Dodaj do ulubionych

spadająca beta

05.09.14, 11:38
Dziewczyny, proszę o opinie doświadczone forumki.
Po 2 latach starań wreszcie pozytywny test ciążowy, a w zasadzie 3. Słabo widoczna kreska, ale nie traciłam nadziei. Jak na skrzydłach poleciałam do lab - beta hcg 108, mieściła się w widełkach 4 tygodnia. Strasznie szczęśliwa umówiłam się do ginekologa i na wszelki wypadek zrobiłam ponownie badania. No i okazało się, że wynik to 86sad Lekarz nie zostawił cienia szansy. Jego zdaniem ciąża biochemiczna. Czy na prawdę nie ma żadnej szansy?? Nie zrobił mi żadnych badań sad Ile mam czekać na pojawienie się okresu?? Możecie napisać o własnych doświadczeniach?
Obserwuj wątek
    • chilli999 Re: spadająca beta 05.09.14, 12:10
      Nie chciałabym odbierać Ci nadziei ale byłam 3 miesiace temu w identycznej sytuacji. Pierwsza beta 112, druga 80. Niestety ciąża biochemiczna, okres "spóźnił się" 12 dni.
      • lewesierpniowe Re: spadająca beta 05.09.14, 12:20
        czyli mam jeszcze czekać na krwawienie? mi się okres jak na razie spóźnia 9 dni i jak na razie nic nie wskazuje ze nadejdzie. nie mam żadnych bóli jajników ani innych objawów przedokresowych. sad
        • kosmitka1977 Re: spadająca beta 06.09.14, 17:07
          Ja niestety też tak miałam. Ciąża biochemiczna sad. Trzymaj się i niedługo się na pewno uda. Powodzenia
          • corkaswejmamy Re: spadająca beta 07.09.14, 09:40
            Niestetysadbardzo mi przykro.
    • lidek0 Re: spadająca beta 07.09.14, 10:08
      Lekarz nie zlecił żadnych badań bo nie bardzo jest co badać. Ewentualnie mogłaś oznaczyć poziom progesteronu /o ile nie badałaś wcześniej/ bardzo mi przykro, trzymaj się
      • corkaswejmamy Re: spadająca beta 07.09.14, 13:03
        Przy biohemicznej nie bardzo jest co badać. Sprawdzić można tarczycd,jeśli nie badałaś. To było pierwsze badanie jakie zrobiłam po poronieniu. Niestety,bądź na szczęście prawdopodobnie w moim przypadku to właśnie tarczyca i hashimoto,które stwierdzono,mogło być przyczyną.
        • lewesierpniowe Re: spadająca beta 07.09.14, 14:11
          Na razie bez zmian, zero krwawienia, żadnego bólu jajnika. Cały czas mam taką cichutka nadzieję, że może błąd w lab. Wiem, że nie mozliwesad Szczerze mówiąc wolałabym to mieć już za sobą.
          • straggly Re: spadająca beta 07.09.14, 14:26
            Może idź jeszcze raz na bete i będziesz wiedziała jak się sprawy mają? Tylko do tego samego laboratorium co wcześniej. I daj znać, powodzenia.
            • lewesierpniowe Re: spadająca beta 11.09.14, 12:39
              Teraz to już zupełnie zgłupiałam. Dzisiaj odebrałam wyniki - beta hcg 556. No więc od początku wygląda to tak:
              01.09- beta 108
              03.09 - beta 89
              10.09 - beta 556
              Wyniki z tego samego laboratorium. Jest w ogóle możliwe, że beta spada a potem rośnie?? W sobotę mam wizytę. Niestety naczytałam się już o ciąży pozamacicznej i zaczynam się strasznie niepokoić sad. Na tą chwilę plamień i krwawienia brak.
              • courrare Re: spadająca beta 11.09.14, 13:38
                Ale numer! Więc może był błąd pomiaru? Trzymam kciuki. Daj znać po wizycie.
                • lewesierpniowe Re: spadająca beta 11.09.14, 14:04
                  Już się pogodziłam z tym, że z maleństwa nici. Wolę się nie nastawiać zbyt optymistycznie. Zwłaszcza, że nawet jeśli to był bład pomiaru to mam zbyt mały przyrostsad Z drugiej strony do soboty daleko i zaczyna mnie kusić zrobienie jeszcze jednego testu jutro, żeby sprawdzić ewentualny przyrost. Najgorsze, że wybrałam do badań lab w którym wyniki są na drugi dzień i strasznie ciężko mi na nie czekać. Następnym razem wybiorę takie gdzie wynik jest po paru godzinach.
                  • makumi Re: spadająca beta 12.09.14, 11:21
                    Ja bym zrobiła jeszcze raz i za tej podstawie liczyła przyrost. Bo nie wiadomo, które z tamtych dwóch pierwszych wyników brać jako punkt odniesienia.
                    Ja miałam taki przypadek: pierwszy wynik 3200 (ale inne jednostki bo to był 4 tc), po dwóch dniach 2700 i oczywiście załamka. Poszłam do lekarza następnego dnia, nie dawał zbytnich nadziei, na usg nic nie było widać ale chyba bardziej dla mojej psychiki przepisał mi duphaston. Po tygodniu wynik bety to ponad 30 tys a po kolejnym na usg widziałam serduszko.
                    • anetadymek Re: spadająca beta 12.09.14, 13:18
                      ponoc beta czasami spada, jezeli jest ciaza blizniacza i jeden z tych zarodków obumiera.....nie wiesz czy ten wynik 89 byl już maxymalnym spadkiem, czy jeszcze spadla a dopiero potem zaczela rosnac. moim zdaniem powtorz bete po 48h....ale nadzieja jest, wiec nic straconego big_grin
                      • lewesierpniowe Re: spadająca beta 12.09.14, 14:40
                        No niestety nie wiem czy była to najniższa wartość. Po tym jak lekarz wspomniał o ciąży biochemicznej odpuściłam badanie bety i czekałam na krwawienie. Tydzień później bardziej z ciekawości niż potrzeby zbadałam i wyszło 556. Wczoraj znowu zrobiłam badanie (wiem, wiem, czekałam tylko 24h) i wynik 784.
                        Najgorsze, że naczytałam się o ciąży pozamacicznej i teraz się strasznie bojęsad Wizytę mam jutro rano, zobaczymy co powie lekarzsad
                        Makumi - u ciebie beta była przynajmniej wysoka. Nie bardzo rozumiem o co chodzi z tymi innymi jednostkami, ja mam mierzone w mlU/ml
                        • anetadymek Re: spadająca beta 12.09.14, 14:55
                          wiesz co....jak dla mnie w 24h to ładny przyrost.....ponad 200..wiec z 30-35%....moim zdaniem nic straconego....koniecznie daj znac jutro po wizycie kiss
                          • corkaswejmamy Re: spadająca beta 12.09.14, 18:20
                            O kurcze,ale numer. Moja droga,beta za dwa dni od ostatniej i powinnaś mieć jasny obraz. Moim zdaniem jest nadzieja.
                            • lewesierpniowe Re: spadająca beta 15.09.14, 08:43
                              Update po weekendzie:
                              -w sobotę lekarz zobaczył "coś" w macicysmile Dla potwierdzenia mam przyjśc jeszcze w czwartek ale jest dobrej myśli
                              - beta z niedzieli (72h po ostatniej) 1632!!! smile))))
                              • dziubasekk Re: spadająca beta 15.09.14, 09:34
                                A jednak to był błąd laboratorium smile Granuluję przyszłej mamusi big_grin
                                • anetadymek Re: spadająca beta 15.09.14, 10:21
                                  ty dziubasku nic nie granuluj tongue_out
                                  ale numer....błąd albo faktycznie były dwa zarodki i jeden obumierał, obniżając tym samym betę big_grin słyszałam o takich numerach, ale jeszcze nigdy nie byłam świadkiem takiego cudu big_grin gratuluje kiss
                                  • dziubasekk Re: spadająca beta 15.09.14, 10:56
                                    Oj tam, oj tam tongue_out
                                    • corkaswejmamy Re: spadająca beta 17.09.14, 20:29
                                      Ale jaja big_grin Super wieści!!!! Będziesz mamąsmile

Dziubasku, rzuć się granulatem big_grin
                                      • lewesierpniowe Re: spadająca beta 19.09.14, 10:33
                                        Wcale nie jest różowosad
                                        Beta z wczoraj-4365, czyli w sumie przyrost ok
                                        Ale byłam też wczoraj na usg. Pęcherzyk ciążowy rośnie i ma 7mm. Nie widać w nim pęcherzyka żółtkowego ani zarodkasad Wczoraj byłam w 6tc+5d sad
                                        Lekarz kazał poczekać jeszcze tydzień i przyjść na usg 25.09.
                                        Znowu zaczynam się bardzo martwićsad
                                        • corkaswejmamy Re: spadająca beta 22.09.14, 16:36
                                          sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka