jak będziesz coś wiedzieć.
    • gagat100 Re: ciąża pozamaciczna ??? 12.07.04, 13:38
      milosc-milosc.sercanie.org.pl/p9_e.htm zajzyjcie tu prosze mnie boli tam
      gdzie palec kciuk ale tam nic nie ma jak myslicie, normalnie zwariuje mam
      nadzieje ze to nie jajnik moze wezel chlonny, jutro robie test i powiem szczeze
      ze wolalabym jedna kreske bo boje sie ze ten bol to cos podejrzanego

• magdulka26 Re: ciąża pozamaciczna ??? 12.07.04, 15:25
      W którym jeste teraz dc? Może zrób test i wszystko sie wyjaśni.Bidulko tak sie
      martwisz ,napewno będzie wszystko dobrze ,zobaczysz.
    • lidek0 Re: ciąża pozamaciczna ??? 13.07.04, 08:32
      Stanowczo na objawy pozamacicznej. Ja miałam je w 4 tygodnie od zapłodnienia.
      • ms78 Re: ciąża pozamaciczna ??? 14.07.04, 22:47
        jestem juz dwa lata po peknietej w czwartym miesiacu ciazy pozamacicznej. na
        samym poczatku nic mi sie nie dzialo. jakos tam po dwoch tygodniach po
        spodziewanej miesiaczce zaczelam plamic. ( lekarz to zignorowal ale to temat na
        inny watek). bole zaczely sie dopiero wraz ze wzrostem ciazy - naciagany
        jajowod.
        ale najlepiej idz do lekarza i sprawdz.
        nie szukaj objawow bo napewno je u siebie znajdziesz.
        ja jestem w trakcie starania i co miesiac jest mi niedobrze, mam kreski na
        piersiach itd itp. czyli co miesiac mam wszytskie objawy ciazy a w ciazy nadal
        nie jestem. to sie nazywa autosugestia- tak mi sie wydaje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka