cytrusowa 14.06.05, 20:56 dziewczyny, zaczelam mierzyc tempke, tak orientacyjnie to normalne miec z rana 36.3 a popoludniu ponad 36.7? No i gdzie moge znalezc dokladnie wyjasnienie jak temperatura wplywa na cykl i dni płodne? Bo samo mierzenie temperatury mi nic nie da... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zuzakowalik Re: Temperatura? 14.06.05, 21:15 Tu dowiesz sie wszystkiego: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=14906 Proponuję poczytać watki, przejrzeć linkownię i pytać, jak cos bedzie niejasne )) Odpowiedz Link
asiulka1976 Re: Temperatura? 14.06.05, 21:40 tak poczytaj watki a jesli chodzi o tempke to tak jest ja teraz mam w rugiej faie 36.7 a wieczorem 37.7 !!! Cytrus jak bede a swoim kompie podesle Ci emailem linki pomocne z ktorych sie uczylam ) Odpowiedz Link
monias3 Re: Temperatura? 14.06.05, 22:17 no pewnie ,ze normalne...w dzień temp zawsze wzrasta. Ale najważniejsze co Ci powienm że do wykresu mierzy sie temp wyłącznie rano zawsze o tej zamej godzinie!!! To pierwsza żelazna zasada. W ciągu dnia pomiary sa kompletnie niemiarodajne więc szkoda Twojego termometru. jestem na forum o koczkodanie , jeśli chcesz to pytaj o szczegóły, postaram Ci się odpowiedzieć. Chociaz może wydac Ci się to żmudne i skomplikowane to mówię ci :WARTO - bo wiesz kiedy mozesz miec owu a to połowa sukcesu !! Odpowiedz Link
asiulka1976 Re: Temperatura? 14.06.05, 22:25 o monia to powiedz mi czy ff pokazal mi dobrze owu i co sadzisz o sluzie ciagnacym po owulacji bo raz mam tki a raz kleisty i tak od owu a szyjka nisko Odpowiedz Link
monias3 Re: Temperatura? 14.06.05, 22:37 wszystko wygląda super, według mnie owu własnie zgodnie z Twoim testem. świadczy o tym wyraźny jednodniowy spadek tempki i późniejszy jej systematyczny wzrost (zaczął się wydzielac progesteron po owul). Trudno mi coś powiedziec o Twoim sluzie , opis dla mnie mało jasny. Odpowiedz Link
monias3 ps 14.06.05, 22:41 szyjka nisko - to oczywiście objaw potwierdzający owu. A co dośluzu to taka ogólna zasada, że bierzesz dzie ze śluzem NAJLEPSZEJ jakości i od tego dnia zaliczasz zwyżki tempki. Tuż po owu śluż czasem jest jeszcze trochę kleisty ale najcelniej trafić birśc pod uwage wyłącznie ten najlepszy. Wykres jest piękny. Sama chciłabym miec taki. Myśle ze jesli nie ma niedomogi lutealnej to ciąża prawdopodobna. Odpowiedz Link