maniaska 25.08.05, 14:48 Dziewczyny poradźcie proszę, który test jest najczulszy i wykryje ciąże tydzień po zapłodnieniu? Informacja koniecznie potrzebna! Dzięki Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xixx Re: Odnośnie testów ciążowych 25.08.05, 15:07 zaden test nie wykryje ciązy tydzień po zapłodnieniu, mimo opisów na pudełku, najczulsze wykryja ciążę ok 12 dni po zapłodnieniu np bobo test ale koniecznie taki 10mlU/ml, 10 dni po zapłodnieniu możlwe ze nie doszło jeszcze do zagniezdzenia albo włąsnie dochodzi i betaHCG zacznie się wytwarzac za kilka dni a będzie sie dałą wykryc sopiero za kilka kolejnych, odczekaj jeszcze tydzień. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
maniaska Re: Odnośnie testów ciążowych 25.08.05, 15:42 wiem, wiem, tylko w poniedziałek podpisuje umowe prace i powiedzialam dyr ze nie planuje dzieci (Bardzo czesto zadawane pytanie, choc to nie ich sprawa...) A nie wiem czy nie jestem w ciazy. Jak jestem to nie podpiszę umowy, o to mi chodzi. A czy istnieje jakaś inna metoda wykrycia tak wczesnej ciazy (7,8dzień)? Odpowiedz Link
yskyerka Re: Odnośnie testów ciążowych 25.08.05, 15:46 Wybacz, ale dlaczego nie chcesz podpisać tej umowy? Przecież w każdej chwili możesz ją rozwiązać. Nawet jeśli test wyszedłby dodatni, nie masz gwarancji, że ciąża się utrzyma. Ja bym radziła podpisać umowę, zacząć pracę, a w razie czego za jakiś czas porozmawiać szczerze z szefem. Odpowiedz Link
beettinna Re: Odnośnie testów ciążowych 25.08.05, 16:07 możesz zrobić beta HCG z krwi w laboratorium. Pozdrawiam Odpowiedz Link
anneczka78 Re: Odnośnie testów ciążowych 26.08.05, 12:11 Nawet podwyższona beta hcg w ósmym dniu po zapłodnieniu nie jest gwarancją ciąży. Podobno 50% ciąż ulega naturalnemu poronieniu w czasie pierwszej miesiączki... A umowę podpisz, przecież jeżeli nie pójdziesz od razu na zwolnienie, a potem na 3-letni wychowawczy, to z pewnością sprawdzisz się jako pracownik Odpowiedz Link