Dodaj do ulubionych

powracam na to forum

31.05.06, 17:54
Dzis okazalo sie, ze poronilam sad Wiec od nowa zaczynam staranka sad
Obserwuj wątek
    • sky1980 Re: powracam na to forum 31.05.06, 17:59
      pszczolko...tak mi przykro...czy wiadomo dlaczego tak sie stało?trzymaj sie
      dzielnie.życzę żeby następnym razem wszystko sie udało-od początku do
      szczęśliwego końca!
      • mamamisi2 Re: powracam na to forum 31.05.06, 18:03
        tulę Cię z całego serducha,kazdy dzionek zbliza Cię do nowej radosci.
        • pszczolka232 Re: powracam na to forum 31.05.06, 18:07
          Dzieki dziewczyny!
          Sky nie wiadomo dlaczego tak sie stalo ale lekarz powiedzial ze jesli teraz
          ponownie poronie(pierwszy raz poronilam 3 lata temu i dopiero teraz od tamtej
          pory zaszlam z czego znowu poronilam) to wysle mnie na specjalistyczne badania
          bo prawdopodbnie nie bede miec dzieci jedynie moge zachodzic ale zawsze bede
          poraniac sad Kurcze jestem zalamana sad
          • sky1980 Re: powracam na to forum 31.05.06, 18:43
            Matko Kochana!!pszczolko no mam nadzieje że to jednak nie będzie dla Ciebie
            diagnoza jedyna i ostateczna!!!nie martw sie jeszcze!przecież takie różne
            przypadki sie zdarzają!moja mama od wczesnej młodości miała endometrioze,lekarz
            wykluczył dzieci,chcieli już nawet macice i przydatki usuwać...ale zaszła mama
            w ciążę i urodziła mnie,orzeczono że to cud(jak mi miłowink).ale choroba była
            nadal...mama sie leczyła,pogodzili sie z tatą żę jedną mnie będą mieli choć
            wszyscy marzyliśmy o jeszcze jednym dziecku...zachodziła mama w ciążę "po mnie"
            ze 2 razy na pewno...i tak sie to jak u Ciebie kończyło...stale leczyła
            chorobę,już nie pod kątem dzieci...no i zaszła w ciążę ponownie-
            problematyczną,a jakże!i całą niemal na patologii przelażała...i oto mam 2
            siostry-bliżniaczki!
            moja ciocia zaś starała sie długo i roniła (a raczej rodziła...)2 razy-raz w
            polowie ciąży,drugi w szóstym miesiącu...ciążę obumierały...koszmar...za
            trzecim razem sie udało!ma juz 11 letnią córkę.
            pszczolko,takie cuda sie zdarzają że aż trudno czasami uwierzyć.a może Twój
            problem wcale nie wymaga cudu tylko przeleczenia(oby).
            Zyczę Ci ogromnie mocno żebyś szybciutko została mamą swojego własnego
            maleństwa!!!
            • pszczolka232 Re: powracam na to forum 31.05.06, 18:47
              Dzieki skay i obys miala racje i cuda sie zdarzaly i aby u mnie cud sie
              zdarzyl. Dzis moja mam jak uslyszala powiedziala mi ze mam dobre serduszko
              dzieci mnie uwielbiaja ja je rowniez wiec napewno uda sie i bede miala dzieci.
              Ze ona w to wierzy.
          • fairycharlotte Re: powracam na to forum 31.05.06, 18:48
            Co to za lekarz który stawia takie ostateczne diagnozy, skoro nie zrobił tych
            specjalistycznych badań... Nie wierzę, żeby było tak, że jedynie możesz
            zachodzić ale "zawsze" będziesz poraniać! Najpierw trzeba znaleźć przyczynę...
            Wierzę, że jeszcze będziesz się cieszyć malenstwem...czego z całego serca Ci
            życzę!!!
            • pszczolka232 Re: powracam na to forum 31.05.06, 18:54
              Kolezanka uproisla mnie abym poszla do innego gina i chyba tak zrobie pojde do
              innego lekarza i zobaczymy co mi powie.
              • agatta-a1 pszczołka232 31.05.06, 19:02
                bardzo bardzo kochana mi Ciebie zal i tak mi strasznie przykro, ze nawet sobie
                nie wyobrażasz. ostatnio czekałam na Twoje posty z niecierpliowością a teraz
                jestem w szoku. przyjmi kochana wyrazy wspólczucia. będę trzymać za Ciebie
                kciuki i nie trać wiary. masz kota w domu? moja ciotka poroniła 7 razy za nim
                lekarze się zorientowali, ze powodem jest kot a dokładnie jego bakterie. skąd
                jesteś? jeśli z okolic ślaska to polecam dra Bielewicza z Katowic. aktualnie do
                niego chodzimy z M a poleciła go moja koleżanka która pewnie nie miałaby dzieci
                gdyby nie on. takich kobiet jest mase, dał im nadzieję a dziś do niego chodzą z
                brzuszkami. wspieram Cię myślami. trzymaj się ciepło kochana.
                • agatta-a1 Re: pszczołka232 31.05.06, 19:04
                  własnie sie zoientowałam ze pisałyśmy do sibie jednocześnie posty. telepatia
                  kochana.
              • fairycharlotte Re: powracam na to forum 31.05.06, 19:03
                Bardzo dobrze! Koniecznie idź do innego lekarza - wydawanie wyroków ostatecznych
                to raczej domena Boga a nie lekarza!
                • pszczolka232 Re: powracam na to forum 31.05.06, 19:07
                  agatko nie mam kota. A ja jestem z woj. lodzkiego dokladnie Belchatow. Milo
                  jest wiedziec, ze ktos sledzi moje losy i wspiera mnie jak moze no i to ze sie
                  o mnie troszczy.
                  Wogule wszystkim wam dziewczynki dziekuje za wsparcie.
                  • sky1980 Re: powracam na to forum 31.05.06, 19:13
                    niestety tylko wsparcie,ciepłe słowo i jakąś radę możemy ofiarować...ale wiem
                    że to ma znaczenie!wszystkie sie tu dzielimy staraniami o dzieciątka i
                    wszystkie chcemy być mamami-tymbardziej potrafimy teraz współczuć...i z rad-
                    przede wszystkim ta wyżej wspomniana-zmień lekarza,za wcześnie by wydawać takie
                    radykalne wyroki.czasem kobiety ronią ale to nie oznacza że nie będą miały
                    swoich dzieci!!
                    doczekasz sie pszczolko potomstwa!!!!
          • klusqa Re: powracam na to forum 31.05.06, 19:10
            Pszczolko, jak Ci lekarz mógł tak powiedzieć? Na pewno zajdziesz w ciążę i
            urodzisz zdrowego dzidziusia!
            Powiedz, robił Ci lekarz badania immunologiczne?
            • pszczolka232 Re: powracam na to forum 31.05.06, 19:13
              nie bo powiedzial ze jak poraz trzeci poronie to wtedy dostane skierowanie. Ale
              pojde do innego lekarza i zobacze co on mi powie. A jak mi powiedzial, ze
              dopiero po trzecim poronieniu to odpowiedzialam mu przez lzy ze mam nadzieje,
              ze juz 3 lat nie bede musiala czekac uncertain
              • klusqa Re: powracam na to forum 31.05.06, 19:16
                Pszczółko, koniecznie idź do innego lekarza, bo ten, który się z Tobą bawi
                w "do trzech razy sztuka" jakoś nie brzmi wiarygodnie!! No i jak on mógł Ci
                powiedzieć, że będziesz zawsze ronić?!! Bez badań?!
                • pszczolka232 Re: powracam na to forum 31.05.06, 19:19
                  Wlasnie sie juz z mezem umowilam ze pojde w piatek do innego gina i poprosze o
                  skierowanie na badania zobaczymy co on mi powie. zreszta dzis akurat moja
                  szefowa tez nie najlepiej sie o nim wyrazala przekreslil jej ciaze i ona poszla
                  do innego a teraz ja opiekuje sie jej 1,5 rocznym synkiem.
                  • sky1980 Re: powracam na to forum 31.05.06, 19:23
                    no widzisz pszczolko!!konował jakiś!czyli nic nie jest przekreślone!będziesz
                    mamą!!jaśnieje nowa nadzieja!
                    • 76magda76 Re: powracam na to forum 31.05.06, 19:30
                      Przepraszam ze sie wtrace, ale konowal.
                      Pszczolka, nie miala ani krwawienia, ani bolesci, a stwierdzil poronienie.
                      ABSURD !!! Przeciez czesto w 5 tyg. USG nie wykrywa zarodka, bo U MNIE TEZ NIE
                      WYKRYLO. Sylwia, tylko nie bierz jeszcze zadnych antybiotykow i innych swinsw
                      dopoki nie zrobisz badan i nie pojdziesz do innego lekarza
                      • pszczolka232 Re: powracam na to forum 31.05.06, 19:33
                        Madziu ale on kazal mi odstawic duphaston i powiedzial ze dzis co mi zostala
                        jedna tabletka mam wziac i koniec. A zreszta i tak jzu mi sie konczy tzn
                        zostala mi wlasnie ta jedna tabletka
                        • 76magda76 Re: powracam na to forum 31.05.06, 19:36
                          Nie odstawiaj , poczekaj do piatku.
                          Na USG sie nie znam, sama mialam z tym problemy.
                          Trzymam kciuki, za Ciebie i wracaj na STYCZNIOWKI !!!
                      • sky1980 Re: powracam na to forum 31.05.06, 19:35
                        czyli może to wcale nie było poronienie?!?bez krwawienia...?hmmm...szybciutko
                        do lekarza pszczółka!nie żeby Cie nakręcać-ale żeby wiedzieći nie -cierpieć!
                    • pszczolka232 Re: powracam na to forum 31.05.06, 19:31
                      A jeszcze o cos was zapytam. Czy mozliwe jest aby duphaston zatrzymal @ ?? Bo
                      to bylo tak ze ja mialam tylko plamienia nie mialam normalnej @ dostalam
                      duphaston na podtrzymanie dzis mialam robione usg i wyszlo ze mam endomedrium o
                      szerokosci 5 mm o rownych obrysach jednorodne z echem srodkowym. J.lwey o
                      wym.43x20mm z P.G o srednicy 20 mm. J.prawy o wym. 30x22mm zatoka douglasa
                      wolna. I zastanawia mnie tylko to endomedrium z echem srodkowym co to jest ???
                      Lekarz mi tego nie wyjasnil. I na tej podstawie stwierdzil brak ciazy czyli
                      poronienie i reszte ktora wam jzu pisalam.
                      • pszczolka232 Re: powracam na to forum 31.05.06, 19:39
                        Madziu ale i tak juz mi sie konczy duphaston. A do lekarza nie ma jakiego isc
                        bo jzu jest pozno a jutro do pracy. A po poludniu juz zaden nei przyjmuje.
                        • olowa1 Re:poradzę Ci 31.05.06, 20:05
                          jestem z Łodzi moja kuzynka miała podobny problem do twojego zachodziła w
                          ciążę ale zaraz ją roniła miało to miejsce wiele razy bo 8 lat starali się o
                          dziecko w końcu lekarz powiedział jej że nigdy nie będą mieli dzieci ale
                          przypadkiem będąc w szpitalu dowiedziała się że jest lekarz który zajmuje się
                          takimi przypadkami nazywa się prof.Malinowski po pół roku od momentu zgłoszenia
                          się do niego zaszła w ciąże i w kwietniu urodził im się synek zdrowy śliczny
                          wim tylko tyle że u nich były 3 przyczyny tego stanu rzeczy i on je szbciutko
                          wyelimlnował przyjmuję podobno gdziś blisko szpitala Matki Polki pozdrawiam
                          • pszczolka232 Re:poradzę Ci 31.05.06, 20:09
                            A nieznasz przypadkiem dobrego lekarza z Belchatowa?? A jak ja juz tutaj nic
                            nie wymysle powiem mezowi o tatmym lekarzu i pewnie sprobojemy go poszukac i
                            sie zglosimy do niego. Dzieki za rade.
                            • olowa1 Re:poradzę Ci 31.05.06, 20:15
                              nie niestety nie znam ale naprawdę polecam Ci tego gin nie jest może tani bo
                              wizyta to 200zł ale za to ona miała wszystkie badania robione w szpitalu MP bo
                              on jest tam kierownikiem kliniki tylko nie wiem jakiej
                              • pszczolka232 Re:poradzę Ci 31.05.06, 20:18
                                Ok dzieki. Bede sie pytac napewno ktos wie jak go moge dokladniej znalesc. A
                                jesli moglabys to zalatw mi jego numer telefonu.
                                • olowa1 Re:poradzę Ci 31.05.06, 20:21
                                  napiszę jutro ok
                                  • pszczolka232 Re:poradzę Ci 31.05.06, 20:22
                                    Ok z gory dziekuje serdecznie!
                                • klusqa Re:poradzę Ci 31.05.06, 21:03
                                  Pszczółko, w tym wątku na Naszym Bocianie znajdziesz namiary na prof.
                                  Malinowskiego:

www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=13090
                                  • pszczolka232 Re:poradzę Ci 31.05.06, 21:06
                                    Dzieki klusqa!
                                    • laryska Re:poradzę Ci 31.05.06, 21:57
                                      Jja tez trzymam za Ciebie kciuki i jestem caaaalym serduchem z Toba - badz
                                      dzielna i sie absolutnie nie poddawaj!
    • chrumpsowa Re: powracam na to forum 31.05.06, 22:06
      Pszczolko - mam nadzieje, ze specjalista, ktorego polecily Ci forumowiczki
      pomoze.
      Ja swego czasu interesowalam sie gruboscia endometrium i wyczytalam gdzies -
      chyba to bylo na stronach bociana, ze min. endo do zajscia w ciaze to 6 mm - a
      najlepsze miedzy 8 a 12 mm. Byc moze przyczyna Twoich poronien jest wlasnie
      cienkie endometrium - test wyszedl pozytywnie, ale fasolka nie mogla sie
      zagniezdzic??? z drugie strony skoro 6mm to moze i 5 wystarczy? smile
      Nie jestem lekarzem - wolalabym, zeby gin sie mylil i zebys za tydzien
      uslyszala bijace serduszko!!!
      Natomiast to, ze poronilas nie znaczy, ze nie masz szans na dziecko. Lekarz
      powinien Ci raczej powiedziec, ze chodzac do niego nie masz szans na dziecko!
      Jesli cos tam sie dzieje nie tak w organizmie kobiety zwykly gin nie
      wystarczy... Trzymaj sie cieplo - moze zrob bete, zeby rozwiac watpliwosci - no
      bo skoro krwawienia nie bylo to moze NIE BYLO i poronienia - czego Tobie zycze
      z calego serca!!!!!
    • aneczka002 Re: powracam na to forum 01.06.06, 07:51
      bardzo Ci współczujesad Masz racje zmień lekarza, niech inny fachowiec wypowie
      się w tej kwestii.. Nie ukrywam ze bardzo sie przestraszyłam bo sama mam
      endometrium 5,9 i biore duphaston ale moja gina nie powiedziała ze może mieć to
      aż takie skutkisadsad a nie wiem czy po duphastonie powieksza się grubosć u mnie
      bo biore go 2 cykl i nie byłam w tym czasie na USG.. ale chyba sie wybiore!!
      Trzymam za Ciebie kciuki.
    • sylvia_b Re: powracam na to forum 01.06.06, 10:19
      bardzo mi przykro Pszczółeczko. Życie niestety szykuje nam wiele trudnych do
      zniesienia niespodzianek, ale miejmy nadzieje, ze co nas nie zabije to nas
      wzmocni i ze nasze ziemskie cierpienie odmieni sie w wielkie szczescie.
      Zmien lekarza. Lekarz nie ma prawa wydawac takich wyrokow bez potwierdzenia w
      wynikach badan. Jak mozna powiedziec kobiecie, ze skoro dwa razy poronila, to
      juz zawsze tak bedzie?!?! A ja znam taka jedna, co poronila dwa razy, a teraz
      ma dwie piekne corki!!
      Pszczółko, przepraszam za pytanie, w tórym tygodniu ciąży byłaś?
      Trzymam kciuki i zobaczysz, że dasz radę.
      • pszczolka232 Re: powracam na to forum 01.06.06, 10:29
        Sylwiu w pierwszej bylam w 7tc jak poronilam a ta poronilam w 5 tc i 3 dni.
        • sylvia_b Re: powracam na to forum 01.06.06, 10:45
          No to tym bardziej niech Ci gin nie gada głupot, tylko weźmie do roboty!!
          • pszczolka232 Re: powracam na to forum 01.06.06, 10:49
            Postaram sie isc jutro do innego bo to usg daje wiele do zyczenia. tzn mam niby
            pecherzyk okolo 20mm a przez caly czas od plamien bralam duphaston czyli jakies
            11 dni wczoraj bylby 10 dc a na usg wyszedl ten pecherzyk. Duphaston to
            przeciez progesteron, ktory powoduje pekanie pecherzyka graffa wiec chyba nie
            powinien rosnac zaden pecherzyk uncertain A w dodatku wyszlo ze mam endomedrium i
            srednicy 5mm i z echem srodkowym ktorego tez przy normalnym cyklu nie powinno
            byc i nic mi nie wyjasnil co najgorsze uncertain
            • aneczka002 Re: powracam na to forum 01.06.06, 11:12
              słuchaj a może opisz opis swego USG na forum starania tam na pytania odpowiada
              lekarz.. moze akurat szybko Ci odpowie co to znaczy.... Cholera te 5 w
              endometrium sad mnie przestarszyło teraz...
              • pszczolka232 Re: powracam na to forum 01.06.06, 11:15
                ania podaj mi link na ta stronke jak mozesz
                • aneczka002 adres 01.06.06, 15:18
                  www.starania.pl
                  • pszczolka232 Re: adres 01.06.06, 17:24
                    ania niestety tam tz sie nie spytam bo nie moge sie zalogowac uncertain
                    • laryska Re: adres 01.06.06, 18:46
                      cos jest nie tak, ja tez nie moglam sie tam zalogowac .....
                      • aneczka002 Re: adres 02.06.06, 08:06
                        a ja bez problemu. A z czym miałyście problem. Moze podpowiem.
            • chrumpsowa Re: powracam na to forum 01.06.06, 11:40
              Wpisz dokladnie opis usg. CO prawda nie jestem lekarzem, ale moze cos sie
              wywnioskuje... Jaki pecherzyk masz? Jesli to jest pecherzyk Grafaa to raczej
              ciazy nie ma... Pekanie pecherzykow powoduje hormon LH a nie progesteron.
              Progesteron odpowiada za utrzymanie ciazy. W ciazy oprocz pecherzyka ciazowego
              w macicy powinno byc widac cialko zolte ciazowe, ktore produkuje progesteron.
              W linku masz zdjecie usg z 5 tc widac cialko zolte (bladder) i zarodek (baby):
              twoja-ciaza.com.pl/czlowiek/big/4wbaby.jpg
              • pszczolka232 Re: powracam na to forum 01.06.06, 12:00
                Trzon
                macicy prawidlowej
                wielkosci, endomedrium o szer. 5mm o rownych obrysach jednorodne z echem
                srodkowym. Z douglasa wolna. Pecherzyk graffa o sr. 20 mm na lewym jajniku.
                J.lewy 43x20mm
                j.prawy 30x22mm
                Tylko ze testy wychodzily mi na tak czyli II kreski. I mowisz, ze mozliwe jest
                aby podczas brania progesteronu powstal pecherzyk graffa o takiej wielkosci w
                10 dni ???
                • chrumpsowa Re: powracam na to forum 01.06.06, 12:14
                  Po owulacji endo powinno byc trojlinijne wiec takie samo powinno byc w b
                  wczesnej ciazy jak jeszcze nie widac pecherzyka ciazowego. To pewnie dlatego
                  lekarz stwierdzil brak ciazy. Co do owulacji to slyszalam, ze LUTEINA ja
                  blokuje a duphaston nie. Czyli mozliwe, ze pecherzyk Ci urosl. Pszczolko a moze
                  zrob bete dla pewnosci? Albo odwiedz innego lekarza. Tak to tylko bedziesz sie
                  stresowala niepotrzebnie, bo kazda dziewczyna z forum bedzie Ci radzila co
                  innego... W ciazy nie powinnas miec pecherzyka Grafaa - jesli juz to
                  zluteniziwany czyli "stary", niepekniety z innego cyklu... Ja mialam usg i
                  wyraznie bylo widac roznice miedzy niepeknietym pecherzykiem 20mm a swiezym
                  pecherzykiem Grafaa 10 mm.
                  • pszczolka232 Re: powracam na to forum 01.06.06, 12:25
                    Tak czy siak musze isc do innego lekarza. Co do duphastonu to slyszalam ze jest
                    to samo co luteina tylko inna nazwa i cena sie raznia.A co mi powiesz o tym"
                    endomedrium o szer. 5mm o rownych obrysach jednorodne z echem
                    srodkowym".A dokladnie chodzi mi o to co to jest to echo ??Przy wczesniejszych
                    usg nie mialam czegos takiego a przynajmniej tak mi sie wydaje.Co do dziewczyn
                    z forum jedyne co to mi radzily zmienic lekarza i maja racje a chodzilo im o to
                    co ten lekarz mi powiedzial, i mysle ze maja racje smile
                    • chrumpsowa Re: powracam na to forum 01.06.06, 12:54
                      Mysle, ze konsultacja u innego gina to dobry pomysl. Zwlaszcza u takiego z
                      dobrym aparatem usg. lekarzem nie jestem wiec nie wiem co to znaczy to echo...
                      Natomiast endo zmienia sie w zaleznosci od fazy cyklu i to, ze po owu powinno
                      byc trojlinine wiem na pewno.
                      • pszczolka232 Re: powracam na to forum 01.06.06, 13:05
                        Ale i tak dziekuje. Moze to echo to po poronieniu no bo jakby nie bylo to dwa
                        testy pozytywne mialam. I lekarz tez w nie nawet przez chwile nie zwatpil.
                        Takze ja juz sama nie wiem o co w tym wszystkim chodzi pojde do gina napewno mi
                        wytlumaczy. Mam przynajmniej taka nadzieje.
                        • chrumpsowa Re: powracam na to forum 01.06.06, 13:10
                          Pszczolko - trzymam kciuki za wizytye!!!
                          Rozumiem, ze krwawienia jako takiego nie mialas??? same plamienia?
                          Dopytaj sie lekarza dokladnie co i jak i nie daj sie zbyc!!!
                          • pszczolka232 Re: powracam na to forum 01.06.06, 13:17
                            Mialam tylko plamienia,ktore duphaston powstrzymal i juz ich nie mam uncertain W
                            dodatku dwa dni one byly koloru dziwnie czerwonego byly strasznie jasne a potem
                            one byly brazowe przez nastepne dwa dni. Ale moze mimo wszystko doszlo do
                            poronienia. Lekarza i tak zapytam i wypytam. Musi mi wszystko wyjasnic.
                            • aneczka002 Re: powracam na to forum 02.06.06, 08:05
                              jak wrócisz od ginekologa to koniecznie daj nam znać. powodzenia.
                              • pszczolka232 Re: powracam na to forum 02.06.06, 08:34
                                Aniu dziekuje za troske. Do lekarza ide dzisiaj o 14.30 nawet do konca nie
                                jestem pewna czy mnie przyjmie. Ale zobaczymy.Jak wroce to napewno napisze co i
                                jak wyszlo dzis napisze albo jutro ale obiecuje, ze dam znac.
                                • agatta-a1 Re: powracam na to forum 02.06.06, 10:40
                                  czesc pszczóko jak się czujesz kochana??? koniecznie napisz co gin powiedział po
                                  dzisiejszej wizycie. wierze ze wszystko sie ułoży. ja aktualnie walczę od 8
                                  misiecy zeby zajśc w ciąże ale z żadnym skutkiem. kiedys zostanie nam to
                                  wszystko wynagrodzone. a póki co nie chodź juz do tamtego konowała.
    • pszczolka232 Re: powracam na to forum 02.06.06, 19:04
      No wiec uslyszalam dzis wyrok sad Lekarz niezalezyny potwierdzil iz ja moge nie
      miec dzieci. Powiedzial rowniez ze z roku na rok z dnia na dzien szanse u mnie
      maleja. We wrzesniu mam sie udac do kliniki bezplodnosci na badania
      specjalistyczne. Lekarz dal mi jeszcze dwa lata jesli nie uda mi sie przez te
      dwa lata zajsc jedynie mnie ratuje in-vitro choc i tu nie dal mi 100% pewnosci :
      ( Chodzi glownie o to ze przez 3 lata nie zaszlam a po trzech latach mimo ze
      zaszlam to znow poronilam. (3 lata temu poraz pierwszy poronilam. Mam dosc sad
      • 76magda76 Re: powracam na to forum 02.06.06, 19:13
        Sylwia, tak bardzo mi przykro....,czy to pewne ,ze bylo poronienie?
        • pszczolka232 Re: powracam na to forum 02.06.06, 19:22
          madziu tak sad I wogule to ja jzu nie mam sily i checi do niczego sad
          • 76magda76 Re: powracam na to forum 02.06.06, 19:28
            Boze, nie masz pojecia jak moze byc mi przykro.
            Wczoraj przegladalm troche informacje o endometrium. 5 mm to jest bardzo
            cienkie i byc moze dlatego tak bardzo latwo o poronienie, nie ma wystarczajacej
            ochrony.
            Ale czytalam tez ze najlepszym lekarstwem na to jest czerwone, wytrawne wino,
            niektorym wzroslo nawet o 5 mm.
            • pszczolka232 Re: powracam na to forum 02.06.06, 19:49
              Madziu jak narazie lekarz stwierdzil ze mam minimalne szanse na zajscie w ciaze
              a z roku na rok one jeszcze maleja. I powiedzial ze do 25 roku zycia moge
              probwac sama ale jzu od wrzesnia mam miec badania w kilinice bezplodnosci.
              Dzieki za troske kiss
              • 76magda76 Re: powracam na to forum 02.06.06, 19:53
                A wytlumaczyl Ci jaki jest tego powod?
                • pszczolka232 Re: powracam na to forum 02.06.06, 19:58
                  Do konca sie nie da tego wytlumaczyc ale sam fakt iz 3 lata temu zaszlam i
                  poronilam i od tamtego czasu pomimo przytulanek w dni plodne pomimo wszystkiego
                  nie zaszlam a jak znow sie udalo po tych trzech latach znow poronilam to juz to
                  swiadczy o czyms czyli o tym iz moge nie zajsc w ciaze. Badania specjalistyczne
                  bede robic we wrzesniu poniewaz na wakacje zaprzestaja badan i leczenia. Wtedy
                  dowiem sie wszystkiego dokladnie oraz czy sa szanse chociazby na in-vitro.
                  • agatta-a1 Re: powracam na to forum 02.06.06, 22:06
                    jestem z Tobą pszczółka i z całych sił wierze, ze jeszcze będziesz cieszyć się
                    swoj a wyczekiwaną fasolką. dziś jest na szczęście wiele możliwości a technika
                    idzie cały czas do przodu i to wielkimi krokami. trzymaj się cieplutko.
                    ps.znam wiele dziewczyn pozbawinych nadziei na dzidzie które teraz mają nie
                    edno ale więcej potomków.
                  • klusqa Re: powracam na to forum 02.06.06, 22:11
                    Pszczółko, to, że zaszłaś w ciążę 2 razy w ciągu dwóch lat i dwa razy
                    poroniłaś, nie świadczy o tym, że nigdy nie będziesz miała dzieci. Zwłaszcza,
                    że, jak rozumiem, jesteś młodziutka - nie masz jeszcze 25 lat! Musisz zrobić
                    dużo badań, żeby wykryć przyczynę i skoncentrować się na leczeniu. Naprawdę,
                    takie gdybanie lekarskie nic nie znaczy! Na pewno nie powinnaś się załamywać.
      • klusqa Re: powracam na to forum 02.06.06, 22:08
        Pszczółko, ale co konkretnie Ci ten lekarz powiedział? No bo co to za
        diagnoza: "Może pani nie mieć dzieci"?!
    • 76magda76 Re: powracam na to forum 03.06.06, 08:55
      Sylwia, wiem ze slowa 'przykro mi' sa zbyt male zeby pocieszyc.
      teraz ja zaczynam sie martwic tez o siebie, przeciez mialysmy wszystko to samo,
      wiec co to oznacza...?, nawet nie chce o tym myslec, co by sie stalo gdyby.....
      Co ja gadam !!!! Nastepne USG 20 czerwca, nie wiem jak doczekam..., wiem
      jedno, wiekszosc dziewczyn w tych tygodniach co ja slyszaly juz serduszka, a ja
      nawet nie wiem co przedstawia moj obraz USG
      • pszczolka232 Re: powracam na to forum 03.06.06, 15:25
        Dzis porozmawiam jeszcze z mezem poniewaz uslyszalam o dobrym lekarzu w moim
        miescie co moze mi pomoze tak zebym i zaszla i utrzymala ciaze.
        Madziu niemartw sie u Ciebie moze byc wszystko wporzadku!!! I wiem ze jest!
        Niepotrzebnie Cie zaniepokoilam sad Madziula naprawde to jest indywidualna
        sprawa i U ciebie bedzie wszystko dobrze zobaczysz!!
        Pozdrawiam!!
    • pszczolka232 Re: powracam na to forum 04.06.06, 17:51
      Jesli ktos jeszcze czyta ten watek albo sprawdza to mam male pytanie. Czy jesli
      odstawilam duphaston to powinnam miec @ A pytam poniewaz lekarz mi nie
      wspominal o tym a ja dzis krwawie dotego mam liczne i duze skrzepy. Od plamien
      minelo 14dni co by oznaczalo ze dzis mam 14 dc. Czytalyscie wczesniejsze moje
      wypowiedzi wiec sie miej wiecej orientujecie na czym zecz polega. Jesli mozecie
      odpowiedzcie mi.
      • aneczka002 Re: powracam na to forum 05.06.06, 10:48
        ja po odstawieniu duphastonu mam @ po 4 dniach, Skrzepy to prawdopodobnie
        oczyszczaniesad jak skończy Ci się krwawienie to powinnaś iść jeszcze raz na
        kontrole (moja ciotka 3 razy poraniała we wczesnej ciąży i w 2 przypadkach
        wszystko się samo oczyszczało a w 1 niestety "doczyścić" musieli - zaczeła
        gorączkować itd)
        Wiem że nie ma słów które ukoją Twój ból... ale naprawde przykro mi bardzosad
        dawaj nam na bieżąco wieści na tym wątku, będe go czytała napewno, teraz sie
        nie odzywałam bo mam net tylko w pracy.
        Trzymaj się
        • pszczolka232 Re: powracam na to forum 05.06.06, 11:16
          Dzieki aneczka!
          Teraz tylko czekam az mi sie skonczy to krwawienie...potem jeszcze troszke
          odczekami znow bede sie starac o dzidzucha wink
          • pszczolka232 Re: powracam na to forum 07.06.06, 11:44
            Dziewczyny musze isc do mojego dawnego gina z przyczyn takich, ze na lewej
            piersi wuczylam cos jakby guzka uncertain A maz jest przed wyplata a po mojej wyplacie
            nie ma juz sladu i nie mam za co isc prywatnie uncertain Chyba zaczynam popadac w
            pranoje sad No chyba ze poczekam do meza wyplaty i do gina nowego pojde w
            przyszlym tygodniu...A wizyta bedzie mnie kosztowac jakies 200 zl. Bo on bierze
            100 ale jakmi da recepty i skierowanie an badania to tyle mnie wyniesie sad
            • aneczka002 Re: powracam na to forum 07.06.06, 12:00
              no to teraz idz do starego.. on da skierowanie, zrobisz wyniki i z wynikami już
              bedziesz mogla isc do tego drugiego.. A ten pierwszy to na NFZ??
              • pszczolka232 Re: powracam na to forum 07.06.06, 12:05
                Tak. I kurcze jakos nie bardzo mam ochote isc do niego uncertain Ostatnio bylam u
                niego w piatek i powiedzial ze znow moge sie starac o dziecko bo mam niby duzy
                pecherzyk a w niedziele dostalam krwawienia to byl 14 dc i nawet nie wspomnial
                ze moge to krwawienie miec. I teraz nie wiem czy isc do niego czy moze lepiej
                poczekac uncertain Niby to tylko tydzien czekalabym a chyba nic zlego sie nie stanie
                jak poczekam. Juz sama nie wiem co mam robic uncertain
                • pszczolka232 Re: powracam na to forum 07.06.06, 12:39
                  I ide jutro o 12.00 do nowego gina jakos damy sobie z mezem rade smile Ulzylo mi,
                  ze nie musze znow isc do tego z NFZ-tu bo nie dokonca mu teraz ufam i mam jakas
                  wewnetrzna blokade do niego.
                  • aneczka002 Re: powracam na to forum 07.06.06, 12:41
                    ciesz sięsmile ważne zeby ufać lekarzowi bo inaczej nie ma sensu chodzenia do
                    niego... Dobrze sie przbadaj i do dziełasmile
                    • pszczolka232 Re: powracam na to forum 07.06.06, 12:46
                      Dokladnie smile Jutro po wizycie powiem jak bylo i co mi powiedzial smileMam
                      nadzieje, ze mi powie ze teraz w tym cyklu znow moge starac sie o dziecko i
                      zrobi mi monitoring cyklu dla upewnienia ze wszystko wraca do normy smile
                      • madda4 Re: powracam na to forum 08.06.06, 10:28
                        pszczolko, szkoda ze cie nie bedzie na styczniu 2007sadale trzymam kciuki,
                        żebys jak najszybciej zafasolkowała. Najważniejsze, że możesz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka