anais_de_loin 24.05.06, 19:48 kochane ja dzis 14 dc od kilku miesiecy celuje i narazie plemnik bohater nnie dotarl ale mam nadzieje ze wiosna mu uderzy do głowki a wy jak dziewczyny kto sie wlasnie HYPER stara? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malutka1939 Re: kto ma wlasnie OWU i celuje - bedzie razniej; 24.05.06, 21:03 hej jak miło ja tez dziś 14dc )) testy owu robione wczoraj druga kresko nieco jaśniejsza od kontrolnej, dzis prawie niewidoczna. tempki nie mierze. przytulanko było w poniedziałek i wtorek i może jeszcze dziś powtórzymy hehehe To mój 7 cykl staranek a twój który? Odpowiedz Link
anais_de_loin Re: kto ma wlasnie OWU i celuje - bedzie razniej; 24.05.06, 21:53 oj ja bez testow bo nie wzbudzaja mego zaufania, mimo ze mialam owu potwierdzoną to kreske zawsze mialam bladzioche wiec mi nie sluza, my strzelalismy od 8 dc co 2 dni lub codzien wiem ze za czesto nie wolno ale nie chce wpadac w schize, celujemy jak nam sie chce wczoraj dzis tez hihi tempki regularnie nie mierze, tylko jak chce potwierdzic sobie ze jest po owu to mierze, dzis mialam 36,8 po owu z reguly mam 37,2-4. staram sie hm, nie biore pigul od pazdziernika ale staram sie staram od grudnia czyli...6 cykl i bywa roznie doly , po cieszenie sie wolnoscia bezbrzuszkowa, ale generalnie nie byloby nic piekniejszego gdyby nam sie udalo.. Odpowiedz Link
malutka1939 Re: kto ma wlasnie OWU i celuje - bedzie razniej; 24.05.06, 22:23 anais wiesz co odnośnie testów to ja też nie mam kreski testowej takiej jak kontrolna, powiem ci ze tez nie jest zbyt ciemna ale kiedys pytałam na forum i dziewczyny mówiły że najciemniejsza ze wszystkich ozncza owu czy tak jet naprawde tego nie wiem jedyne co mogło jeszcze potwierdzic owu to ból jajnika ale tego zawsze nie miewam powodzonka i informuj co dalej Odpowiedz Link
vrubelek78 Re: kto ma wlasnie OWU i celuje - bedzie razniej; 25.05.06, 08:40 cześć dziewczyny, dziś mam 13 dc - jest śluz, wczoraj na teście owu ciemna krecha. przytulanko było 11 dc i będzie dziś choć nie wiem czy to już nie za późno bo dziś tempka skoczyła mi do góry o 0,3 wczoraj niestety mężuś nie dał się namówić na sexik. trochę mnie to podłamało bo miałam przeczucie że gdyby wczoraj chłopaki ruszyły do boju to by się udało. buuu to mój 3 cykl starań. idę dziś do gina na usg to dowiem się całej prawdy. życzę nam wszystkim żeby te staranka nie poszły na marne. buziaki Odpowiedz Link
princessa1 Re: kto ma wlasnie OWU i celuje - bedzie razniej; 25.05.06, 17:34 Vrubelek Ty się nie martw, mój gin właśnie kazał nam co drugi dzień więc 11 i 13 dc to myślę że będzie akurat Odpowiedz Link
vrubelek78 Re: kto ma wlasnie OWU i celuje - bedzie razniej; 25.05.06, 21:12 dzięki princessa. byłam dziś u gina ale niestety nie zrobiłam usg bo maja gina nie robi a nie było innego lekarza. dziś znowu gruba krecha na tescie owu więc zaraz ruszam do akcji baby hihi. zobaczymy czy się uda. moja gin powiedziała ze ma dobrą rękę do ciąż i jeszcze znalazłam 15 gr w autobusie w takiej szczelinie. łudzę się że to na szczęście. parę groszy z tej sumki mogę ci oddać Odpowiedz Link
aneczka002 dopisuje się 25.05.06, 07:51 Witam dziewczyny No u mnie testy owu jak najbardziej się sprawdzają.. w zeszłym cyklu pierwszy raz ich uzywałam (niestety M na czas nie dotarł do wyrka), w tym znowu wyszedł mi pozytywny w 12 dc - we wtore (oczywiście M nie było) ale za to zjawił się wczoraj czyli 24 h po pozytywnym teściku no i oczywiscie odrazu wciagnełam go do pościeli hihihi biedny był zdezorientowany hihi Mam nie małe szanse ze sie wstzreliłam, ale nie moge być pewna na 100% wiec nie nakręcam sie za bardzo.. od 16 dc zaczynam dupaston i zobaczymy mam cykle 30 dniowe, no tak czy inaczej testować albo martwic sie z przyjscia @ będziemy miniej wiecej w tym samym czasie Życze Wam FASOLKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! z całego serca Ania Odpowiedz Link
aneczka002 Re: kto ma wlasnie OWU i celuje - bedzie razniej; 25.05.06, 12:26 No dziewczyny wziełyście sobie do serca te starania skoro nawet na forum nie macie czasu wejść hihihihihihihi i dobrze życze żeby były owocne Odpowiedz Link
princessa1 witaj Anais:) 25.05.06, 17:32 Cześć Anais Widzę, że my obie nadal na tym samym etapie. Naszej Olciblue brzuszek powoli rośnie, a my dalej celujemy) Ja jestem super zadowolona bo po clo mam wreszcie owu, pęcherzyk spory, akurat dzisiaj 15 dc. Jutro ponowne usg i pregnyl. pozdrawiam i miło że jesteś resztę oczywisćie też pozdrawiam, ale ja to jestem weteranka bo staram się już rok Odpowiedz Link
vrubelek78 Re: kto ma owu i celuje 26.05.06, 09:52 hej, strasznie się zmartwiłam bo po wczorajszym przytulanku dostałam jakiegoś brunatno-czerwonego plamienia (( nie wiem co to jest, ale chyba nie wróży to dobrze na ten cykl. wczoraj jak byłam u gina to powiedziała że szyjka jest taka jakby opuchnieta i przy dotknięciu coś z niej wycieka ale powiedziała żeby próbować. nie wiem czy dalsze staranka mają sens w tym miesiącu. poza tym tempka poszła w górę już wczoraj więc jestem w II fazie cyklu. dziewczynki powiedzcie mi jeszcze czy jeżeli owulacja była wieczorem lub w nocy to czy dadzą coś staranka w następny wieczór? przecież jajaeczko żyje ok. 12 h. cóż nie nastawiam się na ten miesiąc. pozostaje mi czekać na @. a jak tam u was? wszystko dobrze? Odpowiedz Link
aneczka002 Re: kto ma owu i celuje 26.05.06, 11:08 ojej nie wiem co to moze być u Ciebie, ale jak w razie dostaniesz @(czego nie zyczę Ci) to idz jeszcze raz sprawdzic to do gina. U mnie po starankach - niestety tylko jedno przytulanko w okresie owulacyjnym ale moze akurat... (jak juz pisałam ok 24 h po pozytywnym tescie owu) i od soboty zaczne duphaston.. na efekty staranek tzreba jeszcze poczekać... Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link
czerwona_truskawka1 Re: kto ma owu i celuje 26.05.06, 19:43 a ja własnie jestem w trakcie tak mi się wydaje Odpowiedz Link
vrubelek78 Re: kto ma owu i celuje 27.05.06, 11:03 hejka, no i jak tam dziewczynki? ja już jestem po starankach, ale może uda mi się jeszcze dziś naciągnąć mężusia na małe co nie co to plamienie które miałam ustąpiło. wydaje mi się że to pęcherzyk mógł pękać i jakieś naczynko przy okazji też. w poprzednim cyklu też tak miałam i wyjaśniła mi to maruda z naszego forum. teraz pozostaje czekać dwa tygodnie. planuję zatestować 9/10 czerwca. Odpowiedz Link
malutka1939 Re: kto ma wlasnie OWU i celuje - bedzie razniej; 26.05.06, 21:53 dziewczyny jesteśmy na tym samym etapie , powiedzcie czy robicie bete po weekendzie albo czy tstujecie? jestem niecierpliwa wyjatkowo w tym cyklu ) W poniedziałek bedzie 7 dpo to pewnie za wczesnie ale moze koło czwartku piatku iść n bete co wy na to ?? Czy już ześwirowałam? ) Boląmnie piersi strasznie.......... ale tak mnie bolą zawsze przed @ no ale mam nadzieje że tym razem to coś innego Odpowiedz Link
anais_de_loin Re: kto ma wlasnie OWU i celuje - bedzie razniej; 27.05.06, 11:22 czesc princesska ))) no wlasnie olciablue pewnie juz spory brzuszek nosi;- ) ...kochana oby nam sie tez niedlugo udalo, ja wciaz bez wspomagaczy bez badan nasienia, wiem tylko ze z moja owu wszystko dobrze, ale obiecalam sobie ze do zimy nic ciagam M po lekarzach..probuje naturalnie i mam nadzieje ze uda si tego lata MUSI! Odpowiedz Link
czerwona_truskawka1 Re: kto ma wlasnie OWU i celuje - bedzie razniej; 28.05.06, 22:52 kiedy testujecie? Ja jeśli@ nie przyjdzie to koło 12.06 a 11 mam urodzinki więc moze jakis prezent Odpowiedz Link
anais_de_loin Re: kto ma wlasnie OWU i celuje - bedzie razniej; 29.05.06, 10:43 ja testuje kolo 12 czerwca ale nie wiaze jakis nadzi z tym testowaniem, juz kilka razy przezywalam to i nic, wiec teraz podchodze do tego wszystkiego z malymi emocjami. Odpowiedz Link
aneczka002 Re: kto ma wlasnie OWU i celuje - bedzie razniej; 29.05.06, 13:36 bo z tym testowaniem tak jest... po owu zaczyna się nakręcanie.. wyszukujesz sobie jakiś obiawów a co najśmieszniejsze pojawiają się jak na zawołanie... ja poprzedni cykl miałam pierwszy raz na duphastonie i po nim mnie piersi bolały, dziwnie sie momentami czułam i zaraz przeszła mi mysl ze to ciąża... teraz 2 cykl z tym lekiem i juz wiem ze to przez niego te napięte piersi.. u mnie termin @ ok 9 czerwca.. ale też nie jestem jakoś specjalnie nastawiona na TAK.. zobaczymy. Wiem jedno nie zrobie testu przed 9 bo to tylko strata kasy.. Pozdrawiam.. trzymam kciuki uda sie kiedys Ania Odpowiedz Link
malutka1939 Re: kto ma wlasnie OWU i celuje - bedzie razniej; 29.05.06, 15:19 kurcze dziwczyny ja to juz bym zatestowała ) ale topiero 7 dpo no cóż cierpliwośc wskazana myślę ze jak @ nie przyjdzie będę testować koło 10 czerwca - o ile wytrzymam tyle ) powodzenia dziewczyny Odpowiedz Link
aneczka002 Re: kto ma wlasnie OWU i celuje - bedzie razniej; 29.05.06, 15:50 no widzisz to jest nas dwie Bo u mnie jak do 9 @ nie przylezie to może 10 teścik ale zobaczymy.. bo jakos wydaje mi sie ze nic z tego... Odpowiedz Link
vrubelek78 Re: kto ma wlasnie OWU i celuje - bedzie razniej; 29.05.06, 16:04 cześć dziewczyny. ja też mam zamiar testować 9/10 czerwca. nie nastawiam się jednak na wiele bo mam jakieś dziwne plamienie. myślałam że to owulacyjne (już tak miałam) , ale tym razem trwa już 4 dni. zastosowałam podwójną dawkę luteiny , trochę pomogło ale wygląda mi na to że znowu się zepsułam(( nic tylko rzucić się do śmieciary i na wysypisko... trzymam za was kciuki, żebyście wy zobaczyły na teście upragnione dwie kreseczki. pozdrawiam was serdecznie Odpowiedz Link
anais_de_loin Re: kto ma wlasnie OWU i celuje - bedzie razniej; 29.05.06, 18:50 ja dziewczynki nie czuje nic...zaczynam powatpiewac czy wogole mialam owu.. Odpowiedz Link
malutka1939 Re: kto ma wlasnie OWU i celuje - bedzie razniej; 29.05.06, 18:58 ja tez nic nie czuje dziś tylko co jakis czas zakłuje mnie jajnik, tak naprawde ja też nie jestem na 100% pewna czy owu była bowiem na teście owu nie było krechy tłustej jak testowa tylko słaba i w nastepne dni coraz słabsza ale własnie ten dzien przyjełam za owu hmmm zobaczymy co z tego będzie oby sie udało ) mam cicha nadzieje acha piersi mnie bolały przez dwa dni strasznie a od soboty nic przestały tylko jak mocniej nacisne to czuje a tak nic dziwne... zawsze przed @ tydzien mnie bolą no nic czekamy.... Odpowiedz Link
sky1980 Re: kto ma wlasnie OWU i celuje - bedzie razniej; 29.05.06, 19:33 dziewczyny...ja dopiero pierwszy cykl temke mierze,śluz obserwuje itd...powiedzcie-czy jak test owu pokazuje te dwie kreski to owu sie na pewno odbedzie???to moj 13dc i takie kreski rano byly(raczej obie jednakowo wyrazne) a brzuch to mnie juz 3dzień pobolewa...czy moze tak być ze mimo pozytywnego testu cykl jest bezowulacyjny? Odpowiedz Link
malutka1939 Re: kto ma wlasnie OWU i celuje - bedzie razniej; 29.05.06, 19:42 sky jeśli masz dwie krechy to oznacza że owu odbędzie sie w czasie od 12 do 36 godzin, tak jest napisane na moim teście jednak ja nastepnego dnia mam juz słabsza kreche i ta mocniejsza traktuje jak owu po prostu. Ja myślę że skoro masz kreche to nie mozliwe aby cykl był bezowu bowiem test wskazuje stężenie hormonu LH które jest wysokie własnie w owu. Mam nadzieje że bardzo nienamieszałam ) No to bierz się do roboty ) skoro test jest na plus hiihih Odpowiedz Link
sky1980 Re: kto ma wlasnie OWU i celuje - bedzie razniej; 29.05.06, 19:53 dziki malutka1939!!!też tak to sobie tłumaczę!ale własnie wyczytałam że takie rozstrzelone tempki mogą świadczyć o cyklu beowulacyjnym a moje skaczą ze hej!co dzień inna!ale to moje poczatki z tempka i mam chyba troche niedociagniec...zrzuce to na karb termometru elektronicznego pozdrawiam i dzięki! Odpowiedz Link
malutka1939 Re: kto ma wlasnie OWU i celuje - bedzie razniej; 29.05.06, 21:09 sky ja temp nie mierze dlatego nie mam wyjścia tylko oznaczam owu wg testów bo inaczej cięzko zabieram się do mierzenia temp w każdym cyklu i kończy sie to na niczym leniuszek ze mnie Odpowiedz Link
sky1980 Re: kto ma wlasnie OWU i celuje - bedzie razniej; 29.05.06, 22:07 a wiesz-systematycznośc nie jest i moją mocną stroną ale zaciekawiło mnie to mierzenie!taka ciekawostka przyrodnicza ...ale...-mierze elektronicznym co jest raczej odradzane i czesto mam sen przerywany wiec nie są to 3 pełne godziny przed pomiarem bo co noc wędruję do łóżka mojej córki która mnie woła:- ) i może dlatego te skoki takie są dziwne...(?)no zobaczymy jak to dalej bedzie wyglądać.ale test to chyba taki pewnik no nie! Odpowiedz Link
aneczka002 Re: kto ma wlasnie OWU i celuje - bedzie razniej; 30.05.06, 09:43 już pisałam w innym wątku to. U mnie też temeraturyu skakały jak chciały. Wiec poszłam na potwierdzenie owu i oczywiście ze była zgodna z testami owu a ginka powiedziała ze wykresiki to dla kobie o "stabilnym" w miare życiu i raczej dla mnie sie nie nadają bo ja ciągle gdzieś jade, coś sprawdzam na budowach, denerwuje się Jak to się u nas mówi "żyje w cugu" i w takim przypadku nigdy wykres nie bedzie normalny bo zmęczenie i inne czyniki wpływają na temp. Tak więc prawie nowy terometr za 40 zł zajął miejsce w szufladzie Odpowiedz Link
malutka1939 do aneczka002 30.05.06, 16:52 aneczka002i dziwczyny powiedzcie mi co o tym myślicie; robiłam test owu w 13 dc (późno zaczełam ale owu zawsze mam później) wyszła kreska ale słabsza od kreski testowej, więc pomyślałam ze owu będzie nastepnego dnia, nastepnego dnia rano zrobiłam test owu-kreska kontrolna jeszcze jaśniejsza od poprzedniej, popołudniu znowu zrobiłam test- brak kreski kontrolnej (widoczna tylko pod mocnym swiatłem) moje pytanie brzmi czy owu była- test informuje że owu nastąpi w ciągu 12-36 godz, pobolewał mnie troche brzuch w tym 13 dc i uznałam to za owu bowiem kiedyś na forum wyczytałam iż najmocniejsza kreska ze wszystkich wskazuje owu u mnie była sporo jaśniejsza od tesowej, a dzis na jednym z wątków wyczytałam że pozytywny test to jeszcze nie wszystko bowiem on właśnie informuje że ma byc owu ale moze jej nie być bowiem pęcherzyk mógł nie pęknąc. juz sama nie wiem co o tym myslec Ta informacja mnie dobiła amiałam tką nadzieje..... czyli to moze oznaczać ze u mnie nie pękają.... ehhhh i znowu czekanie , wizyta u gina itp.... mam dość Odpowiedz Link
vrubelek78 Re: kto ma wlasnie OWU i celuje - bedzie razniej; 02.06.06, 08:46 cześć dziewczyny, jak się czujecie po staranakch? u mnie 21 dc (około 7dpo). tempka wysoka przez ostatnie 2 dni powyżej 37, dziś spadła do 36,8. poza tym żadnych objawów. pobolewanie w dole brzucha, zawroty głowy i takie tam inne próbuję sobie tłumaczyć na inne sposób zeby się później nie rozczarować. poza tym w tym cyklu były jakieś dziwne plamienia. może spowodowane stresem bo zdaje teraz FCE i nerwy mnie zżerają. a co słychać u was? nie odzywacie się wcale. pozdrawiam. Odpowiedz Link
malutka1939 Re: kto ma wlasnie OWU i celuje - bedzie razniej; 02.06.06, 09:47 hej vrubelek ja już nie mam szans.. wczorak robiłam test owu (9 dpo)i wyszedł ujemny a czytałam gdzies ze jak jest ciąża to test owu wychodzi "+". Poza tym wystąpiły wczoraj plamienia a tak mam przed @ więc teraz czekam na tą okropną @ i zaczynakm kolejny cykl - 8 Odpowiedz Link
anais_de_loin Re: kto ma wlasnie OWU i celuje - bedzie razniej; 02.06.06, 22:29 a ja podejrzewam ze nie mialam owu wogole, bo nic mnie nie poboloewalo temperatura 36,4 wiec napewno zero nawet nie testuje. Odpowiedz Link
vrubelek78 Re: kto ma wlasnie OWU i celuje - bedzie razniej; 03.06.06, 08:34 u mnie trochę lepiej. wczoraj tempka spadła z 37,1 na 36,8 a dziś znów skoczyła na 37,2. mam nadzieje, ale nie chcę się rozczarować... czekam do 9 czerwca i wtedy zatestuję. chyba że nie wytrzymam i zrobię to wcześniej Odpowiedz Link
nimfffa Re: kto ma wlasnie OWU i celuje - bedzie razniej; 03.06.06, 10:37 czesc dziewczyny dobrze poczytać ze nie jestesmy w tych "naszych" staraniach osamotnione ja staram sie juz 8 cykl wiec jestem juz z deczka podłamana tym wszystkim nie chciałam sie nakrecac, chodzic do gina itp. w zasadzie 22 czerwca bedzie moja pierwsza wizyta po tych wszystkich nieudanych staraniach i nie wiem, niech robi co chce... podejrzewam ze u mnie owu przyszła 2 czerwca (bardzo mnie bolał jajnik) wiec pewnie od 12.06 bede sie nakręcała (jak zwykle zawsze). Pozdrawiam Was wszystkie starajace i śle pozytywne fluidki ********** ps. jestem z krakowa Odpowiedz Link
mycha.76 Re: kto ma wlasnie OWU i celuje - bedzie razniej; 03.06.06, 10:47 Hej Dziewczyny Życzę powodzenia wszystkim starającym i pozdrawiam Założycielkę wątkuJa mam dziś 8 d.c (na ok.30 dniowe). Wiem, że powinnam już zacząć starania, ale ...nie mogę się przymusić Chyba mam dość! I mój organizm powiedział "dość"! Dość kolejnych porazek, łez, rozcarowań... Fakt, staramy się już 17 cykl...Wciąż bezskutecznie... Mąż ma problemy z plemnikami...A moje libido zastrajkowało... Może coś mi poradzicie? Czy mam się przymusić? Lekka kolacja i winko nie pomaga...Muzyka i świece też... Zazdroszczę Wam, że macie siłę i ochotę, by się starać... Ja chyba się wstrzymam na miesiąc, bo po co udawać...Pozdrawiam! Odpowiedz Link
malutka1939 Re: kto ma wlasnie OWU i celuje - bedzie razniej; 03.06.06, 12:02 mycha ja proponuje "urlopik" od staranek.. moze zrób sobie przerwe i wszystko samo sie naprawi -mam namyśli ze sama przyjdzie ochota na przytulanko. Wiesz tak na sile to też nie koniecznie dobra rzecz Powodzenia Odpowiedz Link
mycha.76 Re: Do malutkiej... 03.06.06, 14:09 Malutka... Dziękuję za radę i miłe słowa... Chyba masz rację Nic na siłę. A taki urlopik dobrze nam zrobi...Tylko z drugiej strony odkąd skończyłam 30 lat, mam wrażenie, że wziąż słyszę tykanie mojego zegara biologicznego... I z tego punktu widzenia, to każdy miesiąc jest ważny Dziękuję i powodzenia w czasie testowania! Oby @ nie przyszła...Pozdrowionka! Odpowiedz Link
malutka1939 Re: Do malutkiej... 03.06.06, 16:11 mycha tobie sie tylko wydaje ze słyszysz swoj zegar, pewnie myślisz ciągle o tytm ile masz lat i wszyscy wkoło ci o tym przypominają, moze drecza was pytaniami w stylu: A Wy kiedy zdecydujecie się na dziecko? bleee te pytania... Mycha że tak brzydko powiem olej to wszystko przecież jesteś młoda!!!!!!!!!!!! Co to jest 30 lat ))A dzidzia przyjdzie na pewno i nie będzie pytac o wiek swojej mamki ihih Idź do fryzjera, lub do kosmetyczki, kup sobie modny ciuszek i łap zycie za rogi ) Ja zrobie to samo choć mam 25 lat heheheh Odpowiedz Link
anais_de_loin no piszcie dziewczynki ...co tam? 08.06.06, 22:28 ja za 4 dni dostane jak nic, brzuch mnie nie boli nawet zero nic, jakby hormony wymarly w moim ciele... Odpowiedz Link
malutka1939 Re: no piszcie dziewczynki ...co tam? 08.06.06, 22:49 hej u mnie 3 dc dziwnie w tym miesiącu jakoś wcześniej i @ dziwna zaczeła się plamieniami 9 to akurat mi sie zdażało) ale teraz jakas taka skąpa. Nie wiem o co chodzi zobaczymy. PO @ wybiore sie do lekarza mam już dość niech coś "wymyśli" To już 8 cykl Życzę Wam powodzenia (sobie też moze w tym cyklu ) Odpowiedz Link
vrubelek78 Re: kto ma wlasnie OWU i celuje - bedzie razniej; 07.06.06, 08:32 cześć dziewczyny, nie wytrzymałam i zrobiłam dziś test sikany (26 dc przy 28-29 cyklach). niestety I krecha tempka nadal powyżej 37, ale to chyba bez znaczenia. teraz czekam już tylko na @. mam nadzieję, że przyjdze jak najszybciej. chcę znowu rozpocząć staranka. a co u was? rzuciała mi się w oczy jakaś dobra informacja o aneczce. wiecie coś? Odpowiedz Link
anais_de_loin kurcze i co nikomu sie nie udalo? 09.06.06, 19:56 ja dzis 30 dc max mam 32 dniowe cykle , ale testu nie kupilam bo absolutnie nie mam objawow niczego, nawet okresowych nie mam , hormony mi zastrajkowaly, poczekam ze 4 dni jeszcze pewnie przyjdzie znienacka jak co miesiac..piszcie co u was dziewuchy? Odpowiedz Link
nimfffa Re: kurcze i co nikomu sie nie udalo? 14.06.06, 15:22 mi dzisiaj spadła temperaturka takze w tym cyklu tez odpadne buuuu Odpowiedz Link