Dodaj do ulubionych

co robić? boję się!

01.05.06, 14:09
nie wiem co robić. @ miała byc wczoraj a zamisat niej tylko lekkie plamienia
i koniec. nie czuję się ciążowo ale okresowo tez nie. na ciążę wskazywałaby
następujące objawy które u siebie zauważyłąm ale nie traktowałam ich poważnie
a na zasadzie schizy: lekki ból brzucha (rzadko, kłucie jajnika, powiększone,
bolące piersi (ale to tez objwy na okres) i jakby opuchnięte brodawaki,
zawroty głowy kilka dni temu przez dwa dni. natomiast na okres wskazuje:
migrena dzień przed spodziewaną @,niska tempka (36,8) no i gin powiedział ze
prawdopodbnie nie było owu, nastawiłam się juz na branie CLO. nie wiem co
robić? boje się testować bo nie chcę rozczarowania juz 7 raz z kolei.
Obserwuj wątek
    • mamamareczka Re: co robić? boję się! 01.05.06, 14:20
      zatestuj to poznasz odpowiedz
      zycze ci II kreseczek
      pozdrawiam
      • maruda79 Re: co robić? boję się! 01.05.06, 14:27
        36,8 to nie jest wcale niska temperatura tzn. nie musi byc - mierzylas temp.
        caly cykl?
        • agatta-a1 Re: co robić? boję się! 01.05.06, 14:31
          własnie w tym sęk ze mierzyłąm tylko przez ostatnie 5 dni przed @. wcześniej
          nie mierzyłam bo chciałam odpocząc od tego wszystkiego, wyluzować się.
          • maruda79 Re: co robić? boję się! 01.05.06, 14:37
            Niestety wiec temp. nie mozesz sie sugreowac wink Wiec nie martw sie, ze jest za
            niska. Jesli znasz zasady npr to wiesz, ze nie liczy sie poziom temp., tylko to
            by temp. byla wyzsza o co najmniej 0,2 kreski od temp. w 1 fazie cyklu. 36,8 to
            wcale nie jest malo. Jednak nie wiadomo kiedy byl skok temp. - zwlaszcza, ze
            bralas clo - organizm mogl inaczej zareagowac i nie masz co sie sugerowac
            notatkami z poprzednich cykli... Masz dwa wyjscia - zrobic test (lepiej z
            porannego moczu) lub jeszcze troche poczekac. Sama musisz zdecydowac co gorsze -
            ew. rozczarowanie czy ten niepokoj...
            • yskyerka Re: co robić? boję się! 01.05.06, 15:51
              Zrób test, najlepiej betę, to wszystko stanie się jasne. Czekając na rozwój
              wydarzeń tylko się niepotrzebnie stresujesz.
              • agatta-a1 Re: co robić? boję się! 01.05.06, 21:35
                dziewczyny ja chyba jednak się zmusze i zatestuję bo przed chwilą naczytałam
                się o torbielach i mam czarne myśli a mój gin powiedział na ostatniej wizycie
                ze nie wie czy była owu. więc ja juz reszte czarnego scenariusza sobie
                dorobiłam, ze pewnie tak było, zrobił się torbiel i dlatego nie ma @. ponadto
                mam uczucie balonika w brzuchu, wcześniej (pare dni temu) miałam jakby skurcze
                albo ból podobny do tego, kiedy zrobi się za dużo brzuszków, no i bradziej
                odczuwam prawą stronę, własnie tą z której miała być owu.
                • maruda79 Re: co robić? boję się! 01.05.06, 21:46
                  Spokojnie - jakby lekarz zobaczyl torbiel to by Ci powiedzial. Jesli
                  powiedzial, ze nie bylo owulacji najwyrazniej nie widzial pecherzyka. Wiesz
                  co? Ja bylam w 23 dc u lekarza, bo bolal mnie lewy jajnik - tez myslalam ze to
                  torbiel, bol byl uciazliwy i trwal ok. 3 dni. Lekarz stwierdzil na usg ze wg
                  niego jestem w 1 fazie cyklu (przed owu) nie wiem na jakiej podstawie tak
                  stwierdzil (moze - nie widzial pechrzyka, cialka zoltego, blizny po cialku... W
                  kazdym badz razie mierzylam w tamtym cyklu temp. i wiem, ze owu na 100% byla,
                  owu potwierdzili tez 3 lekarze ktorym przedstawilam opis usg - stwierdzili tak
                  na podstawie obrazu usg endometrium - bylo trojlinine, a takie jest tylko po
                  owulacji. Tak wiec Twoj lekarz mogl sie mylic mowiac, ze owu nie bylo. Test
                  zrob jutro rano - z porannego moczu - bedzie wiarygodniejszy.
                  • yskyerka Re: co robić? boję się! 01.05.06, 21:53
                    Zgadzam się z Marudką. Testuj rano. Trzymam kciuki!
    • aneczka002 Re: co robić? boję się! 02.05.06, 08:41
      no i jak tescik?? Życze II kresek
      • agatta-a1 Re: co robić? boję się! 02.05.06, 10:55
        nie testowałam. @ przyszła o 6 rano. przynajmniej przestałam sie stresować. ale
        jajnik wczoraj wieczorem dał mi popalić i to porządznie. ok. w takim raziem
        zaczynam cykl z CLO. jestem pełna optymizmu i nadziei. mąż siętylko zasmucił,
        ze nznowu nam się nie udało.
        • yskyerka Re: co robić? boję się! 02.05.06, 11:05
          W takim razie powodzenia z clo! Wreszcie musi się udać!
    • aneczka002 Re: co robić? boję się! 02.05.06, 13:38
      no to powodzenia w nowym cyklu...
      Ania
      • agatta-a1 dzięki 02.05.06, 17:24
        za wszystko. cieszę się tylko z tego, ze o dziwo piersi nie zmalały,a brodawki
        cały czas wyglądają jak napuchniete i jedna z nich ma jasną otoczkę wokół. moze
        maj będzie łaskawszy... piszę tak co miesiąc od października i nic sad((
    • agulka25 Re: co robić? boję się! 04.05.06, 11:46
      Aghatta

u mnie dzis tez zaczely sie brazowe9 brudne plamienia)....jestem w szoku...dzis
      33 dc...ale nic mnie nie boli - ani na @ a nic na nic

agulka
      • agatta-a1 Re: co robić? boję się! 04.05.06, 12:23
        no to moze @ nie przyjdzie???? trzymam kciuki. ja nigdy nie miałam dwudniowych
        plamień przed okresem. nie wiem co jest tego przyczyną.
        • emkz Re: co robić? boję się! 06.05.06, 21:27
          niedobór progesteronu?
          • agatta-a1 Re: co robić? boję się! 06.05.06, 22:01
            włąsnie jucz to gdzieś słyszałam. tylko ze mój gin jak mu o tym powiedziałam to
            poprostu to zbagatelizował i co mam zrobić??? czy to utrudnia zajscie w
            ciążę?????
            • lidek0 Re: co robić? boję się! 06.05.06, 22:09
              Lekarz powinien zlecić Ci kompletny profil hormonalny bo niedomoga lutealna
              może utrudniać zaciążenie i być przyczyną poronienia.
              • emkz Re: co robić? boję się! 06.05.06, 22:49
                Niedobór progesteronu może spowodować, że organizm nie jest w stanie sam
                utrzymać ciąży, dlatego podaje się duphaston bądź luteinę! A poza tym pomaga
                'zakwaterować' się już zapłodnionemu jajeczku tworząc grubsze endometrium.
                Ale jak miałaś tylko 2 dni plamienia to może nie jest tak źle i dlatego lekarz
                to zbagatelizował - ja miałam takie cuda na kiju od owulacji niemal i parę dni
                po @...
                Może skonsultuj z innym lekarzem, a na razie starajcie się dalej i nie myślcie
                za dużo, 2 miesiące prób to jeszcze nie pora na zmartwienia!wink
                Pozdrawiam serdecznie i owocnych starań życzewink
    • emkz poprawka 06.05.06, 22:52
      Sorki, nie doczytałam, było 7 prób...
      Zmień gina może?
      A z tymi objawami ja miałam tak samo - już myślałam, ze w ciąży jestem, a to był
      cykl bezowulacyjny...
      • agatta-a1 CLO 08.05.06, 12:22
        a lekarz zalecił CLO, natomiast Wy piszecie o luteinie albo duphastonie. nie
        wiem czy zwrócić na to uwagę lekarzowi czy CLO ma podobne działanie. nic jeszcze
        nie brałam i się niestety nie orientuję
        • nowa_mama75 Re: CLO 08.05.06, 12:52
          A nie powiedział, że masz przyjść na USG? Ja też mam brać clo od 5 do 9 dc i w
          12 dc mam przyjść na USG. Może na kolejnej wizycie przepisze Ci luteinę?
          Luteinę powinno się brać po owu więc narazie chyba nie jest Ci potrzebna.
          • nowa_mama75 Re: CLO 08.05.06, 12:54
            CLO powoduje, że rosną pęcherzyki, dlatego trzeba brać w I fazie, natomiast po
            owulacji dopiero możesz brać luteinę albo duphaston. To są dwa różne leki. Jak
            idziesz na usg to lekarz będzie wiedział, czy była owu i prawdopodobnie wtedy
            przepisze ci luteinę.
            Mam nadzieję, że troche pomogłam.
            • agatta-a1 Re: CLO 08.05.06, 13:18
              dzięki serdeczne. mam mieć wizytę u gina w 12 dc , moze wtedy coś powie
              konkretnego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka