Dodaj do ulubionych

14 dc co sie u Was dzieje, jakieś przeczucia?

25.01.05, 16:34
Dzis 14 dc owu. była 10 lub 11 dc dowiedziałam sie o tym po USG i po
stosowaniu po raz 1 testów owu. a dałabym sobie głowę uciąć że owu zawsze u
mnie była ok 13 dc. Człowiek co miesiąc dowiaduje się czegos nowego. Teraz
boli mnie lekko brzuszek, piersi przy dotyku i głowa od 2 dni. Na razie nie
szaleję, nie doszukuję się niczego tylko czekam.
A jak u Was kolejny cykl starań? Coś nowego? Podzielcie się będzie raźniej i
łatwiej się czekało.
Obserwuj wątek
    • balbina11 Re: 14 dc co sie u Was dzieje, jakieś przeczucia? 25.01.05, 17:09
      U mnie 20 dc (jeszcze 7 do ewentualnej @). Owu była w 13 dc (testy owu), oprócz
      lekko bolących piersi właściwie nic. Nie mogę się za bardzo skupiać na sobie bo
      mam w domu chorego mężczyznę. Czasem zaboli brzuszek i tyle. Nie robię sobie
      nadziei.
      • ewula1 Re: 14 dc co sie u Was dzieje, jakieś przeczucia? 25.01.05, 18:16
        U mnie dzis 16dc.Owulacja 13-14dc (testy owu) tak wiec dopiero co minelo.Jak na
        razie zadnych objawow.Nic. Staram sie nie myslec co bedziesmile Wolę
        niespodzianki hehe
        • blanka22 Re: 14 dc co sie u Was dzieje, jakieś przeczucia? 26.01.05, 10:14
          15 dc owu.10 lub 11 dc oczywiście intensywne starania.
          Lekki ból brzucha, zaczęły boleć piersi (zawsze mnie bolą co miesiąc, ból głowy
          od 3 dni w nocy i rano potem nie boli i zaparcia?????????????????
          No właśnie skąd te zaparcia nigdy nie miałam. Nadzieja umiera ostatnia
      • pomme Re: 14 dc co sie u Was dzieje, jakieś przeczucia? 26.01.05, 13:31
        piszecie o testach owu czy dobrze rozumiem,że chodzi o dokładne sprawdzenie
        kiedy ma sie owulacje?. Mogę coś wiecej? dopiero rozpoczynam starania...
    • domika78 Re: 14 dc co sie u Was dzieje, jakieś przeczucia? 26.01.05, 10:20
      ja tez mam dzisiaj 14 dc
      ale owu miałam wczoraj wieczorem
      nie robiłam testów w tym cyklu
      ale cholernie mnie bolały jajniki wiec wiem
      niestety wczoraj nie próbowalismy z męzem
      bylismy jacyś tacy przemęczeni
      ale za to próbowalismy 12dc 11dc 10dc smile
      wiec nie dziwie sie ze bylismy przemęczeni
      ja tez nie robie sobie nadzei, ale wiadomo jak to jest...
      i tak bede rozczarowana 28 dc.....
      powodzenia!
      • blanka22 Re: 14 dc co sie u Was dzieje, jakieś przeczucia? 26.01.05, 11:19
        Ja sie pewnie rozczaruję już 25 lub 26 dc czyli ok 6 lutego. Jak ja bym chciała
        żeby sie wreszcie udało. Ile sie już staracie bo ja to już 6 miesiąc(Boże jak
        to już długo)
        • domika78 Re: 14 dc co sie u Was dzieje, jakieś przeczucia? 26.01.05, 12:53
          no nasz świadomy 7 cykl czyli 6 straconych!
          z tym że tak z pewna taką niesmiałościa to próbujemy od początku tamtego roku
          ale to zupełnie bez "moje fachowej wiedzy"
          ja przedtem nawet nie wedziałam ze dizałać mozna tylko w czasie owulacji
          myśłam że w ciąże mozna zajść kiedy sie tylko zechce...wink
          wiec tych od poczatku roku to wogóle nie licze!
          a tak między bogiem a prawdą to ze 2 lub trzy straciłam też prze sowija nieuwagę
          ja tez ciągle mam adzieje że może ten cykl a może nastepny...wink
          życze powodzenia w zasadzie to ja powinnam wszytsko wiedzieć dopiero koło 9 10
          lutego
          • blanka22 Re: 14 dc co sie u Was dzieje, jakieś przeczucia? 26.01.05, 13:22
            To tak samo jak ja tez myslałam że w ciażę można zajść przez cały miesiąc i
            byłam wielce zdziwiona że za pierwszym podejściem się nie udało.Tak naprawdę to
            dopiero w tym miesiącu dowiedziałam się że owu. mam 10-11 dc (prawdopodobnie bo
            tego nigdy nie wiadomo), w 9 dc byłam na USG i pęcherzyk miał 19mm i zaczęłam 1
            raz z testami owu. i 9 i 10 dc (starania) miałam 2 kreseczki a 11 i 12 tylko
            jedną. Więc tak naprawdę to też pierwszy świadomy cykl a zaczeliśmy się starać
            od września 2004r.
            Obydwie na początku lutego już będziemy coś wiedziały. Trzymam kciuki
            • domika78 Re: 14 dc co sie u Was dzieje, jakieś przeczucia? 26.01.05, 15:28
              oj ale widze ze ty sie wziełas porządnie do roboty
              ja tez mam skierowanie na monitoring
              ale na razie nie mam kiedy iść
              oststnim cyklu tez używałam testów owu
              no ale jak sie poźniej okazało troche za późno próbowałam
              mam nadzieje winkże w tym było lepiej
              teraz nie używałam ale czułam bo zawsze mnie bola jajniki
              może coś z tego bedzie
              ale w zasadzie to raczej nikłe szanse bo starania były 12dc a ja owu miałam 13
              czyli wczoraj no ale zobaczymy
              a czy twój mąz robił już jakieś badania, czy bierzesz jakieś leki?
              pozdrawiam

• blanka22 Re: 14 dc co sie u Was dzieje, jakieś przeczucia? 26.01.05, 15:36
                Czemu mówisz że szanse są nikłe? jak owu. miałaś 13dc a przytulanko było 12dc
                to dobrze, lepiej prze owu. i w dniu owu. niż po. Męża jeszcze nie badałam
                ginka powiedziała że jeszcze poczekamy bo to jest najłatwiejsze i najszybsze
                badanie a ja ciągle się łudzę że zaraz się uda i nie będzie takiej potrzeby. Ja
                biorę tylko folik i nic więcej mężowi też zaczęła go podtykać.
                • domika78 Re: 14 dc co sie u Was dzieje, jakieś przeczucia? 26.01.05, 16:42
                  no nie wiem, już nie raz robiłam przed owu i nic z tego nie wyszło
                  wiec teraz też tak myśle, ale wiadomo łudze sie że może tak!
                  no a własnie w dniu owu nie było starań...;-(
                  ja jeszcze nie robiłam żadnych badań
                  tez sie ciągle łudze ze sie uda bez tego! wink
                  byłam tylko na badaniach przed i gin stwierdziła że spoko
                  wszystko ok
                  no ale to było takie zwykłe badanie....
                  no i teraz w grudniu dała mi skierowanie na ten monitoring..
                  a jak sobie pomyśle że męża miałabym wysłac na badania to...
                  on oczywiscie sie zgodził i powiedział, że bez problemu ale...robi wszystko
                  żeby nawet nie myślec o tym ze bedzie musiał!! ;-D
                  jednak natura dobrze wybrał że to my mamy rodzic dzieci!!
                  skąd jesteś?
                  • blanka22 Re: 14 dc co sie u Was dzieje, jakieś przeczucia? 26.01.05, 16:50
                    Ja mieszkam pod Warszawą. Mój mąż powiedział że jak teraz się nie uda to idzie
                    na badania wcale go nie namawiałam, powiedział że dla niego to nie stanowi
                    problemu. Moje badania jak na razie bardzo dobre hormonki i USG narządu rodnego
                    ok. A i tak nic nie wychodzi. Moja ginka powiedziała żeby przestać myśleć, a
                    ten doktor który mi robił USG też powiedział żeby nie myśleć i on nie widzi
                    żadnej przyczyny niepowodzeń. Trochę mnie to uspokoiło.
    • blanka22 Re: 14 dc co sie u Was dzieje, jakieś przeczucia? 26.01.05, 16:53
      A Ty skad jesteś? Czy 78 to twój rocznik, bo jeżeli tak to jesteśmy w tym samym
      wieku
      • domika78 Re: 14 dc co sie u Was dzieje, jakieś przeczucia? 26.01.05, 17:17
        tak 78 to mój rocznik ja myślałm że masz 22 lata wink
        ja jestem z katowic wink
        ciekawa jestem czy nam sie uda?
        fajnie by było jakby nam sie udało razem....
        jeśli udałoby sie w tym m-cu to według chińskiego kalendarza
        któy dała mi kolezanka byłby chłopiec...wink
        a tak w ogóle to ja na poczatku starań celowałam tak żeby własnie chłopak był
        no i bardzo mi zalezało żeby rodzić na wiosne
        ewentualnie późną zime lub wczesne lato
        wiesz spacerki w piękna pogode i ja w ogóle latem(jak chyba większość ludzi)
        bardziej pogodna jestem i więcej mi się chce
        a poza łatwiej zżucić kg wink
        no ale jak widze ze są takie problemy to mi wszystko jedno! wink
        no cóż jak sie nie ma co sie lubi.....
        tak sobie to wszystko pięknie zaplanowałam ...a nic z tych moich planów nie
        wychodzi...

• blanka22 Re: 14 dc co sie u Was dzieje, jakieś przeczucia? 27.01.05, 09:35
          To fajnie że mamy tyle samo latek, ja tez sobie wszystko zaplanowałam: ślub,
          studia, dzidzia. Ślub był, studia skończone a dziecka brak. Super by było jak
          by nam się razem udało, ja bym bardzo chciała dziewczynkę ale jak będzie
          chłopiec to też się będę cieszyć tylko kiedy to będzie czasem to już mi ręce
          opadają.
          dziś 16 dc u mnie nic szczególnego się nie dzieje tylko kekkie bóle brzucha i
          piersi przy dotyku jak co miesiąc, oj chyba nic z tego nie będzie.
          A co u Ciebie? Coś się dzieje?
          • domika78 Re: 14 dc co sie u Was dzieje, jakieś przeczucia? 27.01.05, 10:03
            tak to już jest w zyciu plany sowje a życie swoje
            ja tez jestem po ślubie 2,5 roku
            studia skończone teraz od lutego biore sie za podyplomowe
            no chyba że okaze się że jestem w ciązy to wtedy nici z tego wink
            sama nie wiem co wole? ;-D
            ale wtedy musiałabym odpuścić ze dwa cykle zeby nie zajść w ciąże bo rodziłabym
            akurat na koniec roku a wtedy by mi to "przeszkadzało" w skończeniu tych
            studiów wink
            wiec jak teraz sie nie uda a ja pójde na te studia to odpuszczam na 2 m-ce wink
            u mnie tez nie ma żadnych objawów ja mam dzisiaj 15 dc
            wczoraj byliśmy z m na urodzinach u koleżanki i wypiłam troche za duzow wina
            wiec dzisiaj ogólnie czuje sie nieszczegolnie a na dodatek dostałam od pani
            dyr. bojowe zadania do wykoania...wiec nie bardzo mam czas o tym myslec - to i
            dobrze...
            wiec czekam wink
            a ty ile jestes po slubie, pracujesz gdzieś?
            napisz mi coś więcej o sobie bo tak urywkami sie dowiaduje...wink
            pozdrawiam
            • blanka22 Re: 14 dc co sie u Was dzieje, jakieś przeczucia? 27.01.05, 10:15
              Ja jestem 1,5 roku po ślubie i pracuję razem z M prowadzimy razem działalność.
              13 grudnia 04r skończyłam studia mgr ma SGGW, mieszkamy z rodzicami a na wiosne
              rozpoczynamy budowe własnego domku. Na studia podyplomowe chyba juz mi się nie
              chce iść, mam plan iść od września na angielski ale zobaczymy jak to będzie.
              Ja w sobote przesadziłam z winkiem było bardzo dobre, ale balowanie skończyło
              się we objęciach kibelka.
              • domika78 Re: 14 dc co sie u Was dzieje, jakieś przeczucia? 27.01.05, 14:59
                no własnie a propos przesadzania z alkoholem
                to dla mnie problem
                wiadomo tu starania o ciąże
                ale jakby tak było to ja od wakacji nie mogłabym sie piwa napić!!
                a tu co chwilke jakeiś imprezy i to wiadomo...
                nie chodzi o jakieś ciągłe pijaństwo no ale zawse na jakiś drineczkach sie
                kończy
                uwielbiam piwo i uwielbiam chodzić na piwko z moim mężem i znajomymi...
                i co w tym złego...? wink
                mam nadzieje że to nie zaszkodzi mojej ewentualnej fasolce wink
                ale wszystko na bierząco sprawdzam więc jakby sie tylko okazało, ze coś się tam
                zagnieździło
                to wiadomo że zaraz bym sobie wszystkich szkodliwych rzeczy odmówiła..nawet
                kawy!!
                na dodatek nie chwaliłam sie znajomym że sie staramy
                nie zniosłabym tych pytań czy już sie udało!!
                wiec trudno mi sie zawsze wykręcic...
                a poza tym ja sama czesto mam ochote...
                jak ty sobie z tym radzisz czy po owulacji nie pijesz już nic..
                czy zyjesz tak jak przed wink
                boshe tylko nie zrozum mnie źle ja naprawde mam zdrowe podejście do alkoholu i
                nie upijam sie codziennie...wink
                ale prawda jest taka ze jakbyśmy miały siez tak pilnowac
                to co byśmy z tego życia miałY??
                ani ciązy ani przyjemności.....
                no ciekawa jestem starsznie co tez wyjdzie z tego naszego pisania i czy
                którejśc sie tym razem uda...wink
                to samo sie tyczy rybciarybcia...
                pozdraiwam
                • blanka22 Re: 14 dc co sie u Was dzieje, jakieś przeczucia? 27.01.05, 16:05
                  Oj Kochana ja tez lubię piwko a najbardziej z soczkiem, nie piję aż tak
                  częstale 1 na tyzdień czasem sobie strzelę. Na imprezkach to z M na zmianę raz
                  on raz ja bo trzeba jakos do domu dojechać. Ja od owu. żyję tak samo jak i
                  przed owu. niczego sobie nie odmawiam jak ma być fasolka to i tak będzie a
                  znowu nie robię nic aż tak strasznego żeby jej zagrozić. Jak bym sie zaqczęła
                  tak katować to już wog. by mi chyba na głowę padło a trzeba jakoś uopić smutki
                  po kolejnym niepowodzeniu.Oj a tak bym chciała kochana żeby nam coś z tego
                  pisania, kochania, sprawdzaia coś wyszło, zobaczymy trzymam kciuki za nas
                  wszystkie żeby nam sie udało. A jak tam u Ciebie coś sie zmieniło? Jak się
                  czujesz bo u mnie to chyba nic sie nie dzoieje czasami mnie cos tam zakłuje i
                  cycki troche bolą.
    • rybcia.rybcia Re: 14 dc co sie u Was dzieje, jakieś przeczucia? 27.01.05, 10:21
      U mnie dzis 14dc, ale nic sie nie jedzie bo my jeszcze dzialamysmile
      • blanka22 Re: 14 dc co sie u Was dzieje, jakieś przeczucia? 27.01.05, 10:24
        Działajcie działajcie może chociaż Wam się uda mocno trzymam kciuki.
        • akinomi Re: 14 dc co sie u Was dzieje, jakieś przeczucia? 27.01.05, 18:50
          cześć
          ja mam dzisiaj 15 dc. Działamy. Moje cykle są długie, 30-35 dni, więcz może
          jeszcze nie było owu. Temperatura nie spada {36.6 }, a powinna zmaleć chociaż 2
          dreski. Jajniki nie bolą, cycki tez nie. Testować będe ok 12 lutego.
          Pozdrawiam i trzymam kciuki.
          akinomi
    • misiak26 Re: 14 dc co sie u Was dzieje, jakieś przeczucia? 28.01.05, 08:50
      Witam ! U mnie tez wkońcu 14dc tylko ze mam cykle 33/34 dniowe .
      Wiec do owulacji wedlug kalkulatorow musze jeszcze nieco poczekac. Ale w tym
      cyklu jestem zapobiegliwa i wzielam poprawke na cylk 28dniowy i 34dniowy.
      A juz od 13dc zaczelismy dzialania. smileIstny "maraton" nas czeka ale zobaczymy
      jak nam wyjdzie.
      Tak bardzo bym chciala smile
      No ale jesli sie nie powiedzie to nastepnym razem zaczne z testami owul.
      Trzymam za NAS WSZYSTKIE kciukasy i pozdrawiam ciepło w ten śniezny dzionek.smile

misiak
      • blanka22 Re: 14 dc co sie u Was dzieje, jakieś przeczucia? 28.01.05, 09:45
        Dziś 17 dc i chyba nic się nie dzieje, brzuch bolał pare dni po owu a teraz
        cisza, piersi bolą przy dotyku (tak jak co miesiąc), sutki też bolą i nic
        więcej. Oj coś czuję że nic z tego nie będzie tak jak co miesiąc zawsze mnie
        coś bolało brzuch od owu. aż do @ a teraz cisza. Chyba że objawem zaciążenia
        może być brak objawów.
        Pozdrawiam.
        • misiak26 Re: Do blanka22 28.01.05, 10:07
          Witaj moze faktycznie brak objawow to dobry objaw.
          Ja jakos ostatnio zauwazylam (choc nie zawsze sie moze to sprawdzac ) ze te
          kobitki ktore maja pelno objawow przed @ to jak zaciaza to maja ich naprawde
          mniej niz przed @.
          Moze to jest pewna zaleznosc ktora sie sprawdza.
          Duzo czytalam na roznych forach i to naprawde by sie sprawdzalo!
          Te ktore maja tzw PSM jak zaciaza to sie to w jakim stopniu wycisza po
          zapłodnieniu.
          Tak wiec badz dobrej mysli.smile
          • blanka22 Re: Do blanka22 28.01.05, 10:15
            Oj Misiaczku jak by to była prawda...
            To naprawde pierwszy cykl w którym nic mnie nie boli nie kłuje i jestem jakoś
            tak dziwnie spokojna, zawsze szalałam doszukiwałam się tych objawów, a teraz
            nic cisza zupełnie jak by mi nie zależało aż sama siebie nie poznaję, piersi
            zawsze już w 17 dc to mnie tak bolały jakby mi ktoś szpilki wkładał a teraz
            tylko jak je mocno przycisnę i ten brzuch bez bólu.
            Chyba mi na głowę pada i dlatego nic nie boli
            • misiak26 Re: Do blanka22 28.01.05, 10:23
              A moze po prostu wkoncu wyluzowalas.!!
              A jaki bedzie efekt to sie niedlugo dowiemy.
              Trzymaj sie cieplutko smile

• balbina11 Re: 14 dc co sie u Was dzieje, jakieś przeczucia? 28.01.05, 10:33
      Nic,żadnych objawów. 23 dc i czuję się świetnie. @ ma (nie) być za 4 dni.
      Zobaczymy co będzie. Jest troszkę inaczej niż zwykle, ale wczoraj w wannie
      ogarnęła mnie myśl, że znowu nic z tego...
      • misiak26 Re: 14 dc co sie u Was dzieje, jakieś przeczucia? 28.01.05, 10:41
        Oj dziewczynki dosc tych złych przeczuc ze sie nie udalo. A moze sie udalo!!
        Slyszalam ze pozytywne myslenie przyciaga fasolki.smile
        Mam dzis dobry humor i chce WAS zarazic!!

Po prostu wierze w to ,ze wkoncu musi sie udac!!

• blanka22 Re: 14 dc co sie u Was dzieje, jakieś przeczucia? 28.01.05, 10:50
          Mi to chyba już pada na głowę, dla zabicia czasu zapisałam się na aerobik tylko
          sama nie wiem po co bo ważę 48 kg a mam 170 cm wzrostu, koleżanka mnie namówiła
          a ja nawet ćwiczyc nie lubię. Wykupiłam karnet na cały miesiąc a pewnie raz
          pójdę i się skończy.
          Mówiłam że pada mi na głowę. Trzymajcie kciuki żebym nie zwariowała.
          • misiak26 Re: 14 dc co sie u Was dzieje, jakieś przeczucia? 28.01.05, 11:01
            Oj... na glowe to ci napewno nie padlo.
            Kazdy wkoncu chce jakos i w jakis sposob zabic ten czas oczekiwania, czy sie
            udalo. A troche ruchu nikomu jeszcze nie zaszkodzilo (nawet przy twojej wadze i
            wzroscie).
            • blanka22 Re: 14 dc co sie u Was dzieje, jakieś przeczucia? 28.01.05, 11:09
              Masz rację robie to tylko dla zabicia czasu.A tu jeszcze tyle czekania a pewnie
              i tak nic z tego ale kiedys przecież musi się udać.
              • domika78 Re: 14 dc co sie u Was dzieje, jakieś przeczucia? 28.01.05, 11:16
                no cześć dziewczyny troche mnie nie było ale widze że sie tu zrobiło troche
                weselej!!
                tak trzymac trzeba pozywtywnie myślec
                ja też mam dzisiaj świetny humor (na razie wink
                jutro jade na narty i nie moge sie juz doczekac
                u mnie 16 dc
                jak zwykle bez objawowo.....
                nic mnie ni eboli nic mnie nie kłuje
                raz miała taki cykl że nic dosłownie nic mnie nie bolało i tak sobie
                pomyśłałmże oho dziwnie jakoś zawsze mnie coś boli
                i w ogóle byłam taka jaką szczęśliwa
                ze powiem szczerze sama uwierzyłam w to że może tym razem sie udało
                no ale niestety ta nieszczęsna @ w końcu przylazł
                w każdym razie to był bardzo przyjemny cykl...
                no już sama nie wiem czego wam życzyć zeby coś was bolało czy żeby nic was nie
                bolało
                w kkażdym razie trzymam kciuki zeby było skutecznie!!
                pozdrawiam
                • cytrusowa Re: 14 dc co sie u Was dzieje, jakieś przeczucia? 28.01.05, 14:16
                  no to u mnie dziś, w piątek dokładnie 14 dc, ale ja dopiero ucze sie poznawac
                  swoj organizm. W wieku prawie 28 lat - straszne, co?
                  Fakt jest taki, ze w grudniu odstawilam pigulki, i niestety sprzed pigulek, od
                  zawsze mialam bardzo nieregularne cykle, ktore baaaardzo rzadko trwały krócej
                  niz 30 dni.
                  A więc teraz moj cykl po odstawieniu trwal 35 dni, dzis - jak juz wspomnialam -
                  jest moj 12 dc i wlasciwie nie umiem interpretowaćsad
                  Piersi od dwoch dni są tkliwe, przewrażliwione (jak ja to nazywam),
                  sluz...raczej niewiele. był juz ze dwa, trzy dni temu, taki mętny, lepki. Ale
                  to chyba nie sluz na owu?
                  No i nie wiem cio terazsad
                  Przytulanko bylo, ale od 9 dc przez kolejne 3 dni.
                  Eeeee...
                  • misiak26 Re: 14 dc co sie u Was dzieje, jakieś przeczucia? 28.01.05, 14:36
                    Wiesz ja mam 27lat i tez dopiero ucze sie poznawac swoj organizm. Tabletki
                    bralam ponad 9lat. A moje cylke po odstawieniu to 2xpo 28dni i 2xpo 33dni.A po
                    odstaiwieniu tez mialam klopoty z interpretacja śluzu. Czasem byl taki dziwny
                    prawie jak -"klej"(dobrze ze maz sie nie przykleił smile)
                    Takze badz cierpliwa wkrotce wszystko wroci do normy(a moze nie bedzie musialo
                    bo moze juz zafasolkowalaś)
                    U mnie drugi cykl starań , zobaczymy jak NAM pojdzie
                    Pozdrawiam serdecznie i badz dobrej mysli smile
                    • blanka22 Re: 14 dc co sie u Was dzieje, jakieś przeczucia? 28.01.05, 14:49
                      Misiaczku u mnie też 27 latek i tak naprawdę aż wstyd się przyznać jak zaczęłam
                      tu zaglądać to dopiero potrafie powiedzieć i rozpoznać co się w moim organiźmie
                      dzieje. Wcześniej to myslałam że kobieta przez cały miesiąc może zajść w ciażę
                      o zgrozo aż sama sie teraz wstydzę.
                      • misiak26 Re: Do blanka22 28.01.05, 15:03
                        Oj tam nie jestes w tym sama bo ja tez tak myslalam.smile I myslalam ze
                        zachodzenie w ciąże to takie proste.
                        No coz czlowiek cale zycie sie uczy. Ale lepiej pozno niz wcale .
                        Bedzie dobrze zobaczysz!. A tak naprawde 27latek skończe w marcu(ale rocznikowo
                        juz jest) smile Milo miec rowiesniczke w staraniach smile
                        • blanka22 Re: Do blanka22 28.01.05, 15:10
                          A ja skończę latka w czerwcu. A już się bałam że tylko ja tyle czasu czekałam z
                          1 ciążą. Mam nadzieję że Ty do marca a ja do czerwca wreszcie zaciążymy.
                          A tak z ciekawości to jaki powinien być śluz od owu przy ciąży (będę miała
                          kolejny objaw do wmawiania jak się dowiem)
                          • misiak26 Re: Do blanka22 28.01.05, 15:16
                            Wiesz z tego co czytalam to dziewczyny pisza ze duzo gestego zółtego badź
                            kremowego lub białego. Ale ogolem ze sie go ma dużo dużo.
                            Mam nadzieje ze masz racje ze zaciazymy do naszych urodzineksmile
                            A ty moze szybciej
                            A jaki masz ten sluz?
                            • blanka22 Re: Do blanka22 28.01.05, 15:31
                              Taki biały papkowaty z grudkami, ale nie wiem czy jest go wiecej chyba nie.
                              • misiak26 Re: Do blanka22 28.01.05, 15:37
                                Wiesz tak mysle ze to z tym śluzem to chyba nie ma regoly.Bo niektore tez
                                pisaly ze go nie mialy.
                                A tak wogole to moze jeszcze za wczesnie na ten sluz.
                                Oj chyba ci nie pomoglam....... sad
                                Ale wiem ze po zapłodnieniu sluz gestnieje ,aby zablokowac wejscie do macicy(to
                                taka ochrona), aby dzidzius byl bezpieczny.
                                No coz czas pokazesmile co i jak.
                                Trzymam mocno kciuki.
                                • misiak26 Re: Do blanka22 28.01.05, 15:41
                                  Albo zajrzyj tu co gagatek przygotowal. Moze cos pomoze tobie.smile
                                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html ?f=19585&w=19554085&a=19554085
                                • cytrusowa Re: Do blanka22 28.01.05, 15:44
                                  Ot co, dziewczęta. Czas pokaże.

To może takie przypomnienie dla wszystkich - jak wygląda śluz owulacyjny czy
                                  płodny? To to samo???
                                  Stara jula jestem a na pytania mi sie zebralo, hihi.

Dobrze sie czuje z tym, że nie jestem sama ze swiadomoscia zblizania sie do
                                  trzydziestki i brakiem dzidzi. Jest nas wiecej. Nie ma to jak dojrzale mamy.

Ale ja już za 13 dni znow sie postarzeje...
                                • blanka22 Re: Do blanka22 28.01.05, 15:48
                                  Wiem że zqa wczesnie tak tylko zapytałam bo nie mam pojęcia jak on się zmienia.
                                  Jejku jeszcze tyle czekania można zwariować.
                          • domika78 Re: Do blanka22 28.01.05, 18:16
                            no to widze dziewczyny że sie rocznikowo dobrałyśmy ja tez w tym rku kończe 27
                            lat ale dopiro w sierpniu
                            i ja nie chce czekac do urodzin!!
                            boshe tyle czasu jeszcze!!
                            chyba bym tego nie zniosła no ale musze to brac pod uwage!!
                            w kazdym razie najlepiej to by było jakbyśmy wszystkie razem zaszły!!
                            to byłby bardzo płodny watek!! wink
                            a co do zarzutu że czekałyśmy długo z pierwsza ciąża
                            to go odrzucam!! wink
                            ja sie wcale staro nie czuje!! i wiekszość moich koleżanek tak własnie czekała -
                            no może troche mniej wink
                            pozdrawiam
                  • domika78 Re: 14 dc co sie u Was dzieje, jakieś przeczucia? 28.01.05, 14:48
                    nic sie nie mart lepiej późno niz wcale!!
                    a co do metod
                    to sama nie wiem czy cie namawiac bo może szybciej zajdziesz nie martwiąc sie
                    tym wszytskim i nie angażując
                    ale z drugiej strony to przeciez mierzenie temperatury nikomu chyba nie
                    zaszkodziło
                    a może testy owu?? nie sa takie potwornie drogie a rozjasniaja troszke
                    sytuacje??
                    i tak szybko tu trafiłas ja większa wiedze zdobywam ciągle
                    a przez pierwsze 3-4 cykle to mierzyłam tylko tempke a i tak
                    kiedy była owu wiedziałam po czasie...no ale nic
                    teraz jestem już troche lepiej uświadomiona - zobaczymy może ta wiedza w końcu
                    zaowocuje!!
                    pozdrawiam i życze powodzenia!!
                    • akinomi Re: 14 dc co sie u Was dzieje, jakieś przeczucia? 28.01.05, 20:38
                      Macie racje, codziennie uczymy się czegoś nowego. Też dopiero tutaj
                      dowiedziałam się wielu ważnych rzeczy. Mam 26 lat, ale kończe dopiero w
                      grudniu, czyli, wychodzi na to że będe ostatnia :{
                      Ja byłam już w ciąży ale straciłam i powiem wam że w cyklu w którym zaszłam nic
                      nie czułam. NIe wypatrywałam objawów bo lekarz powiedział, że mamy bardzo małe
                      szanse. Byłam pewna że nie jestem w ciąży, ale w pracy zachciało mi się
                      kaszanki :} to ją zjadłam { a normalnie bym tego nie ruszyła } i poszłam po
                      test. Był pozytywny i dopiero wtedy zaczełam widzieć objawy.
                      Więc brak objawów to dobry znak.
                      Teraz oczywiście tak jak wy wpatruje się w swój organizm i czekam na jakiś
                      objaw owulacji lub fasolki.
                      Mam dzisiaj 16 dc a temp. zamiast spadać to urosła o jedną kreske. Cycki nie
                      bolą, jajniki tez nie, ale dzialamy, może to cykl bez objawowy. Zawsze jest
                      nadzieja.
                      akinomi

NIECH TE BOCIANY JUŻ PRZYLECĄ
                      • cytrusowa Re: 14 dc co sie u Was dzieje, jakieś przeczucia? 28.01.05, 21:40
                        no ja zaobserwowalam pewne objawy.
                        Otóz pojawilo sie baaaardzo duzo bialej wydzieliny, bez zapachu, ale dziwnie to
                        wygląda.
                        No i piersi nabrzmiały i bolą, buuu....
    • domika78 Re:podbijam u mnie 18 dc ;-)a u was? 30.01.05, 14:38
      no hej co tam słychac widze że przez weekend cichutko!!
      ja mam dzisiaj 18 dc wink
      oczywiście bez objawów....
      wczoraj byłam na nartach i było super troche sie zrelaksowałam wink
      ale dzisiaj nie najlpeiej sie czuje chyba mnie trche przewiało i nie moge
      ruszac szyją wink
      no czekam na wiadomości co u was!!
      • cytrusowa Re:podbijam u mnie 18 dc ;-)a u was? 30.01.05, 18:54
        no to faktycznie podbiłaśsmile
        U mnie 16 dc i chyba to jest to - owulacja w koncu. A jeśli nie, to
        przynajmniej sluz płodny, hihi. I piersi swędzą i strasznie szybko się
        rozgrzewająwink
        Trzeba to wykorzystać....
        Pozdrawiam
        • domika78 Re:podbijam u mnie 18 dc ;-)a u was? 30.01.05, 19:42
          no to rozgrzewaj je z mężem (?smile do czerwoności wink
          no ja juz nestetty nie moge próbowac...
          tzn można poćwiczyć dla wprawy w końcu trening czyni mistrzem ;-D
          ale jesli chodzi o efekty to pozostało mi tylko czekanie...
          ktos już tu pisał że jesteśmy w tym świetne...
          chociac ja jeszcze nie do końca opanowałam umiejętność spokojnego czekania!!
          pozdrawiam bezobjawowo!!
      • nihiru Re:podbijam u mnie 18 dc ;-)a u was? 02.02.05, 15:38
        Melduję się na rozkaz!smile
        U mnie... kurczę już 18dc! Pogubiłam się chyba w rachunkach, bo myślałam że
        dopiero ok. 15. Bardzo mnie to cieszysmile.
        Jak na razie - bezobjawowo. Czekam do 13 lutego.
        pzdr
    • akinomi Re: jak tam przeczucia 01.02.05, 19:31
      Cześć
      Co słychać ?
      Czy juz są jakieś objawy?
      Ja mam 20 dc i nie mam żadnych objawów, cisza. Kiedy testujecie ? Ja ok 20.02.
      No chyba ze wcześniej przyjedzie @. Staram sie nie myśleć i nie wyszukiwać
      oznak ale mam to juz chyba we krwi. To czekanie jest okropne.
      akinomi
      • cytrusowa Re: jak tam przeczucia 02.02.05, 15:16
        19 dc sie melduje.
        Objawy są: wczoraj i dzis mi niedobrze, zle sie czujesad
        Wczoraj wciaz biegalam na kibelek poczytac gazetke.
        A do tego dzis boli mnie łeb, mała migrena przyszła.
        Bolą mnie piersi, właściwie są tklwie, śluzu tak sobie, raczej brak.
        I co teraz? nicio. Czekam na @.
        A właściwie nie chce jej dostać, bo jak sobie pomyślę, że znów będę się zwijała
        z bólu, to ....ble!
    • misiak26 Re: 14 dc co sie u Was dzieje, jakieś przeczucia? 02.02.05, 15:27
      Wiam u mnie tez dzis 19dc . @ ma przyjsc( oby nie) 16 lutego , ale tescik chce
      zrobic 14 lutego. Owul mialam wczoraj dzis tez trzeba powtorzyc dla pewnosci.
      Mimo innych klopotow nie odloze staran. A co bedzie to bedzie.
      Trzymam za nas kciuki.
      No coz objawow u mnie 0(zero),no troszke pobolewaja mnie piersi po bokach i
      lekko brzuszek, ale to moze jeszcze czai sie owulacja smile
      Pozdrawiam goraco!!!!!!!!
      • domika78 Re: 14 dc co sie u Was dzieje, jakieś przeczucia? 02.02.05, 17:11
        kurcze późno masz ta owu
        w 19 dc??
        ja mamdzisiaj chyba 20 dc chyba bo już nie pamiętam a nie mam eraz jak
        sparwdzić wink
        @@ ma NIE przyjść ok 10 i WCALE NA NIA NIE CZEKAM!!
        no, może sie wystraszy? albo obrazi? i nie przyjdzie
        niestety zero objawów chociaż dzisaj [przez chwilke poczułam że
        małpiszon już sie przypomina sad
        no nic czekam...
        pozdraiwam
        • akinomi Re: 14 dc co sie u Was dzieje, jakieś przeczucia? 02.02.05, 20:01
          ja też bez objawów, miałam tylko lekkie kłucie w brzuszek, tak jak na @. Do
          małpiszona jeszcze 10 dni, chyba nie bede testować w tym miesiącu bo wiem ze
          owulacje przegapiliśmy. No ale jeśli do 12 nie przyjedzie, to kto wie... ?
          W najgorszym wypadku po walentynkach zaczniemy ponowne starania.
          akinomi
        • misiak26 Re: 14 dc co sie u Was dzieje, jakieś przeczucia? 03.02.05, 13:51
          No i niestety mam tez dosc długie cykle ostatnio mialam 33 dniowy a zdażyl mi
          sie tez 40 dniowy. Ale to po odstawieniu tabletek anty.
          • cytrusowa Re: 14 dc co sie u Was dzieje, jakieś przeczucia? 03.02.05, 14:45
            ja mam dziś 20dc i wrażenie, że owulacji w tym miesiacu nie było. A dlaczego?
            Bo jakos nie bylo śluzu, albo było go na tyle mało, że go nie czułam prawie w
            ogólesad No ale czego można sie spodziewać po odstawieniu pigułek, prawda?
            Tym bardziej, że słyszałam i czytałam, że kłopoty z cyklami zaczynają się nie
            od razu. No i ja mam już za sobą jeden po-pigułkowy cykl, a teraz zbiża się ku
            końcowi kolejny. @ teoretycznie powinnam dostać około 15 lutego, ale
            podejrzewam, ze rczej to będzie dla mnie niespodzianka.
            No i poza tym bolą mnie piersi, tkliwe są i jakos nie amm ochoty na sex. Jestem
            ciągle zmęczonasad
            • misiak26 Re: Do cytrusowa 03.02.05, 14:53
              Wiesz z tym sluzem to moze byc tak ze gleboko w srodku moze on byc i to juz
              wtedy wystarczy do zapłodnienia.
              Tez mialam klopoty ze sluzem po odstawieniu antyków i kupilam sobie wiesiolek.
              Od razu inna bajka smile
              W tym cyklu bralam tez Castargus (mam nadzieje ze dobrze napisalam) bo po
              jajeczkowaniu w poprzednich cyklach mialam strasznie obolale sutki i cale
              piersi.
              No i niesamowite zmeczenie nie mialam sily nawet obiadu zrobic.
              Czulam sie jakby mnie grypa zmogła.
              A dzis praktycznie nic lekko po bokach pobolewaja mnie piersi, sutki wogole.
              Boli tylko lekko brzuszek - ale pewnie mam zakwasy po maratonie - sexu hehhe
              Pozrdawiam
              • misiak26 Re: Do cytrusowa 03.02.05, 14:57
                A tak wogole to brak widocznego sluzu nie jest oznaka braku owulacji. A tak
                wogole mamy chyba podobne cykle ja @ (oby nie) mam dostac 16 lutego i dzis mam
                tez 20dc. hihi
              • cytrusowa Re: Do cytrusowa 03.02.05, 14:57
                Haha, no mnie te maratony jaoś nie wciagają - nie wiem czemu - znow mi sie
                zaczyna chyba okres obojętności. nie wiem co sie dzieje
                • misiak26 Re: Do cytrusowa 03.02.05, 15:01
                  Wiesz po antykach czasem miewalam "suchość" i proponuje ci wiesiolek on tak
                  podzialam ze praktycznie- co roz mi sie chcialo.smile
                  Jak sie tulilam do meza w wiadomy sposob to on mi na to : O Boze ta znowu -
                  ratunku!! No coz wiesiolek potrafi zdzialac cuda smile
                  A po jajeczkowaniu tez troche juz ostygly moje zapaly i meczenie tym samym
                  meza smile
                  • cytrusowa Re: Do cytrusowa 03.02.05, 15:31
                    wiesiolek powiadasz...
                    a jak to brac, po ile, i jak często? Jak pojade do Gdanska na świeta t se
                    kupiesmile
                    A tak właściwie to na co on jest?
                    • misiak26 Re: Do cytrusowa 03.02.05, 15:40
                      Miło mi poznac GDAŃSZCZANKE tez jestem z Gdańska smile Wiesiołek brac od 1dc do
                      owulacji (to bardzo ważne) Brac go 3x2 tabl, a on wydluza II faze cyklu i przez
                      to jest wiecej sluzu-lepszej jakosci. Gagatek to opisala w jakims watku
                      poszukaj w starszych temetach. Co do kosztow 60tabl ok 16-20zł zalezy jakiej
                      firmy . Pozdrawiam smile
                    • sabi35 Re: Do cytrusowa 03.02.05, 15:52
                      Nachtkerzenölkapseln, do kupienia w każdej Drogerii w Niemczech. Dawkowanie
                      takie samo jak w Polsce, czyli 2-4 kapsułek dziennie.
                      (Wiesiołek się nazywa Nachtkerze smile
                      • cytrusowa Re: Do cytrusowa 03.02.05, 16:08
                        och dziękuję Ci bardzo.
                        A czy mieszkasz Sabi w Niemczech? Bo ja bym miała jeszcze pytanie dot
                        kosmetyków, a właściwie jednego, konkretnego i specjalistycznego
                        • sabi35 Re: Do cytrusowa 03.02.05, 21:25
                          Mieszkam, i to już 12 lat wink Ale jutro lecimy do warszawy (tylko na 5 dni),
                          więc nie wiem, czy zdążę ci odpowiedzieć, ale pytaj.
                          • cytrusowa Do Sabi35 04.02.05, 10:45
                            ale Ci zazdroszczę...ojej, a zadzrość totaka brzydka rzecz. Ale nie potrafię
                            inaczej - w końcvu lecisz do moejj ukochanej Polskismile

a chodzilo mi o produkty dr R. A. Eckstein, a konkretnie preparatu do
                            pielięgnacji skóry wokól oczu - nanogelu.
                            W niecie mąż coś mi tam znalazł, ale ja chciałam pójsc do jakiegoś sklepu i to
                            po prostu kupić. a nie za pośrednictwem internetu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka