Dodaj do ulubionych

pomóżcie

11.01.06, 13:33
jestem podłamana. W 11 d.c byłam na usg i pani doktor powiedziała ze mam
jakies dwa pecherzyki 16mm nie była pewna czy owulacyjne, ponadto miałam
jakiś pęcherzyk z krwia (być może ognisko endometriozy a byc może swieżo
pekniety pęcherzyk jak sttwierdziła pani doktor co raczej wydaje mi sie mało
prawdopodobne bo 10d.c test owu wyszedł negatywny)i jeszcze jakis pecherzyk
byc może polip albo tak pogrubione endometrum (miało12mm)Byłam w novum u pani
Starosławskiej podobno jest dobra ale nie wiem co myśleć . Mam przyjść za
tydzień na kolejne usg zobaczymy wtedy co tam jest. Martwi mnie podejrzenie
endo i brak dominujacego pecherzyka (rok temu na usg w 12d.c miałam też 3
20mm. Pani Doktor zastanawiała sie czy nie mam mnogiej owu. Co o tym myslicie?
Obserwuj wątek
    • bastet7 Re: pomóżcie 11.01.06, 14:53
      Moim zdaniem skoro jest 11 dc.a Twoje pęcherzyki mają po 16 mm, to jest sporo i
      wyglądają na owulacyjne... Endo 12 mm to też w porządku... Możesz się przejść
      jeszcze raz na USG do kogoś innego. A oczywiście może się zdarzyć mnoga owu, bo
      te pęcherzyki są naprawde sporewink Nie martw się na zapaswink
    • melania28 Re: pomóżcie 11.01.06, 15:57
      dziękuje za odpowiedz. mam jeszcze pytanie bo zeszłym razem na usg w 12d.c
      miałam 3 pęcherzyki 20mm ale czy naprawde nie powinnien być jeden dominujący
      pęcherzyk? Może ktoś miał podobnie
    • melania28 Re: pomóżcie 11.01.06, 16:01
      Dziekuję za odpowiedx Napiszcie Dziewczynki czy ktos miał podobnie Czy
      miałyście kilka dużych pęcherzyków czy naprawde nie powinnien jeden dominowac?
      i czy miałyście kiedys pęcherzyk z krwią?
      • happymay Re: pomóżcie 11.01.06, 17:49
        Na Twoim miejscu zrobilabym sobie pelny monitoring cyklu, wtedy dowiedzialabys sie, czy np w
        12, 13, ...dc pecherzyki nadal rowno rosna, czy jeden zaczyna dominowac. Czy owulacja jesst z
        jednego, czy z dwoch pecherzykow.
        Zalezy jakie masz cykle, 11-12dc, to chyba nawet nie polowa.
        Przy jakiej wielkosci Ci pekaja?
        Moje np przy 19mm, a niektorym dziewczynom przy 22-25mm.

W Invimedzie koszt monitoringu jednego cyklu to 300zl i mozesz przychodzic codziennie
        podgladac, jak rosna i kiedy pekaja.

Powodzenia
        • melania28 Re: pomóżcie 11.01.06, 18:22
          ja mam krótkie cykle 25,26 dni więć teoretycznie mogę miec owu w 11,12 dniu c.
          w zeszłym miałam najpewniej 11 bo tak mi wykazał test owu. Chciałam w tym cyklu
          zrobic pełny monitoring ale pani doktor nie była pewna czy to są pecherzyki
          owulacyjne te po 16mm (oprócz nich dostrzegła jeszcze jakis inny z krwią)
          dlatego zaproponowała zebym przyszła w drugiej połowie cyklu czyli 18 dnia i
          zobaczy co zostało z tego wszystkiego. Martwi mnie pęcherzyk z krwią bo mówiła
          ze to może ognisko endometriozy a może pęcherzyk pękniety owu ale ja myslę że
          nie pęcherzyk bo 10d.c dzień przed usg miałam negatywny test owu a dziś 13 d.c
          miałam jasną kreseczkę ale nie robiłam ani testu owu ani 11dc ani 12 więc może
          owu była w te dni Kompletnie nie wiem jak mi przyrastaja pęcherzyki bo nie
          obserwowałam a tak swoja drogą to ta doktor zaproponowała monitoring 4 d. (bo
          mam któtkie cykle) a potem 12d.c i potem za parę dni Nie wiem czy taka jest
          procedura? bo wydaje mi się ze za duże te przerwy pomiędzy 4 i 12 d.c
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka