Dodaj do ulubionych

pyt. dot. testow owulacyjnych

11.04.05, 02:49
czesc, to jest pierszy miesiac kiedy zaczynam uzywac testow owulacyjnych.
Kiedys uzywalam i nie wskazywaly u mnie owulacji, co okazalo sie prawda.
Potem przeszlam zabieg udrazniania jajowodow i teraz mam nadzieje, ze
wszystko u mnie jest w porzadku. Moje cykle trwaja roznie od 25 do 29 dni i
ten cykl rozpoczal sie 1 kwietnia 8 kwietnia - 1 kreska, 9 kwietnia - 1
kreska ktora po jakims czasie podwoila sie, a dzis znow 1 kreska. Dziewczyny
jak to jest z tymi testami owulacyjnymi i kiedy rozpoczac starania od
uzyskania pozytywnego wyniku? Z gory dziekuje.
Obserwuj wątek
    • annalalik Re: pyt. dot. testow owulacyjnych 11.04.05, 08:40
      Starania nalezy rozpoczac ok. 12 h od pojawienia sie II kresek. Powodzenia. Ja
      staram sie z mezem juz 10 cykl (2 z testami)
      Ania
    • izapi Re: pyt. dot. testow owulacyjnych 11.04.05, 10:15
      WitamsmileJak wygląda udrożnianie jajowodów?Napisz proszesmilePs.ja też myśle nad
      testami owulacyjnymi.Kupiłas od Ewy?
      • zona_lolka Re: pyt. dot. testow owulacyjnych 11.04.05, 10:38
        Jak wygląda udrożnianie jajowodów?Napisz proszesmile W sierpniu zeszlego roku
        stwierdzono u mnie nieplodnosc spowodowana zrostami pooperacyjnymi. Kiedy
        mialam 22 i 23 lata wyluszczano mi torbiele z jajnikow (5 na 6 cm i mniejsze),
        i tak kiedy zapragnelismy miec dziecko w trzy lata pozniej okazalo sie, ze
        zrosty uniemozliwiaja mi zajscie w ciaze. Do tego jak sie okazalo znowu mialam
        torbiele. Zdecydowalismy sie na laparoskopie w swissmed w gdansku. Sam zabieg
        polega na tym, ze odbywa sie pod znieczuleniem ogolnym trwa niewiele jak
        godzinke. Teraz czuje sie o duzo lepiej nie czuje zadnych uciskow na jajnikach
        no i co najwazniesze udrowniono mi jajowowody. Mam nadzieje, ze ten koszmar juz
        nigdy nie wroci. Jesli chodzi o testy owulacyjne, to nie kupilam ich od Ewy, i
        to dopiero moj "porzadny" pierwszy cykl staran. Pozdrawiam serdecznie.
    • izapi Re: pyt. dot. testow owulacyjnych 11.04.05, 10:42
      Dziękuję za szybką odp..Życzę powodzeniasmile!
      • jaga241 Re: pyt. dot. testow owulacyjnych 11.04.05, 15:49
        Hej,
        Prostszy sposób udrażniania - jaki mi dziś zaaplikowano to HSG. Jest to
        generalnie badanie ale często się zdarza że przy tym badaniu jajowody same się
        udrażniają. Jest to po prostu Rentgen z udziałem lekarza, anestezjologa i
        pielęniarki. Lekarz wprowadza płyn kontrastujący który może sam spowodować
        udrożnienie. Nic przyjemnego, zapewniam. Jednak lewy jajowód od razu się
        udrożnił. Prawy trochę gorzej bo nie rozkleił się do końca jednak i tak jest
        szansa. Następny krok po 2 cyklach prób to "lejkowanie" - wprowadzany specjalny
        lek w płynie który działa przeciwskrzepowo.
        Pozdr
        Jaga
        • zona_lolka Re: pyt. dot. testow owulacyjnych 11.04.05, 22:15
          Niestety u mnie zrosty byly w takim stanie, ze HSG nie zadzialalo, a jedynie
          przynioslo okropny bol. Bede to zawsze wspominac jako cos okropnego. Mialas
          szczescie jago241, ze plyn kontrastujacy Ci je udroznil. Powodzenia w
          nastepnych probach. Pozdrawiam serdecznie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka