Dodaj do ulubionych

Dziwnie się czuje..

08.03.06, 12:39
dni płodne (tak mi sie zdaje) miałam między 1 - 3 marca... no i
ozywiście "dorwałam" Msmile Pewnie coś juz moja psycha siada ale od wczoraj
jakos dziwnie się czuje... boli (lekko) dół brzucha, poprostu go czuje.. i
nie moge jeść (a zazwyczaj mam wilczy apetyt) i jakoś tak czuje się dziwnie..
Albo mi się udało albo... będę miała grype ale znowu jakieś zapalenie trzonu
macicy czy innej cholerysad Za wczesniej na test (nie chce zobaczyc jednej
kreski) choć moze w niedziele zrobić Pre Test (wykrywa niby 6 dniową ciaże,
zawsze ten stosuje ale jak narazie wskaywał tylko I i mówił prawdesad)? Co
myślicie?
Obserwuj wątek
    • buzios Re: Dziwnie się czuje.. 08.03.06, 12:52
      Aneczko, troszke jeszcze wczesnie na testy, najlepiej poczekac jeszcze te kilka
      dni (choc wiem ze latwo sie mowi). Nawet jak owu mialas 1 marca, to tez jeszcze
      wczesnie. Badz pozytywna, dlaczego ma Ci sie przyplatac cos zlego. Jak bedziesz
      sie naprawde zle czula, to lepiej to sprawdzic, ale jezeli to tylko "dziwne
      uczucie" to po prostu obserwuj sie i staraj sie poczekac jeszcze choc pare dni.
      • aneczka002 Re: Dziwnie się czuje.. 08.03.06, 12:56
        wiem wiemsmile jak wracam do domu to mijam apteke.. więc zmieniłam sobie drogesmile
        hihihi ja już chyba głupieje... W koncu do 17 nie tak daleko, wytrzymamsmile jak
        nie bedzie @ to wtedy zrobie tesciksmile a jak będzie @ to pewnie znowu sie
        rozpłacze i opierdziele M za cokolwieksad
        • idaw Re: Dziwnie się czuje.. 08.03.06, 13:31
          aneczka002 ja też się pocieszam, że do 17 nie daleko. Tez w tym dniu mam dostać
          @. Niby sie nie nakręcam, bo się poostatnim miesiącu wkurzyłam, że nic, ale
          dziś zaczęły mnie bolec piersi i pomyslałam, że może jednak nie na okres tylko
          się udało? Najgorsze, że właśnie jestem w czasie przeprowadzki. Staram się nie
          dźwigać za dużo, bo różne myśli chodzą po głowie. Jestem też po silnym
          przeziębieniu, więc z drugiej strony nie mam tez zbyt wiele siły, szybko sie
          męczę. Trzymam kciuki za 17.03!
          • aneczka002 Re: Dziwnie się czuje.. 08.03.06, 13:51
            no to trzymajmy te kciukismile Miło ze jest ktos na 17 smile zreszto rozpoczęłam już
            nowy wątek z tym naszym 17smile hihi ja już chyba naprawde zaczynam swirować...
            Mój M ostatnio stwierdził ze on mi chyba juz tylko do tego potrzebny hihihi
            Oczywiscie to nie prawdasmile To wina tych gazet, artykułów w neci itp naczytam
            się o witaminakch i innych wspomagaczach i faszeruje go i siebie no i pozycje
            itdsmile
    • sylvia_b Re: Dziwnie się czuje.. 08.03.06, 13:31
      To masz tak jak ja. Owu miałam 2 marca. Od poniedziałku przez dwa dni też
      czułam ten brzuch (dziś juz nie, rano tylko trochę, ale przestało) i tez cały
      czas sie stresuje, że cos mi się przyplątało, bo skłonności takowe mam. Tyle,
      że ja odwrotnie - ja wpeirdzielam jedzenie (a szczególnie czekoladowe batony)
      jak oszalała. Tylko, że jednoczesnie rzucam palenie i biorę luteine, więc to
      jest zapewne przyczyna mojego obżarstwa. Też nie mogę juz wytrzymać. Jeszcze 6
      dni do spodziewanej @, a ja juz kombinuję - że może by tak owulacyjny teścik
      około niedzieli albo co... A jak przyjdzie jednak ta @, to pewnie bedę
      pomstować.
      • dragonia Re: Dziwnie się czuje.. 08.03.06, 14:10
        Ja tez miałam owu 1 marca. a od dwóch dni czuję ćmienie z lewej strony
        podbrzusza. I w zasadzie to martwię się czy jakieś zapalenie się do mnie nie
        przyplątało, choć od dawna tego nie miałam.Ale z drugiej strony w sobotę byłam
        na basenie może to po tym?? Inaczej też boli niz na owu.
        Zamartwiam się na maksa....sad. I dziś jeszcze taki jakiś biały upław się
        pojawił. No niech to szlag. Ciągle tylko pod górę i pod górę. A wyobraźcie
        sobie, ze moja siostra młodzsza 5 lat, zaplanowała sobie, ze chce w
        październiku urodzić, rach ciach i jest w ciązy z terminem, który sobie
        wybrała. I jeszcze nic mi nie chcieli powiedzieć, żeby mnie nie denerować.

Oczywiście trochę jej zazdroszę ale przeciez to moja siostra i sie cieszę z
        tego.
        • annullka Re: Dziwnie się czuje.. 08.03.06, 14:32
          Widzę, że nie ja jedna sie tak nakręcam. Ostatni cykl miałam dość krótki 23
          dni, to chyba po luteinie. Owu przypadła na 4 marca, i już czuję dziwne
          pobolewanie obrzusza, a to jeść się nie chce. Ale czekam cierpliwie, mam
          nadzieję, że się nie doczekam @. A poza tym to nie wiem czy cykl mi się nie
          wydłuży, więc z M działamy do końca tygodnia. Trzymam kciuki za nas wszystkie.
        • aneczka002 do "dragonii" 08.03.06, 15:22
          wiesz mam podobną sytuacje.. mam bratową w swoim wieku.. ona ma już dziecko
          (mój chrzesniak) i ja sie staram i staram a ona chciała z drugim dzieckiem
          zaczekac a okazało sie w lutym ze jest w ciąży drugiej... Oczywiscie ciesze sie
          ale...smile wiesz jakie to uczuciesmile
          • dragonia Re: do "dragonii" 08.03.06, 15:40
            TAk wiem, jakie to uczucie....smile
            Ale co tam, też będziemy rodziły przecież smile.
            Mnie piersi tak jakoś niby wrażliwe, ale wydaje mi się że są bardzeij skapciałe
            niż zwykle, mimo brania Duphastonu.
            • aneczka002 Re: do "dragonii" 09.03.06, 07:50
              no moja droga poczekamy di tego przyszlego tygodnia i sie dowiemy wszystkiegosmile
              ja mam miec @ 17, wiec poczekam do 19 i w niedziele zrobie sobie niespodzanke
              (albo kolejny zawód). Chyba robie błąd ze czytam rózne artykuły.. tam są rózne
              obiawy ciazy powypisywane i ja szukam ich u siebie - a kobieta nie maszyna, nie
              każdy musi miec takie same obiawy (pocieszam sie co??).
              Pozdrawiam i życze miłego dnia...
              Ania
    • niesiek6 Re: Dziwnie się czuje.. 08.03.06, 15:04
      witam no to jest nas więcej ja owulacje mialam 28luty,1 marca i tez sie dziwnie
      czuje ból piersi mam od paru dni taki ze nie moge sie dotknac złoszcze sie z
      byle powodu (a to sie rzadko u mnie zdaza)i mdli mnie wieczorem wiem na obiawy
      ciazy za wczesnie.Znajomi mowia ze to przez pogode prace itp ale skąd ten ból
      piersi nigdy tak wczesnie nie mialam zawsze tuz przed @ ale nie po ow i
      brzuszek ćmi nie chce sie nakręcac bo fasolka malo prawdopodobna bardziej ciązy
      spodziewalabym sie w zeszłym miesiacu bo przytulanka były na calego ale 14
      lutego miałam @ a tescik pewnie zrobie bo u mnie to norma w kazdym miesiącu
      pozdrawiam
    • aneczka002 Re: Dziwnie się czuje.. 08.03.06, 15:19
      ni widze ze nie tylko ja mam dziwne obiawy.. te pobolewanie w lewym boczku też
      mam czasemsmile ale jeszcze bym chciała zeby mnie piersi bolały troche... ale moze
      zacznasmile Kurde chyba za dużo sobie narobiłam nadzeii a pozatym widze ze od 3
      cykli obserwuje swoje rózne bóle, dolegliwosci bardziej niz kiedyś i chyba
      doszukuje się w nich wszytkiego co chcesmile
      • sylvia_b Re: Dziwnie się czuje.. 08.03.06, 16:36
        Taaa, dzisiaj zaczeło mi sie robic duszno i słabo wink I nie wkręcam sobie tego,
        tylko serio tak sie czuje. Zwalam to co prawda na cisnienie, albo inne zmiany
        atmosferyczne, no bo przeciez to dopiero 6 dpo. Ale... Nie powiem, że mysli mi
        nie krążą po głowie wink
        Cycek mnie boli szczególnie lewy. Sutka wole nie dotykać. Prawego też, ale
        lewego bardziej. Ćmienie niby minęło, ale raz za jakiś czas cos tam
        przeleci "prądem". Aha, no i niedobrze mi, ale to przez to, że mi słabo i nie
        jadłam jeszcze obiadu wink))))
        I JA WCALE NIE SCHIZUJĘ!!! wink)))))))))))))))))))))))))))))))))00
        • aneczka002 Re: Dziwnie się czuje.. 09.03.06, 07:53
          no obiawy masz obiecujące... i mam nadzieje że wszystkie nasze obiawy są
          uzasadnione..smile
          Ania
          • sylvia_b Re: Dziwnie się czuje.. 09.03.06, 09:01
            Te moje "objawy" to powinny się pojawić dopiero w jakimś 4-5 tyg, więc u mnie
            to napewno nie ciąża. Poza tym tempka by chyba rosła, a nie malała sad
            Ale trzymam kciuki za Was!
    • ewitak25 Re: Dziwnie się czuje.. 09.03.06, 09:30
      Ja miałam owu 3 marca i się nakręciłam, że to ciążą bo miałam kłucie w brzuchu
      i twarde podbrzusze (niby,że macica się rozrasta) i co chwilę to sprawdzam ale
      niestety, dziś wszystko mięciutkie, nic nie boli, chyba sobie wmawiam te
      potencjalne objawy. Nastawiam sie negatywnie ale iskierka nadziei się tli.
      Pozdrawiam!
    • aneczka002 ale sie nakręcam!! 09.03.06, 11:57
      coś czuje że będę 17 bardzo zaiwdziona.. Bo rano zaczeło mnie mdlic (raczej nie
      mozliwe w tej fazie ewentualnej ciąży) i jak w dzień coś w pracy zjem to zaraz
      zaczyna mi sie niedobrze robić, slina zbierać w buzi.. I tak sie nakręcam
      nakręcam i później moge sie zawieść bradzo... Jak się uspokoićsmile??
      Ania
      • sylvia_b Re: ale sie nakręcam!! 09.03.06, 12:20
        Myśle Anula, że nie ma na to rady. Ja to dopiero sie nakrecam chociaz rozsądna
        baba jestem i wiem, że w tym cyklu szanse na zafolkowanie były jak 1 do
        miliona. Ale oczywiście tescik przed dniem spodziewanej @ zrobię (a jakże!!),
        ciagle znajduje w sobie wszelkie objawy, na które w normalnych warunkach bym
        nie zwróciła uwagi, bo na ćmienie w brzuchu (które niestety ustąpiło wczoraj)
        znalazłabym wytłumaczenie jelitami, na wczorajsze i przedwczorajsze mdłości
        popołudniowe tez żołądkiem, na wczorajszą zgage wypitą lampką wytrawnego i
        wcale niesmacznego wina (choc nigdy w zyciu nie miałam zgagi po winie wink), na
        wczorasze duszności niskim ciśnieniem, a na twarde cycki i drażniące sutki
        luteiną albo ciasnym stanikiem. Każda normalna baba wie, że w pierwszym
        tygodniu po zapłodnieniu nie ma się jeszce takich objawów, ale każda z nas
        oczekujących na dzidziusia bedzie się nakrecać.
        Wychodzę z założenia, ze najfajniej to się maja te, co wpadły. Moja koleżankę
        do zrobienia testu zmusił jej chłopak, bo 2 mce nie miała @, a przy jej
        nieregularnych cyklach uznała to za standard. Nie miała żadnych, absolutnie
        żadnych objawów. I okazało się, że była juz wtedy w 9 tc wink
        • ewitak25 Re: ale sie nakręcam!! 09.03.06, 14:50
          Sylvia_b, dlaczego uważasz, że Twoje szanse są jak 1 do miliona? Przecież owu
          chyba miałaś i starania też chyba były? Ja obiecałam sobie, że czekam do 18 z
          testem ale już zaczynam kombinować, że może zrobić trochę wczesniejsmile mam w
          domu 5 testów ciążowych, które bardzo kuszą...
          • aneczka002 Re: ale sie nakręcam!! 09.03.06, 14:58
            kurcze jak ja bym miala w domu 5 testów to chyba bym kręćka dostała hihihi
            wiesz ja zmieniłąm sobie trase powrotną do domu zeby apteki nie mijac bo... to
            impuls "a co tam zrobie a może akurat" i nie zdąże pomyśleć a już jestem w
            aptece i kupje test hihihi
    • dragonia Re: Dziwnie się czuję.. 09.03.06, 14:30
      No pobolewa i pobolewa ten boczek, cholera jak nic coś mi się przyplątało...

• aneczka002 Re: Dziwnie się czuję.. 09.03.06, 14:57
        no weź bo mnie tez pobolewa.. ale ja zazwyczaj jak mi sie jakieś zapalenie
        przyplątuje to mam zmienione upławy a teraz mam w miare normalne! Ale juz sama
        nie wiem co mysleć...
    • aneczka002 Re: Dziwnie się czuje.. 10.03.06, 08:20
      Już chyba wiem skąd moje dziwne samopoczucie... to były obiawy zbliżajacej się
      choroby (chyba). Dziś w nozy miałam taką gorączke, ze z zimna nie mogłam zębem
      na ząb trafić...sad ale poczekamy zobaczymy...
      • dobryduszek31 Re: Dziwnie się czuje.. 10.03.06, 09:04
        Ania odpisalam ci na post testujacych 17-tego i znalazlam ten i sie zdziwilam
        bo ja tez mam objawy przeziebieniowe tyle ze FF zinterpretowal moje 37,10 jak
        poczatek wykresu trojfazowego. W nocy tempki nie mierzylam to nie wiem czy
        mialam goraczke czy nie. A ta twoja niby gorączka to ile wynosiła????

www.fertilityfriend.com/home/robimydzidzia
        • aneczka002 Re: Dziwnie się czuje.. 10.03.06, 09:20
          witam.. Przeczytałam Twoje wypowiedzi w obu postach.. i mamy naprawde podobne
          samopoczucie.. ćmienie w dole brzucha troche zelazło - najmocniejsze było na 7
          i 8 dpo, no i mam te kłucie w lewym boku.. najdziwniejsze jest to że miałam te
          dreszcze jakbym miała temp. co najmniej z 39 stopni a miałam 37,9 w nocy (czyli
          w cale nie taka wysoka zeby dreszcze wywoływac)... No i też wybudzałam się w
          nocy, miałam niespokojny sen.. Oczywiscie moja mama sie uśmiecha bo ona przy
          wszystkich 3 ciążach mówiła ze ja przez pierwsze 3 misiące telepało zimno (po
          takim obiawie wiedziałam że jest ze mną w ciąży, bo przy moim bracie też
          myslała ze sie przeziebiła), ale wole sie nie nakręcać.. Co o tym myślisz??????
          Ania
          • jakmiliondolarow Re: Dziwnie się czuje.. 12.03.06, 18:01
            Niniejszym dołączam się do ześwirowanych, czekających na @ winkmam nieregularne
            cykle tak 29-34dni, więc stwierdziłam, ze czekam z testem do piątku (do 34 dnia
            cyklu), no ale ciekawość wzięła górę i zaryzykowałam z testem- dodam, że miałam
            mnóstwo objawów wcześniej u mnie nie spotykanych, a które mogłyby wskazywać
            ciążę. No więc zrobiłam ten test i sad(((- postanowiłam nie nakręcać się jeszcze
            bardziej i uznać, zgodnie z testem, że i teraz się nie udało- no ale ta
            iskierka nadzieji, że może za wcześnie test zrobiłam...
            Pozdrawiam wszystkie "pragnące"smile
            • dragonia Re: Dziwnie się czuje.. 12.03.06, 20:26
              Nie martw się jakmiliondolarow zrobiłaś test za wcześnie, więc jeszcze jest
              szansa.

Mnie nadal coś boli w podbrzuszu, nie mogę z tego niepokoju zidentyfikować czy
              to bardziej jajnik czy macica czy też coś innego.
              Zaczynam lapać przed-@ chandrę.
    • doso1 Re: Dziwnie się czuje.. 12.03.06, 21:57
      No to ja sie dolaczam do klubu smile Godzina "zero" byla 2 marca, tez doszukuje
      sie wszelakich objawow (ale piersi bola mnie naprawde smile)) ) i nie moge sie
      doczekac dnia, kiedy zrobienie testu dawaloby wiarygodne rezultaty. Przyznam
      sie szczerze, ze nie wytrzymalam i jeden test juz wczoraj zrobilam. Oczywiscie
      z wynikiem wiadomym. Przy pierwszej ciazy tez nie wytrzymalam z testem, ale
      jego wynik uznalam wtedy za prawdziwy i z zalu upilam sie w Sylwestra. A kilka
      dni pozniej okazalo sie, ze powody do radosci jednak sa smile Ludze sie, ze moze
      teraz bedzie tak samo, a nie jak w zeszlam miesiacu pudlo.
      Pozdrawiam i trzymam kciuki za nas wszystkie
      P.S.
      A tak na marginesie, to ciekawe ktora sie kolejna zlamie i test przed terminem
      zrobi?
      • dragonia Re: Dziwnie się czuje.. 13.03.06, 08:41
        Ja to chyba nie bede musiała czekać do 18-tego. Czuję już @-owy brzuch.Pewnie @
        przyjdzie w środe.

Bywa i tak.
        • aneczka002 Re: Dziwnie się czuje.. 13.03.06, 14:38
          a moze jednak NIEsmile Nie trać prosze nadzieii bo ja też juz zaczynam te swoje
          pobolewanie brzucha odczytywać jako nadchodząca wolnymi krokami @.... Piersi
          zaczeły mnie boleć ale równie dobrze moga bolec bo @ sie zbliza..sad A apteka
          słysze jak mnie woła "choć Ania kup test i zób go rano.. a co tam a moze
          akurat.." yyy
      • aneczka002 ja się chyba skusze... 13.03.06, 14:36
        kurcze chyba sie złame i zrobie ten cholerny test bo już nie umiem o niczym
        innym myśleć... @ ma przyjsć 17 (a niech tylko spróbuje się pojawić!!) ale juz
        mnie tak korci ze....
        • asienka247 Re: ja się chyba skusze... 13.03.06, 14:47
          I jak aneczka002?? Skusiłas sie?? Daj znac jak zrobisz test.....
          • dobryduszek31 Re: ja się chyba skusze... 13.03.06, 18:28
            Czesc dziewczyny. A w tym poście widzę że też nakręcania się ciąg dalszy :0
            Prosze napiszcie czy któraś z was ma plamienia. A ty Ania?????

www.fertilityfriend.com/home/robimydzidzia
            • aneczka002 Re: ja się chyba skusze... 14.03.06, 07:57
              Witam DOBRY DUSZKUsmile
              Wiesz nie mam plamień ale znam swój organizm i czuje ze jednak staranka bedą
              jeszcze za miesiacsad czuje ze @ się zbliża... ten ból poznam "na końcu
              swiata" sad No ale cóż kwiecień miesiac nadzieiismile Testu nie robiłam bo wiem ze
              raczej nie ma po co... może przetrzymam do 17.. A u Ciebie co?smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka