lusia48 13.11.05, 23:54 Czy testy owulacyjne sa skuteczne i mozna precyzyjne wymierzyc dzien owulacji? Co Wy na to? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ala11 kiedy testy owulacyjne? 14.11.05, 14:37 podbijam watek, sama jestem raczej nowa to moj drugi cykl staran, a kupilam dzisiaj testy owu i nie wiem kiedy je zrobic pierwszy cykl nieudany po odstawieniu tabletek trwal 39 dni teraz mam 9 dc i nie wiem jak dlugo czekac a nie chcialabym ich zmarnowac, bo kurcze drogie sluz raz mam raz nie wiec nie mam pojecia co zrobic prosze o rade doswiadczone dziewczyny Odpowiedz Link
amelka788 Re: kiedy testy owulacyjne? 14.11.05, 14:49 Mam mieszane uczucia co do testów owulacyjnych. W miesiącu wrześniu robiłam je i zużyłam chyba z pięć sztuk, raz się pojawiała blada kreska a raz znikała, a właśnie w tym cyklu zaszłam w ciążę. Ile to było nerwów i zrezygnowania. Byłam załamana. Myślałam, że coś jest nie tak. Wiem, że ciężko jest uzbroic się w cierpliwość, ale ja radziłabym zdać się na naturę i własny instynkt. Sama starałam się długo ale opłacało się czekać. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
ala11 Re: kiedy testy owulacyjne? 15.11.05, 11:05 podciagam watek, naprawdz nikt nie potrafi mi pomoc i napisac pare slow z doswiadczenia? Odpowiedz Link
aga43214 Re: kiedy testy owulacyjne? 15.11.05, 11:11 ja stosowalam testy owulacyjne, mialam owulacje potwierdzona na usg a na testach mi wychodzila slaba kreska! wiec uwazam, ze to troche pic na wode! i bardziej mnie zestresowalo niz pomglo Odpowiedz Link
alicja1978 Re: kiedy testy owulacyjne? 15.11.05, 11:14 Witaj. Skoro to dopiero Twój pierwszy cykl po odstawieniu tabletek to ja bym się jeszcze wstrzymała z robieniem testów i poczekała aż organizm wróci do normy No chyba że masz tych testów dość dużo to wtedy mogłabyś zacząć już od 10 dc i robić je co 2 dni. Życzę powodzenia Odpowiedz Link
madzialu Ja robiłam 15.11.05, 11:20 testy owulacyjne. Jednocześnie z monitoringiem u gina. Testy wyszły prawdę mówiąc wsytkie negatywne. Tzn ta kreska była najpierw bardzo blada a potem ciemniejsza, ale i tak sporo bledsza od testowej - czyli wg instrukcji NEGATYWNY. Monitoring i temperatura owulację wykazały w tym samym czasie. Za to test ciążowy wyszedł POZYTYWNY Odpowiedz Link
kate05 Re: Ja też robiłam 15.11.05, 13:20 ja tez robię testy i mi mówią prawdę, tzn. na 5 cykli robionych 2 wyszły negatywnie a 3 pozytywnie. ostatnio potwierdzilam to monitoringiem. wydaje mi się, że to dobry sposób potwierdzenia owu jeśli nie mierzysz temp. Niestety, u mnie namacalnych efetów ciążowych nadal brak Odpowiedz Link
olciablue Re: Ja też robiłam 16.11.05, 01:01 A mnie, niestety, jeszcze nigdy nie wyszla pelna kreska, tak wiec nie wiem co mam o nich myslec. W sumie uzlylo mi troszke, ze inni tez maja doswiadczenie z cieniami kreseczek, ale zakonczone ciaza. To znaczy, ze moze testy owu jednak nie sa tak czule. Pozdrawiam Odpowiedz Link
ala11 Re: testy owulacyjne? 16.11.05, 10:58 dziekuje za odpowiedzi tylko nadal nie wiem w jaki dzien zrodic test dzis mam 11 dc, zadnych boli, zadnego sluzu i czy to juz czy jeszcze poczekac, temper nie mierze a poza tym jestem troche chora a oststni cykl trwal 38 dni wiec probowac? Odpowiedz Link