ela_8_4 02.11.15, 11:09 Jak widzę, watek nie powstał, więc zakładam w październiku zagnieździły się 3 fasolki, listopad nie może być gorszy ela_8_4.................testuję...27.11 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ni24 Re: Listopadowe testowanie :) 02.11.15, 17:30 proszę o dopisanie na listopad. termin miesiączki 29.11, ale testować zapewne będę 25 lub 26.11 Odpowiedz Link
olkka1 Re: Listopadowe testowanie :) 03.11.15, 07:27 ja również proszę o dopisanie mnie na listę testuje 22.11 Odpowiedz Link
ela_8_4 Re: Listopadowe testowanie :) 03.11.15, 10:06 Aktualizuję olkka1....................testuje 22.11 ni24........................testuje 25/26.11 ela_8_4.................testuje 27.11 Odpowiedz Link
ela_8_4 Re: Listopadowe testowanie :) 03.11.15, 14:40 No to jest nas juz 4 lil80........................testuje 19.11 olkka1....................testuje 22.11 ni24........................testuje 25/26.11 ela_8_4.................testuje 27.11 Odpowiedz Link
mamaafg Re: Listopadowe testowanie :) 03.11.15, 14:40 Czesc dziewczyny. Moze pamietacie mnie jeszcze z watku wrzesniowego? Na pazdziernik sie nie zapisalam bo od ponad 2 mcy nie mialam miesiaczki- testy negatywne. Chciałam wyregulowac hormony i wrocic. Pod koniec października miałam wrazenie ze chyba byla owulacja (wiecej sluzu ale tylko troszeczke) wiec postanowilam zapisac sie na listopad/grudzień. Nie zdążyłam, bo wczoraj zobaczylam dwie kreski na tescie namowil mnie maz bo mialam "humory" i mdlosci (juz!!). pobieglam po test elektroniczny- 2 tydzien ciazy. Wątek nadal sledze i zycze powodzenia! Trzymam mocno za Was kciuki! Odpowiedz Link
ela_8_4 Re: Listopadowe testowanie :) 03.11.15, 14:43 mamaafg super wieści!!!! No to już jedna listopadowa fasolka jest Odpowiedz Link
amarawati Re: Listopadowe testowanie :) 03.11.15, 17:35 Dopiszcie i mnie, proszę: amarawati...............testuję ok. 11.11 Odpowiedz Link
ela_8_4 Re: Listopadowe testowanie :) 04.11.15, 10:10 Uaktualniam amarawati.............testuje 11.11 lil80........................testuje 19.11 olkka1....................testuje 22.11 ni24........................testuje 25/26.11 ela_8_4.................testuje 27.11 Ps. dziewczyny doradźcie - jak mam owulację 14,15 lub 16 dc to kiedy powinnam zrobić pierwszy test owulacyjny? Odpowiedz Link
2fasolka Re: Listopadowe testowanie :) 04.11.15, 18:57 Hej dziewczyny jestem nowa na forum ale jakże rozumiem te problemy......rok mija i nic....od dwóch miesięcy celtibegyt i duphaston.....dziś 27 dzień cyklu przy cyklach 29-30 w sobotę test.....masakra to czekanie..............troche mnie bolą piersi i brzuch ale chyba na okres a nie na fasolke...... Odpowiedz Link
2fasolka Re: Listopadowe testowanie :) 04.11.15, 18:59 dodam jeszcze że zrobiłam dziś test ...jedna kreska....sama nie wiem czy już powinno coś wyjść....łudzę się że to za wcześnie choć z drugiej strony do okresu to tylko trzy dni.... Odpowiedz Link
2fasolka Re: Listopadowe testowanie :) 04.11.15, 19:02 czy czujesz już jakieś objawy...? Odpowiedz Link
pszczolinka Re: Listopadowe testowanie :) 04.11.15, 22:00 2fasolka Ja dziś też mam 27 dc, czyli powinnyśmy razem testować w sobotę Mnie tylko trochę bolą piersi, poza tym innych objawów brak, więc się nie nastawiam na tak. Pozdrawiam i trzymam kciuki. Odpowiedz Link
godad Re: Listopadowe testowanie :) 05.11.15, 08:05 Co za otwarcie listopada! Mamaafg gratulacje dziewczyny pamiętam o Was i trzymam kciuki!!!! Oby listopad był usłany wesołymi buzkami Odpowiedz Link
2fasolka Re: Listopadowe testowanie :) 05.11.15, 17:21 Pszczczolinka. Ja juz znoszę jajko ciężko tak czekać. Dziś trochę kulo mnie w podbrzuszu i piersi mnie kuly ale jak zwykle pewnie się nakręca niepotrzebnie ....tak ciężko czekać . Miałam kupić dziś test i zapomniałam pewnie i tak by wyszło nie ale jakoś lżej mi jak zrobię bo wiem czy w tą czy w tą..... Odpowiedz Link
ela_8_4 Re: Listopadowe testowanie :) 05.11.15, 10:13 Uaktualniam mamaafg...............testowała 2.11 jest fasolka! 2fasolka.................testuje 7.11 pszczolinka...........testuje 7.11 amarawati.............testuje 11.11 lil80........................testuje 19.11 olkka1....................testuje 22.11 ni24........................testuje 25/26.11 ela_8_4.................testuje 27.11 Odpowiedz Link
amarawati Re: Listopadowe testowanie :) 05.11.15, 11:58 Pszczolinka i 2fasolka idziemy razem w bój, bo u mnie tak jak i u was dziś 28 dc.Z tym,że nie zatestuję razem z wami, bo moje cykle ostatnio są nieregularne, raz 23 dni raz 36 dni, więc wstrzymuje się do przyszłego tygodnia. Trzymam za Was kciuki 7.11. Odpowiedz Link
pszczolinka Re: Listopadowe testowanie :) 05.11.15, 13:25 Hej, dziewczyny.Dziś 28dc, rano temperatura-37,00, więc zaczęłam myśleć, że może jednak...Idę do apteki po test i jak jutro nie będzie spektakularnego spadku temperatury, to testuję Może 5 cs okaże się szczęśliwy,a byłam u gina przed owulacją i jajeczko i śluz ładnie były. Odpowiedz Link
kati.85 Re: Listopadowe testowanie :) 05.11.15, 16:00 Witajcie dziewczyny! Trzymam bardzo mocno kciuki za Wasze testowanie. Ja 1 betę robiłam wczoraj 8dpt wynik 128 jutro powtórka a następnie w poniedziałek gdyż przy ostatnim podejściu przy trzeciej becie wszystko spadło. Odpowiedz Link
2fasolka Re: Listopadowe testowanie :) 05.11.15, 17:25 Pszczolinka i amarawati mam nadzieje ze się uda..... Odpowiedz Link
2fasolka Re: Listopadowe testowanie :) 05.11.15, 17:27 Kati.85 a robiłaś tez zwykły test? Czy tylko te z krwi? Odpowiedz Link
2fasolka Re: Listopadowe testowanie :) 05.11.15, 17:51 kati.85 a który masz dzień cyklu? Odpowiedz Link
kati.85 Re: Listopadowe testowanie :) 05.11.15, 18:04 Wczoraj jak robiłam betę to 29dc a 8dpt. Odpowiedz Link
ela_8_4 Re: Listopadowe testowanie :) 05.11.15, 18:29 8dpt czy po owulacji? Bo jak po owulacji to mega duża 😊 Odpowiedz Link
kati.85 Re: Listopadowe testowanie :) 05.11.15, 18:34 16 dc miałam owulacje a betę robiłam 8dpt. Odpowiedz Link
ela_8_4 Re: Listopadowe testowanie :) 05.11.15, 18:53 Dpt to dni po transferze, a dpo to dni po owulacji, stąd podpytuje gratulacje wielkie, nich fasolka zdrowo rośnie Odpowiedz Link
kati.85 Re: Listopadowe testowanie :) 05.11.15, 19:04 Wszędzie pisałam dpt Jutro się okaże czy beta odpowiednio przyrasta. Już się stresuje ale to wszystko skomplikowane Odpowiedz Link
ela_8_4 Re: Listopadowe testowanie :) 05.11.15, 20:02 Na pewno będzie dobrze, nic się nie bój Odpowiedz Link
kati.85 Re: Listopadowe testowanie :) 05.11.15, 20:04 na pewno jutro napiszę jaki wynik nawet gdyby był zły... ale trzeba w coś wierzyć więc ja będę wierzyła w prawidłową betę Odpowiedz Link
pszczolinka Re: Listopadowe testowanie :) 06.11.15, 08:23 Cześć dziewczyny, dziś całą noc nie mogłam spać z podekscytowania, bo postanowiłam rano zrobić test-29dc.Temperatura 37,33 i dwie kreski na teście5 cs zakończony pozytywnie i jest szansa, że nasza 6 letnia córeczka doczeka się w połowie lipca rodzeństwa.Mam nadzieję, że fasolka dobrze będzie się rozwijać, na Wszystkich Świętych wypiłam 1/3 kieliszka wina, czyli około 10 dni po zapłodnieniu, temperatura na wykresie spadała mi trzy dni z rzędu, więc myślałam, że ten cykl już stracony, mam nadzieję, że nie zaszkodziłam maleństwu.Trzymam kciuki za resztę testujących,a szczególnie za 2fasolkę Odpowiedz Link
karolka.83 Re: Listopadowe testowanie :) 06.11.15, 11:33 gratuluję pszczolinka chowajcie się zdrowo Odpowiedz Link
zzofika Re: Listopadowe testowanie :) 06.11.15, 15:37 Prosze o dopisanie i mnie: zzofika................testuję...24.11 Ale pieknie sie ten miesiac zaczyna, az rodzi sie nadzieja ze w koncu sie uda i mnie Odpowiedz Link
2fasolka Re: Listopadowe testowanie :) 06.11.15, 16:52 pszczolinka GRATULUJĘ ....ale to musi być niesamowite żeby w końcu zobaczyć dwie kreski.....ja też dziś zrobiłam test niestety jedna kreska....okres powinnam dostać jutro jeszcze nie trace nadziei......pszczolinka napisz jak się czujesz ? masz jakieś objawy? Odpowiedz Link
2fasolka Re: Listopadowe testowanie :) 06.11.15, 16:56 amarawati a Ty jak tam ? twardo czekasz z testem do jutra? jak się czujesz? Dziewczyny nawet nie wiecie ile mi lżej jak piszę z wami i czytam wasze odczucia. Odpowiedz Link
amarawati Re: Listopadowe testowanie :) 06.11.15, 17:45 2fasolka-jutro nie robię jeszcze testu.Poczekam parę dni, nie chcę się rozczarować.Staram się o 2 dziecko prawie 3 lata,a w między czasie były ciąże biochemiczne.Czuję się dobrze,właściwie to nie mam żadnych objawów ani na tak ani na @. Odpowiedz Link
2fasolka Re: Listopadowe testowanie :) 06.11.15, 18:08 amarawai....no tak w sumie się nie dziwię ja się staram od roku. ale ja znowu w druga strone jak głupia robię te testy mąż sie już śmieje że mam schizę....Ja też czuję się tak normalnie trochę mnie bolą piersi i od trzech dni brzuch jak na okres. Jutro rano znowu zrobię test.... Odpowiedz Link
pszczolinka Re: Listopadowe testowanie :) 06.11.15, 18:25 2fasolka i amarawrati z całego serca życzę by Wam się udało.To forum było dla mnie kilka miesięcy wsparciem, fajnie było czytać, że każdego miesiąca części z Nas się udawało, to budziło nadzieję, że w końcu i na mnie przyjdzie czas.Nie czułam rzadnych specjalnie objawów, trzy dni przed 28 zaczęły mnie boleć piersi, ale tak normalnie jak na okres.Prowadzę na ovufriend wykresy i jak 27, było 37, co się nigdy wcześniej nie zdarzyło, to zaczęłam myśleć, że się udało.Dziś byłam już z10 razy siusiu, więc to też na pewno objaw ciąży.Zapisałam się do lekarza na 24 listopada i wierzę, że fasolka będzie się dobrze rozwijać Mam niedoczynność tarczycy i anemię od czasu pierwszej ciąży, muszę stale brać żelazo.Teraz niestety przez pierwszy trymestr nie będę mogła więc muszę bardzo uważać na dietę i liczę, że żelazo nie spadnie do poziomu krytycznego. Odpowiedz Link
2fasolka Re: Listopadowe testowanie :) 06.11.15, 18:30 pszczolinka....DZIĘKI ZA SŁOWA OTUCHY....ja jeszcze nie trace nadziei jeszcze jutro się okaże dam znać jutro jak moje testowanie w ten właściwy dzień..... ja do tej pory nie robiłam żadnych wykresów temperatury musze sie tym w końcu zainteresować.... Odpowiedz Link
2fasolka Re: Listopadowe testowanie :) 06.11.15, 18:43 pszczolinka. znalazłam to Ovufrend....jakie to fajne już zaczęłam prowadzić dzięki...... Odpowiedz Link
zzofika Re: Listopadowe testowanie :) 16.11.15, 12:54 U mnie 6dpo. Cykl normalny - zadnych anomalii ktore mogłyby wskazywać na ciążę Odpowiedz Link
ela_8_4 Re: Listopadowe testowanie :) 16.11.15, 13:43 zzofika pewnie jeszcze za wcześnie trzymam kciuki za "anomalie" Odpowiedz Link
mamaafg Re: Listopadowe testowanie :) 06.11.15, 18:49 Pszczolinka i kati.85 serdecznie gratuluje! Dziekuje dziewczyny za Wasze mile slowa i dopisanie do listy, ale niestety wlasnie wyszlam ze szpitala. Stracilam ciaze. Na razie odpoczywam. Potem bede myslec co dalej. Odpowiedz Link
2fasolka Re: Listopadowe testowanie :) 06.11.15, 19:18 mamaafg.....tak mi przykro.....takie życie jedni sie ciesza inni smucą...bądż dzielna....ja pewnie jutro też będę się smucić bo szczerze wątpię żeby jedna noc cos zmieniła....naprawde mi przykro trzymaj sie.... Odpowiedz Link
2fasolka Re: Listopadowe testowanie :) 07.11.15, 11:35 test rano.....niestety nie tym razem........ Odpowiedz Link
kati.85 Re: Listopadowe testowanie :) 07.11.15, 11:47 Dziewczyny w ramach przypomnienia 8dpt beta 128. Wczoraj 10dpt: BETA 316,75 Progesteron 39.90 Odpowiedz Link
ela_8_4 Re: Listopadowe testowanie :) 07.11.15, 14:48 kati.85 super wynik! fasolinka rośnie Odpowiedz Link
ela_8_4 Re: Listopadowe testowanie :) 07.11.15, 14:49 mamaafg strasznie mi przykro mocno tule Odpowiedz Link
kati.85 Re: Listopadowe testowanie :) 07.11.15, 15:26 Mamaafg bardzo mi przykro. Odpocznij Kochana i działaj Odpowiedz Link
kiddy Re: Listopadowe testowanie :) 09.11.15, 16:22 Bardzo mi przykro. Rozumiem, jak się czujesz, miesiąc temu też straciłam ciążę. U mnie jest tak jak u Godad: łatwo zachodzę w ciążę, ale utrzymanie jej jest dużo trudniejsze. Pierwszą i trzecią straciłam, z drugiej mam wspaniałego syna. Wierzę, że następna, czwarta będzie szczęśliwa. Płacz, pisz, żal się, to pomaga. Odpowiedz Link
godad Re: Listopadowe testowanie :) 11.11.15, 23:32 Kiddy, u nas w czwartej też chłopak właśnie daje mocno mi popalić. Jak tak będzie przez kolejne 18tygodni to zwariuje ale ważne że zdrowy trzymam mocno kciuki za Ciebie!!!! Takim jak My wychodzi co druga ciąża i to wzorowo Odpowiedz Link
ni24 Re: Listopadowe testowanie :) 09.11.15, 19:18 mamaafg napisał(a): > Pszczolinka i kati.85 serdecznie gratuluje! > Dziekuje dziewczyny za Wasze mile slowa i dopisanie do listy, ale niestety wlas > nie wyszlam ze szpitala. Stracilam ciaze. Na razie odpoczywam. Potem bede mysle > c co dalej. mamaafg przykro mi, to strasznie smutne jak sie udaje ...na chwile. Mam nadzieje ze odpoczynek i czas pozwola ci znow ruszyc do boju. Trzymam kciuki! Odpowiedz Link
ela_8_4 Re: Listopadowe testowanie :) 07.11.15, 14:47 Uaktualniam mamaafg...............testowała 2.11 kati.85.....................testowała 4.11 jest fasolka! 2fasolka.................testowała 7.11 pszczolinka...........testowała 6.11 jest fasolka! amarawati.............testuje 11.11 lil80........................testuje 19.11 olkka1....................testuje 22.11 zzofika....................testuje 24.11 ni24........................testuje 25/26.11 ela_8_4.................testuje 27.11 Odpowiedz Link
bugi1990 Re: Listopadowe testowanie :) 08.11.15, 08:50 Czesc dziewczyny. Jestem ta szczesliwa z forum październikowego ale nie do konca wiem czy szczesliwa. W czwartek plamilam pobieglam szybko do lekarza i juz myślałam ze jest po wszystkim ale lekarz powiedzial ze jest slabiutki pęcherz ciążowy. Według ostatniej @ to szósty tydzien a dziecka nie ma. Wczoraj byłam u swojej Pani doktor chciała dać mi troche wiary i powiedziała ze wg niej to 4-5 tydzien i jest ok. Za dwa tygodnie kolejna wizyta. Musiałam powiedzie szefowi i kilku innym osoba bo jestem na zwolnieniu. Boje sie co sie stanie . Jestem załamana. Dwa tygodnie niepewności.nie wiem czy powinnam sie cieszyć czy powinnam nie myslec o dziecku bo bedziej w razie czego bardziej bolec. Odpowiedz Link
jess_day Re: Listopadowe testowanie :) 08.11.15, 10:05 u mnie w 6 tygodniu był sam pęcherzyk - zarówno w pierwszej i w tej ciąży. teraz jestem w 11 i serducho bije a maluch tańczy ugabuga głowa do góry! będzie dobrze. na pocieszenie dodam, że w pierwszej ciąży też plamiłam na początku. Odpowiedz Link
ela_8_4 Re: Listopadowe testowanie :) 08.11.15, 10:07 Buggi może być za wcześnie żeby było jeszcze coś widać. Może te plamienia sa od niskiego progesteronu. Przyjmujesz go? Musisz wierzyć, ze wszystko będzie dobrze dla swojej fasolki Odpowiedz Link
bugi1990 Re: Listopadowe testowanie :) 08.11.15, 10:21 Tak biorę luteine rano i wieczorem. Dziekuje dziewczyny za wsparcie. Odpowiedz Link
godad Buggi 09.11.15, 09:10 Buggi, trzymam mocno kciuki! Wiem co przeżywasz i wiem jak się denerwujesz Wiem, że teraz żadne słowa otuchy Ci nie pomogą co boli jeszcze bardziej ja miałam w dwóch ciążach podobną sytuację. W drugiej z Tomkiem się udało. Poszłam na usg po tygodniu i już był Maluch z serduchem. W mojej trzeciej ciąży się nie udało. Niestety u mnie jest tak, że łatwo jest zajść w ciążę (pomimo tego, że oboje mamy problemy - M ma wyniki podobne do Twojego ,a ja problemy z tarczycą i PCOS) no ale utrzymanie jest problemem. Co druga nam wychodzi. Mam nadzieje, że u Ciebie będzie tak jak u nas z Tomkiem Walecznym! Pokonał 6 tydzień, pokonał krwiaki i wyrósł na cudownego, zdrowego 2 latka Jeżeli jednak stało by się inaczej, czego mam nadzieje nie doświadczysz, to pamiętaj, że nadzieja umiera ostatnia. U nas po obu poronieniach od razu zaszliśmy w zdrowe ciąże. Lekko problematyczne, ale udane i zdrowe Ściskam Cię baaaaardzo mocno! Odpowiedz Link
bugi1990 Re: Buggi 09.11.15, 15:45 Dziekuje ci. Rozmowy z ludźmi, którzy nie wiedza o czym mówią jeszcze bardziej dobijają. Nie zapisuje sie na forum 2016 bo nie wiem co będzie. Dla spokoju zrobiłam dzis kolejna betę. W środę miałam 1007 a dzis mam 5419 wiec rośnie. Oby fasolka tez rosla. Odpowiedz Link
kiddy Re: Buggi 09.11.15, 16:26 Bugi, ja tylko dodam, że choć to bardzo trudne, warto zachować spokój. Natura, los, siła wyższa, nie wiem, płata ludziom figle, jak z najfantastyczniejszych scenariuszy. W szóstym tygodniu jak najbardziej może nie być widać zarodka. Masz jeszcze czas. Rób to, na co masz wpływ: odpoczywaj, relaksuj się. Będzie dobrze. Odpowiedz Link
godad Re: Buggi 09.11.15, 19:56 no to przyrost jest ok bądź dobrej myśli. U mnie w ciąży, którą straciliśmy, to na tym etapie przyrost był już nie wielki!!!! Czekam z niecierpliwością na wieści od Ciebie! Odpoczywaj, leż i nie denerwuj się. W tej chwili to możesz zrobić dla swojego Maleństwa no i jak masz się denerwować to może zgłoś się po tygodniu a nie po 2 tygodniach na kontrolę? Odpowiedz Link
flower2014 Re: Buggi 10.11.15, 14:53 Kochana nie martw się..ja tez plamilam w tej ciąży i to bardzo mocno na czarno i myślałam że już po wszystkim to było jakoś po 4 tygodniu..po 10 dniach pojechałam prywatnie na usg był to 6 tydzien i 3 dni a na usg pięknie bijące serduszko dziś jestem w 29 tyg i Lily ma się bardzo dobrze skoro beta tak ładnie rośnie to znaczy że dzidzia się rozwija trzymam mocno kciuki Odpowiedz Link
flower2014 Re: Buggi 10.11.15, 14:54 Aha i zapomniałam dodać że gin powiedziała ze jak bym przyjechała 3 dni wcześniej to był by widoczny tylko pecherzyk bo maleństwo miało 4 mm Odpowiedz Link
aria_82 Re: Listopadowe testowanie :) 13.11.15, 17:08 Dziewczyny dopiszcie mnie na 24/11 oby się udało! Odpowiedz Link
amarawati Re: Listopadowe testowanie :) 09.11.15, 16:36 2fasolka, co u Ciebie??Jak samopoczucie?U mnie nadal nic nowego, dziś 32 dc i cisza.Żadnych objawów ani na tak ani na nie. Odpowiedz Link
2fasolka Re: Listopadowe testowanie :) 09.11.15, 17:49 Amarawati......u mnie to samo 32 dzień cyklu i nic ani okr. Ani fasolki.....mam dola bo wolałabym wiedzieć. Mam na brzmiałe piersi ale nie bolą brzuch tez juz nie boli....nic nie czuje objawowo wiec raczej czekam na okr...... Odpowiedz Link
ni24 Re: Listopadowe testowanie :) 09.11.15, 19:20 dziewczyny a jak testy? robilyscie? Odpowiedz Link
bugi1990 Re: Listopadowe testowanie :) 09.11.15, 19:21 Dziewczyny ja sie czułam jakbym zaraz miała dostac okres i tak czekałam nie biorąc pod uwagę ciąży. Przypadkowo test zrobiłam 36 dnia cyklu i kreska byla bardzo słabiutka. Oznacza to ze miałam dłuższy cykl wiec u was test również mógł jeszcze nie wyjść. Odpowiedz Link
2fasolka Re: Listopadowe testowanie :) 09.11.15, 20:45 Robiłam test dziś rano....jedna kreska..... Odpowiedz Link
zzofika Re: Listopadowe testowanie :) 10.11.15, 10:39 Ja juz wlasciwie po staraniach. Wyjatkowo skrupulatnie tym razem podeszłam do zadania Owulacja wg testow i obserwacji szyjki, sluzu juz za mna. Niepokojacy tylko brak skoku temperatury. Moze jeszcze przyjdzie a moze moj zwykly termometr elektroniczny nie pokazuje ze cos sie zmienilo. teraz dwa tygodnie czekania... Odpowiedz Link
em_ka_33 Re: Listopadowe testowanie :) 14.11.15, 05:40 Bugi bądź dobrej myśli w pierwszej ciąży poszłam na Usg wcześnie i było widać tylko duży czarny pęcherz bez śladu zarodka gin.kazał mi przyjść za tydzień na zabieg gdybym nie dostała okresu trzy dni ryczalam nie sądziłam że już tak bardzo się do myślenia o dziecku przywiazalam 3 dni później inny lek, na innym usg - uwaga sprzęt i umiejętności usg gina są b.ważne wypatrzyć fasolkę i bijące serce.6 letni uparciuch juz mi dalszych atrakcji w tamtej ciąży nie zapewniał. Z kolei po ciąży biochemicznej w lutym tego roku - beta b.niska 20 w 32 dniu cyklu i tak naprawdę opóźnionym o tydzień okresie z samym początkiem kwietnia czyli po ok. 40 dniach zaszłam ponownie w ciążę obecnie trwa 35 tydz. Więc glowa do góry. Odpowiedz Link
bugi1990 Re: Listopadowe testowanie :) 15.11.15, 12:58 Dziekuje za słowa otuchy w tym czasie oczekiwania na najważniejsza informacje. To dziecko jest bardzo wyczekiwane i nie chce się przyzwyczajać do myśli ze w moim brzuchu jest fasolka. Chce usłyszeć w następny poniedziałek wspaniala informacje i być spokojna. BHCG caly czas rośnie wiec mam cień nadzieji. Trzymajcie za mnie kciuki a ja będę trzymała za was kochane. Odpowiedz Link
bugi1990 Re: Listopadowe testowanie :) 15.11.15, 14:14 Dziekuje za słowa otuchy w tym czasie oczekiwania na najważniejsza informacje. To dziecko jest bardzo wyczekiwane i nie chce się przyzwyczajać do myśli ze w moim brzuchu jest fasolka. Chce usłyszeć w następny poniedziałek wspaniala informacje i być spokojna. BHCG caly czas rośnie wiec mam cień nadzieji. Trzymajcie za mnie kciuki a ja będę trzymała za was kochane. Odpowiedz Link
ela_8_4 Re: Listopadowe testowanie :) 10.11.15, 13:20 dziewczyny wczoraj miałam 12dc i zaczął się rozciągliwy śluz wieczorem, testy LH nic nie pokazały. Dziś 13 dc, śluż ok, ale test nadal nic nie pokazuje. Kupiłam je po raz pierwszy na allegro. Może są jakieś lipne? Jak myślicie kiedy będę mieć owulkę? Jak to jest u Was- kiedy macie owulke od momentu pojawienia się płodnego śluzu? Odpowiedz Link
zzofika Re: Listopadowe testowanie :) 10.11.15, 13:36 U mnie najczesciej test wychodzi w trzecim dniu płodnego sluzu. Odpowiedz Link
ni24 Re: Listopadowe testowanie :) 10.11.15, 16:59 ja rowniez kupilam takie na allegro (najtansze) i w zeszlym miesiacu pokazywaly zgodnie z prawda (mialam monitoring) ..moze za wczesniej ...rob przez klk nastepnych dni , zobaczysz czy sie cos zmieni Odpowiedz Link
ela_8_4 Re: Listopadowe testowanie :) 10.11.15, 17:50 Jutro trzeci dzień płodnego śluzu więc zatestuje. A robicie z porannego moczu? Czy to nie ma znaczenia? Odpowiedz Link
2fasolka Re: Listopadowe testowanie :) 10.11.15, 18:48 Amarawati co u Ciebie? Ja nie wytrzymałam i poszłam dziś do gin. Bo dalej nie mam okr. Powiedziała ze pęcherzyka nie widać ale na okres tez się na razie nie zapowiada bo nie ma jakiegoś tam płynu. Mam odczekać siedem dni jak dostane to wiadomo jak nie to mam do niej iść. Myślę że już pozamiatane w tym cyklu....nie wierzę że tam się jeszcze coś pojawi..... Odpowiedz Link
amarawati Re: Listopadowe testowanie :) 11.11.15, 10:11 2fasolka-nie robiłam dziś testu, bo...zapomniałam go wczoraj kupić.Wiesz, tak sobie myślę, że za wcześnie poszłaś do gina, na tym etapie nic jeszcze nie widać. Pamiętam, że w pierwszej ciąży pozytywny test wyszedł mi dopiero w 37 dc i była to bardzo blada kreska, a syn dziś ma prawie 9 lat U mnie nadal cisza. A może ta cisza w naszym przypadku oznacza to szczęście, na które tak bardzo czekamy?Pozdrawiam Cię bardzo!!! Odpowiedz Link
ela_8_4 Re: Listopadowe testowanie :) 11.11.15, 11:55 Amarawati, 2fasolka trzymam za Was mocno kciukasy !!! Odpowiedz Link
ni24 Re: Listopadowe testowanie :) 10.11.15, 19:21 ela_8_4 napisał(a): > Jutro trzeci dzień płodnego śluzu więc zatestuje. A robicie z porannego moczu? > Czy to nie ma znaczenia? nie z rannego. mi sie wydaje ze na wiekszosci testow owu jest opis ze powinno byc pom. 10h a 19h Odpowiedz Link
ela_8_4 Re: Listopadowe testowanie :) 12.11.15, 09:45 4 dzień plodnego sluzu a test nadal ujemny tzn. jest druga kreseczka ale bladziutka, wczoraj też była taka sama, a jajnika rwie jak cholera w dupie z takimi testami, zdaję się na naturę Odpowiedz Link
ni24 Re: Listopadowe testowanie :) 12.11.15, 10:21 jedyną pewną odpowiedź da monitoring... Odpowiedz Link
ela_8_4 Re: Listopadowe testowanie :) 12.11.15, 11:24 tak wiem. ale co miesiac chodziłam na monitoringi i dupa więc stwierdziłam, że zaczne stosowac testy LH i wyjdzie taniej albo będę miała bezowulacyjny cykl, tylko czemu ten jajnik tak kłuje Odpowiedz Link
amarawati Re: Listopadowe testowanie :) 13.11.15, 11:19 2fasolka,jak tam u Ciebie? U mnie dziś 36 dc, w końcu zrobiłam test, ale jest negatywny, a @ nadal nie ma. Nie wiem, co się dzieje! Odpowiedz Link
2fasolka Re: Listopadowe testowanie :) 13.11.15, 16:30 Amarawati....cóż mogę napisać niestety 11 dostałam okr.....nie tym razem. Dołączę do grudniowego testowania.....tak mi było przykro ze owalilam butelke wina i Zdychalam następnego dnia....ale u ciebie jest szansa....trzymam kciuki oby Ci się udało.....daj znać .... Odpowiedz Link
2fasolka Re: Listopadowe testowanie :) 13.11.15, 16:33 Amarawati. PS. A może betę zrobić z krwi... miałabyś pewność....a jak nie to odczekać jeszcze kilka dni i znowu powtórz test.... Odpowiedz Link
em_ka_33 Re: Listopadowe testowanie :) 14.11.15, 05:43 Bugi odpisałam Ci pod twoim wpisem z 9.11 Odpowiedz Link
lil80 Re: Listopadowe testowanie :) 16.11.15, 08:44 Mam robić test w czwartek...ale czuję wszystkie objawy zbliżającego się okresu malutki płomyk nadziei się jednak tli Odpowiedz Link
ela_8_4 Re: Listopadowe testowanie :) 16.11.15, 10:37 Lil80 póki nie ma 2 to nic straconego trzymam mocno kciuki Odpowiedz Link
ciri_77 Kiedy testujecie? 17.11.15, 09:25 w dniu spodziewanej miesiączki czy czekacie 2-3 dni? bo nie wiem jaką date mam wpisać... Odpowiedz Link
ciri_77 Re: Kiedy testujecie? 17.11.15, 14:18 to trzymam kciuki za Ciebie, ja chyba juz w grudniu bede testowac Odpowiedz Link
ni24 Re: Kiedy testujecie? 17.11.15, 19:49 ja osobiscie testuje pierwszy raz zawsze 2 dni przed czyli w 26dc.(czyli w dniu odstawiania duphastonu cykle 28dc- na duphastonie). Odpowiedz Link
ela_8_4 Re: Kiedy testujecie? 17.11.15, 20:55 Ja nie wiem czy zafasolkuje w tym miesiącu dziś wrocilam do ćwiczeń fizycznych i były brzuszki, zamierzam je robić codziennie bo się zapuscilam ostatnimi czasy ale test zrobię dla zasady Odpowiedz Link
ela_8_4 Re: Listopadowe testowanie :) 17.11.15, 09:55 A u mnie jakieś dziwy... podejrzewam, że owulke miałam w środę (14dc), czwartek (15dc) lub piatek (16dc) - płodny sluz od wtorku do czwartku, w srodę mega kłucie jajników do czwartku). Chociaz testy owulacyjne nie pokazały wyraźnej drugiej kreski (robiłam je od wtorku do soboty). A wczoraj miałam dziwny sluz - przepraszam, że obrzydliwie to ujmę - taki czop śluzowy, jednorazowy, ale sporo go było. Czy któraś z Was tak miała? nie wiem czy może jakaś infekcja mi się nie wdała, ale innych objawów nie mam Odpowiedz Link
ciri_77 Re: Listopadowe testowanie :) 17.11.15, 14:14 Czasem miewałam podobne objawy, na ogół nie wiązały sie z żadna infekcją Odpowiedz Link
ela_8_4 Re: Listopadowe testowanie :) 17.11.15, 15:05 Dzieki za info, ja tak miałam po raz pierwszy od hmmm jakis 15 lat? Odpowiedz Link
lil80 Re: Listopadowe testowanie :) 19.11.15, 07:53 @ przyszła wcześniej niż udało mi się wyjąć test ciążowy... Życzę wszystkim oczekującym powodzenia. A ja próbuję dalej ! Odpowiedz Link
ela_8_4 Re: Listopadowe testowanie :) 19.11.15, 10:18 oj szkoda ale co się odwlecze to nie uciecze u mnie raczej tez nic z tego, cycki nie bola jak zawsze po owulce, także podejrzewam, że w ogole nie miałam owulki w tym miesiacu także szykuje się na grudzień Odpowiedz Link
domcia81 Re: Listopadowe testowanie :) 20.11.15, 09:25 Lepiej, że przyszła minutę przed niż jakby miała przyjść minutę po negatywny teście . Odpowiedz Link
ela_8_4 Re: Listopadowe testowanie :) 19.11.15, 10:22 Uaktualniam smile mamaafg...............testowała 2.11 kati.85.....................testowała 4.11 jest fasolka! 2fasolka.................testowała 7.11 pszczolinka...........testowała 6.11 jest fasolka! amarawati.............testuje 11.11 ??? lil80........................testuje 19.11 olkka1....................testuje 22.11 zzofika....................testuje 24.11 ni24........................testuje 25/26.11 ela_8_4.................testuje 27.11 Odpowiedz Link
aria_82 Re: Listopadowe testowanie :) 19.11.15, 11:13 Lil80 szkoda, ale jest szansa, ze zdążysz przed gwiazdką P.s Ja testuję za 4 dni tj. 23/11 Odpowiedz Link
pszczolinka Re: Listopadowe testowanie :) 20.11.15, 14:45 Cześć dziewczyny, jestem już po pierwszej wizycie u gina, trochę się przestraszyłam bo zaczęłam plamić na brązowo i poszłam szybciej o tydzień. Mam pierwsze zdjęcie pęcherzyka ciążowego z ciałkiem żółtym w środku - 5 tydzień Gin powiedział, że takie plamienia na początku mogą występować i że mam normalnie funkcjonować. Trzymam kciuki za testujące w listopadzie Odpowiedz Link
2fasolka Re: Listopadowe testowanie :) 20.11.15, 21:41 Pszczolinka. Super....wszystko będzie dobrze....plamienie się zdarza....ja zaczęłam nowy cykl testuje 14 grudnia...ten cykl mam bez leków dziś 10 dc i zaczął się sluz pierwszy raz od wieków....może w końcu to będzie ten miesiąc.....i kuje mnie w lewym jajniku....amarawati....co u ciebie? Odpowiedz Link
amarawati Re: Listopadowe testowanie :) 21.11.15, 08:41 Witaj 2fasolka. U mnie w czwartek zaczęła się @, po 6 tygodniach od ostatniej. Nigdy nie miałam aż takich anomalii. Nie wiem, co jest grane. Trzymam za Ciebie kciuki, w końcu grudzień to magiczny miesiąc. Ja zaczynam ostatni cykl starań, jestem już zmęczona prawie 3 letnia walką i mam już swoje lata, niestety. Jeśli będę testować to w Święta Bożego Narodzenia. Ściskam Cię mocno. Odpowiedz Link
zzofika Re: Listopadowe testowanie :) 21.11.15, 08:59 U mnie test negatywny. Pora przeniesc sie na forum grudniowe powoli... Odpowiedz Link
bugi1990 Re: Listopadowe testowanie :) 21.11.15, 18:27 Czesc dziewczyny. Jestem po wizycie u mojego gina. Jest fasolka 8mm jest serduszko i echo serca ale nie moze być super wiec jest tez krwiaczek i lekko odklejajaca sie kosmowka. Wiec teraz mam uprawiać leżący tryb zycia czy wiecie czy jest jakies forum dla kobitek spodziewających sie dzidzi ? Jestem troche spokojniejsza Odpowiedz Link
olkka1 Re: Listopadowe testowanie :) 22.11.15, 10:16 Przenoszę sie na grudzień nie udało się przyszła @. Odpowiedz Link
ni24 Re: Listopadowe testowanie :) 22.11.15, 18:34 przykro mi... dziewczyny(te ktore sa przed testowaniem/oczekiwaniem) - jakie u was nastawienie? pozytywne czy "dolina"? u mnie falujaco, do dnia owulacji bylo super ...ze napewno to TEN miesiac... ze sie uda,itd ...ostatnie dni..."dołek" ...objawów zadnych takie ktore mogly by db wrozyc....choc wiadomo czasem brak obajwów to tez db znak....kusi zeby zrobic juz test(23dc) ale znow bedzie przykro przez dluzszy czas, niz jak zrobie w dniu ktory zaplanowalam (26dc) Odpowiedz Link
aria_82 Re: Listopadowe testowanie :) 22.11.15, 19:04 Część dziewczyny! Ja już też jedną nogą w grudniu. Jutro powinna być @, a wczoraj test negatywny. Wszystko jak na @ niestety... Ale może jeszcze zdążę do gwiazdki Odpowiedz Link
em_ka_33 Re: Listopadowe testowanie :) 23.11.15, 05:30 najważniejsze że jest fasolka z bijącym serduszkiem-super, krwiaczek się pewnie wchłonie, forum szukaj na rówieśnikach (pewnie rówieśnicy 2016), ale napisz też za jakiś czas w tym watku listopadowym jak ciąża przebiega, pozdrawiam ps. czyli nawet przy takich przeszkodach jakie miałaś Ty i maż (pamiętam Cie z wcześniejszych m-cy udaje się- to pocieszające dla wielu kobiet) Odpowiedz Link
godad Re: Listopadowe testowanie :) 23.11.15, 08:39 Buggi! ale się ciesze! to super wieści! Znaczy o 8mm i serduchu. Co do krwiaka i kosmówki to wiem co czujesz - niepewność i strach, ale spokojnie. To też niestety częste U mnie w obu ciążach tak było, ale skończyło się dobrze Pamiętaj tylko, że krwiak może się wchłonąć albo oczyścić. Oczyszczenie wiąże się z delikatnym plamieniem więc nie reaguj od razu panicznie gdyby coś takiego Ci się przytrafiło. A forum Rówieśnicze dla siebie znajdziesz tutaj Tekst linka GRATULACJE KOCHANA!!!!!! Yupi! Odpowiedz Link
ela_8_4 Re: Listopadowe testowanie :) 23.11.15, 11:46 Uaktualniam mamaafg...............testowała 2.11 kati.85.....................testowała 4.11 jest fasolka! 2fasolka.................testowała 7.11 pszczolinka...........testowała 6.11 jest fasolka! amarawati.............testuje 11.11 lil80........................testuje 19.11 ??? olkka1....................testuje 22.11 aria_82..................testuje 23.11 ??? zzofika....................testuje 24.11 ni24........................testuje 25/26.11 ela_8_4.................testuje 27.11 Odpowiedz Link
ela_8_4 Re: Listopadowe testowanie :) 23.11.15, 11:56 cholera a już liczyłam na to, że pojawi się buśka przydałaby się uśmiechnieta buśka na koniec miesiąca Odpowiedz Link
ela_8_4 Re: Listopadowe testowanie :) 23.11.15, 11:59 no to jeszcze raz mamaafg...............testowała 2.11 kati.85.....................testowała 4.11 jest fasolka! 2fasolka.................testowała 7.11 pszczolinka...........testowała 6.11 jest fasolka! amarawati.............testowała 11.11 lil80........................testuje 19.11 ??? olkka1....................testowała 22.11 aria_82..................testowała 23.11 zzofika....................testowała wczesniej niż 24.11 ni24........................testuje 25/26.11 ela_8_4.................testuje 27.11 Odpowiedz Link
bugi1990 Re: Listopadowe testowanie :) 23.11.15, 13:46 Dziekuje kochane za wsparcie tak to nadzieja dla wielu kobiet i nie wolno tracić wiary że się uda. Jestem z mężem również potwierdzeniem na to ze warto robic operacje na żylaki powrozka nasiennego. Nie raz tracilam wiarę i powiem wam ze wydawalo mi się ze starania sie o dziecko sa ciężkie a teraz doświadczam jak ciężkie jest obawa fasolkę. Na dodatek dostałam opryszczki na ustach co prawda nie pierwszy raz w zyciu ale martwię się ze mogę zrobic krzywdę dziecku. Będę się odzywać i trzymam za was mocno kciuki wierze ze i wam sie uda. Odpowiedz Link
ela_8_4 Re: Listopadowe testowanie :) 24.11.15, 09:22 bugi1990 na pewno będzie wszystko dobrze a jesli maiłas już kiedyś opryszczke to w porzadku, gorzej, jakbyś miała ją po raz pierwszy Odpowiedz Link
agaszz76 Re: Listopadowe testowanie :) 23.11.15, 13:50 Witam. Nie wiem czy dobrze trafiłam ale tez postanowiłam się dołączyć. od trzech miesięcy staramy się o trzecie dzieciątko. Chyba stresuję się trochę mniej niż niektóre z was, nie mierzę temperatury, nie rysuję wykresów, a niektóre pojęcia którymi się posługujecie są mi zupełnie obce. Test postanowiłam zrobić 29 listopada, więc jeśli można proszę o dopisanie do listy. I życzę wszystkim owocnych starań. Odpowiedz Link
jeszcze_blizniaki Re: Listopadowe testowanie :) 23.11.15, 15:07 Hej, też może się jeszcze dopiszę. Jestem w 28 dc, test przedwczoraj negatywny, ale i tak nadzieja się tli, że @ nie przyjdzie.. Trzymam za Was wszystkie kciuki Odpowiedz Link
ela_8_4 Re: Listopadowe testowanie :) 24.11.15, 09:20 Uaktualniam mamaafg...............testowała 2.11 kati.85.....................testowała 4.11 jest fasolka! 2fasolka.................testowała 7.11 pszczolinka...........testowała 6.11 jest fasolka! amarawati.............testowała 11.11 lil80........................testuje 19.11 ??? olkka1....................testowała 22.11 aria_82..................testowała 23.11 zzofika....................testowała wczesniej niż 24.11 ni24........................testuje 25/26.11 ela_8_4.................testuje 27.11 jeszcze_blizniaki.....testuje pod koniec listopada agaszz76..............testuje 29.11 Odpowiedz Link
jeszcze_blizniaki Re: Listopadowe testowanie :) 24.11.15, 09:55 Dziś 30 dc (28), @ brak, test sikany negatywny. Czekam na wyniki bety... może jest jeszcze szansa... Odpowiedz Link
oofka Re: Listopadowe testowanie :) 24.11.15, 11:05 Witajcie! Piszę po raz pierwszy na forum, ale troche juz obserwowalam watek. Poprosze o dopisanie mnie do listy. Jestem w 24dc i testowac bede pewnie najwczesniej 29-30 listopada (mam nadzieje ze wytrzymam do tego czasu ). To dopiero moj 2cs a trzeci cykl po odstawieniu anty, poprzedni byl chyba jeszcze bezowulacyjny i do tego bardzo dlugi 34 dni. Niby testy wykazaly owulke ale sluzowe objawy dopiero w tym miesiacu sie pojawily. Odpowiedz Link
ciri_77 Re: Listopadowe testowanie :) 24.11.15, 11:12 Ja nie wytrzymałam i zrobiłam sikany przedterminowo - kreska słaba, ale jest jeszcze boje sie cieszyć, ale chyba jest dobrze... Odpowiedz Link
anonimowa84 Re: Listopadowe testowanie :) 24.11.15, 13:55 Witam W tym miesiącu piszę po raz pierwszy, wcześniej pojawiałam się, kilka razy, ale bez ciążowych efektów. Nerwy, stres - pewnie wiecie o czym piszę i dałam sobie spokój z forami, testami owu itp. Pełen spontan!!!No i udało się W listopadzie zatestowałam 25dc i są dwie kreski Oby pęcherzyk rósł i rósł. Wszystkim dziewczynom tego życzę i gratuluję zafasolkowanym. Może spotkamy się na sierpniówkach? Odpowiedz Link
ela_8_4 Re: Listopadowe testowanie :) 25.11.15, 10:17 ciri_77, anonimowa84 to już można po malutku gratulować niech fasolki zdrowo rosną jeszcze_blizniaki - a jak u Ciebie beta? Uaktualniam listę mamaafg...............testowała 2.11 smile sad kati.85.....................testowała 4.11 jest fasolka! smile 2fasolka.................testowała 7.11 sad pszczolinka...........testowała 6.11 jest fasolka! smile amarawati.............testowała 11.11 sad lil80........................testuje 19.11 ??? olkka1....................testowała 22.11 sad aria_82..................testowała 23.11 sad zzofika....................testowała wczesniej niż 24.11 sad ni24........................testuje 25/26.11 ela_8_4.................testuje 27.11 jeszcze_blizniaki.....testuje pod koniec listopada agaszz76..............testuje 29.11 oofka......................testuje 29/30.11 anonimowa84............... jest fasolka ciri_77............................. jest fasolka Odpowiedz Link
jeszcze_blizniaki Re: Listopadowe testowanie :) 25.11.15, 10:59 Niestety, zaniżę statystyki..wczoraj beta zero, nic dziwnego - dziś początek @ Odpowiedz Link
ela_8_4 Re: Listopadowe testowanie :) 25.11.15, 11:42 jeszcze_blizniaki - grudzień będzie Twój Odpowiedz Link
marthab1 Re: Listopadowe testowanie :) 26.11.15, 14:14 witam. Dwa dni temu zrobiłam testy i wyszły pozytywne. Pobiegłam zrobić Betę i była na poziomie 28,6) dzisiaj betę powtórzyłam po wynik idę po 15)) jak myślicie to ciąża???? Odpowiedz Link
marthab1 Re: Listopadowe testowanie :) 29.12.15, 12:05 witajcie. wczoraj bylam na ponownym usg. 8 tydzien ciąży. lekarz nie zanotował bicia serca....co radzicie? Odpowiedz Link
kiddy Re: Listopadowe testowanie :) 29.12.15, 13:43 A co widać na USG? Jest zarodek? Jakiej wielkości? Jak duży jest pęcherzyk ciążowy? Który tydzień wskazuje USG? Odpowiedz Link
marthab1 Re: Listopadowe testowanie :) 26.11.15, 14:34 Witaj)) Ja testowałam dwa dni temu czyli 24 listopada i zobaczylam bladziutką drugą kreseczkę....nie mogłam uwierzyć...więc pognalam zrobić Betę ( 26 dc) i wynik 28,6...dzisiaj poszlam zrobic raz jeszcze..po 15 idę odebrać wynki...ale wsytsko wskazuje na to ze jestem w ciąży....zatem tez szykuję się na Sierpień))) mam 37 lat ...w lutym skonczę 38...więc torchę się obawiam....ale musi byc dobrze))) pozdrawiam)))))))) Odpowiedz Link
marthab1 Re: Listopadowe testowanie :) 26.11.15, 14:36 witaj)) również testowalam 24 i tez bladziutka kreseczka więc zrobilam betę.....i wyszła pozytywnie....ale dzisiaj pognalam raz jeszcze by zobaczyć jaki jest przyrost))) Odpowiedz Link
anonimowa84 Re: Listopadowe testowanie :) 26.11.15, 20:33 marthab i jak Twoja beta? W zasadzie to jak wasza beta? z daleka czuć, że to ciąża Czekam aż ktoś założy forum sierpniówek Odpowiedz Link
ni24 Re: Listopadowe testowanie :) 28.11.15, 09:51 u mnie niestety bez db wiesci, test w 26 i 27dc -totalnie ujemny... takze jutro czekam na @ gratuluje wszystkim ktorym sie udalo w listopadzie !! Odpowiedz Link
oofka Re: Listopadowe testowanie :) 28.11.15, 17:10 A ja oczywiscie nie wytrzymalam do jutra ale na szczescie nie mialo to juz zadnego znaczenia bo dzis rano zobaczylam dwie kreseczki! Druga jasniejsza, ale jest! Gratuluje wszystkim zafasolkowanym i trzymam kciuki za grudzien! Odpowiedz Link
marthab1 Re: Listopadowe testowanie :) 29.11.15, 11:00 Witajcie dziewczyny. Drigie wyniki Bety po dwóch dniach były na poziomie 71,8...))) zate chyba ciąża.... mam tez pytanie....współzycie było w 9, 11 i 12 dc....przy cyklach 28. Jest szansa na dziewczynkę? Mam syna tak tylko pytam.....bo marzy mi się córeczka tym razem ale wiadomo ze pokocham niezaleznie od płci)))))))) oofka GRATULUJĘ)) wja w czwartek 04.12 do gina Odpowiedz Link
anonimowa84 Re: Listopadowe testowanie :) 29.11.15, 12:27 marthab szansa jest! 50/50 Wszystko zależy od daty owu. Ja z kolei mam córkę i czuję, że w brzuszku siedzi kolejne dziewczę. Mąż upiera się, że robił syna, ale i tak wiem swoje. Odpowiedz Link
marthab1 Re: Listopadowe testowanie :) 29.11.15, 16:17 hahahah dobre)) " mąż robił swoje".... no cóż my kobiety mamy intuicję....ja w pierwszej ciąży od początku wiedziałam ze synek....i tak się stało.....teraz mam olbrzymie przeczucie ze córeczka.....ale wiadomo ze mając synka gdzieś tam w głębi serca marzę o córeczce więc może stąd takie myśli... co Bóg da to przyjmę.....szczęście)))))))))))))))))))))) a co myslisz o mojej BETA? Odpowiedz Link
anonimowa84 Re: Listopadowe testowanie :) 29.11.15, 18:10 Na wynikach to ja się nie znam Wydaje mi się dosyć niska, ale to przecież wczesna ciąża Moja w 29 dniu cyklu była 267 Kiedy masz wizytę u gina? Odpowiedz Link
ela_8_4 Re: Listopadowe testowanie :) 29.11.15, 21:41 U mnie w piątek przyszła @ więc nici z fasolki w tym miesiącu W listopadzie pojawiło się 6 fasolek, trzymam kciuki za zdrówko każdej z nich, przesyłajcie ciążowe fluidki dziewczyny! mamaafg...............testowała 2.11 kati.85.....................testowała 4.11 jest fasolka! 2fasolka.................testowała 7.11 pszczolinka...........testowała 6.11 jest fasolka! amarawati.............testowała 11.11 lil80........................testowała 19.11 olkka1....................testowała 22.11 aria_82..................testowała 23.11 zzofika....................testowała wczesniej niż 24.11 ni24........................testowała 25/26.11 ela_8_4.................testowałą 27.11 jeszcze_blizniaki.....testowała pod koniec listopada agaszz76..............testuje 29.11 ??? oofka......................testowała 29/30.11 jest fasolka! anonimowa84............... jest fasolka! marthab...........................jest fasolka! ciri_77............................. jest fasolka! Odpowiedz Link
agaszz76 Re: Listopadowe testowanie :) 30.11.15, 12:20 U mnie niestety tylko jedna kreseczka Nie wiem czy się za bardzo nie pospieszyłam bo zatestowałam w 19 dc. Pozostaje mi grudniowe testowanie. Widzę, że niektóre z nas, którym się nie udało w listopadzie już się tam przeniosły Odpowiedz Link
marthab1 Re: Listopadowe testowanie :) 01.12.15, 20:17 Witajcie dziewczyny... bardzo zle się czulam od paru dni- zlewalam sie w nocy potem dosłownie cała...więc poszłam juz dzisiaj zamiast w czwartek do ginekologa. Pani doktor niestety nie dojrzała fasolki...załamałam się... poszłam raz jeszcze zrobić BETĘ- dzisiaj na poziomie 824,5.... please...co o tym myslicie....moze się maleństwo schowało??? mam byc na badaniu za 2 tyg. testów zrobiłam 4 wszystkie pozytywne... Proszę co myslicie o dzisiajszej Beta ???? 824,5 to chyba OK??? Odpowiedz Link
ciri_77 Re: Listopadowe testowanie :) 01.12.15, 20:41 Przy tak wczesnej ciąży ginekolog moze jeszcze nic nie widziec. Odpoczywaj, rozpieszczaj sie i spokojnie przeczekaj te 2 tygodnie. Głowa do góry, powinno być ok! Odpowiedz Link
pszczolinka Re: Listopadowe testowanie :) 01.12.15, 22:58 Cześć dziewczyny, cieszę się, że listopad zakończył się z taką liczbą fasolek, lepszy niż październik, więc grudzień musi być rekordowy działajcie kobietki Trzymam kciuki za wszystkie staraczki.Ja najadłam się strachu w weekend,w piątek wieczorem zaczęłam bardzo mocno krwawić, pędem do szpitala, na szczęcie ciąża żywa.Przeleżałam 3dni, dostałam luteinę, krwawienie ustało.Fasolka ma 13mm, serduszko bije.Wypisali mnie do domu, mam L4 i zalecenie by się oszczędzać.Także przestawiłam się teraz w tryb leniuchowania powodzenia w grudniu Odpowiedz Link
channah111 Re: Listopadowe testowanie :) 02.12.15, 08:04 Marthab pecherzyk widac dopiero od bety 1000 czekaj cierpliwie a za dwa tyg zobaczysz piekna fasolke Odpowiedz Link
anonimowa84 Re: Listopadowe testowanie :) 02.12.15, 13:13 Przy becie ponad 800 pęcherzyk powinien być widoczny. Na Twoim miejscu zamieniłabym lekarza i dla swojego spokoju pobiegłabym do innego. Może babka jest niedokładna, albo ma kiepski sprzęt. U mnie kropeczkę było widać już przy becie 267. Lekarz prosił o wizytę po tygodniu i pęcherzyk miał już 6mm. Nie chcę cię straszyć, ale beta rośnie też np przy ciąży pozamacicznej. Ja jestem w gorącej wodzie kąpana więc już czekałabym w kolejce do innego gina. W dwa tygodnie wyłysiałabym z nerwów. Odpowiedz Link
channah111 Re: Listopadowe testowanie :) 02.12.15, 14:18 Anonimowa u mnie pecherzyk byl przy 1000 a cora ma juz 1.5 roku, także nie ma zasady ale lepiej sprawdzic Ps. Kumpeli przy becie 300 nawet usg lekarz nie chciał robić bo i tak nic nie widać Odpowiedz Link
kiddy Re: Listopadowe testowanie :) 02.12.15, 14:30 Niepotrzebnie straszysz. Pęcherzyk jest widoczny przy becie minimum 500 i to w bardzo wyjątkowych przypadkach. Zwykle widać go przy becie 1000-1500. Przy 267 to po prostu niemożliwe. Odpowiedz Link
ciri_77 Re: Listopadowe testowanie :) 02.12.15, 14:50 Po co straszysz? jeszcze z nerwów sobie dziewczyna zaszkodzi... Poza tym i tak nie ma na nic wpływu - czy ten pęcherzyk jest czy go nie ma... lepiej na spokojnie poczekać i byc dobrej myśłi ze na następnym badaniu będzie ok Odpowiedz Link
anonimowa84 Re: Listopadowe testowanie :) 02.12.15, 15:28 Kurcze nie zamierzałam niogo straszyć. Każda ciąża jest inna, a tak wysoka beta jednoznacznie ją potwierdza. Napisałam tylko, że ja z tych niecierpliwych i nie wytrzymałabym aż 2 tyg Odpowiedz Link
marthab1 Re: Listopadowe testowanie :) 02.12.15, 17:25 WItam Was dziewczyny Bardzo dziękuję za wszystkie odp. i porady....postanowiłam poczekać te 2 tygodnie. Nie chcę szukać na prędce innego lekarza...poza tym na tym etapie ciązy lepiej takich badań USG dopochwowego nie robic za często... Wierzę , że skoro opatrzność po długich staraniach dała mi dzieciątko to będzie dobrze....musi byc dobrze)) Odpowiedz Link
anonimowa84 Re: Listopadowe testowanie :) 03.12.15, 08:26 Pewnie, że będzie dobrze. Życzę cierpliwości i spokoju. Odpowiedz Link