Dodaj do ulubionych

Czerwcowe testowanie:)

19.04.15, 17:40
Dziewczyny wypadłam z majówek, gdyż muszę najpierw zaliczyć endokrynologa, aby zacząć się starać, więc przede mną jeszcze jeden miesiąc przerwy.
Zapraszam wszystkie mamy, które w maju "ruszają do boju"wink i będą miały lutowe dzieciątko.

annika23..............1cs..................35lat..................dwóch synów 3l i 9l, 3 aniołki
Obserwuj wątek
    • carolajna86 Re: Czerwcowe testowanie:) 19.04.15, 19:29
      jeszcze nawet maja nie ma... ale i tak wiem jak będzie więc psychicznie jestem już z Tobą na czerwcowym wątku, dopiszę się formalnie ok 6 maja smile pozdrawiam
      • annika23 Re: Czerwcowe testowanie:) 19.04.15, 19:39
        Carolajna, a po co masz się zapisywać? Ty jesteś na majowym i tam masz zostaćwink 3mam kciuki, aby cię tu nie było...no chyba tylko gościnnie.
        • hannia123 Re: Czerwcowe testowanie:) 19.04.15, 20:41
          Czerwiec to chyba będzie też mój pierwszy miesiąc starań, ale nie dopisuję się oficjalnie, bo i przede mną zestaw badań w maju i wizyta u endo.
          carolajna ja również uważam, że nie będziesz miała co tutaj robić smile - podczytywałam i wiem, że wyniki masz dobre, wyluzowałaś i to znacznie, do tego nawet nasza forumowa "statystyka" jest już po Twojej stronie smile
          • carolajna86 Re: Czerwcowe testowanie:) 19.04.15, 21:30
            dziękuje Wam za tą wiarę we mnie. Ale z tym wyluzowaniem to tak średnio bywa. Opowiem Wam o moim piątku smile Poszłam na konsultację do nowego, poleconego gorąco ginekologa. Faktycznie niesamowity człowiek. Jest wokól niego dziwna aura, taka poztywna, miła, nie czułam stresu. Rozmowa przebiegała dziwnie, miło ale jakby mnie totalnie rozgryzł... Nie spodziewałam się tego. Trzecie pytanie na wejście "o czym myślę jak kocham się z mężem" Na co ja w konsternacji, że o tym, że może tym razem się uda. Wiedział że tak odpowiem. Zaczęliśmy rozmawiać o bliskości, intymności o tym że powinnam myśleć o orgazmie big_grin zabił mnie tym big_grin mam sobie zakupić okulary na których będzie napisane od wewnętrznej strony "orgazm" big_grin i na tym się skupić. W ogóle rozmowa przypominała sesję z psychologiem ale zdecydowanie przyjemniejszą i z żartem, a nie wizytę u ginekologa i trwała 40 minut. Przyznał że badania są dobre i zaczęliśmy monitoring bo jak twierdzi badania są do wyrzucenie póki sam nie zobaczy mojej owulacji. Powiedział ze niestety zamieniliśmy się miejscami i nie pomoże mi póki sama sobie nie pomogę. Twierdzi że na pierwszy rzut oka widać że mój problem tkwi wyżej... w głowie. Jestem tym bardziej zmartwiona niż badaniami. Póki co staram się myśleć pozytywnie ale nie nakręcać się. Na koniec powiedział mi coś tak oczywistego jak to że dzieci biorą się z miłości z bliskości dwojga ludzi. Na co ja odpowiedziałam że to wszystko nie jest takie proste. Podał mi rękę powiedział że to jest bardzo proste, bardziej niż mogę sobie wyobrazić i nie ma w tym medycyny i lekarzy i że mam miło spędzić weekend smile ta się pożegnaliśmy smile
            • carolajna86 Re: Czerwcowe testowanie:) 19.04.15, 21:33
              zapomniałam dodać, że zalecił kieliszek lub dwa wina wink na lepsze doznania... big_grin
              • annika23 Re: Czerwcowe testowanie:) 20.04.15, 09:38
                Wiesz co Carolajna, podoba mi się ten Twój lekarz i myślę,że ma dużo racji. Ty jesteś typem zadaniowca (przynajmniej tak Cię postrzegam przez pryzmat forum), po prostu odhaczasz na swojej liście kolejne zrealizowane plany, jesteś w tym dobra, wszystko się udaje, a tu prztyczek w nos i to od kolejnych kilku miesięcy. Może takie coś jest potrzebne, by nauczyć się pokory? Ja też kocham realizować swoje plany, ale wiem, że Ten na górze się z nich śmieje i to od niego zależy, czy będę miała jeszcze dziecko czy nie. Oczywiście wiem to dopiero po tym, jak Dlatego staram się akceptować, to co los mi przynosi, choć łatwo nie jest. Myślę,że Tobie się uda dopiero wtedy, jak zajmiesz się totalnie czym innym, a temat starań spadnie na dalszy plan. Więc wymyśl sobie jakieś studia podyplomowe, kurs, czy coś w tym styluwink
                A co do mnie...daję sobie czas od maja do października. Jak nie zajdę przez te pół roku, porzucamy marzenia o trójce. Mam już swoje lata i coraz mniej siły, by znieść ewentualną kolejną porażkę...
                Haniu, ale będzie mi miło być z Tobą na forum, chciałabym, aby nam się udało i byśmy razem spotkały się na lutówkach 2016, skoro z października odpadłyśmy.
                • annika23 Re: Czerwcowe testowanie:) 20.04.15, 11:20
                  * ucięło mi tekst, miało być:
                  Oczywiście wiem to dopiero po tym, jak po dwóch latach starań poroniłam upragnioną ciążę...
                  • anszelik Re: Czerwcowe testowanie:) 20.04.15, 11:39
                    Cześć Dziewczyny!
                    Widzę, że mamy już czerwcowy temat więc się dopisuję jakoś na sam koniec czerwca. Jestem już przy drugim opakowaniu antyków. Jeszcze jedno i zobaczymy wink w czwartek moja koleżanka przekazała mi że właśnie zaciązyli smile za nią się cieszę jak nigdy! Naładowałam się pozytywami i wiem, że na pewno i nam się uda! Także zeruję licznik cykli starań i wio!
                    Anszelik....................1cs.............26l.........................29.06
                    • hannia123 Re: Czerwcowe testowanie:) 20.04.15, 19:08
                      Annika ja tez, niezależnie od naszych i dziewczyn różnych tu przejść i przeżyć, cieszę się, że przyjdzie mi rozpocząć starania w takim fajnym towarzystwie i miło by było z Wami przeskoczyć na wątek ciążowy smile
                      Psychicznie potrzebuję swoistego minimalnego poczucia bezpieczeństwa i będę się czuła gotowa na starania jak zrobię wszystkie badania, które powinnam i sprawdzę dodatkowo tę tarczycę i skok TSH. Dlatego jeszcze nie wiem czy uda mi się załapać na testowanie w czerwcu, bo pierwszej @ spodziewam się dopiero za ok tydzień ( jestem tydzień po skoku temperatury) i nie wiem jak będą wyglądały cykle. Poza tym czeka mnie jeszcze kolposkopia (cytologia ciążowa się nie spodobała ginowi), badania w pakiecie od mojego gina i wspomniana wizyta u endo w maju.
                      Mam podobny plan jak Ty, tylko że ja daję sobie czas do końca roku ze staraniami, a potem raczej i my odpuścimy.
                      Carolajna trafiłaś na bardzo mądrego lekarza smile Ja tez uważam, że jak skoncentrujesz sie na czymś innym niż starania, ciąża Cię sama dopadnie smile smile smile
                      • annika23 Re: Czerwcowe testowanie:) 20.04.15, 20:15
                        Hanniu, ja mam wizytę u endo jutro, zobaczymy jakie badania mi zleci i co powie na temat moich wyników z czasu, gdy byłam w ciąży. Jestem ciekawa czy zaordynuje jakieś leki, jeśli pozwoli się starać, to w przyszłym miesiącu bierzemy się do pracy...tyle,że najprawdopodobniej w okresie dni płodnych mam delegacjęuncertain Jestem pogodzona z losem - choć zawsze byłam typem naszej Carolajny i się nie poddawałam - bo wiem,że nawet jak zajdę w ciąże, to nikt mi nie zagwarantuje,że ciąża się utrzyma, tym bardziej,że mam już za sobą 3 bardzo smutne historie.
                        • carolajna86 Re: Czerwcowe testowanie:) 20.04.15, 20:56
                          witajcie moje Kochane smile a jednak się nie pomyliłam z przeczuciem, dzisiaj 14 dc (cykle28-29 dni) wizyta u mojego nowego gina i cóż pęcherzyk 12mm raczej już nie urośnie, ednometrium 6mm więc same widzicie... owulacji już z tego nie będzie, idę raz jeszcze w piątek, ale dla formalności sad także wpisuje się już żeby tu z Wami pobyć dłużej smile
                          Carolajna................. 8cs..............ok. 5.06...................29 lat
                • bulmama Re: Czerwcowe testowanie:) 06.05.15, 19:22
                  cześć dziewczyny
                  Ja świeżynka dopiero dołączyłam do majowego ale podczytuję też czerwcówki wink

(...)Moja historia jest trochę zakręcona... z męzem staraliśmy się dwa lata.. Slabe żołnierzyki... Dwa razy podchodziliśmy do in vitro z drugiej próby zostały nam trzy mrożaczki. Podrasowałam mężą PROFERTIL 'em i orzechami brazilijskimi i ostatnio stał się cud. Zaszlam w ciązę bliźniaczą. Niesety poroniłam w 6 tyg. crying crying :,( ale "pięknie" się oczyściłam i dostaliśmy od gin zielone światło (..)
                  carolajna
                  twój gin ma duuuuuuzo racji... a pozatym jest naprawdę zabawny.. big_grin zazdroszczę smile powiem ci,że coś w tym wyluzowaniu jest.... My już z M liczyliśmy tylko na IVF wiec działaliśmy z pustą głową .... i się "udało"... etraz też próbuję się wyzerować... no ale wy wiece ,że to nie takie proste.
                  Pozdrawiam big_grin
    • annika23 Re: Czerwcowe testowanie:) 21.04.15, 21:28
      Jestem po wizycie u endo, zleciła powtórzenie badań i usg tarczycy. Oczywiście nie podobało jej się moje tsh z czasu ciąży, ani nawet to teraz, kazała zrobić usg. Na usg pojechałam od razu i wyszedł guzek 5mmsad Zrobię badania w czw i w następny wt znowu na wizytę. Oczywiście wszystko prywatnie...Ja nie wiem już czy mam siły na dalsze badania i starania, płakać mi się chcesad
      • carolajna86 Re: Czerwcowe testowanie:) 21.04.15, 21:36
        annika ale przecież to niekoniecznie będzie coś poważnego. Dostaniesz leki i będzie dobrze. Nie poddawaj się, bo ja dzięki Tobie i Hanni jakoś się trzymam. Popłacz dzień lub dwa i zabieraj się za walkę. Nie możesz się teraz poddać!!!
        • hannia123 Re: Czerwcowe testowanie:) 22.04.15, 11:32
          Annika ten guzek nic nie musi oznaczać. Trzeba go sprawdzić, ale na szczęście większość wykrywanych guzków jest niegroźna i nieoperacyjna(sama jestem posiadaczką jednego, po biopsji, którego kontroluję tylko usg co ok 6-10 m-cy). Trzymam kciuki za Ciebie kiss
          • carolajna86 Re: Czerwcowe testowanie:) 22.04.15, 11:42
            Hannia to jest prawdziwa pocieszycielka, nie to co ja wink kciuki zaciśnięte smile
            • annika23 Re: Czerwcowe testowanie:) 22.04.15, 16:09
              Dzięki dziewczyny za wsparcie...
              Hanniu a możesz mi napisać czy miałaś ten guzek jak urodziłaś dziewczynki? I czy musiałaś brać leki będąc w ciąży?
              Ja się zastanawiam jak długo go mam i czy te moje poronienia nie są właśnie przez tarczycę...Jeszcze ta moja endo(swoją drogą bardzo w porządku babka) kazała się mi głęboko zastanowić czy na pewno chcę 3 dziecko, bo u mnie będzie to oznaczać 3 cc, a gdyby potem jakaś operacja, to kolejne otwarcie jamy brzusznej o może być różnie...Poczułam się jakbym była nieodpowiedzialna, ja już sama nie wiem czego chcę...
              Z jednej strony marzę o dziecku, a z drugiej boję się:
              -kolejnego poronienia
              -niepełnosprawności- poczytałam o tarczycy w ciąży brrr
              -teraz jeszcze tego 3 cc
              A gdybym teraz była w ciązy te dylematy byłyby już za mną...Nadal chce mi się płakać...
              • hannia123 Re: Czerwcowe testowanie:) 22.04.15, 19:28
                Annika w temacie guzków, ja mam guzka piersi. Nie wiem czy był jak byłam w ciąży, bo zdiagnozował mi go gin po porodzie, gdy przyznałam się, ze chyba nie bardzo potrafię badać piersi... Zrobił usg i od razu wyszła taka "niespodzianka", która zanim do biopsji kosztowała mnie kilka siwych włosów...Guzka na tarczycy ma moja bliska znajoma, która bardzo mi pomagała w marcu, gdy musiałam leżeć z powodu krwiaka w ciąży. Ma go od kilku lat i na pewno przeżyłam z nim drugą ciążę. Postępowanie u niej było podobne, usg, biopsja i potem już kontrola wyników z krwi ok raz do roku kontrola usg tarczycy. Siostra mojego M miała znów większego guzka, ujawnił się po porodzie, zalecenie było usunąć, więc wycięła rok temu, na początku brała eutyrox, potem miała tak dobre wyniki, że jej endo odstawiła i obecnie jest w połowie drugiej bezproblemowej ciąży.
                Nie wiem co Ci poradzić w kwestii starań, bo to odpowiedzialna decyzja i nie ja, a Ty będziesz Kochana ponosić jej konsekwencje zarówno pozytywne jak i negatywne w przyszłości. Jeśli chodzi o ryzyko poronienia, ja też się sama go boję, ale jeśli zrobisz wszystkie badania i wyeliminujesz czynniki mogące je powodować, myślę, że tym razem powinno być wszystko w porządku z ewentualną ciążą. Na niepełnosprawność nie ma co się nakręcać, jeśli ogarniesz temat tarczycy - to żadnego zagrożenia z niej w tej kwestii nie będzie. Natura sama dokonuje selekcji, o czym boleśnie się przekonałyśmy i jednak coś ok. 99 % ciąż, które się utrzymują kończy sie urodzeniem zdrowych dzieci smile
                A co Twoja gin mówi na temat trzeciej cesarki? Miałaś usg brzucha pod tym kątem (jak się wszystko zrosło, jakie są blizny itp.)?Osobiście nie mam w tym temacie doświadczenia zupełnie, ale minęło już trzy lata od Twojego ostatniego porodu, a tu czas chyba ma bardzo duże znaczenie i to jak się wszystko pozrastało i zagoiło.
                Ja wczoraj odbierałam wyniki histopatologii ze szpitala, a minęło wczoraj równo 4 tygodnie od poronienia i też miałam totalnego doła i przemyślenia pt. co by teraz było gdyby tamto się nie wydarzyło... Wieczorem jak wrócił M to się na powitanie po prostu poryczałam jak dziecko... ech...
                • em_ka_33 Re: Czerwcowe testowanie:) 22.04.15, 19:37
                  rozumiem doskonale Hannia123 ja miałam podobnie, przykre ale pomogła mi własnie świadomość, iż matka natura wie co robi i oszczedza w ten sposób poźniejsze cierpienia dziecku i ich najblizszym, obecnie moim mechanizmem obronnym jest jak najwieksza powściągliowsc i nienakęcanie się bo wiem ile może sie jeszcze do końca tego trymestru zdarzyć...
              • em_ka_33 Re: Czerwcowe testowanie:) 22.04.15, 19:30
                witam też myślalam kiedys ze 3 cc niewskazane ale poczytałam co nie co na forum dla oczekujacych i tam były przypadki 4 i więcej cc bez kompliacji, a poza tym masz długie odstępy pomiędzy kolejnymi cc więc chyba lek.przesadził
                • annika23 Re: Czerwcowe testowanie:) 22.04.15, 19:49
                  Dzięki dziewczynysmile
                  Moja gin problemu nie widzi, ta endo ma też specjalizację z ginekologii, ale ona nie przyjmuje w mojej miejscowości, więc muszę do niej dojeżdżać ponad 30 km. Wiecie zapodała mi wczoraj historyjkę jak to im pacjentka zmarła na stole przy 3cc i osierociła troje dzieci...
                  Nic, nie będę Wam smęcić, robię jutro hormony, jadę do endo we wt, a potem zobaczymy. Pewnie tak jak mówi Hania zleci biopsję. Dzięki Wam jeszcze raz kobiety.
                  • annika23 Re: Czerwcowe testowanie:) 23.04.15, 10:25
                    No hej dziewczyny, byłam dziś na badaniach w labie, pani patrząc na zlecenie zagadała do mnie: "kolejna pacjentka z efektem Czarnobyla...". Myślę,że ma dużo racji, spójrzcie wszystkie jesteśmy w podobnym wieku i każda ma te same problemy, albo nie możemy zajść w ciążę, albo szybko ją tracimy, albo jedno i drugie.
                    A tak w ogóle śniło mi się,że jestem w ciążywink A u mnie sny się ZAWSZE sprawdzają, taka już ze mnie czarownica. Jak przedwczoraj śniło mi się, że eks mąż mojej przyjaciółki dzwonił, to następnego dnai ona mówi, że po latach się do niej odezwał...
                    Jakoś jest mi lepiej, wiem,że będzie db, pójdę do endo, zrobimy biopsję i będzie wszystko ok, od maja starania i na zimę dzieciątkosmile A jak ja lubię rodzić dzieci zimą, kiedy brzuch wystaje po ciąży, chodzi się w kurtce, a jak już ciepło to po brzuchu zero śladu...To się rozmarzyłam...
                    Całuje Was dziewczyny i jak zacznę smęcić, to mnie kopnąć wirtualnie... wiecie w co.
                    • carolajna86 Re: Czerwcowe testowanie:) 23.04.15, 10:39
                      annika no brawo. Takie podejście mi się podoba smile będę Cię kopać ile wlezie jak zaczniesz smęcić big_grin
                      Co do czarnobyla, to akurat ja jestem idealnie rocznik 86 i nawet kwiecień więc weź tu nie strasz!!!
                      • hannia123 Re: Czerwcowe testowanie:) 23.04.15, 17:57
                        Odebrałam dziś pierwsze wyniki, które kazała mi zrobić endo - tsh znów do góry, już mam 3,3 (zawsze miałam 1,6, a w zeszłe wakacje jeszcze 2,2) i wit D3 to u mnie dramat. Jestem ponizej wszelkich norm. Wg laboratorium poziom wystarczający to 30-100, niewystarczający 20-29, a ja mam ... 5 ng/ml. Endo mam za ponad 2 tygodnie, ale idę z tym wynikiem po weekendzie do znajomego internisty.
                        • annika23 Re: Czerwcowe testowanie:) 23.04.15, 19:18
                          Kurczę ja nigdy tej wit D3 nie badałam, objawia ci się jej brak w jakiś sposób Haniu? Wynik rzeczywiście jest niski, a tsh wysokie. Ja mam tsh 2,09, ale wg mojej gin jest za wysokie. Ale w ciąży skoczyło do 4,6 i ten cholernie niski progesteron 6.
                          • hannia123 Re: Czerwcowe testowanie:) 24.04.15, 17:46
                            Annika ja do tej pory też nie badałam. Jak jeszcze w marcu byłam w ciaży to zaniepokoił mnie kolejny wzrost tsh (wtedy do ponad 2,9) i udało mi się z dnia na dzień umówić wtedy do endokrynologa (czysty przypadek, ktoś zrezygnował). Lekarka generalnie mnie uspokoiła, kazała nie panikować, bo mam "dobrą historię ciążową" w wywiadzie, ale dla spokoju zleciła bym za miesiąc zrobiła badania, które mogą wyjaśnić ten mój "wyimaginowany" wzrost: tsh, ft4 i wit D3. Tydzień po tej wizycie już nie byłam w ciąży..., ale badania zrobiłam tak jak kazała po miesiącu, tylko teraz już pod kątem wizyty u endokrynologa, którego wyszukałam zaraz po poronieniu i do którego mam termin w połowie maja. Podobno D3 jest bardzo ważna i to nie tylko w ciąży, bo reguluje chyba z 200 procesów, w tym np. wchłanianie wapnia (częsty problem osteoporozy u kobiet).
                            • hannia123 Re: Czerwcowe testowanie:) 24.04.15, 17:52
                              I z tego co wywnioskowałam z jej rozumowania i doczytałam z netu,niedobór D3 może się przekładać na ten wzrost tsh i powodować problemy w ogóle z zajściem w ciążę. Na razie nie panikuję, podpijam dzieciom tran (smile smile smile ) i idę do internisty. Nie kupuję preparatów w aptece, bo to kilka dni, a myślę, że przy takim niedoborze przepisze mi d3 na receptę.
                              I muszę się z Wami podzielić jeszcze jednym, bo dziś po raz pierwszy od wielu miesięcy ucieszyłam się z nadejścia @ smile Jakie to życie potrafi być przewrotne wink
                              • annika23 Re: Czerwcowe testowanie:) 25.04.15, 10:31
                                Haniu, ja myślę,że wszystko będzie db, ważne,że dostałaś @, teraz obserwacja i do dziełasmile
                                My mamy dzieci u dziadków od wczoraj...i wieczorkiem troszkę się zapomnieliśmy, ale u mnie to był dopiero 9dc, więc mam nadzieję,że nic z tego, bo jestem jeszcze przed wizytą u endo...wink
                                Choć dziś rano tempka mi spadła...
                                • em_ka_33 Re: Czerwcowe testowanie:) 25.04.15, 18:02
                                  Odp.na twój post w wątku 1dziecko ile lat. Trzymam kciuki za spontaniczne starania
                                • em_ka_33 Re: Czerwcowe testowanie:) 25.04.15, 18:03
                                  Do. Na twój post w wątku 1dziecko ile lat. Trzymam kciuki za spontaniczne starania
                                  • em_ka_33 Re: Czerwcowe testowanie:) 25.04.15, 18:05
                                    Odpowiedziałam miało być ale tel. Fiksuje
                                    • annika23 Re: Czerwcowe testowanie:) 29.04.15, 17:00
                                      No hej dziewczyny, jestem po wizycie u endo, guzkiem nie kazała się martwić, jest za mały do biopsji, będziemy go kontrolować na usg. Tsh najnowsze mam 1,5, anty-tg i anty-tpo też w normie, powiedziała,że od pozytywnego testu od razu włączam euthyrox, gdyż w ciąży to moje tsh wariuje. Oczywiście na druga fazę cyklu duphaston na ten niski progesteron. Także koncówka maja wypełniona ostrą pracąwink Dobrze, dobrze, bo wrzuciłam 2 kilo po Wielkanocywink
                                      • carolajna86 Re: Czerwcowe testowanie:) 29.04.15, 20:04
                                        annika i widzisz... ja wiedziałam że to tylko taki straszak smile zdrowa baba i już smile
    • domcia81 Re: Czerwcowe testowanie:) 02.05.15, 10:37
      Ja też przeskakuję na czerwiec, na końcówkę czerwca.
      W maju mam lotniczą wycieczkę i nie chcę potencjalnego Misiątka napromieniować kosmicznie czy też niekosmicznie wink.

W piątek idę jeszcze do ginekologa i zobaczymy co on mi powie, bo przy tej kwietniowej ciąży biochemicznej cały czas plamiłam na brązowo. Ciekawe również kiedy będę mieć miesiączke w maju (po tej co mam teraz).
      A więc:
      annika23..............1cs..................35lat..................dwóch synów 3l i 9l, 3 aniołki
      domcia81..............9cs.................34lata.................brak
      • domcia81 Re: Czerwcowe testowanie:) 02.05.15, 10:43
        Errata:
        domcia81..............26.06……………..9cs.................34lata.................brak
        Anszelik.................... 29.061cs.............26l.........................29.06
        • starajaca135 Re: Czerwcowe testowanie:) 03.05.15, 09:12
          KOCHANE DOPISZCIE MNIE TEŻ JUZ DO CZERWCOWYCH.... 5 DNI ZA WCZESNIE DOSTAŁAM TA WREDNA @! I TEN CYKL TO 13CS MOŻE BEDZIE SZCZEŚLIWY I UJŻE SWOJE II KRESECZKI. TAK JAK I WAM ŻYCZĘl smile
          • anszelik Re: Czerwcowe testowanie:) 06.05.15, 12:14
            Cześć Dziewczyny,
            dawno mnie tu nie było bo ciągle praca i praca. 19-go maja umówiłam się do swojego gina. Biorę od dziś ostatnie opakowanie antyków, więc w czerwcu mi wychodzą już starania o ile gin pozwoli. Moja koleżanka właśnie zaciążyła i mam nadzieję, że będziemy się brzdącami zajmować razem smile moje sny prorocze mi to mówią (śniło mi się w lutym, że w zimę byłam w 6 miesiącu ciąży big_grin a że zawsze mi się takie sny sprawdzają to tego będę się trzymaćbig_grin ). Co tam u Was?
            • neollaa Re: Czerwcowe testowanie:) 09.05.15, 20:40
              Mnie też dopiszcie proszę
              neollaa 23 l. 2 cs. Testuje 6/7.06. Na stanie synek 22 miesiące.
              • jelo.nka Re: Czerwcowe testowanie:) 10.05.15, 18:22
                Ja też się dopisuję, ale mam doła dzisiaj. Życie jest okrutne crying

jalo.nka.............15cs.........05.06.........32lata.................brak
                • bulmama Re: Czerwcowe testowanie:) 10.05.15, 20:46
                  Jel.onka

To chyba każdy dzisiaj... Ja siedzę i płacze nad ostatnim porpnieniem... A minęło od niego trzy tygodnie...myślałam że jestem silna, po in vitro staraniach poronieniu, a nie mogę patrzeć na wózki dzieci i kobiety w ciąży.... crying crying crying crying
                  • neollaa Re: Czerwcowe testowanie:) 11.05.15, 07:20
                    Przy pierwszym dziecku też czułam ,się zle bo jak chciałam to nie mogłam a jak zrezygnowalismy chcieliśmy odczekać 2 lata ( bo staracilam prace) pare dni później dowiedzialam się ,że jestem w ciąży. Ciąża zagrożona oj tak sie bałam całe 9 miesięcy siedziałam jak na bombie zegarowej. Więc wierzę w to ze cuda sie zdarzają jak patrze na mojego lobuza.
                    Tylko obawiam się nastepnej ciąży bo pewnie będzie podobnie. Nakupilam testów owulacyjnych więc będziemy niedługo próbować. Życzę Wam dziewczyny dzidziusia i tych nieprzespanych nocy wink
                  • jelo.nka Re: Czerwcowe testowanie:) 11.05.15, 12:17
                    A bo @ dostałam, byliśmy na komunii, w której uczestniczyła ciężarna bratowa mojego M. Zachwyty wszystkich gości, że to teściowa będzie prawdziwą babcią teraz, bla bla bla.
                    Nic to, dzisiaj piękna pogoda a w poniedziałek HSG
                    • bulmama Re: Czerwcowe testowanie:) 11.05.15, 12:27
                      Jel. Inka
                      A ty masz przejścia z in vitro... Jak długo się starace?? Ja tez po dwóch podejsciach do ivf nie mogę patrzeć na dzieci wózki ciąże reklamy ubranka i wgl...
                      • jelo.nka Re: Czerwcowe testowanie:) 11.05.15, 13:44
                        My jeszcze nie podchodziliśmy do ivf, na razie zbadam drożność jajowodów, ale po tym pojedziemy do invimedu. Jakbym już nie miała dość uncertain
                        • bulmama Re: Czerwcowe testowanie:) 11.05.15, 13:48
                          Obcojęzyczne Wrocław?? My z M tam podchodzimy... Do dr Gizlera. Mam nadzieję że uzbroilas się w cierpliowc... Duuuuuuuuzo cierpliowsci ehhhh...
                          • jelo.nka Re: Czerwcowe testowanie:) 12.05.15, 13:23
                            Tak, Wrocław. Zastanawiam się pomiędzy dr Gizlerem a Zórawskim.
                            • bulmama Re: Czerwcowe testowanie:) 12.05.15, 13:48
                              Ja nie znam żólawskiego... A Gizler słyszałam że jest najlepszy... W sumie nie pomoge w podjeciu decyzji... Mam pytanie... Jesteś z Dolnegoslaska? Pooytaj dziewczyny w na wątku Wrocław Grupa Wasparcia. Na pewno coś ci doradzą smile
                              • annika23 Hannia, Carolajna, gdzie jesteście? 16.05.15, 10:17
                                Oficajlnie jestem już na czerwcowym i Was szukam do towarzystwasmile
                                Jadę na tydzień w delegację oczywiście w sam środek dni płodnychuncertain więc chyba od razu założę lipcowy wątek, no chyba, że chłopaki przetrwają...Zobaczymy.
                                A jak tam u was nastroje?
                                • hannia123 Re: Hannia, Carolajna, gdzie jesteście? 18.05.15, 06:38
                                  Annika jestemsmile podczytuję wątki od czasu do czasu, badam się (jestem już pod kontrolą endokrynologa, tsh mi spadło do 1,8 ale za miesiąc kolejna kontrola tsh i jeśli tylko podskoczy powyżej 2,5 to mam wykupiony eutyrox). D3 dostałam w dawce 4000 jednostek dziennie by uzupełnić niedob!ór i narazie czekam na kolejną wizytę i zielone światłosmile
                                  • hannia123 Re: Hannia, Carolajna, gdzie jesteście? 18.05.15, 06:54
                                    Annika ja mam jeszcze zestaw badań u gina do ogarnięcia i też wyjazd w czerwcu, więc i u mnie starania raczej od lipca...
    • karolka.83 Re: Czerwcowe testowanie:) 17.05.15, 12:50
      dołączam się do czerwcowego testowania smile
      Bedzie to mój pierwszy cs smile
      planuję testowanie na 12.06 rano wink a owulację wykalkulowałam na 29.05
      powodzenia wszystkim smile
      • stanasia Re: Czerwcowe testowanie:) 17.05.15, 16:55
        domcia81..............26.06?????..9cs.................34lata.................brak
        Anszelik.................... 29.061cs.............26l.........................29.06
        Stanasia..................10cs.......................15.06......................35l.....syn 9 lat, córka 11 lat
        • karolka.83 Re: Czerwcowe testowanie:) 17.05.15, 17:49
          domcia81..............26.06?????..9cs.................34lata.................brak
          Stanasia..................10cs.......................15.06......................35l.....syn 9 lat, córka 11 lat
          karolka.83..............1cs.............12.06..................32lata..............brak
          • neollaa Re: Czerwcowe testowanie:) 18.05.15, 07:28
            Chyba o mnie zapomniałyście ? Wpiszcie mnie proszę bo ja zazwyczaj z tel.pisze.
            neollaa...... 2cs....... 23lata.....07.06........synek 22 miesiące
            • stanasia Re: Czerwcowe testowanie:) 18.05.15, 08:00
              Proszę bardzo smile

karolka.83..............1cs.............12.06..................32lata..............brak
              neollaa...... 2cs....... 23lata.....07.06........synek 22 miesiące
              • starajaca135 Re: Czerwcowe testowanie:) 19.05.15, 06:11
                kochane a gdzie ja jestem?? staram sie z wamismile starająca135.........13cs......... 04.06.......28lat..... synek 5lat
    • hannia123 Re: Czerwcowe testowanie:) 18.05.15, 14:51
      Carolajna a gdzie Ty się ukrywaszsmile?
      • stanasia Re: Czerwcowe testowanie:) 18.05.15, 15:40
        Chyba w ramach luzowania i niemyślenia zablokowała sobie dostęp do forum wink
    • annika23 Re: Czerwcowe testowanie:) 18.05.15, 19:27
      Hannia, miło cię widzieć, jak się czujesz? Zaczynasz starania z nami?

Co do Carolajny, to chyba rzeczywiście odpuściła- może wróci do nas z miłą wiadomościąwink
      • bugi1990 Re: Czerwcowe testowanie:) 18.05.15, 20:05
        Czesc dziewczyny. Zapisuje sie dzis na miesiac czerwiec. Dzis bylam na monitoring I po raz kolejny pecherzyk sir wchlania. Jestem zalamana. Jak to powiedzial moj gin. Znalezlismy przyczyne. Teraz zaczynam ostatni etap leczenia u niego czyli stymulacje. Dziewczyny jesli ktoras z was to miala podzielcie sir doswiadczeniem.
        • hannia123 Re: Czerwcowe testowanie:) 18.05.15, 23:06
          Annika odpisałam Ci kilka postów wyżejsmile Na czerwiec się w zasadzie już nie nastawiam, czekam, aż założysz wątek lipcowywink
          • hannia123 Re: Czerwcowe testowanie:) 18.05.15, 23:10
            Bugi w zasadzie to nie powinnaś się załamywać, bo wiesz już co jest nie tak. Nie mam doświadczenia w tym temacie, ale wierzę, że Twój gin ogarnie temat i za chwilę będziesz w ciążysmile
    • amarawati Re: Czerwcowe testowanie:) 19.05.15, 09:46
      Cześć dziewczyny!Wpisuję się na czerwiec.Jestem po 3 ciążach biochemicznych (5 tydzień).Zaczynam 23 cykl starań.Oby nam się udało.
      • jelo.nka Re: Czerwcowe testowanie:) 19.05.15, 11:04
        Hej,
        ja na razie nie wpisuję się w ogóle, bo wczoraj miałam badanie drożności jajowodu ( mam tylko jeden) i jest ok, drożny. Przez 2 tygodnie mamy się wstrzymać ze współżyciem, no i nie wiadomo czy okres przyjdzie normalnie, czy coś się pomiesza. Normalnie miałabym testować ok. 4 czerwca.
        W związku z tym wychodzi na to, że u nas na brak ciąży wpływają złe wyniki męża. Ja nadal biorę euthyrox, żeby utrzymać mniejsze TSH.
        Trzymam za Was kciuki
        buziaki
    • magdah-79 Re: Czerwcowe testowanie:) 19.05.15, 12:19
      Cześć . Jestem już po zabiegu in vitro-udanymsmile. mam do odsprzedania 180 tabletek luteiny 50 mg w opakowaniu 30 tabletek. W aptece kosztuje około 30 zł, sprzedam po 20 zł za opakowanie, wszystkie ważne do 2016 roku. Dorzucę do tego za darmo kwas foliowy ważny 01/2016-90 tabletek. Bardzo proszę o kontakt na maila magdah-79@wp.pl.Pozdrawiam i wszystkim paniom życzę pozytywnych testów i duzo szczęscia.
      Magda
    • maggi_80 Re: Czerwcowe testowanie:) 20.05.15, 09:22
      To ja już oficjalnie uciekam z majówek do Was proszę dopiszcie mnie do listy (pisze z telefonu i nie bardzo mam jak 😒

maggi_80.....................2cs..........??05.................35l................córcia 9lat, synek 7lat
      • wesoladama24 Re: Czerwcowe testowanie:) 20.05.15, 15:30
        Hej dziewczyny ?? ja odpadlam z mają więc łapie się tutaj.obecnie czekam aż skończę op tab anty i mam nadzieję, że torbiel się wchlonie. Usg mam 1 czerwca i wtedy decyzja co dalej. Jeśli będzie wszystko ok to podejście do 3 iui. A jak nie to dalej anty i w lipcu laparoskopie. Hmm...Kaszana ogólnie. W moim środowisku następne dwie kobiety w ciąży. a u nas już ponad 3.5 roku starań i oczekiwań na upragniony cud.
        • stanasia Re: Czerwcowe testowanie:) 21.05.15, 13:47
          Hej! byłam wczoraj u innego gina. Super opinie w necie. Półtorej godziny opóźnienia - ale to pikuś smile Prawie same ciężarne wokół, albo tuż po porodzie. I pan doktor jasnowidz kolejny znowu stwierdził, że badać hormonów nie trzeba - a poleciałam jeszcze z plamieniem w 4dc, żeby w razie czego już w tym cyklu wszystko ogarnąć... Kazał przyjść za tydzień na USG i cytologię. Kasy za wizytę nie wziął... Aha - jak usłyszał o clo to się za głowę złapał i przewrócił oczami. Jak za tydzień pójdę to się odezwę. PS. Swoją drogą przesympatyczny facet smile
          • anszelik Re: Czerwcowe testowanie:) 22.05.15, 13:56
            Cześć Dziewczyny!
            Ja już powoli do Was wracam wink mam nadzieję, że na krótko wink we wtorek byłam u gina, ale okazało się, że mojego nie ma i babeczka mi tylko wyniki zinterpretowała - wszystko ok (tak jak bym sama nie wiedziała, no ale cóż). W ten wtorek ide kolejny raz, a przy okazji kończę antyki big_grin. Mam nadzieję, że gin coś porządnego wymyśli i już niedługo będę rzygać dalej niż widzieć big_grin
            Na szczęście sytuacja nam się już powoli stabilizuje. Mój M ma od maja nową pracę i jest mega zadowolony. Mam nadzieję, że zostanie tam na dłużej (na razie ma miesięczny okres próbny). U mnie już na szczęście zaczyna się powolutku sezon wakacyjny - studenci kończą semestr, korepetycji co raz mniej, więc wreszcie będę miała czas dla siebie i M oczywiście big_grin
            Moja koleżanka już w 11 tyg ciąży. Tak jestem podjarana jak mi opowiada jak się czuje i w ogóle, że aż się sama doczekać nie mogę. Tak się pozytywnie ostatnio naładowałam, że aż sama się nie poznaję. W porównaniu z lutym to jak bym była zupełnie inną osobą.
            Mam nadzieję, że u Was też w porządku. I już niedługo wszystkie będziemy okrąglutkie i brzuchate big_grin
            Ściskam Was mocno kiss
    • jellyfish85 Re: Czerwcowe testowanie:) 22.05.15, 17:42
      Cześć dziewczyny! Jestem tu zupełnie nowa, mam nadzieję że mnie przyjmiecie i oczywiście mam również wielką nadzieję że nie utknę tu na długo! smile Zdecydowaliśmy się z partnerem na dziecko, decyzja zapadła więc do dzieła! Patrząc na przygody moich przyjaciółek wiem że zajście w ciążę może trochę potrwać niestety - jedna stara się już 3 lata i chyba się poddaje powoli. Druga - 9 miesięcy starań i jedno poronienie w 5 tygodniu... W każdym razie mam do was pytanie - od listopada 2013 kiedy przestałam brać tabletki i przerzuciliśmy się na prezerwatywy mam aplikację, na której obserwuję swój cykl - czy możecie proszę powiedzieć czy mój cykl można zaliczyć do regularnych? - oto on, przez ostatnie półtora roku: 30,26,30,28,31,29,29,28,28,29,30,28,28,28,29,29,26,30,30. Średnio wychodzi mi cykl 28 dniowy. Ostatnią miesiączkę miałam 1 maja, następnej spodziewam się 29 maja. Potwierdźcie proszę, że najprawdopodobniej owulacja wypada mi 12 czerwca czyli powinniśmy uprawiać seks 8-13, czy tak? Chcę się poradzić, bo wy doświadczone a ja dopiero zaczynam. Nic nie wiem, oprócz takiej ogólnej wiedzy którą ma każdy wink Aha, zaczęłam już brać kwas foliowy!
      • hannia123 Re: Czerwcowe testowanie:) 22.05.15, 19:43
        Cykle masz bardzo regularne. Wątpliwości mam co do owulacji 12 czerwca. Owulacja występuje na ok 14 przed terminem @ a nie po. A może nawet na 12 dni(faza lutealna trwa ok 14 dni +/- 2-3 dni, ale dla danej kobiety jest stała). Więc jeśli u Ciebie cykl byłby np. 30 dniowy a faza lutealna 12 dniowa to owulacja wypada na 18 dc a nie 14. Warto to wiedzieć i albo mierzyć temp. i wyznaczyć tak kiedy masz owu, albo przynajmniej rozszerzyć zakres dni z przytulaniem o dobrych kilka dni. Powodzeniasmile
        • hannia123 Re: Czerwcowe testowanie:) 22.05.15, 19:56
          Anszelik fajnie Cię znów widziećsmile choć życzę Ci króciutkiego przebywania na tym forumsmile kiss
          • bugi1990 Re: Czerwcowe testowanie:) 23.05.15, 10:03
            Czesc. Wczoraj moj m mial badania i gdyby bylo malo tego ze ze mna jest nie tak to jeszcze on . Okazalo sie ze wszystkie plemniki maja jakas wade. Mowie wam masakra on jest podlamany ja tez. Teraz musi przejsc kolejne badania i leczenie do dupy z tym. Wiec pewnie i starania trzeba bedzie przelozyc. Ale mam dola i strasznie sir boje . Caly czas pod gorke sad
            • annika23 Re: Czerwcowe testowanie:) 23.05.15, 10:17
              Bugi, ważne,że jesteście zdiagnozowani, moi dobrzy znajomi też mieli problem z plemnikami, nie mogli zajść przez ponad rok, a kiedy w końcu odkryli przyczynę, mąż zaczął leczenie i koleżanka zaszła po 3 m-cach, teraz po kilku latach mają śliczną dwójkę maluchów.

Ja mam 10 dzień cyklu, jakieś zaczątki śluzu płodnego niby są, więc dziś i jutro działaniawink bo w poniedziałek jadę w 5 dniową delegacjęuncertain więc "najlepsze" dni przepadają...
              • bugi1990 Re: Czerwcowe testowanie:) 23.05.15, 12:08
                Annika moze akurat Te dwa wystarcza wiesz ze plemniki zyja dluzej.
                • hannia123 Re: Czerwcowe testowanie:) 23.05.15, 13:39
                  Zwłaszcza te na dziewczynkę smile
              • em_ka_33 Re: Czerwcowe testowanie:) 23.05.15, 16:34
                to jeszcze w pon.rano próbuj!
                • annika23 Re: Czerwcowe testowanie:) 23.05.15, 20:24
                  Pociąg mam o 7 rano, to chyba muszę o 5 M. obudzićwink
                  Nie, no myślę,że najwyżej nie wyjdzie w tym m-cuwink
                  • mamiku1 Re: Czerwcowe testowanie:) 24.05.15, 09:50
                    Cześć dziewczęta, na razie się nie dopisuje, bo skończył mi się okres i przyplątała się jakaś infekcja pewnie nie uda mi się tego pozbyć do owu. W majowym cyklu miałam monitoring i wszystkie badania. Wyszło ksiazkowo. Owu potwierdzona w 12 dniu cyklu -pękły 2 pecherzyki. Wielkie nadzieje i okres w 28 dniu czyli wychodzi ze moja faza lutealna ma aż 16 dni. Wynika z tego,ze czasem jak mam cykl 24, 25 dniowy to mam owu zaraz po @ I w pierwszym dniu sluzu plodnego hmm. Gin powiedzial, ze jak nie zajde za kolejne kilka miechow to sprawdzimy droznosc jajowodow a po tym przez najblizsze miechy bedzie autostradawink stwierdzil tez ze skoro pierwsze dziecko bylo w 1 cs to raczej z mezem problemu nie ma, niepotrzebnie powiedzialam I tym M, bo wzial to za pewnik I wykrecil sie of badan. Problem pewnie w mojej glowie gdybym tylko wiedziala jak sie odblokowac
                    • mamiku1 Re: Czerwcowe testowanie:) 24.05.15, 09:53
                      Wlasnie sobie uswiadomilam ze staram sie rowno rok przydalby sie jakis prezent na rocznicesmile
                  • em_ka_33 Re: Czerwcowe testowanie:) 24.05.15, 10:00
                    A co o 5 najwięcej sił witalnych niech się stara
                    • em_ka_33 Re: Czerwcowe testowanie:) 24.05.15, 10:01
                      😄
                      • starajaca135 Re: Czerwcowe testowanie:) 24.05.15, 11:10
                        kochane a ja biore ciągle tego bromka na obnizenie prolaktyny,ale jak narazie w ogóle nie moge zaobserwować śluzu płodnego, nie wiem co ze mną może być jeszcze nie tak, i wiesiołka biore i pije dużo wody a tu ... dupa.... nic tylko moge chyba czekać do wakacji i wtedy zrobić jeszcze jakieś inne badania no bo co.... może wy coś doradzicie??
                        • annika23 Re: Czerwcowe testowanie:) 24.05.15, 11:25
                          starająca, wiesz,że ja dopiero od 3 lat widzę u siebie śluz płodny, u niektórych kobiet jest go po prostu więcej wewnątrz i na zewnątrz nic nie widać. A robiłaś monitoring?
                          • starajaca135 Re: Czerwcowe testowanie:) 24.05.15, 20:53
                            annika u mnie jest tak, że nie mam jak chodzic na monitoring bo mieszkam za granica na takim zadu.... i żeby iść do ginekologa to najpierw czeka mnie lekarz rodzinny, skierowanie i czas 3 miesiące oczekiwania, dlatego jak na świeta byłam w PL zrobiłam badania i wyszła mi prolaktyna za wysoka i biore bromka bo po owulacji ani śladu... u mnie śluzu jest sporo ale takiego białego i nie rozciągliwego i wystepuje on praktycznie cały czas, a dziś dodatkowo brązowe plamienia (18dc)...
                            • starajaca135 Re: Czerwcowe testowanie:) 25.05.15, 11:57
                              kochane ciągle mnie zastanawia ten fakt tych plamień w 18dc, fakt że biore ten bromegalon który powinien przywrócić owulacje, ale zastanawiam sie czy ja jednak mogłam ją przegapic.... tzn śluz owulacyjny, tak jak pisałam do anniki23 że ja u siebie go nie zauwazyłam, ale w 11dc i 12dc było przytulanko i w tym 12dc zauważyłam sporo śluzu ale nie brałam tego pod uwage bo myślałam że to resztki... (no wiecie) potem juz 13dc i dalej nic sucho i tak sie teraz zastanawiam czy owulacjia mi sie nie przesuneła o te 3dni a brudzenia w tym 18dc to może .... implantacja.... (o Boże chyba sobie sama juz wkręcam)...
                              • hannia123 Re: Czerwcowe testowanie:) 25.05.15, 18:36
                                starajaca135 może niekoniecznie się wkręcasz. Jak zaszłam w listopadzie zeszłego roku w biochemiczną, to też miałam plamienie implantacyjne ok tygodnia po owu. Było tego niewiele, ale zdecydowanie w ilości nie do przegapienia.
                                Nasze organizmy na prawdę wysyłają nam sporo rożnych sygnałów na które standardowo na co dzień nie zwracamy uwagi, a są bardziej lub mniej wyczuwalne u wszystkich kobiet. Oczywiście jest też druga strona strona medalu i jak staramy się o ciążę to nierzadko zaczynamy wręcz przesadnie wsłuchiwać się w organizm, a w szczególności doszukiwać pierwszych objawów ciążowych tydzień czy dwa po owulacji (i nie mam tu na myśli plamienia implantacyjnego... smile ), czego ja osobiście do tej pory nie kupuję, bo do objawów ciążowych po prostu potrzebna jest ciąża czyli najpierw jednak implantacja zarodka,a po kilku dniach betaHCG we krwi.
                                • starajaca135 Re: Czerwcowe testowanie:) 25.05.15, 19:36
                                  hania123 dzieki za odpowiedz, tylko ja juz chyba wariuje bo staramy sie juz 13 miesięcy i przez te 13 miesiecy w każdym miesiącu miałam cos nowego i sobie myslałam że to własnie TO... przez ten czas każdego miesiaca miałam możliwe wszystkie objawy ciążowe (wiem że to moja psychika) ale nie umiem sie tego wyzbyc jest to silniejsze ode mnie, w każdym miesiącu kiedy sie nie udaje mówie sobie DAJE SOBIE SPOKÓJ, co ma byc to bedzie jak sie uda to super a jak nie to trudno, ale za pare dni wraca wszystko od nowa i sie nakrecam... w pierwszej ciąży byłam jeszcze młoda ale z tego co pamiętam w ogóle nie czyłam sie jak kobieta w ciązy nie miałam żadnych dolegliwości, żadnych!! nawet do toalety nie biegałam wiec nie mam porównania... nic czas pokaże wszystko....
    • karolka.83 Re: Czerwcowe testowanie:) 24.05.15, 22:02
      ależ mam stresa
      my będziemy robić dopiero w tym tygodniu
      to mój 1cs..
      tak bardzo chciałabym pyk i już, żeby był ostatni, co ja sie nie naczytałam, nawet mam objawy kilku dolegliwości powodujących problemy z zajściem wink
      Laski, trzymam za wszystkie kciuki smile
      • nina2500 Re: Czerwcowe testowanie:) 25.05.15, 20:05
        Dziewczyny znalazłam Was w tym czerwcowym testowaniu, ale się naczytałam... ......... Ja testuję na dniach... okropne wyczekiwanie, życzę Wam fasolek, dużo zdrowia i luzu wink Będę do Was wpadać i napiszę oczywiście co i jak. Pozdrawiam!!!
        • starajaca135 Re: Czerwcowe testowanie:) 25.05.15, 20:12
          nina2500 którego testujesz?? ja za jakieś 9-10 dni...
          • neollaa Re: Czerwcowe testowanie:) 25.05.15, 20:32
            Dziewczyny mam dziś 17dc i jakies plamienie nastąpiło popołudniu a teraz cisza ! Trochę sie martwię bo może coś sie zlego dzieję. Wyniki miałam dobre i cytologie też wiec juz sama nie wiem.
            • starajaca135 Re: Czerwcowe testowanie:) 25.05.15, 20:45
              neollaaa kiedy miałaś owu?? mi plamienie (brązowe) wystapiło wczoraj tj 18dc a dzis 19dc lekko różowe...
              • neollaa Re: Czerwcowe testowanie:) 25.05.15, 20:51
                Tak między 22 a 24 maja z moich obliczeń . Ale robilam test owulacyjny 21 jak było małe co nie co i była tylko jedna krecha. Hmmm ?
                • starajaca135 Re: Czerwcowe testowanie:) 25.05.15, 21:28
                  hmmmm, a może ci sie owulacja przesuneła i to brudzenie okołowulacyjne, u mnie to chyba troche inaczej wygląda gdyz owu miałam ok 11dc. albo miałaś wczesniej i... juz sama nie wiem... z każdym wpisem i z każdym wątkiem uważam że (mimo że jestem kobietą) kobiecy organizm jest dla mnie zagadka do tej pory...
                  • neollaa Re: Czerwcowe testowanie:) 26.05.15, 07:59
                    Ja tak na prawde nie wiem kiedy ja mam owu te testy mi wychodza negatywne a jakis czas przez 3 dni nie robilam więc nie wiem. Jak mam byc to niech jest. Ale zawsze mam tak w 13 dc z moich obserwacje. Ja nie mam jakiegos cisnienia na dziecko może dlatego ze juz jedno mam i czasem mówię sobie dość! Ale jak zasypia jest taki kochany i znów mówię a niech to wink będzie co będzie wink a może owu miałam wczesniej zaraz po @ i teraz miałam implantacje ? Wszystko możliwe bo ja tez swojego organizmu nie ogarniam. Wiem ze z synkiem zaszlam w 13 dc
                    • starajaca135 Re: Czerwcowe testowanie:) 26.05.15, 16:34
                      neoolla widzę że u ciebie jest bardzo podobnie jak u mniesmile też mam synka i jak sobie pomysle co z nim przeszłam jak byłmalutki to mi sie odechciewa drigiego ale on jest taki kochany jak na niego patrze że nie wyobrażam sobie życia bez niego!!! a do tego jak patrzy tymi oczkami na mnie i pyta mamus a kiedy ja w koncu bedę miał siostrzyczkesmile
                  • nina2500 Re: Czerwcowe testowanie:) 26.05.15, 08:11
                    starajaca135 Ja mam testować za 5 dni, ale mam dwa testy, może jutro już spróbuję lub w czwartek... Oby nam się udało wink
                    • nina2500 Re: Czerwcowe testowanie:) 26.05.15, 08:18
                      starajaca135 ja od kilku miesięcy też nie obserwowałam śluzu płodnego, w tym cyklu brałam oeparol femina po 2, 3 razy dziennie podczas jedzenia, do dnia owulacji. Dużo też piłam wody i byłam w szoku, pojawił się płodny i to w duużej ilościi wink dlatego chyba mam takie nadzieje na ten cykl.
                      • nina2500 Re: Czerwcowe testowanie:) 26.05.15, 08:27
                        A u Ciebie starajaca135 to plamienie chyba pasuje na implantację... no, musimy czekać. Ja dziś 24 dc, mam cykle 27/28 dni. 16 maja pozytywny test owulacyjny ( sobota)
                        • annika23 Re: Czerwcowe testowanie:) 26.05.15, 09:20
                          A ja od wczoraj w delegacji, jestem w górach, klimat cudny, przytulanki z M były tylko w sobotę a to był 10dc...potem całą niedzielę gotowałam i piekłam dla tych moich chłopaków, żeby ich bez wyrzutów sumienia na tydzień zostawić, więc tylko jeden strzał...ale z pociągu widziałam aż 3 bociany, w tym jeden w locie, więc na bank jestem w ciążysmile Mam tylko nadzieję,że nie z trojaczkamiwink
                          --
                          https://lbym.lilypie.com/kYjep1.pnghttps://lb4m.lilypie.com/xohUp1.pngAniołkiIX2005,II2010,II2015
                          • anszelik Re: Czerwcowe testowanie:) 26.05.15, 11:06
                            annika23 padłam jak przeczytałam o tych bocianach big_grin
                            Ja dziś idę do gina... Jestem tak dziś zestresowana, że aż mi się ręce trzęsą. Zastanawiam się co wymyśli i w ogóle... Eh... zobaczymy, jeszcze 1,5 godziny do wizyty, a ja na tyłku wysiedzieć w pracy nie mogę. Masiakra po prostu...
                        • starajaca135 Re: Czerwcowe testowanie:) 26.05.15, 16:31
                          nina2500, u mnie cięzko jest z tym sluzem raz mi sie wydaje ze jest a za chwile susza.... ale u mnie w tym 11dc i 12dc wygladało to na śluz ... sama juz nie wiem wszystko sie okaże. ja juz zaprzestałam testować z testami owu bo u mnie one nie wychodziły tzn testy wychodziły piekne grube krechy bardzo intensywne a jak sie pozniej okazło w ogóle nie miałam jakeczkowania i tak kilka razy wiec u mnie one sie nie sprawdzaja, ja mam testowąc za jakies 9dni, biore tego bromka wiec mam nadzieje że żadnych psikusów miec nie bede... ale jeszcze dwa miesiące i jadę do ukochanej PL i wtedy sie przebadam od dołu do góry, a jak nie ja to mój Msmile nina trzymam kciuki za ciebie za te 5 dni, oby tobie sie poszczęsciłosmile
                          • nina2500 Re: Czerwcowe testowanie:) 26.05.15, 17:29
                            starajaca135 bardzo Ci dziękuję, mam nadzieję i życzę Ci, żeby za te dwa miesiące lekarz badał Cię, ale pod innym kątem wink Wiesz, pod jakim wink
                      • hannia123 Re: Czerwcowe testowanie:) 26.05.15, 17:23
                        dziewczyny, a nie myślałyście o mierzeniu temperatury? Jak nałożycie na temperaturę te dotychczasowe Wasze obserwacje organizmu czy testy owu, będziecie miały w zasadzie 99,99 % czy i kiedy była owu....
                        • nina2500 Re: Czerwcowe testowanie:) 26.05.15, 17:37
                          hannia123 ja mierzę temperaturę, ale niestety jestem niedokładna i nie zawsze mierzę z samego rana przed wstaniem, nie zapisuję też, mierzę tak z ciekawości, owulacja raczej była, bo skok temp. był, mam 37, 36,9 36,7, 36,8, 36.6, 37,2, 36,9, 36,8, 36,9 jakoś tak to wygląda ale mierzę w ustach
                          • starajaca135 Re: Czerwcowe testowanie:) 26.05.15, 18:43
                            ja nie wiem jak to jest z tymi temperaurami starałam sie mierzyć zawsze rano o tej samej porze i nawet nie powiem jakos to wychodziło ale był niewielki sko bo przewaznie z 36,6 na 36,8 i a pozniej 36,7 i 37... jak mowie o tym lekarzowi swojemu to on oczy na mnie i mowi ale tu owulacji nie bylo... i bądz tu mądry i pisz wiersze... no nie da sie dlatego ja sama nie umiem zaczaic swojego oragnizmu...
                            • nina2500 Re: Czerwcowe testowanie:) 26.05.15, 20:00
                              no nasz organizm jest zagadką wink ale wiem, że trzeba mierzyć temp. i zaznaczać, tworzyć wykres przez wiele cykli i dopiero wtedy można coś z tego wywnioskować, powstaje obraz tego, co i kiedy dzieje się w naszym organizmie. Takie wyrywkowe mierzenie to my możemy sobie o piczkę rozbić hehe wink
                              • starajaca135 Re: Czerwcowe testowanie:) 26.05.15, 20:46
                                tak tak ja wiem, ja mówie własnie o wykresach... tepka ładnie skała, a tu nic...
                                • nina2500 Re: Czerwcowe testowanie:) 27.05.15, 13:14
                                  dziś test 10 dni po owu NEGATYW, crying NASTĘPNY W PIĄTEK PEWNIE ZNÓW DUUUUUUUUPA
                      • jomi81 Re: Czerwcowe testowanie:) 03.06.15, 15:50
                        U mnie niestety beta spadła do 4 sad
                        Gratuluję tym, którym się udało i trzymam mocno ckiuki za czekające na testowanie.
                        • annika23 Re: Czerwcowe testowanie:) 03.06.15, 17:11
                          Nie wytrzymałam i zrobiłam test dzisiaj- wyszła 1 kreska, moje plamienie (niby implantacyjne) się rozkręca i tak sobie myślę,że może przez ten wyjazd w delegację i zmianę klimatu rozregulował mi się cykl i zaraz dostanę@sad
                          Tyle,że dziś rano temperatura 37,9.
                          Zgłupiałam już - z wczorajszych objawów na 100% ciąża, ale dziś to plamienie jest intensywniejsze. Starająca pamiętasz jak to plamienie wyglądało u Ciebie?
    • e-ness Re: Czerwcowe testowanie:) 27.05.15, 13:06
      Witam się nieśmiałosmile starania choć bardzo spontaniczne uważam za rozpoczęte, pierwsze testowanie 16.06.
      Pozdrawiam
      • mamiku1 Re: Czerwcowe testowanie:) 27.05.15, 15:30
        U mnie rozszalała się infekcja antybiotyk wobec czego starań brak wiec kolejny miesiąc zmarnowany.Powoli tracę nadzieje, ze się uda. Wczoraj przepłakałam cały dzień, nie mam już siły na to wszystko sad
        • starajaca135 Re: Czerwcowe testowanie:) 27.05.15, 17:08
          kobitki, nie ma co sie załamywac tylko iśc do przodu, pamietajcie że nie jesteście same, jest nas sporo wiec zawsze możemy o swoich poczynaniach o tych wzlotach i upadkach pogadac... wiem że ciezko jest jesli chce sie juz upragninego dzieciatka a tu... nie wychodzi i zawsze nam cos staje na drodze, ale wiem że każdej z nas co pisze na tym forum napewno sie udac i pewnego dnia zobaczymy opis KOCHANE WYPISUJE SIE SA II KRESECZKIsmile uciekam do cieżarówek... Ale na takie spłowa trzeba poczekac, dlatego tu jestesmy i trzymamy sie razem... ja za was wszystkie trzymam kciuki jak i za siebie....smile
          • nina2500 Re: Czerwcowe testowanie:) 27.05.15, 17:50
            starajaca135 dziękuję za te słowa wsparcia, masz rację... nie możemy się poddawać, ja dopiero 4 cykl teraz kończę a jak przeżywam!!! A mam synka 6 letniego którego kocham nad życie wink Dziękuję Ci jeszcze raz, niech Bóg Ci w dzieciach wynagrodzi!!! wink wink
            • mamiku1 Re: Czerwcowe testowanie:) 27.05.15, 19:12
              Dokładnie dzięki dziewczyny, ze jesteście rozumiecie i wspieracie bez was nie wiem jakbym przetrwała ten rok tak mnie to dobiło, ze zdałam sobie sprawę ze już staram się tak długo i niby wszystko ok i co i dupa wiem ze trzeba wierzyć i iść do przodu ale czasami mam swoje momenty ze mi z tym cholernie zle . Mam taki piękny płodny śluz jak nigdy i co z tego jak ten cholerny pęcherz dokucza
              • starajaca135 Re: Czerwcowe testowanie:) 27.05.15, 20:14
                zakupiłam własnie na allegro 50szt, testów owu, próbuje jeszcze raz z nimi, mimo że zawsze mi wychodzily a po owu ani sladu to i tak bede probowała, do tego tepka i zobacze dokładnie w jakie dni to wszystko wypada... no chyba ze sie udało w tym........ ale to chyba było by zbyt piekne... a tak z innej beczki to my sie staramy staramy a pózniej... nic tylko czytać jak sie bliżniaki posypiąsmile
                • nina2500 Re: Czerwcowe testowanie:) 28.05.15, 08:34
                  ha ha ha wink ale by było wink
                  • nina2500 Re: Czerwcowe testowanie:) 28.05.15, 09:19
                    jutro też test.............zwariować można...........................
                    • bugi1990 Re: Czerwcowe testowanie:) 28.05.15, 16:03
                      Czesc kobietki. Nie mam dla siebie dobrych wiadomości wszystko się sypie narazie nie będę się wpisywać na testowania bo z moim mężem nie jest dobrze. Ma stwierdzone żylaki powazka nasiennego. Teraz oczekiwania na operacje ktora nie wiadomo czy przyniesie efekty. A póki mąż nie będzie miał lepszych wyników to nici z ciąży i leczenie.
                      • starajaca135 Re: Czerwcowe testowanie:) 28.05.15, 20:53
                        bugi1990 tylko sie nie załamuj... potrzebujecie czasu, lepiej sie wyleczyć i wtedy działać, a moze sie uda w najmniej niespodziewanym momencie, moge wam życzyć duzo zdrówka i cierpliwości bo to wam sie napewno przyda...
                        • bugi1990 Re: Czerwcowe testowanie:) 28.05.15, 21:09
                          Musimy sobie przetłumaczyć z meze ta sytuacje i podjac jakies rozsadne decyzje. Wam wszystkim kobietki życzę dużo zdrowia i mam nadzieje ze jak wrócę sie pochwalić to wielu z was nie spotkam na forum dla starających się a na forum szczęśliwych mam.
                          • godad Re: Czerwcowe testowanie:) 28.05.15, 21:26
                            bugi, nie poddawajcie się! mój M też ma stwierdzone żylaki i do tego słabe wyniki nasienia, ja mam niedoczynność tarczycy i zespół policystycznych jajników a efekt jest taki, że zaszliśmy w ciąże za pierwszym razem, a w kolejne dwie za drugim! dwie niestety zakończyły się źle - możliwe, że właśnie przez te słabe wyniki nasienia, albo moje "choroby" albo coś innego, ale nie nastawiajcie się, że Wam się nie uda. W ciąże zachodzi się też w głowie! cieszcie się sobą!smile trzymam kciukasy
                            • bugi1990 Re: Czerwcowe testowanie:) 28.05.15, 22:10
                              A powiedz co z twoim mężem co oznacza ze ma slabe wyniki ? Moj ma 100% uszkodzonych plemników i żylaki.ja nie mam owulacji mam niedoczynność i hiperprolatynemie i 8 miesięcy staran bez skutku oraz dwuroznosc macicy oraz duze żylaki macicy i to chyba wszystko..chwilowo nie mam się czego chwycić by miec nadzieje.
                              • starajaca135 Re: Czerwcowe testowanie:) 30.05.15, 07:49
                                wstaje dzisiaj rano, tzn kotka mnie obudziła o 7rano piskiem małych kociąt!! okociła sie u nas w sypialni w naszym łóżku obok mnie!! masakra jakaś dotego domaga sie abym siedziała obok niej... a może ona wyczuwa że u mnie też coś w brzuszku sie dzieje... testuje za 6 dni...
                    • starajaca135 Re: Czerwcowe testowanie:) 30.05.15, 10:06
                      nina2500 i jak twoje testowanie????
                      • mamiku1 Re: Czerwcowe testowanie:) 30.05.15, 11:14
                        Czesc dziewczyny u mnie 17 dzien cyklu staran brak wiec wypadam z czerwca. Pierwszy raz od roku bede czekac na okres bez cisnienia moze I dobrze chyba potrzebna mI bylam przerwa. Lecze zapalenie pecherza I zawsze chodzilam z tym do gp ( mieszkam w uk) czyli lekarz rodzinny, tym razem cos mnie tknelo, bo nie podobalo mi sie ze dostalam antybiotyk po analizie probki papierkiem, a lekarz nawet nie wyslal jej do analizy. Poszlam wiec do centrum zdrowia sexsualnego gdzie pani doktor wyslala mocz do analizy poza tym wziela wymaz z pochwy na wszelkie bakterie I grzyby I zrobila mi testy z krwi na wrszelkie mozliwe chorobska. Dostalam inny antybiotyk zapas testow ciazowych wszystko za darmo. Poza tym mozna tam pojsc zrobic darmowy test ciazowy z krwi lub sikaniec. Minus taki ze to jest klinika typu walk in czyli czekasz az cie w koncu przyjma. Takie centrum jest przy kazdym szpitalu.
                        • mamiku1 Re: Czerwcowe testowanie:) 30.05.15, 11:30
                          Szkoda ze hormonow tam nie mozna zrobic na to niestety musze miec skierowanie od gp a ten moj to wyjatkowy cymbal. Jak nam nie wyjdzie do sierpnia to juz sie umowilam wstepnie z ginem w PL ze przylatuje I sprawdzamy droznosc jajowodow ale mam jakies pozytywne nastawienie na przyszly miesiac jestem prawie pewna, musze jeszcze popracowac nad tym prawie wink
                        • kjut Re: Czerwcowe testowanie:) 05.06.15, 13:04
                          Mamiku! Jak to dobrze ze zajrzałam na ten wątek i zobaczyłam Twój post. Nie miałam pojęcia, że są takie kliniki... Wygrałam milion funtów na testy juz tongue_out jak one działają? Idę, mówię, że chce zrobić test i oni mi robią tak ot? A owulacyjne tam dostane?

A teraz się oficjalnie przywitam smile

Hej hej. To mój 17dc, 5 cykl staran o drugiego malucha. Pierwszy ma lekko ponad 1.5 roku smile @powinnam dostać 15.06, ale 14 wyjeżdżam na tydzień bez męża i myślę, że zrobię test przed wyjazdem, żeby w razie czego nie musieć tego trzymać w sobie big_grin mam nadzieje ze tym razem się uda i tego również Wam życzę. Przyjmiecie mnie do swojego grona? smile
                          • kjut Re: Czerwcowe testowanie:) 05.06.15, 13:07
                            "wydałam" i oczywiście, nie "wygrałam" (niestety) smile
                      • nina2500 Re: Czerwcowe testowanie:) 30.05.15, 16:47
                        robiłam wczoraj, to samo... jutro ma być miesiączka...
                        • starajaca135 Re: Czerwcowe testowanie:) 30.05.15, 19:25
                          a ja mam zachcianki... najpierw były lody, pózniej pistacje, chipsy a na koniec... pomidory w occie... masakra jakaś.... albo na II albo na @....
                          • nina2500 Re: Czerwcowe testowanie:) 30.05.15, 20:13
                            wink wink wink no ładnie wink Mi po 12 dniach po owu 1 kreska... temp. jak była 36,9, 36.8 to dziś 36,7.... no nie wiem... mała nadzieja jest ale chyba nic ciekawego to nie zapowiada...
                            • starajaca135 Re: Czerwcowe testowanie:) 30.05.15, 20:32
                              miejmy nadzieje do konca... trzymam kciuki smile
                              • nina2500 Re: Czerwcowe testowanie:) 30.05.15, 21:41
                                buziaczek wink
                                • starajaca135 Re: Czerwcowe testowanie:) 31.05.15, 08:58
                                  nina2500 iiiii?????? boże siedze jak na szpilakch tak jak bym to ja miała testować... mam nadzieje że nie dostałas tej wrednej... @??
                                  • starajaca135 Re: Czerwcowe testowanie:) 31.05.15, 09:26
                                    ja niestety jestem osoba palacąsad ale jak bede w ciąży to rzucę oczywiście tak jak z pierwszym synkiem... i jak dziś zapaliłam z poranna kawką zrobiło mi sie słabo i juz mi sie odechciało palic... ale nie biore tego za jakąś oznake bo miesiąc temu jakos w tym samym dniu cyklu miałam identycznie.... a w ciązy nie byłam... jakiegoś fisia dosteje przez te co miesieczne oznaki że moze jednak... a pozniej i tak przychodzi @... i tak przez 13 miesiecy...
                                    • nina2500 Re: Czerwcowe testowanie:) 31.05.15, 10:53
                                      ja nie testuję już, nie mam @ jeszcze, ale przyjdzie, temp. 36,2!!!!!!!!!! Miło, że tak o mnie myślisz wink Ale niestety znów nic z tego. Ja już nie palę oyyd listopada. Też rzucaj!!! Ty kiedy testujesz?
                                      • starajaca135 Re: Czerwcowe testowanie:) 31.05.15, 11:11
                                        jakies 3 miesiace temu próbowałam, ale nic z tego rzucenia palenia... ja mam niby dostać @ w czwartek i powiedziałam sobie że w tym miesiącu zatestuje dopiero tego dnia o ile tempka mi sie spadnie... więc czekamy do czwartku. ale już sie nastawiłam raczej na koleny miesiąc prób, bo to by było zbyt piękne aby było prawdziwe... wgrałam sobie program na tel do mierzenia temp. i robienia wykresów i wprowadzania anomalii które zdarzają sie w moim organizmie...
                                        • starajaca135 Re: Czerwcowe testowanie:) 31.05.15, 11:15
                                          aaaa, chociąż raz bede mogła byc u gina przed owulacja... wiec chociaż raz uda mi sie mały monitoring przed owu i zobaczymy co tam sie dzieje.... ale to dopiero lipiecsad no i zmiana klimatu może coś pomoże, bo słyszałam że czasem zmiana klimatu pomaga w zapłodnieniusmile
                                      • starajaca135 Re: Czerwcowe testowanie:) 31.05.15, 11:17
                                        nina2500 nie martw się jeszcze chyba nie na nas czas aby zapisać sie na forum dla fasolek... ale tak jak widze po twoich temp. to doś wysoko ci skaczą?? o ile miałaś wzrost jak miałaś owu??
                                        • starajaca135 Re: Czerwcowe testowanie:) 31.05.15, 11:20
                                          a nina2500 jeszcze jedno pytanko... nawet jak teraz sie nie uda to ty chyba jak by nie patrzeć nadal bedziesz testować w czerwcu????? na sam koniec ale chyba jednak, czy sie myle?
                                          • neollaa Re: Czerwcowe testowanie:) 31.05.15, 12:30
                                            Ja testuje w sobote czyli jeszcze 6 dni uncertain
                                            jak ja wytrzymam nie wiem wink
                                            • starajaca135 Re: Czerwcowe testowanie:) 31.05.15, 18:01
                                              neollaa ja sobie mówie że dam rade do czwartku, ale teraz tak siedze i sie zastanawiam czy jednak nie zrobie testowania we wtorek tak mnie korci ...
                                              • neollaa Re: Czerwcowe testowanie:) 31.05.15, 21:31
                                                Dziś położyłam się popołudniu na drzemke z synem i śniło mi się ,że zrobilam test i były dwie kreski a po paru godzinach mąż wraca z pracy chcę mu pokazać a na teście mam 6 kresek haha mam nadzieję ,że to nie na trojaczki taki sen big_grin
                                              • nina2500 Re: Czerwcowe testowanie:) 01.06.15, 08:59
                                                starajaca135 no i przyszła wczoraj @, u mnie ładnie temperaturki pokazują co i jak... mi po owulacji wzrasta o kilka kresek, następnie dalej rośnie, utrzymuje się potem nawet, przed samą miesiączką bardzo duży spadek mam... dzień przed spadła z 36,8 czy z 36,9 na 36,7, następnego dnia już 36,2 jakoś miałam i po kilku godzinach przyszła @
                                                • nina2500 Re: Czerwcowe testowanie:) 01.06.15, 09:18
                                                  A tak, załapuję się jeszcze na czerwiec wink 28 czerwca testowanie, obiecuję, ze tym razem nie testuję wcześniej... jak temp. będzie się utrzymywać i nie przyjdzie @ to wtedy zrobię...
                                                • anszelik Re: Czerwcowe testowanie:) 01.06.15, 09:20
                                                  Cześć Dziewczyny,
                                                  po wtorkowej wizycie u gina nawet nie miałam kiedy do Was napisać. Po antykach mamy opracowaną strategię taką, że dopiero mamy się przytulać w 14 dniu cyklu, a od 16-go bromek przez 10 dni. Zobaczymy co z tego wyjdzie, ale ja się szczególnie nie nakręcam. Gorzej, że mój M sie strasznie ukierunkował na dziecko. Co ma być to będzie.
                                                  starajaca135 ja też pale sad i mam tak samo. Poranny papieros pod koniec cyklu mi nie przechodzi zawsze przez gardło wink powiem tak - wkręcamy sobie jak się da. Koleżanka zanim zaszła w ciążę co miesiąc przed @ miała mdłości na zapach kawy. A jak zaszła to nawet nie zauważyła więc nie ma sobie co wkręcać wink
                                              • nina2500 Re: Czerwcowe testowanie:) 01.06.15, 09:33
                                                to teraz czekamy na Ciebie, oby nie przyszła @. A jak się czujesz?
    • flower2014 Re: Czerwcowe testowanie:) 01.06.15, 12:58
      Hej dziewczyny smile baaardzo długo się nie odzywałam. W maju brałam clo i dostałam zastrzyk i udało mi się zajść w ciąży za pierwszym podejściem z lekami smile jestem w 5 tyg ciąży. Trzymam za was kciuki.
      • annika23 Re: Czerwcowe testowanie:) 01.06.15, 15:24
        Hej Flower, a ja się zastanawiałam co u Ciebie, a tu proszęsmile Jak widać forumowy detox działa na dziewczyny ciążowowink
        Carolajna czekam aż Ty napiszesz nam takiego newsa.
        A u mnie 19 dc i dostałam jakiegoś plamienia, jak dla mnie to dobry znak, bo ja każdą anomalię traktuje jako ciążęwink Starania były w 10dc tylko raz, potem byłam tydzień w delegacji, a teraz doszukuję się objawówsmile Na test jeszcze za wcześnie.
        • hannia123 Re: Czerwcowe testowanie:) 01.06.15, 17:18
          flower gratulacje i bezproblemowej ciąży Ci życzę smile
          annika to mam nadzieję, że nie spotkamy się w lipcu smile Ja ostatecznie czerwiec odpuszczam zupełnie, końcem idę do endo i gina i zobaczymy co dalej smile
        • starajaca135 Re: Czerwcowe testowanie:) 01.06.15, 17:18
          ja miałam nie testować wczesniej niż dzień@.... ale sie poddaje zrobie to jutro, choć czasem sie zastanawiam czy przez moją prace w ogole bede w ciązy... padam dzisiaj boli mnie głowa i brzuch jak co miesiac przed@, ale jednak jest nadzieja, jutro wam powiem co mi wyszło z tego testu, mam test o czułości 15mlU/ml wiec mysle że powinno juz coś być widą gdzyby sie udało...
          • annika23 Re: Czerwcowe testowanie:) 01.06.15, 18:39
            starająca-objawy @ sa dość podobne z początkiem ciążywink
            ja tam już jestem prawie pewna, że u mnie to ciążawink także hannia będę zaglądać tylko gościnniewink
            • starajaca135 Re: Czerwcowe testowanie:) 02.06.15, 05:04
              kochane moje, poszłam spać wczoraj o godz 19 juz, taka padnięta byłam, a skutkiem tego było że już o 4:30 oczy jak 5zł i spać nie mogłam wiec lece do łazienki zrobić teścik i.... po 13miesiącach starań SĄ II KRESECZKI!!!!!!!!!!!!!!!!!! ta ciążowa troche słabsza ale jest, nie musze sie wpartywać aby ja dostrzec tylko normalnie ja widać!!!!! dziekuje wam że mnie wspierałyście i taraz ja życze wam tego upragnionego maleństwa..... a jeszcze testy z allegro nie przyszły a ja juz jestem w ciąży wiec gdyby któraś z was chciała to moge odesłać 50szt owusmile
              • neollaa Re: Czerwcowe testowanie:) 02.06.15, 07:13
                Starająca bardzo Ci gratuluje ,że zobaczylas te upragnione 2 kreseczki. Duzo zdrowia dla Ciebie i fasolki. Rosnijcie zdrowokiss
                • annika23 Re: Czerwcowe testowanie:) 02.06.15, 07:16
                  Starająca ja czułam tę Twoją ciążę w kościachsmile Teraz tylko luzik, wypoczywaj i ciesz się rosnącym w brzuszku maleństwem - ja planuje dołączyć za ok. 10dni, bo wtedy testuję, ale u mnie to raczej sprawa pewna po tej ilości bocianów które widziałam jadąc na i z delegacjismile Także luty na nas czekasmile
                  • domcia81 Re: Czerwcowe testowanie:) 02.06.15, 10:37
                    annika23 - trzymam za ciebie (was) kciuki! smile
    • jomi81 niska beta :( 02.06.15, 12:28
      Witam dziewczyny, kiedyś była aktywną uczestniczką tego forum, bo długo staraliśmy się o pierwsze dziecko. Teraz od 5 miesięcy staramy się o kolejne dziecko.
      Szukam pocieszenia i wsparcia. Wczoraj robiłam betę, wg mojego wykresu na podstawie tmeperatur był to 12 dpo. Beta wyszła strasznie niska - 7 mIU/ml sad Testy apteczne oczywiście wychodzą negatywne. Tyle, że ja zawsze w 12 dpo mam już plamienia, w 13 dpo przychodzi @. Dziś nadal zero plamień, temperatura bardzo wysoka (a od 11 dpo spadała zawsze na łeb na szyję). Jutro powtórzę betę ale myślicie, że jest jakakolwiek szansa na cud, czy nastawić się, że jest to ciąża biochemiczna?
      Jedyny plus tej sytuacji jest taki, że w czerwcu miałam zaplanowane hsg, a w sytuacji ciąży, nawet biochemicznej, nie będę musiała wykonywać tego badania.
      • neollaa Re: niska beta :( 02.06.15, 12:32
        Ja myślę czy jutro nie testować 3 dni przed @ bo ja chyba do soboty niewytrzymam. Jak myślicie wyjdzie coś już jutro mam test o czułości 10
        • anszelik Re: niska beta :( 02.06.15, 13:27
          starajaca135 gratulacje smile sprawdź jeszcze betą dla i już w ogóle możesz się cieszyć.
          Ja nadal mam @ a jak się skończy czekamy do 14 dc z przytulankami. Zobaczymy, co ma być to będzie wink. W sumie to już 1,5 roku się staramy i nic. Ciekawa jestem jak teoria odstawienia antyków się sprawdzi, chociaż jakoś szczególnie przekonana nie jestem.
          • hannia123 Re: niska beta :( 02.06.15, 17:38
            starająca gratulacje smile
            annika ja też wyczuwam u Ciebie ciążę, więc rzeczywiście zostaną nam gościnne odwiedziny na wątkach smile
            jomi 81 ja osobiście mam złe doświadczenia z tak niskimi betami ( ciąże biochemiczne) ale jeśli temperatura Ci nie spadła, to zrób betę raz jeszcze, bo może po prostu testowałaś na bardzo wczesnym etapie i jeszcze przyrośnie.
            Ja szczerze mówiąc złapałam duży luz i dystans i nie zamierzam się spinać... zjadę z terminem na marzec, to będzie maluch w marcu, jak nie to w kwietniu, maju czy lipcu smile W zeszłym roku miałam mega napięty plan, że muszę urodzić do jesieni tego roku, dostałam piękną lekcję pokory wobec mojego planowania i teraz postanowiłam pozwolić by co nie co się zaplanowało samo w moim życiu w dogodnym dla siebie a nie dla mnie terminie smile
            • domcia81 Re: niska beta :( 02.06.15, 17:51
              Nie chcę nikomu robić złudnych nadziei, ale beta rośnie od zera, więc i 7 musi mieć w pewnym momencie...
            • starajaca135 Re: niska beta :( 02.06.15, 17:53
              kochane dziekuje wam za wsparcie, fakt u mnie ten miesiac wygladał troche inaczej, jak pisałam 18dc dostałam plamienia wiec pewnie to była implantacjasmile i 11 musiałam mieć owulacjesmile tak jak podejrzewałam, bede zaglądała do was i wam dopingowała, życze wam powodzenia i jak najszybciej II kreseczeksmile
              • annika23 Re: niska beta :( 02.06.15, 19:57
                starająca ja mam dziś 20 dc i od wczoraj plamienie, więc to chyba mówi samo za siebie, że będziemy razem na lutówkachsmile
                hannia, jak się udało to będę Ci cały czas kibicować, a lekcje pokory są nam w życiu potrzebne niestety...ja już ich trochę odebrałam i mam nadzieję,że na tym koniecsmile
                Korci mnie, żeby jutro zatestować, ale 21dc to chyba trochę za wcześnie...
                • starajaca135 Re: niska beta :( 02.06.15, 20:29
                  annika23 tak na wczesnie, u mnie implantacja wypadala na 18dc a testowałam 9dni póżniej czyli jakieś 16dni po owu, a test miałam 15mlU/ml i wyszła słaba kreseczka choć dobrze widoczna, powodzenia testuj najwczesniej za 6dnismile powodzenia.

• nina2500 Re: niska beta :( 02.06.15, 20:39
                    AAAAAAAAAaaaaaaaaaa!!!!!!!! starajaca135 ja wiedziałam!!!!!!!!!! Jak ja się cieszę!!!!!!!!!!!!!! wink wink Gratuluję Ci kochana!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wink wink wink wink wink wink Rośnijcie zdrowo wink
                    • wesoladama24 Re: niska beta :( 03.06.15, 13:48
                      Gratulacje dla tych,którym się udało!!! smile
                      Ja jestem po kolejnej wizycie i ruszam dalej do dzieła. Tabletki anty zadziałały i po torbieli zostały tylko nieliczne ślady. Ten cykl robimy naturalnie i w pon 3 iui. Hmm..... Ostatnia. Boję się,że jak teraz się nie uda to... sad ogólnie jeśli w pon nie będzie gotowego pęcherzyka to iui nie będzie w tym miesiącu bo lekarz wyjeżdża a do tego jeszcze złapałam angine i jestem na antybiotyku. Ogólnie masakra.
                      • annika23 Re: niska beta :( 03.06.15, 17:21
                        Nie wytrzymałam i zrobiłam test dzisiaj- wyszła 1 kreska, moje plamienie (niby implantacyjne) się rozkręca i tak sobie myślę,że może przez ten wyjazd w delegację i zmianę klimatu rozregulował mi się cykl i zaraz dostanę@sad
                        Tyle,że dziś rano temperatura 37,9.
                        Zgłupiałam już - z wczorajszych objawów na 100% ciąża, ale dziś to plamienie jest intensywniejsze. Starająca pamiętasz jak to plamienie wyglądało u Ciebie?
                        • em_ka_33 Re: niska beta :( 04.06.15, 06:19
                          annika rozumiem Twoją niecierpliowść samej zdarzało mi sie testować z 6 dni prze T.M. ale będąc doświadczoną forumowiczką i mama przeciez wiesz ze testowałas za wczesnie, wyluzujsmile poczekaj jeszcze z trzy dni, trzymam kciuki że się uda
                          • annika23 Re: niska beta :( 04.06.15, 08:14
                            emka, wiem, wiem, wiemsmile Teoria teorią, ale wiesz jak jest - tu człowiek na 100% pewny po obserwacji własnego ciała i chciałby, żeby coś tę pewność potwierdziłowink
                            Ja nie mogę mieć testów w domu, tak samo jak pieniędzy w portfelu- od razu muszę coś z nimi zrobićwink
                            • annika23 :( 04.06.15, 11:56
                              A jednak mi się chyba przez ten wyjazd wszystko poprzestawiało...teraz moje plamienie przeszło w normalną@, normalnie to 22dc powinien być. No chyba, że się zagnieżdżało i z jakiegoś powodu się nie udało. A tak pięknie wszystkie objawy zaobserwowałam...i nawet bociany nie pomogły. No cóż, nie ma co przeżywać, nowy cykl, nowe nadziejesmile
                              Zatem Hanniu zakładam wątek lipcowysmile
                        • starajaca135 Re: niska beta :( 04.06.15, 17:12
                          annika nie martw sie ja plamiłam przez trzy dni niby ale bardzo delikatnie przez pierwszy dzień plamiłam na brązowo potem zrobiły sie takie różowe upławy i to było w 18dc... może akurat tobie sie uda trzymam kciuki a test za wczesnie zrobiłaś ja zrobiłam w 27dc i wyszła kreska bardzo słaba, ale widoczna a juz nastepnego dnia bardzo widoczna....smile
                          • neollaa Re: niska beta :( 05.06.15, 07:52
                            No i do mnie przyszła@ więc uciekam na lipcowy wątek. Dziewczyny które są przed testowaniem- trzymam za Was kciuki no i oczywiscie za te które już mają swoje fasolki kiss
                            • mamiku1 Re: niska beta :( 05.06.15, 13:14
                              Starajaca wielkie gratulacje ja czekam na okres I zaczynam od nowa po miesiacu przerwy to bedzie moj 13ms wiec moze jakis magicznie szczesliwy wink
                              • starajaca135 Re: niska beta :( 06.06.15, 09:48
                                mamiku1 może i dla ciebie bedzie 13cs szczesliwy tak jak i dla mnie, mi sie własnie w 13 miesiacu udałosmile
                                • mamiku1 Re: niska beta :( 06.06.15, 12:14
                                  No mam nadzieje, na pewno sie uda jak nie w 13 to w ktoryms, siostra mojej przyjaciolki wlasnie sie dowiedziala ze jest w ciazy po 3 latach staran I leczenia, wiec kobitki nie wolno sie poddawac i cierpliwie czekac kazdej z nas sie w koncu uda. Zycze wszyskim I sobie tez duuzo cierpliwosci.
                                  • oregano29 Re: niska beta :( 06.06.15, 21:35
                                    hej..a już myślałam, że pochwalę się dwoma kreskami a tu dupa...okres przyszedl 6 dni wczesniej. Jest mi już wszystko jedno. Żałuje wielu decyzji, najbardziej tej, że nie zaczęliśmy sie starać o drugie dziecko, kiedy nasz synek skończył rok. Teraz miałam obsesje, że jak będzie różnica max 4 lata, to będzie jeszcze fajnie, że dzieci będą miały fajny kontakt. A teraz...między mną a moim bratem jest 6 lat różnicy i nie mamy wcale wspólnych tematów, a jego narodziny to byla dla mnie po prost trauma. mysl,że stracilismy okazję, że dzieciaki ni będą się razem bawić, ba! ze w ogóle nie uda nam się spłodzić drugiego dziecka, oplotła mój umysł. Chcę wyluzować, ale nie porafię sad
                                    • mamiku1 Re: niska beta :( 07.06.15, 15:00
                                      Doskonale cie rozumiem bo tez nie potrafie wyluzowac I tez chcialam malej roznicy wieku. Moj syn za miesiac konczy 3 lata a ja nawet w ciazy nie jestem. Jesli chodzi o roznice wieku to wcale nie znaczy ze jak bedzie mala to sie beda swietnie dogadywac, miedzy mna a moja siostra jest 12 lat roznicy a swietnie sie dogadujemy, wiec moze sprobuj znalezc z nim wspolny jezyk, czasem na zbudowanie fajnych relacji trzeba troche czasu I wysilku ale naprawde warto
                    • starajaca135 Re: niska beta :( 07.06.15, 18:29
                      nina2500 ja na ciebie czekam mam nadzieje ze nie długo usłysze że i tobie sie udasmile dziekuje za wsparcie!!! buziakikisskisskisskisskisskisskiss
                      • nina2500 Re: niska beta :( 07.06.15, 19:06
                        Kochana jak zobaczyłam ten wpis, dostałam taaaaakiego banana haha wink Dziękuję i rośnijcie zdrowo winkwink wink wink wink Fajna BaBeczKa musisz być wink wink wink
    • karolka.83 Re: Czerwcowe testowanie:) 05.06.15, 17:37
      hej
      ja wpadłam tylko powiedzieć, że u mnie nie udało sie
      przechodzę na lipiec wink
      powodzenia Laseczki kiss
      • anszelik Re: Czerwcowe testowanie:) 08.06.15, 11:41
        Cześć Dziewczyny!
        Widzę, że jakiś marazm okrutny tu się robi. Uszy do góry i do roboty!
        My wczoraj poświętowaliśmy dzień przytulanek mimo zalecenia lekarza żeby poczekać do 14dc... Cóż, trudno, nie udało się big_grin teraz troche wstrzymam zapał mojego M do tego 14 dc i zobaczymy co z tego wyjdzie wink Szczerze mówiąc to teraz średnio mi by się ciąża przydała, bo mam wreszcie trochę do przodu w pracy i do grudnia muszę mocno pociągnąć swoje badania, ale M naciska więc się poddałam. Co ma być to będzie. Przez 15 miesięcy nie udawało się więc jakoś tak sceptycznie jestem nastawiona do pomysłu mojego gina z antykami, które brałam przez 3 miesiące. Ale jak to mówią co ma być to będzie wink niech się dzieje wola nieba. A za Was wszystkie trzymam mocno kciuki! kiss
        • anszelik Re: Czerwcowe testowanie:) 08.06.15, 11:43
          A w ogóle to w weekend widziałam mnóstwo bocianów big_grin Najlepsi byli znajomi u których byliśmy i właśnie jeden przelatywał - SIOOOOO MI STĄD!!! Uśmiałam się jak nigdy big_grin
          • anszelik Re: Czerwcowe testowanie:) 10.06.15, 09:43
            Hej!
            Co tu tak cicho? Wszystkie się aż tak do roboty wzięły? wink
            Co u Was Dziewczyny?
            • nina2500 Re: Czerwcowe testowanie:) 10.06.15, 10:44
              Chyba bierzemy przykład z Carolajny wink wink wink
              • anszelik Re: Czerwcowe testowanie:) 10.06.15, 11:36
                Bardzo możliwe smile właśnie prześledziłam czerwcowy wątek i faktycznie dawno się nie odzywała.
                Dla niej to pewnie lepiej, bo w zimę była już kłębkiem nerwów. Do mnie koleżanka też mówi żebym sobie dała spokój z forum, bo się sama nakręcam, ale chyba się uzależniłam od rozmów z Wami wink
                Wczoraj się trochę pokłóciłam z moim M bo nie chciałam mu powiedzieć kiedy wypada mi 14 dc. Tylko coś czuję, że owu mam wcześniej. Chyba sobie testy kupię bo mnie jajniki dźgają oba na zmianę. Od niedzieli zaczynam duphaston. Ciekawa jestem czy coś się uda. Chyba sobie jakieś romansidło poczytam, bo nudzę się dziś w pracy jak mops. Co miałam zrobić to zrobiłam, reszta się musi zrobić sama, więc mam jeszcze 1,5 h czekania. Masakra...
                • annika23 Re: Czerwcowe testowanie:) 10.06.15, 14:49
                  Ja odpadłam na lipiec, miałam testować pojutrze, a u mnie już po @, bo przyszła tydzień za wcześnie.
                  Mam doła- odechciewa mi się starań o dziecko...
                • nina2500 Re: Czerwcowe testowanie:) 10.06.15, 17:06
                  wink No właśnie... Ja też wczoraj pytałam mojego, jak myślisz, kiedy mam owulację? haha A on na to: nie wiem... 15- go? Ha ha tak sobie wymyślił, a planowo to 14 wink Staram się nie myśleć o tym... I czuję, że odpuszczam już powoli, chociaż to dopiero piąty cykl starań... Jak się nie uda to biorę się za siebie, jakaś siłownia i koniec tych tematów...
                  • anonimowa84 Re: Czerwcowe testowanie:) 10.06.15, 18:16
                    To może ja nieśmiało przywitam się z Wami. Co prawda zapisałam się na lipiec, ale @ jeszcze nie przyszła i podobno cuda się zdarzają. To mój 1cs, w domu mam roczną córeczkę (wtedy udało się za pierwszym podejściem big_grin, teraz chyba nie będzie tak łatwo). Po porodzie mam okrutnie rozwalone cykle, gorzej chyba sie nie da. Ostatni cykl 25 dni, dziś 28dc i cisza.
                    • annika23 Re: Czerwcowe testowanie:) 10.06.15, 19:56
                      anonimowa, a może pospieszyłaś się z tym lipcem, co?
                      • anonimowa84 Re: Czerwcowe testowanie:) 10.06.15, 21:14
                        Dzisiejszy test niestety ujemny Niby są jeszcze jakieś szanse, ale nie chcę robić sobie nadziei. Czuję, że wszystko zmierza w kierunku @ Zobaczymy
                • em_ka_33 Re: Czerwcowe testowanie:) 10.06.15, 22:28
                  Carolajny to nie na ba forum od weekendy majowego. Ciekawe co takiego się wydarzyło ze zerwała z forum. .
                  • nina2500 Re: Czerwcowe testowanie:) 11.06.15, 09:10
                    Carolajna musi trochę wyluzować... pewnie dlatego chce się trochę odciąć od tych myśli... oby jej się udało. wink
    • ela_8_4 Re: Czerwcowe testowanie:) 11.06.15, 07:27
      Mam czas do listopada na dzidziusia potem laparo więc dołączam do Was smile
      ela_8_4. ..............18 cs. .............31 lat. .............0
      • anszelik Re: Czerwcowe testowanie:) 11.06.15, 11:41
        Ja tam póki co trochę odpuściłam, bo się zapuściłam przez zimę przez te wszystkie oczekiwania, że a może jednak coś się uda. Wziełam się za ćwiczenia i dojeżdżam do pracy rowerkiem. Od niedzieli biorę duphaston i koło 26 testuję. Co ma być to będzie. Tak jak już kiedyś pisałam śniło mi się że w zimę jestem w ciąży, więc jak by teraz wyszło to akurat by się sprawdziło. A że ze mnie dość dobra czarownica to kto wie wink
        nina2500 mój M myślał, że początek cyklu to ostatni dzień @, więc mi wszystko opadło big_grin ehh ci faceci big_grin
        • nina2500 Re: Czerwcowe testowanie:) 11.06.15, 16:21
          hahaha wink wink wink A co do zapuszczenia... przydałoby mi się trochę siłowni... wink
          • anszelik Re: Czerwcowe testowanie:) 12.06.15, 09:51
            mnie na siłownię trochę w tej chwili szkoda kasy, ale ćwiczę w domu z jeżdżę rowerem do pracy wink mam 8 km w jedną stronę więc zawsze coś, a ostatnio i tak jestem szybciej na miejscu niż autem. Ahh te korki wink
            • nina2500 Re: Czerwcowe testowanie:) 12.06.15, 17:25
              wink No mi też szkoda kasy... ale w domu mi się nie chce, jedynie moje rolki kochane są używane wink Ale jak zimno lub pada to odpadają...Rower by się przydał... tylko synek ma wink
    • stanasia Re: Czerwcowe testowanie:) 13.06.15, 07:32
      Jest cień cienia...
      nie wierzę...ale jest z pewnością
      28dc, 12dpo
      na razie boję się cieszyć wink
      • nina2500 Re: Czerwcowe testowanie:) 13.06.15, 18:08
        wink Czekamy na potwierdzenie stanasia wink Ale raczej jest fasolka wink wink wink wink wink wink
        • ela_8_4 Re: Czerwcowe testowanie:) 13.06.15, 19:11
          Super! smile smile smile smile smile smile smile
      • anonimowa84 Re: Czerwcowe testowanie:) 13.06.15, 21:01
        Gratki U mnie dalej nic. Ani @, ani cienia
        • stanasia Re: Czerwcowe testowanie:) 14.06.15, 09:36
          Dziś kreska już wyraźnie grubsza, żaden tam cień - nie mam wątpliwości, że to ciąża smile
          tyle uczuć i emocji... ale chyba najwięcej strachu... chciałabym, żeby to był już 12 tydzień i po usg prenatalnym, ze świetnymi wynikami...
          A tak w ogóle to był pierwszy cykl po odstawieniu clo. Ale za to 2 z ziołami Dong.
          • nina2500 Re: Czerwcowe testowanie:) 14.06.15, 10:40
            świetnie! wink Gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! winkwink wink wink wink
          • maggi_80 Re: Czerwcowe testowanie:) 14.06.15, 13:27
            Super Stanasia smile Gratulacje! Bardzo się cieszę, że się udało smile
            A teraz Kobieto trzymaj kciuki za nas ;o)
          • ela_8_4 Re: Czerwcowe testowanie:) 14.06.15, 15:53
            Stanasia a co to za ziolka są?
            • annika23 Re: Czerwcowe testowanie:) 14.06.15, 20:36
              Stanasia gratulacjesmile
              • stanasia Re: Czerwcowe testowanie:) 14.06.15, 23:15
                Dzięki dziewczęta - mam nadzieję, że właśnie rozwiązałam czerwcowy worek z ciążami smile
                A zioła to Dong Quai - naturalny estrogen - ja znalazłam info na ovufriend.pl na którym prowadziłam wykresy temperatur. Poczytaj opinie - moja jest dobra. Brałam 3x2 od końca miesiączki do owu. jedno jest pewne - mi znacznie podniosły libido smile
                • nina2500 Re: Czerwcowe testowanie:) 15.06.15, 09:17
                  wink ;P wink
                  • anszelik Re: Czerwcowe testowanie:) 15.06.15, 09:38
                    Cześć Dziewczyny!
                    stanasia gratuluję, mam nadzieje że niedługo wszystkie do Ciebie dołączymy!
                    Ja na razie w weekend miałam owu więc trochę z M poszaleliśmy big_grin do tego od wczoraj biorę duphaston przez 10 dni i zobaczymy co będzie. Ostatnia tabletka we wtorek, więc w piątek będę testować - akurat wyjdzie 28 dc, więc coś będę wiedziała wink
                    • ela_8_4 Re: Czerwcowe testowanie:) 15.06.15, 10:03
                      Stanasia dzięki za informację, poczytam na pewno na temat tych ziółek smile anszelik trzymam kciuki smile a ja testuję w weekend big_grin
                      • anonimowa84 Re: Czerwcowe testowanie:) 15.06.15, 19:49
                        U mnie dziś 33dc, poranny test negatywny, a @ wciąż brak. I bądź tu człowieku mądry
                    • nina2500 Re: Czerwcowe testowanie:) 15.06.15, 21:04
                      anszelik, też miałam owu w weekend wink Więc możemy w sumie razem zatestować wink Tylko nie wiem czy nie poczekać do dnia spodziewanej miesiączki... Za każdym razem startuję za szybko i nic z tego nie wychodzi, zaplanowałąm sobie, że tym razem będę spokojnie czekać. Jak długie masz cykle?
                      • nina2500 Re: Czerwcowe testowanie:) 15.06.15, 21:06
                        Z tego co napisałaś mam rozumieć, że 28? wink
                        • maggi_80 Re: Czerwcowe testowanie:) 16.06.15, 11:59
                          No i doopa u mnie ?? W ogole cos sie dzieje ze mna dziwnego... Do tej pory (od kiedy pamietam) moje cykle miały 30-31 dni, a wczoraj 26 dnia cyklu przyszła @ chociaz nikt jej nie zapraszał przeciez... Nigdy w życiu nie mialam tak krótkiego cyklu... Nie wiem juz sama co tym myślec... A miało byc tak pieknie...
                          • anszelik Re: Czerwcowe testowanie:) 17.06.15, 09:23
                            nina2500 ja mam zazwyczaj cykle 30 dniowe. Szczerze mówiąc to pojęcia nie mam kiedy zatestować, bo odstawiłam zalecone przez gina antyki a wcześniej po tabletkach zawsze miałam wydłużone cykle i nieregularne. Mniej więcej wyliczyłam, że po 28 dc coś powinnam już wiedzieć. Jak coś to będę powtarzać w niedzielę. To będzie 12-13 dpo więc jeśli coś ma być to jakąs bladzioche powinno być widać. Muszę przetestowac przed weekendem bo jadę na konferencję, a tam bywa różnie z alkoholem, więc wolę wyprzedzać wypadki, żeby mieć czyste sumienie.
                            Ogólnie to w tym cyklu strasznie dziwnie się czuję. Nie robiłam testów owu ani nie mierzyłam temperatury. Jajniki mnie kuły od soboty do poniedziałku oba, więc szczerze mówiąc nie wiem też kiedy była na 100% owu. Wychodzę z założenia, że jak nie teraz to kiedy indziej. Staramy się już 1,5 roku i nic więc nie mam się co napalać bez sensu. Zwłaszcza, że w styczniu i lutym już miałam koszmarną depreche i nie chce się w nią władować ponownie wink
                            • nina2500 Re: Czerwcowe testowanie:) 17.06.15, 15:13
                              Witaj anszelik wink To mój 5 cykl starań dopiero, ale wymyśliłam sobie, że jeśli teraz się nie uda to odpuszczam, wyluzowałam się trochę bo wcześniej straszne ciśnienie na dzidziusia miałam... mam syna 6 letniego... Chcę też jeszcze zrobić sobie studium, z brzuszkiem też mogę chodzić wink Jeśli nie będzie dzidziusia to trudno... Będzie co będzie...Taka jest prawda, że mam jeszcze dużo czasu na dziecko, ale wolałabym jednak teraz... Nie robiłam już testu owulacyjnego, w tamtym cyklu. pozytywny wyszedł mi w 14 dniu cyklu, czyli owulacja raczej wypada na 15 dzień, cykle 28 dni... W tym cyklu czułam ból w lewym jajniku dnia 12... staranka były, teraz trzeba czekać, no zobaczymy, może razem zobaczymy dwie kreseczki wink wink Pozdrawiam!!!
                              • anszelik Re: Czerwcowe testowanie:) 17.06.15, 16:22
                                nina2500 fajnie masz, że już masz synka. My na razie nic. Przez te 1,5 roku miałam już różne pomysły, ale nic z tego nie wychodziło. Najbardziej mnie dołowało, że nawet biochemicznej nie było. Po prostu ot tak nie zachodze w ciążę. Badania póki co nic ciekawego nie wykazały, więc wszystko wskazuje na blokade psychiczną.
                                Opcja "mam jeszcze czas na dziecko" troche nam się wydłużyła i obecnie ja mam 26 lat, a M 30 i coś nam już zegarek mocno tyka. Do lutego ja miałam straszną fazę na dziecko, ale widzę, że to dla mnie za dużo nerwów i odpuściłam. W ubiegłym roku tylko się kłóciliśmy i wkurzaliśmy na siebie o to. Mój M za to teraz tak podłapał, że chce już, teraz, natychmiast. Aż się boję co będzie dzisiaj, bo własnie podpisał umowe o prace na 2 lata smile w końcu nie będzie na śmieciówkach, więc nareszcie będziemy mogli sobie coś spokojnie zaplanować smile
                                Póki co trzeba w każdym razie wrzucić na luz, bo inaczej będzie jeszcze trudniej. Jedna z dziewczyn z forum (nie pamiętam niku) tak się stresowała, że przez podwyższoną prolaktynę nie mogła zajść. Możliwe że to i u nas podobnie... Dlatego luz, winko na wieczór i jeżdżenie po studentach w ciągu dnia dla mnie są idealną odskocznią big_grin
                                • nina2500 Re: Czerwcowe testowanie:) 17.06.15, 18:41
                                  wink Wiesz, mam nadzieję, że tym razem zobaczymy te dwie kreseczki wink Miło, że tak się rozpisałaś wink Z synem zaszłam w drugim cyklu starań...a teraz już piąty... Myślę, że jest tak jak mówisz, blokada psychiczna... Mi odbiło... 3 miesiące temu płakałam, że dostałam miesiączkę... w tamtym cyklu już luz a tym razem już całkiem luz wink Może faktycznie będzie fasolka...????.... Ale ja czekam z testem do dnia miesiączki. Testujemy razem? tj 28 czerwca Nie chcę wcześniej, bo za każdym razem była jedna a następnie @ Bez sensu później myśli, a może jednak... to jest okropne, nie chcę tak znowu...Jak przyjdzie rano @ to przyjdzie, jak nie to teścik wink
                                  • starajaca135 Re: Czerwcowe testowanie:) 18.06.15, 10:59
                                    hej wam wszystkim, długo nie pisałam ale sie przywitam chociażsmile ja wciąż na was czekamsmile.... jak narazie u mnie jest ok mdłości ani wymiotów ... zero... tylko troche zgaga meczy i zawroty głowy ale jest oksmile nina2500 dziekuje bardzo za słowa czyba musze być fajną BABKĄsmile I JAK TU Z WAMI NIE MIEC USMIECHU NA TWARZYsmile CAŁY CZAS TRZYMAM ZA WAS KCIUKI!!! BEDE WAS ODWIEDZAŁA I DOPINGOWAŁAM... PRZESYŁAM DUŻO BUZIAKÓW I CIERPLIWOŚCIsmile
                                    • nina2500 Re: Czerwcowe testowanie:) 18.06.15, 12:27
                                      Heeeeeeeeeeeej! Ale miło, że zawitałaś!!! To tylko szczera prawda co piszę, więc nie musisz dziękować... wink Piszę i znów się uśmiecham wink ha ha!!! wink wink wink Za to ja dziękuję, że jesteś z nami... Dużo zdrówka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                                      • stanasia Re: Czerwcowe testowanie:) 18.06.15, 21:01
                                        Cześć dziewczęta! Byłam wczoraj na becie - 883 więc całkiem ładna, prawidłowa. Jutro pójdę zobaczyć jak przyrasta. Objawów 0. W ogóle nie czuję się w ciąży. Może niespotykana chęć na owoce, za którymi nie przepadam...
                                        Na usg umówiłam się 01.07, moim zadaniem do tego czasu powinno już być widać serduszko smile
                                        • annika23 Re: Czerwcowe testowanie:) 18.06.15, 21:03
                                          Stanasia super beta, trzymam kciuki za usgsmile
                                        • jelo.nka Re: Czerwcowe testowanie:) 19.06.15, 08:41
                                          Stanasia,
                                          ogromne gratulacje !!! trzymaj się zdrowo smile
                                        • nina2500 Re: Czerwcowe testowanie:) 19.06.15, 08:53
                                          O jak fajnie!! Rośnijcie zdrowo!!! wink
                                          • anszelik Re: Czerwcowe testowanie:) 19.06.15, 10:11
                                            stanasia i starajaca fajnie że zalądacie wink rośnijcie sobie zdrowosmile
                                            nina2500 w takim razie testujemy razem. Co ma być to będzie, nie ma się co spinać. Tak jak mówią u nas studenci "Nie ma spiny, są drugie terminy... i trzecie... a potem wrzesień" wink
                                            • nina2500 Re: Czerwcowe testowanie:) 19.06.15, 15:17
                                              No, fajnie że dziewczyny zaglądają wink Ale super, że razem wink I świetne powiedzonko wink

• stanasia Re: Czerwcowe testowanie:) 20.06.15, 11:34
                                                ostatnie wieści - beta 2132 po 48 godzinach smile Przyrost o ponad 140 procent. Chyba w końcu zaczynam się cieszyć i wierzyć, że rzeczywiście jestem w ciąży smile Buziaki koleżanki - w końcu i wam się uda! Cały wór ciążowych zarazków dla Was!
                                                • hannia123 Re: Czerwcowe testowanie:) 20.06.15, 17:59
                                                  stanasia piękny przyrost smile Gratuluję i życzę Ci bezproblemowej, wręcz nudnej ciąży smile
                                                • nina2500 Re: Czerwcowe testowanie:) 20.06.15, 19:58
                                                  Dużo, dużo zdrówka stanasia wink wink
                                                • kjut Re: Czerwcowe testowanie:) 20.06.15, 20:56
                                                  Stanasia, łapiesz się na luty? Zapraszamy do nas!

forum.gazeta.pl/forum/w,253160,157909210,157983446,Re_WBIJAJCIE_D.html?v=2#p157983446
                                                  • nina2500 Re: Czerwcowe testowanie:) 22.06.15, 10:38
                                                    anszelik testujemy 28? (niedziela) Oczywiście jak nie przyjdzie @ i jęśli nie spadnie temperatura...
                                                  • anszelik Re: Czerwcowe testowanie:) 22.06.15, 10:48
                                                    nina2500 ja w piątek testuje przed wyjazdem i jak coś to powtórka w niedzielę wink temperatury nie mierze w ogóle. W ogóle ten cykl mam w cały świat. Brzuch mnie boli non stop od tygodnia. Tydzien temu w sobote (15 dc) zaczely mnie boleć jajniki, najgorzej było w poniedziałek, ale zacisnełam zeby i przytulanki były. Od tego czasu ciągle mnie boli brzuch. Masakra jakaś już. Wczoraj do tego bolaly mnie sutki, że aż się dotknąć nie moglam - dzis juz troche przeszlo. Wydaje mi się że to wszystko raczej na @ niż cokolwiek, więc nie mam co się nakręcać.
                                                  • stanasia Re: Czerwcowe testowanie:) 22.06.15, 15:47
                                                    Dzięki dziewczęta! Mnie też jajniki bolały tydzień przed miesiączką, nawet myślałam, że podzielę los anniki i @ przyjdzie wcześniej, a nie przyszła smile
                                                    kurczę, w ogóle nie czuję tej ciąży - nie tam, żebym narzekała, ale aż dziwnie... Najgorzej bo powinnam ufarbować włosy, a raczej nie powinnam... no jak ja będę wyglądać z tym siwymi odrostami na urlopie??? 10 wylot na Kanary, też już przestudiowałam wszystkie za i przeciw lataniu w 9 tygodniu smile
                                                    No i doczekać się nie mogę usg... jeszcze ponad tydzień...
                                                  • anszelik Re: Czerwcowe testowanie:) 22.06.15, 16:15
                                                    stanasia proszę mi tu nie snuć pozytywnych perspektyw, bo się tylko rozczaruję wink a który masz tydzień? Moja koleżanka dopiero koło 7 zaczęła mieć mdłości, ale tylko jak robiła się głodna. Jak coś zjadła to przechodziło. Tylko zmęczona ciągle była wink
                                                  • nina2500 Re: Czerwcowe testowanie:) 22.06.15, 19:06
                                                    he, he! A ja nic nie czuję, nic mnie nie boli wink
                                                  • nina2500 Re: Czerwcowe testowanie:) 22.06.15, 19:27
                                                    oprócz karku, nóg i kręgosłupa wink
                                                  • mamiku1 Re: Czerwcowe testowanie:) 23.06.15, 10:33
                                                    Stanasia gratulacje. U mnie pojawiły się dość poważne problemy ze zdrowiem, wiec zawieszam starania na czas nieokreślony. Wam wszystkim kibicuje i mam nadzieje, ze jak wrócę do starań to wszystkie już będziecie na forum ciążowym.
                                                  • anszelik Re: Czerwcowe testowanie:) 23.06.15, 11:26
                                                    mamiku1 trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia!
                                                    nina2500 mnie ciągle brzuch boli. Troche jak na @, troche jak na owu. Nie wiem co to za cudo się przyplątało, ale dziś jak jechałam samochodem czułam każdą dziurę w jezdni uncertain makabra jakaś normalnie. Teraz się trochę uspokoiło, ale nadal pobolewa. W dodatku mam mase roboty i takiego lenia w tyłku, że najchętniej położyła bym się do łóżka i tam została. Pogoda mi do tego nie pomaga sad
                                                  • nina2500 Re: Czerwcowe testowanie:) 23.06.15, 21:24
                                                    mamiku1 duuuużo zdrówka!!
    • ela_8_4 Re: Czerwcowe testowanie:) 23.06.15, 11:59
      A u mnie już p testowaniu smile mam tylko pewną obawę, bo do środy brałam czopki dopochwowe na enterococcus feacalis i nie wiem czy one nie wpłyną na staranka wink zaczęliśmy je w sobotę w 13 dc i trwały do dzisiaj do rana se se se wink
    • domcia81 Re: Czerwcowe testowanie:) 23.06.15, 13:59
      Dzień Ojca....
      Ale mnie świerzbi, żeby kupić test...
      A powinnam dopiero w piątek sad
      • anszelik Re: Czerwcowe testowanie:) 23.06.15, 15:25
        domcia81 miałam wczoraj to samo i aż mi ręka leciała w strone testu. No ale jak ma być piątek to piątek! wink
        • stowtotka Re: Czerwcowe testowanie:) 23.06.15, 19:31
          Hmm... ja testowałam dzisiaj. Wynik: jedna kreska ale @ też brak. I taka jestem w zawieszeniu .. chciałabym zobaczyć te dwie kreski i się boję bo jestem po pierwszej małpie po łyżeczkowaniu. Objawów jao takich nie mam. Śluz serkowy, piersi od czasu do czasu zakłują .... nic takiego nadzwyczajnego. Może po prostu organizm tak zareagował na rozregulowanie cyklu? Jutro za to idę testować gina z nfz (dr Juraszek). Opinie ma niezłe i cóż mi szkodzi spróbować.
        • nina2500 Re: Czerwcowe testowanie:) 23.06.15, 21:21
          anszelik dziś cały dzień pobolewał mnie dołem brzuszek, fasolka!!!!!!! wink he, he fajnie by było! Tak jak mówisz, coś takiego jak na @. Miałam tak w pierwszej ciąży b. długo, ale wtedy już wiedziałam o ciąży... Są nadzieje... Ale my wariatki wink Szukamy aż się doczekamy! A co! wink Zatestuję chyba z tego powodu w piąteczek... Ciekawe co czeka nas jutro wink
    • ela_8_4 Re: Czerwcowe testowanie:) 24.06.15, 10:00
      Kurcze ja muszę działać znowu tongue_out jak się okazało wczoraj (byłam u gina), mam jeszcze pęcherzyk w 16dc i ma ok 18 mm, także taka niespodzianka tongue_out gin kazał testować za jakieś 3 dni, czyli 19 dc. A byłam pewna, że owulacja była 15 dc (płodny sluz, kłucie jajnika) a tutaj proszę. Może to po tych czopkach dopochwowych na Enterococcus feacalis się owulka opóźnia? A z ciekowści dowiedziałam się, że faza lutealna może trwać koło 9-10 dni przy cyklach 28-29 dniowych. Ważne, aby progesteron był dobry smile trzymam kciuki za Was dziewczyny smile
      • anszelik Re: Czerwcowe testowanie:) 24.06.15, 12:46
        nina2500 mnie ciągle boli brzuch. Jakby to było z prawej to podejrzewała bym wyrostek, bo aż do uda promieniuje. W ogóle jakaś taka rozdrażniona jestem. Prawdopodobnie to po duphstonie. Czekam z testem do piątku, ale jakoś mi się w to wierzyć nie chce.
        stowtotka to po łyżeczkowaniu nie powinnaś zaczekać ze staraniami?
        • nina2500 Re: Czerwcowe testowanie:) 24.06.15, 13:17
          No na szczęście już środa... niedługo się dowiemy... Mi się już dziś uspokoiło, piersi przedokresowe...
          • nina2500 Re: Czerwcowe testowanie:) 24.06.15, 13:20
            hahha tyle co napisałam, że sie uspokoiło to zabolało znów... to chyba psychika wink
            • anszelik Re: Czerwcowe testowanie:) 24.06.15, 14:05
              nina2500 u mnie piersi troche bolały ale dziś już w miarę. Brzuch w tej chwili też mnie średnio boli. W piątek się okaże - wóz albo przewóz wink
              • monka-78 Re: Czerwcowe testowanie:) 24.06.15, 14:51
                Hej dziewczyny. Od dłuższego czasu podążam za Waszymi wpisami. Sama staram się o dzidziusia tyle ze nie będzie to moje pierwszy lecz 3 dzidziuś. Probujemy z mężem 3 cykl. Jutro zamierzam zrobić test choć jestem pełna obaw bo wszystko wskazuje na to ze raczej pojawi się coś innego sad oczywiście nie wytrzymałam i zrobiłam juz z 5 testów po drodze. W poprzednich ciałach pamiętam tyle ze nie wiedziałam że jestem w ciąży wiec nie było stresu wielkiego jeśli chodzi o porażkę. Wiec trzymam kciuki za wszystkie te które będą testowany na dniach i za te które później
              • nina2500 Re: Czerwcowe testowanie:) 24.06.15, 18:06
                anszelik tak jak mówisz... wcześniej niby wyluzowałam a od kilku dni szału dostaję...musimy czekać
                • nina2500 Re: Czerwcowe testowanie:) 24.06.15, 18:11
                  monka-78 Witam Ciebie! Życzę Ci tak jak każdej z osobna dwóch kreseczek, podziel się z nami po testowaniu!!! wink
                  • stowtotka Re: Czerwcowe testowanie:) 24.06.15, 19:18
                    Anszelik, powinnam czekać ale wychodzę z założenia, że jak mój organizm nie będzie gotowy to do zagnieżdzenia nie dojdzie. Zresztą ostatnim razem po pierwszym łyżeczkowaniu zaszłam w ciążę po 7 cyklach i skończyło się kolejnym zabiegiem. Dlatego teraz " co ma być to będzie". Dzisiaj znowu testowałam. II kresek brak, objawów brak, @ brak. Wizyta u nowego ginekologa została przełożona na 1 lipca. Może do tego czasu sytuacja się wyjaśni...
                  • nina2500 Re: Czerwcowe testowanie:) 24.06.15, 19:36
                    pili i pili brzuszek dołem.......
                    • monka-78 Re: Czerwcowe testowanie:) 24.06.15, 20:16
                      Nie sto nie ma się czy pochwalić. Testować jutro już nie będę. Jest @ 😢
                    • monka-78 Re: Czerwcowe testowanie:) 24.06.15, 20:39
                      Niestety nie ma się czy pochwalić. Testować jutro już nie będę. Jest @ 😢
                      • nina2500 Re: Czerwcowe testowanie:) 25.06.15, 08:33
                        o... kurde... szkoda... głowa dogóry!!! Nowy cykl, nowe nadzieje jak to się mówi wink Powodzenia niedługo!!! Ja i anszelik jutro testujemy, jakoś się boję...
                        • nina2500 Re: Czerwcowe testowanie:) 25.06.15, 08:50
                          do góry
                        • domcia81 Re: Czerwcowe testowanie:) 25.06.15, 09:36
                          i ja!
                          • anszelik Re: Czerwcowe testowanie:) 25.06.15, 10:13
                            No to domcia81 i nina2500 "w kupie siła" powiedzieli studenci I roku wchodząc do dziekanatu wink
                            tylko statystyka nie jest po naszej stronie ;D
                            dobra, dość tych ŻŻ rodem z polibudy wink
                            U mnie dziś spokój i humor też dobry. Może z powodu porannych zakupów wink i świecącego słoneczka wink no i przy okazji cieszę się na wyjazdowy weekend z moim M. Robimy sobie wycieczkę do Wrocławia. Troche sobie połazimy.
                            Planuję już nawetwycieczkę na Chorwację na początek września. Mam nadzieję, że nam wypali wink
                            • nina2500 Re: Czerwcowe testowanie:) 25.06.15, 15:26
                              domcia 81 przepraszam wink Fajnie, że we 3!!!
    • domcia81 Re: Czerwcowe testowanie:) 26.06.15, 03:45
      U mnie: I
      • anszelik Re: Czerwcowe testowanie:) 26.06.15, 09:00
        No tu u mnie doopa. Trudno - na moje oko nawet lepiej. Przynajmniej mogę się bezkarnie zalkoholizować na konferencji wink nina2500 czekamy na Ciebie wink
        domcia81, a Ty spać nie możesz że o 3 test robisz? tongue_out
        • domcia81 Re: Czerwcowe testowanie:) 26.06.15, 09:29
          Spać mogę, ale się obudziłam (tak samo miałam w maju, jak się okazało że jestem w ciąży biochemicznej).

A ja się mogę alkoholizować weselnie.

Na lipcowe testowanie się zapiszę jak dostanę miesiączkę, bo na razie nie znam daty wink
          • anszelik Re: Czerwcowe testowanie:) 26.06.15, 10:07
            Ja też póki co się nie zapisuję na lipiec, bo nie wiem czy nie przeciągnie się to na sierpień. W sumie mój M miał by fajny urodzinowy prezent wink Zobaczymy, kiedy przylezie @ aczkolwiek nie wiem czy nie wyrwałam się za wcześnie z tym testem bo to 28 dc, a ja mam zwykle 30-31 dniowe cykle. W każdym razie póki co objawów małpowych brak
            • nina2500 Re: Czerwcowe testowanie:) 26.06.15, 10:44
              Dziewczyny, nie wiem co mi strzeliło do makówki, ale zrobiłam test wczoraj wieczorem, więc rano już nie miałam testu haha wink Oczywiście wczoraj 1. @ powinna być w niedzielę, zrobię jeszcze jutro rano.
              • domcia81 Re: Czerwcowe testowanie:) 26.06.15, 10:47
                czyli faktycznie statystyka nie jest po naszej stronie...
                3-0 dla... nie wiem dla kogo, nie dla nas
                • jelo.nka Re: Czerwcowe testowanie:) 26.06.15, 11:11
                  Dziewczyny, ja w tym miesiącu całkiem wyluzowałam bo już takie schizy miałam, że głowa mała smile Wzięłam się za ćwiczenia, przestałam płakać i tak strasznie się tym wszystkim przejmować.
                  Starania były, 30 czerwca powinnam dostać okres. Jakieś takie mam przeczucie, że to jednak nie będzie teraz. Ale pożyjemy zobaczymy.
                  Już nawet nie wiem który to cykl starań tongue_out
                  Pozdrawiam
                  • nina2500 Re: Czerwcowe testowanie:) 26.06.15, 16:30
                    hej jelo.nka! wink Miło, że jesteś, ale niech Ci się uda zafasolkować i sio stąd!!!!!!!!!!!!!!!!!! wink wink
      • domcia81 Re: Czerwcowe testowanie:) 26.06.15, 11:41
        Przenoszę się oficjalnie na lipiec
        • monka-78 Re: Czerwcowe testowanie:) 26.06.15, 20:42
          No to ja też
          • wesoladama24 Re: Czerwcowe testowanie:) 27.06.15, 07:36
            Witajcie kochane. ja teraz miałam cykl bez owu niby. Odpuściłam totalnie ten miesiąc ale okres się spóźnia. Miał być w środę a tu nic. Nie wiem co jest. Niby brzuch pobolewa ale nic poza.
            • karolka.83 Re: Czerwcowe testowanie:) 27.06.15, 08:12
              wesola smile rób test czym prędzej, juz chyba nawet nie z porannego moczu, skoro jestes 3 dni po termiie spodziewanej miesiaczki smile

Dziewczyny, zrobicie na koniec jakieś podsumowanie?
              • wesoladama24 Re: Czerwcowe testowanie:) 27.06.15, 09:19
                No niby tak ale po co jak nawet pęcherzyka nie było. Kurcze teraz jestem jeszcze na weekendzie nad morzem i trochę alkoholu jest. I myśli mi się klebia w głowie. Co robić? Przez 3.5 roku się nie udało to teraz się uda i to w takim cyklu? Hmm jestem bezradna 😣
                • nina2500 Re: Czerwcowe testowanie:) 27.06.15, 11:57
                  Dziewczyny, powtórzyłam test dziś rano i ........................... znów 1 kreseczka... wesoladama czekamy na wieści...
                • nina2500 Re: Czerwcowe testowanie:) 27.06.15, 12:09
                  powtórzyłam dziś, jedna kreska... jutro @....... wesoła daj znać co i jak........
                  • nina2500 Re: Czerwcowe testowanie:) 27.06.15, 12:10
                    Nie widziałam mojego wpisu wink To jest 2 razy teraz wink
                • rossamaglietta Re: Czerwcowe testowanie:) 27.06.15, 13:46
                  Wesoladama nie martw sie, czytałam, ze do 5 tygodnia ciazy zarodek jest chroniony przed szkodliwymi czynnikami zewnętrznymi, przecież inaczej wszystkie dzieci rodziłyby sie z jakimiś problemami, bo do tego ok 5 tyg. Nikt nie wie czy jest w ciazy. Ja tez przez 10 cykli w terminie po owulacji nie tykalam alkoholu i ogólnie uważałam, a w końcu w 11 dałam sobie spokój i troche piłam, jednego dnia do 3 w nocy byłam na imprezie i wypiłam kilka piw a następnego dnia o 9 zrobiłam test i były 2 kreseczki smile nawet słyszałam taka teorie, ze jak troche odpuścisz i wyluzujesz, w czym alkohol troche pomaga, łatwiej jest zajść smile
                  • wesoladama24 Re: Czerwcowe testowanie:) 28.06.15, 08:57
                    Dziś wracam do domu i po drodze kupię test. I jak do rana czarownica nie przyjdzie to robię test. chociaż podbrzusze cały czas mnie pobolewa. Jutro dam znać co i jak. Dzięki dziewczyny za wsparcie. Mimo tego że odzywam się tutaj coraz mniej żeby się nie nakręcac to wy zawsze podniesiecie mnie na duchu. Miłej niedzieli dla wszystkich. smile
                  • wesoladama24 Re: Czerwcowe testowanie:) 29.06.15, 07:18
                    Wczoraj nie kupiłam testu żeby znajomi nie nabrali podejrzeń. Jednak w szufladzie znalazłam jedna szt jeszcze jak kiedyś zamawiałem z allegro. Zrobiłam i na to do łazienki wszedł mój mąż. A ja stanęłam jak wryta. Dwie kreski. Kurcze to jest niemożliwe. A ja tyle alkoholu wypiłam. Matko nigdy bym nie myślała o takiej sytuacji
                    Jednak przezorny zawsze ubezpieczony więc siedzę w poczekalni i czekam na pobranie krwi. Dam wam znać później co i jak. Może test był zepsuty
                    • stanasia Re: Czerwcowe testowanie:) 29.06.15, 08:28
                      Hej! nieśmiało gratuluję! i wierzę mocno, że się udało! to właśnie tak z tymi ciążami jest, nigdy nie wiadomo nic na pewno smile I nie martw się - jak zaszłam z synem w ciąże to nic nie wiedziałam. To była wpadka. Pojechaliśmy na wesele tuż przed terminem miesiączki. Piłam 3 dni smile Syn zdrowy, udany. objawów FAS nie miał tongue_out Więc nie martw się tym alkoholem!
                      PS. Ja w środę USG, własnie wczoraj zaczęłam siódmy tydzień smile Zaczynam być śpiąca i zmęczona popołudniami.
                      • karolka.83 Re: Czerwcowe testowanie:) 29.06.15, 08:47
                        wow wowo wow !! gratulacje !!
                        strasznie sie cieszę smile
                        daj znać co i jak po becie smile
                        • wesoladama24 Re: Czerwcowe testowanie:) 29.06.15, 09:26
                          Dzisiaj po 14.00 będą wyniki. Nie wiem jak wytrzymam do tego czasu. Zastanawiałam się zawsze nad reakcją takiej sytuacji i wszystko jest całkowicie odwrotnie niż sobie wyobrażałam. Z jednej strony się cieszę a z drugiej dopóki nie zobacze wyników krwi to chyba się nie uspokoję. ahh.... jeszcze tyle godzin zostało.
                          • karolka.83 Re: Czerwcowe testowanie:) 29.06.15, 09:36
                            ja testuję najszybciej piątek, a i tak bedzie to mój 23dc czyli w pizdu za wcześnie wink
                            ale że ja się nie moge doczekać, to pójdę kupić najczulszy i będę świrować wink

my chyba wszystkie jesteśmy zniecierpliwione tym czekaniem smile przede mną najdłuższy tydzień w życiu
                            przed Tobą najdłuższe 5h smile
                            • ela_8_4 Re: Czerwcowe testowanie:) 29.06.15, 09:53
                              @ brak, są dwie kreski, więc nieśmiało gratuluje big_grin
                              • jelo.nka Re: Czerwcowe testowanie:) 29.06.15, 10:24
                                Wesoladama, będzie dobrze. Tylko pogratulować big_grin

Ja niestety przechodzę na lipiec. Eh, gdybym nie była w pracy to ryczałabym jak bóbr. A tak ładnie trzymałam się cały miesiąc. Muszę pobiegać albo w tenisa pograć, zmęczenie pomaga. Byle nie płakać smile

Pozdrawiam
                                jelonka
                                • anszelik Re: Czerwcowe testowanie:) 29.06.15, 11:02
                                  Czesc Dziewczyny
                                  Ja wczoraj dostalam @. Myslalam w sumie ze to plamienie ale dzis sie zaczela rozkrecac. Wesoladama cos mi sie wydaje ze gratulujewink nie masz sie co spinac. Na poczatku alko raczej nie szkodzi.
                                  • nina2500 Re: Czerwcowe testowanie:) 29.06.15, 11:18
                                    Ja też wczoraj @ i spadam stąd... dziewczyny powodzenia, Wesoła mam nadzieję, że test nie zwariował.
                                    • wesoladama24 Re: Czerwcowe testowanie:) 29.06.15, 14:45
                                      Aż się poplakalam. Kochane beta wynosi 119,78 mIU / mL. smile smile smile oby rosła sobie ładnie. Po prostu nie mogę w to uwierzyć. Powodzenia dla reszty. Trzymam kciuki. I warto odpuścić bo wtedy niemożliwe staje się możliwe.
                                      • karolka.83 Re: Czerwcowe testowanie:) 29.06.15, 15:01
                                        rewelacja!!!!
                                        duuuzo szczęscia kiss buziaki Kochana, wspaniała wiadomość smile
                                        • hannia123 Re: Czerwcowe testowanie:) 29.06.15, 15:15
                                          Gratulacje !!! smile Niech Ci beta pięknie przyrasta a kropeczka zdrowo rośnie w ślicznego dzidziusiasmile
                                          • godad Re: Czerwcowe testowanie:) 29.06.15, 15:33
                                            GRATULACJE!!!! big_grin oby było wszystko dobrze. spokojnej, nudnej ciąży smile
                                      • nambz Re: Czerwcowe testowanie:) 29.06.15, 15:48
                                        Gratulacje!!!
                                        zaglądałam tu czasem, właśnie z nadzieją na takie wieści. Jeśli chodzi o cykle starań, to szłyśmy łeb w łeb i najwyższy czas w końcu przełamać złą passę. Jeszcze raz gratuluję smile
                                        • wesoladama24 Re: Czerwcowe testowanie:) 29.06.15, 16:03
                                          Dziękuję smile naprawdę smile jutro zrobię jeszcze raz betę i zobaczymy co sie dzieje i uderzam do lekarza. Żeby upewnić się czy widać moja fasolke i czy wszystko z nią dobrze. smile buziaki dla Wassmile
                                          • nina2500 Re: Czerwcowe testowanie:) 29.06.15, 19:10
                                            Wesoła specjalnie tu zajrzałam, musiałam zobaczyć co i jak i też się popłakałam jak przeczytałam że masz fasolkę. wink Gratuluję!!! Naprawdę bardzo się cieszę i życzę dużo zdrówka dla Was wink Ja zauważyłam, że znów fisiuje, dlatego nie będę tu zaglądać przez jakiś czas, potrzebuję trochę odetchnąć... Powodzenia dla reszty, buziaki dla Was
                                            • anszelik Re: Czerwcowe testowanie:) 29.06.15, 19:28
                                              Wesoladama gratulacje!
                                              Widac trzeba sie spic zeby cos zmajstrowac. W nastepnym cyklu ide w Twoje slady! big_grin
                                              • wesoladama24 Re: Czerwcowe testowanie:) 29.06.15, 21:01
                                                Ale mnie rozbawilyscie smile kurcze dziś miałam propozycje drinka od teścia i nie wiedziałam jak mam się wymagać. Jeszcze nikomu nie mówiliśmy. Chcielibyśmy zaczekać aż usłyszymy serduszko jednak nie wiem czy wytrzymam. smile

Anszelik u mnie to trochę trwało zanim wyluzowalam
                                                A wszystko przez to ze w tym miesiącu lekarz powiedział że owulacji nie będzie.a jednak psikus. smile smile ale mamy zaciesz z moim M. A nikt nie wie o co chodzi.
                                              • annika23 Re: Czerwcowe testowanie:) 29.06.15, 21:02
                                                wesoła wspaniałe wieścismile
                                              • monka-78 Re: Czerwcowe testowanie:) 30.06.15, 09:40
                                                Gratulacje gratulacje 😊😊😊
                                              • monka-78 Re: Czerwcowe testowanie:) 14.07.15, 15:18
                                                Hej dziewczyny. I jak starania?
                                          • em_ka_33 Re: Czerwcowe testowanie:) 29.06.15, 20:49
                                            Gratuluję pamiętam że b.długo się staraliście.powtórz betę i do lek.tez idź jak chcesz ale nie denerwuj się jak nic nie będzie widać bo to z tydzień jeszcze najwcześniej.mon gin mi mowil ze przy becie powyżej 2000-3000 tys.dopiero cos widać i faktycznie przy becie 3,5 00 tydz. terminie miesiączki widać było pecherzyk w macicy z zarodki em oczywiście jeszcze bez widocznego serca
                                            • annika23 Re: Czerwcowe testowanie:) - statystyka 29.06.15, 21:52
                                              Koniec miesiąca nadszedł, zatem tradycyjnie mała statystyka, jak kogoś pominęłam proszę się dopisać. Statystyka nie jest po naszej stronie, na 21 testujące tylko 4 zaciążone, no chyba,że któraś się nie ujawniła. Lipiec musi być lepszy kobiety!
                                              annika23..............1cs..................35lat..................dwóch synów 3l i 9l, 3 aniołki sad
                                              Carolajna................. 8cs..............ok. 5.06...................29 lat -
                                              domcia81..............26.06?????..9cs.................34lata.................brak sad
                                              jomi81................................sad
                                              Anszelik.................... 29.061cs.............26l.........................29.06 sad
                                              Stanasia..................10cs...................15.06.............35l.....syn 9 lat, córka 11 lat smile
                                              neollaa...... 2cs....... 23lata.....07.06........synek 22 miesiące sad
                                              amarawati 23 cs................................................
                                              jelonka...........
                                              anonimowa84 .....1cs.......córeczka 1rok.....................
                                              starająca135.........13cs......... 04.06.......28lat..... synek 5lat smile
                                              maggi_80.............2cs..........??05.................35l................córcia 9lat, synek 7lat sad
                                              jellyfish85..................................................
                                              nina2500............................ sad
                                              e-ness.........................................
                                              monka78...................... sad
                                              stowtotka.................................... sad
                                              kjut...5cs.................15.06................... smile
                                              wesoładama 24.......3,5roku starań...................................... smile

https://lbym.lilypie.com/kYjep1.pnghttps://lb4m.lilypie.com/xohUp1.pngAniołkiIX2005,II2010,II2015
                                              • kjut Re: Czerwcowe testowanie:) - statystyka 29.06.15, 22:38
                                                jej, załapałam się na tabelke...a myślałam, że mój post całkiem niezauwazony przeszedł...

Powodzenia w lipcu dziewczyny!
                                              • em_ka_33 Re: Czerwcowe testowanie:) - statystyka 30.06.15, 01:41
                                                Ja myślę że statystycznie nie było tak źle bo zaciazyly dziewczyny które starały się dłużej od 5 mcy do 3,5 roku nawet więc. ..powodzenia dla pozostałych w lipcu
                                                • karolka.83 Re: Czerwcowe testowanie:) - statystyka 30.06.15, 11:21
                                                  wg mnie statystyka straszna
                                                  4/14 jest pozytywne
                                                  u mnie też sad w tym miesiącu
                                                  a lipcu mam nadzieję ca lepsze wyniki starań smile
                                                  • anszelik Re: Czerwcowe testowanie:) - statystyka 30.06.15, 14:43
                                                    Dziewczyny ja jeszcze nic jednak nie wiem. Dzis przed chwila zrobilam testbo mam nadal bardziej plamienie i wyszla druga kreska. Blada ale widoczna... Boze, a ja piwo pilam do obiadu...
                                                  • kjut Re: Czerwcowe testowanie:) - statystyka 30.06.15, 14:49
                                                    Ja tez tak miałam. Plamienie i krecha której prawie widac nie bylo. Plamienie najprawdopodobniej bylo implantacyjne, krecha jest i zniknac nie chce.

Gratuluje wink

A piwem sie nie przejmuj, zapewniam Cie, nic dziecku nie będzie. Na tym etapie ono jest jeszcze niewrazliwe na takie rzeczy smile
                                                  • wesoladama24 Re: Czerwcowe testowanie:) - statystyka 30.06.15, 19:34
                                                    Kurcze lekarz nas dzisiaj postraszyl, że w 40% może to być ciąża biochemiczna. Ale nie musi. Jutro z rana kolejna beta. Jak będzie powyżej 100% tzn ze fasolka jest. Ale jakoś humor mi uciekł i boję się.
                                                  • em_ka_33 Re: Czerwcowe testowanie:) - statystyka 01.07.15, 06:28
                                                    Ja zaczynałam od bety 146 i dalej pięknie wzrastała. Biochemiczna samą sobie zdiagnozowalam jak beta 4 dni po dacie miesiączki była 19.wiec powtórz betę I nie stresuj się na zapas. Anszelik Ty też leć na betę
                                                  • anszelik Re: Czerwcowe testowanie:) - statystyka 01.07.15, 06:49
                                                    Wybieram sie jutro na bete. Test rano nie pokazal nic. Za to nadal plamie. Masakra...
                                                  • anszelik Re: Czerwcowe testowanie:) - statystyka 01.07.15, 06:52
                                                    To moje nic to jakas bladziocha. Nic konkretnegoindifferent
                                                  • annika23 Re: Czerwcowe testowanie:) - statystyka 01.07.15, 07:31
                                                    Ja z bladziochy mam trzylatka, który smacznie sobie właśnie śpismile
                                                  • karolka.83 Re: Czerwcowe testowanie:) - statystyka 01.07.15, 08:14
                                                    trzylatek, który śpi o 7:30 ... marzenie smile
                                                  • wesoladama24 Re: Czerwcowe testowanie:) - statystyka 01.07.15, 08:19
                                                    Lekarz stwierdził wczoraj ze owu mogłabyc dopiero w 22dc a wczoraj był 35dc. Ale to tylko przypuszczenie. więc myślę że będzie wszystko dobrze. A kreska na teście wyszła też blada. Więc może betę zaczęłam za szybko robić. No ale o 14.00 się okaże. Trzymajcie kciuki proszę smile
                                                  • anszelik Re: Czerwcowe testowanie:) - statystyka 01.07.15, 08:36
                                                    Wesoladama trzymam dzis za Ciebie, a Ty jutro za mniewink
                                                  • starajaca135 Re: Czerwcowe testowanie:) - statystyka 01.07.15, 08:55
                                                    ja sie dopisuje do tych kciukówsmile
                                                  • wesoladama24 Re: Czerwcowe testowanie:) - statystyka 01.07.15, 10:42
                                                    Oj dziękuję Wam. smile napewno też będę trzymała kciuki za jutro . Bądźmy obie dobrej myśli smile
                                                  • jomi81 Re: Czerwcowe testowanie:) - statystyka 01.07.15, 11:58
                                                    Wesoładama, Anszelik, trzymam za Was mocno kciuki! Pięknych bet i jeszcze piękniejszych przyrostów smile
                                                  • wesoladama24 Re: Czerwcowe testowanie:) - statystyka 01.07.15, 14:44
                                                    No to rośniemy beta 350,78 smile smile Oby tak dalej smile Anszelik teraz na Ciebie kolej smile
                                                  • anszelik Re: Czerwcowe testowanie:) - statystyka 01.07.15, 14:54
                                                    Ja czekam do jutra. Rano juz u siebie pojade na bete. Nie wiem na ile sie wkrecam ale mam jakies sensacje zoladkowe :-\ i glowa mnie boli...
                                                  • em_ka_33 Re: Czerwcowe testowanie:) - statystyka 01.07.15, 15:07
                                                    Super ☺
                                                  • em_ka_33 Re: Czerwcowe testowanie:) - statystyka 01.07.15, 15:08
                                                    Dotyczyło to i rosnącej bety i sensacji żołądka ☺
                                                  • stanasia Re: Czerwcowe testowanie:) - statystyka 01.07.15, 21:30
                                                    Melduję po usg, że wszystko ok. Jest serduszko, 121 uderzeń na min. smile wiek ciąży zgodny smile trzymam kciukasy za cienkie kreski żeby zgrubły smile
                                                  • annika23 Re: Czerwcowe testowanie:) - statystyka 01.07.15, 22:17
                                                    Ale fajne wieści dziewczyny, no po prostu super początek lipcasmile
                                                  • anszelik Re: Czerwcowe testowanie:) - statystyka 02.07.15, 09:46
                                                    No to byłam na becie i czekam na wyniki... Trzymajcie kciuki...
                                                  • ela_8_4 Re: Czerwcowe testowanie:) - statystyka 02.07.15, 11:00
                                                    Trzymam mocno mocno big_grin
                                                  • anszelik Re: Czerwcowe testowanie:) - statystyka 02.07.15, 11:19
                                                    No to... 128,1 mIU/ml... Wg dołączonej tabeli 4 tydzień. Jestem w ciężkim szoku. W poniedziałek ide drugi raz, żeby potwierdzić przyrost...
                                                  • domcia81 Re: Czerwcowe testowanie:) - statystyka 02.07.15, 11:24
                                                    anszelik napisał(a):

> No to... 128,1 mIU/ml... Wg dołączonej tabeli 4 tydzień. Jestem w ciężkim szoku
                                                    > . W poniedziałek ide drugi raz, żeby potwierdzić przyrost...

big_grin
                                                  • ela_8_4 Re: Czerwcowe testowanie:) - statystyka 02.07.15, 11:34
                                                    Bomba! Trzymam kciuki za spokojną ciążę smile
                                                  • wesoladama24 Re: Czerwcowe testowanie:) - statystyka 02.07.15, 12:55
                                                    Super smile smile smile bardzo się cieszę. Prawie podobne betki. Rosnijcie zdrowo. Przyrost będzie napewno ładny! U nas po 48 h wg moich obliczeń jakieś ok 150%. big_grin same dobre wieści.
                                                  • wesoladama24 Re: Czerwcowe testowanie:) - statystyka 02.07.15, 12:57
                                                    Stanasia spokojnej ciąży życzę wszystkiego dobrego smile
                                                  • wesoladama24 Re: Czerwcowe testowanie:) - statystyka 02.07.15, 14:14
                                                    Anszelik a plamienia ustąpiły?
                                                  • karolka.83 Re: Czerwcowe testowanie:) - statystyka 02.07.15, 14:42
                                                    Hheeh i parrzcie jednego dnia narzekalam na statystyle i w czerwcu sie wykluly jesCze dwa dieciaczki smile rewelacyjnie smile
                                                  • hannia123 Re: Czerwcowe testowanie:) - statystyka 02.07.15, 15:21
                                                    Anszelik gratulacjesmilesmilesmile Czyli Twój gin wiedział co robi i przerwa z antykami była strzałem w dziesiątkęsmile
                                                    Jak tak czytam Wasze posty to utwierdzam się, że jednak sukces w zajściu w ciążę pojawia się jak odpuszczamy i przestajemy wszelkimi sposobami w nią "zachodzić"smile
                                                  • wesoladama24 Re: Czerwcowe testowanie:) - statystyka 02.07.15, 15:55
                                                    No z tymi antykami musi coś być. W zeszłym miesiącu też brałam na wchłonięcie torbieli. I jajniki ruszyły jak nowe i pełne energii smile smile wink !!!
                                                  • annika23 Re: Czerwcowe testowanie:) - statystyka najnowsza: 02.07.15, 16:35
                                                    Anszelik, zgodnie z obietnicą poprawiam statystykęwink Gratulacje dziewczyny, zdrowych i spokojnych ciąż Wam życzęsmile

annika23..............1cs..................35lat..................dwóch synów 3l i 9l, 3 aniołki sad
                                                    Carolajna................. 8cs..............ok. 5.06...................29 lat -
                                                    domcia81..............26.06?????..9cs.................34lata.................brak sad
                                                    jomi81................................sad
                                                    Anszelik.................... 29.061cs.............26l.........................29.06 smile
                                                    Stanasia..................10cs...................15.06.............35l.....syn 9 lat, córka 11 lat smile
                                                    neollaa...... 2cs....... 23lata.....07.06........synek 22 miesiące sad
                                                    amarawati 23 cs................................................
                                                    jelonka...........
                                                    anonimowa84 .....1cs.......córeczka 1rok.....................
                                                    starająca135.........13cs......... 04.06.......28lat..... synek 5lat smile
                                                    maggi_80.............2cs..........??05.................35l................córcia 9lat, synek 7lat sad
                                                    jellyfish85..................................................
                                                    nina2500............................ sad
                                                    e-ness.........................................
                                                    monka78...................... sad
                                                    stowtotka.................................... sad
                                                    kjut...5cs.................15.06................... smile
                                                    wesoładama 24.......3,5roku starań...................................... smile
                                                  • anszelik Re: Czerwcowe testowanie:) - statystyka najnowsza 02.07.15, 17:29
                                                    Wlasnie plamienie mam nadal. Ide we wtorek do gina. Mam nadzieje ze przejdzie ale przezorny zawsze ubezpieczonywink niestety nie udslo mi sie zlapac go wczesniej. Przy okazji bede miala juz wyniki drugiej bety. Trzymam za Was kciuki i na pewno bede podczytywacwink
                                                  • nina2500 Re: Czerwcowe testowanie:) - statystyka najnowsza 02.07.15, 20:24
                                                    Miałam tu na razie nie zaglądać., ale jakoś nie potrafię!!!!! wink I proszę, jakie tu wieści wink Gratuluję dziewczyny, anszelik a już myślałaś, że nic a tu proszę!!! wink zaskoczyłaś!!!!!!! wink wink wink Fajnie wink Dużo zdrówka wink
                                                  • em_ka_33 Re: Czerwcowe testowanie:) - statystyka 03.07.15, 07:36
                                                    Gratuluję ☺
                                                  • wesoladama24 Re: Czerwcowe testowanie:) - statystyka 06.07.15, 11:40
                                                    Anszelik jak tam betka przerasta? smile pochwal się w końcu bo trzymam kciuki za Ciebie kochana smile daj znać jak najszybciej! smile
                                                  • anszelik Re: Czerwcowe testowanie:) - statystyka 06.07.15, 14:32
                                                    Wieść mam z przed chwili dosłownie wink dziś 934,4 więc przyrasta wink a Ty wesoladama jak tam?
                                                  • wesoladama24 Re: Czerwcowe testowanie:) - statystyka 06.07.15, 15:40
                                                    Ogólnie jutro idę do lekarza smile powinno już widać mm fasolki. Ostatnio jak byłam powiedział we wt, że jak będzie min 240 bety to zaprasza mnie na jutro. Więc idę bo bety było 350.smile oby było wszystko ok.
                                                  • wesoladama24 Re: Czerwcowe testowanie:) - statystyka 06.07.15, 15:41
                                                    A teraz podejrzewam, że może jest ok 2000 betki. Czas pokaże ale jedno wiem napewno,że już nie mogę się doczekać smile
                                                  • anszelik Re: Czerwcowe testowanie:) - statystyka 06.07.15, 16:10
                                                    Na pewno bedzie wszystko okwink teraz zostaje tylko czekac i rosnacwink teraz nie moge sie doczekac usgwink jutro ide do gina i zobaczymy co powiewink
                                                  • nina2500 Re: Czerwcowe testowanie:) - statystyka 06.07.15, 17:34
                                                    Dziewczyny bardzo się cieszę wink Dużo zdrówka dla Was, trzymam kciuki za Was i proszę o to samo wink
                                                  • anszelik Re: Czerwcowe testowanie:) - statystyka 07.07.15, 22:45
                                                    Wesoladama jak tam u Ciebie? Ja bylam u gina i zrobil mi usg. Nie znalazl nic. Boje sie teraz jak cholera. Dostalam luteine pod jezyk i zobaczymy co dalej. Zapisalam sie za dwa tygodnie i zrobimy drugie podejscie bo moze byc jeszcze za wczesnie. Metlik w glowie mam okropny... Powiedzcie jakies pozytywne newsy...
                                                  • wesoladama24 Re: Czerwcowe testowanie:) - statystyka 08.07.15, 10:50
                                                    Byłam wczoraj i moje szczęście ma 7,4mm wink jestem taka szczesliwa. Cała moja rodzina trzyma za nas kciuki. Płacz ze szczescia wczoraj górował. Termin oficjalny na 03.03.2016 huraaa!!!!!! smile anszelik może za wcześnie poszłaś na to usg. Będzie dobrze zobaczysz. a dla reszty życzę powodzenia. Następna wizyta w przyszłym tyg w czwartek z wynikami. Trzymajcie się! Buziaki
                                                  • anszelik Re: Czerwcowe testowanie:) - statystyka 08.07.15, 12:14
                                                    wesoladama to trzymaj kciuki teraz za moją fasolke... Który masz teraz tydzień ciąży?
                                                  • wesoladama24 Re: Czerwcowe testowanie:) - statystyka 08.07.15, 12:35
                                                    5/6 smile
                                                  • iamadreamer1983 Re: Czerwcowe testowanie:) - statystyka 08.07.15, 21:08
                                                    Gratuluje wesoladama, czytam forum od października i kojarzę Twoja historie, powodzenia i duuuzo zdrowka!
                                                    Anszelik za Ciebie również b.mocno trzymam kciuki ale to wiesz juz z wątku lipcowego. Glowa do góry, trzymaj sie i badz dobrej mysli-czasem jest po prostu za wcześnie na to, by dzidzie podejrzeć.
                                                  • anszelik Re: Czerwcowe testowanie:) - statystyka 09.07.15, 09:45
                                                    czyli u mnie jest to samo... wkręcam sobie, że moja fasolka się wstydzi więc się nie pokazała wink a może po prostu mój gin ma mniejszą wprawę w wyszukiwaniu takich małych fasolek wink
                                                    z tych nerw oczywiście musiałam dziś zrobić test, który miałam kupiony na zapas - wyszły dwie piękne czerwone krechy, więc już się nie martwię. Będzie dobrze, za dwa tygodnie podejrzymy co i jak i na pewno już wszystko będzie ładnie widać smile
                                                  • hannia123 Re: Czerwcowe testowanie:) - statystyka 09.07.15, 10:19
                                                    Anszelik jak chcesz być spokojniejsza to zrób sobie jeszcze jedną betę, jak ładnie przyrasta to wszystko jest ok smile
                                                  • anszelik Re: Czerwcowe testowanie:) - statystyka 10.07.15, 10:41
                                                    hannia123 obiecałam sobie ze zrobie dopiero w poniedziałek, bo mi M powie że już okołopieluszkowego zapalenia mózgu dostaje... ale coś w tym chyba jest big_grin co ciekawe nadal nie mam zadnych dolegliwości oprócz bolących, nabrzmiałych piersi i pobolewającego lekko brzucha. Nie wiem tylko czy podwyższone libido się liczy big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka