Dodaj do ulubionych

pomóżcie zinterpretowac

07.06.06, 09:16
www.fertilityfriend.com/home/135102
dziewczynki co myślicie, nigdy nie miałam tak rowniotkiego wykresiku zawsze
domki, jak myślicie czy to moze wskazywac na ciążę? i ta różnica pomiędzy
najwyzsza temperatura I fazy a najnizsza II, zawsze bylo pomiędzy nimi poł
kratki najwyżej, a teraz, pomozcie mi...moze nie potrzebnie sie ekscytuje
Obserwuj wątek
    • adrasteaa Re: pomóżcie zinterpretowac 07.06.06, 09:32
      Wykresik ładny trzeba czekać narazie trudno coś powiedzieć
      • lopez32 Re: do anreastea 07.06.06, 09:43
        wiem ze tomoze yc jesze roznie, ale jestem w szoku ze ta tempka w ogole nie
        skacze jak zazwyczaj a program zaczal mi sugerowac wykres trojfazowy. Jak dla
        mnie to az za ladny
    • lopez32 poradzcie cos popatrzcie 07.06.06, 10:54
      • adrasteaa Re: poradzcie cos popatrzcie 07.06.06, 13:04
        2 razy mialam takie rowne wykresy i dwa razy byłam w ciaży niestety bardzo krótko ale to juz inna para kaloszy jesli chcesz zobaczyc to daj znac to podam ci haslo bo ten dopiero cykl prowadze na FF a on nie jest miarodajny bo po poronieniu
        • pszczolka232 do adrasteaa 07.06.06, 13:10
          adrasteaa mam pytanko czy ty tez po poronieniu masz tak wysokie tempki?? Ja mam
          nadal 36.8 tyle mialam od zaplodnienia i mimo ze poronilam tempka nadal wysoka.
          Jutro ide do gina to sie dowiem czy to normalne ale tak z ciekawosci spytalam
          czy u Ciebie wrucilo to do normalnosci.
          • adrasteaa Re: do adrasteaa 07.06.06, 13:30
            ja mam bardzo dziwny cykl najprawdopodobniej miałam 2 jajeczkowania, albo ani jednego, cykl jest bardzo długi nie wiem czy cos sie pokaze jak podam adres
            www.fertilityfriend.com/home/1389d5
            • adrasteaa Do pszczólka 07.06.06, 13:33
              Ile lekarz kazal ci odczekac do nastepnych staran bo mi cykl po poronieniu i jeszcze jedne no i w nastepnym niby mozna. Ale chyba i tak skonsultuje to z innym lekarzem choc ten jeden jeszcze miesiac mnie nie zbawi ( lyzeczkowania nie mialam)
              • pszczolka232 Re: Do pszczólka 07.06.06, 13:38
                Mi powiedzial, z od razu moge sie starac ze nie ma przeciwskazan bo macica sama
                sie oczyscila. Ale jutro ide do nowego prywatnie i zobaczymy co mi powie.
                • adrasteaa Re: Do pszczólka 07.06.06, 13:46
                  ale ten cykl w porównaniu z innymi moimi cyklami jest zupelnie inny www.nmpr.bfe.pl login anias haslo baryla jak chcesz to popatrz
            • pszczolka232 Re: do adrasteaa 07.06.06, 13:37
              Otworzyl sie, ale widze, ze masz dosc normalne tempki. Ja nadal mam wysokie
              caly czas mam 36.8 nie spada mi tempka choroba jutro gin mi powie co i jak. A
              co do Ciebie to moze mialas jednak dwa jajeczkowania, przeciez sie tak
              zdarza smile Wkoncu w jakis sposob powstaja blizniaki dwu jajowe smile
              • kasia-1978 Re: do adrasteaa 07.06.06, 14:24
                oj dziewczyny blizniaki dwujajowe powstaja tylko wtedy gdy prawie JEDNOczesnie
                pekna dwa jajeczka, jejeczkowanie dwa razy w odstepie czasu raczej jest nie
                mozliwe progesteron i inne takie nie pozwalaja dalej reszcie jajeczek po owu
                rosnac i pekac.
                a takie skoki itd moga swiadczyc o jakis problemach hormonalnych -
                a po owu tempka powinna byc [w teorii, bo bywa roznie jak sa jakies problemy]
                podwyzszona z 11-18 dni [zalezy od dlugosci fazy] nastepnie przychodzi @ lub
                jak nam sie udalo- co oczywiscie kazdej z nas zycze nie, a temka wcale nie musi
                spasc przed @ moze tez w trakcie lub zaraz po -cecha indywidualna kazdej z
                nas :o)
                • pszczolka232 Re: do adrasteaa 07.06.06, 15:14
                  kasia ciesze sie ze wiesz smile Ale ja tez wiem kiedy wzrasta tempka i kiedy u
                  mnie np spada ale tez wiem ze jestem po poronieniu kilka dni a tempke wysoka
                  nadal mam. Kilka dni tzn poronilam 22.05. i niby macica sie oczyscila ale znow
                  zaczelam krwawic 4 czerwca. Minelo od poronienia 2 tygodnie jak znow krwawilam
                  i mam nadzieje, ze teraz oczyscila sie do konca a tempke wyzsza mam od owu moze
                  tam zle napisalam ale ja dokladnie wiedzialam kiedy mialam owu i wiem ze wtedy
                  doszlo do zaplodnienia(mialam robione usg gdzie dokladnie mi powiedziano kiedy
                  ma peknac pecherzyk. Czyli reasumujac tempke 36.8 mam od owu do dnia
                  dzisiejszego pomimo poronienia uncertain I to mnie zastanawia uncertain
        • lopez32 Re: tak chce zobaczyc te wykresy 07.06.06, 14:22
          andreastea wyślij mi proszę link albo login i stronęi powiedz jakie to byly
          miesiace, zawsze mialam bardzo silne dolegliwości przed okresem ktore zaczynaly
          sie nawet zaraz po owu, bole krzyza, piersi itp, a teraz nic kompletnie, a @
          powinnam dostac w poniedzialek, czyli za 5 dni.
          • kasia-1978 Re: tak chce zobaczyc te wykresy 07.06.06, 14:26
            a i pszczolko ja po poronieniu chyba z dwa , trzy tygodnie mialam wyzsza
            tempke, wszystko sie dobrze goji
            poprostu hormonki dochodza do siebie, bedzie dobrze zobaczysz
            • adrasteaa Re: tak chce zobaczyc te wykresy 07.06.06, 14:32
              www.nmpr.bfe.pl login anias haslo baryla, a ten cykl www.fertilityfriend.com/home/1389d5
              • lopez32 Re: tak chce zobaczyc te wykresy 07.06.06, 14:36
                bardzo długi cykl i pozno owu, moze dlatego sie nie udalo, ze nie zdazyło sie
                zagniezdzic..
                • adrasteaa Re: tak chce zobaczyc te wykresy 07.06.06, 14:40
                  ten terazniejszy cykl jest po dwoch udanych cyklach ( 2 razy poronieniepod rzad) wiec teraz musi sie wszystko wyregulowac mam nadzieje ze niebawem przyjdzie @ bo sadze ze potencjalna owu byla wczesniej niz ff ja zaznaczyl. Zobaczymy jaki bedzie nastepny cykl skonsultuje sie jeszcze z innym lekarzem i moze pozwoli juz zaczac sie starac a jak nie to zaczekam jeszcze 1 miesiac
                  • lopez32 Re: tak chce zobaczyc te wykresy 07.06.06, 14:45
                    życzę ci powodzenia w starankach,smile
                    ja czekam do poniedzialku, jak nie przyjdzie @ to bede testowac, ale mysle ze
                    ten wykres daje nadzieje, chociaz moze sie jeszcze popsuc
                • kasia-1978 Re: tak chce zobaczyc te wykresy 07.06.06, 14:44
                  andrastea - w teorii owu mialas tempka utrzymuje sie powyzej lini, aktoalnie
                  rosnie:o), jak nie przyjdzie @ testuj, aktoalnie nikt ci nie powie czy wyszlo
                  czy nie, jest za wczesnie .. a owu w 27dc wcale nie wyklucza sukcesu smile
                  • kasia-1978 Re: tak chce zobaczyc te wykresy 07.06.06, 14:48
                    przepraszam poprzednia notke napisalam nie wiedzac wszystkiego ... jesli
                    poprzednio poronilas 2x jedno za drugim i to jest 3 twoj cykl to ja osobiscie
                    radzilabym sprawdzic hormonki [progesteron] i moze odczekac ze dwa trzy cykle
                    • adrasteaa Re: tak chce zobaczyc te wykresy 07.06.06, 14:52
                      ja w tym cyklu sie nie staralam a czy w przyszlym bede to sie jeszcze okaze po wizycie u innego gin
            • pszczolka232 Re: tak chce zobaczyc te wykresy 07.06.06, 15:16
              ups tego nie doczytalam. Dzieki za pocieszenie. A po poronieniu wyczulas jakis
              guzek na piersi?? Bo ja wczoraj wyczulam i tym tez sie martwie.
              • adrasteaa Re: tak chce zobaczyc te wykresy 07.06.06, 15:22
                ja mam mastopatie piersi wiec mam wyczuwalne zgrubienia ale to nie jest grozne robie regularnie usg Radze ci idz zbadaj sie koszt ok 50 zł a bedziesz spokojna ostatnio pani radiolog powiedziala ze lepiej zrobic jedno badanie wiecej niz mniej
                • pszczolka232 Re: tak chce zobaczyc te wykresy 07.06.06, 15:27
                  Wogule to jutro ide do gina i ma mi porobic badania bo duzo rzeczy teraz
                  wychodzi. To moje drugie poronienie pierwszy raz poronilam 3 lata temu i pomimo
                  staran dopiero teraz zaszlam w ciaze, ktora tez skonczyla sie poronieniem. I
                  zaczynam juz chyba miec paranoje.
              • kasia-1978 Re: tak chce zobaczyc te wykresy 07.06.06, 15:27
                pszczolko ja jestem po poronieniu w 10tc +10.3.06+ [dzis jest 7dc-3cykl] nic
                nie wyczolam na piersiach do tej pory
                ale kiedys czytalam ze piersi nie powinno sie badac w czasie @ -tylko z tydzien
                po niej [bo moga byc tam w czasie @ jakies zgrubienia czy cosi, wiesz hormonki
                szaleja i wezly "pecznieja"]-dokladnie nie wiem o co z tym chodzi, kiedys mi
                sie jakas ulotko napatoczyla ale niestety nie pamietam co tam bylo... jednak z
                tym nie ma zartow i trza do doktorka isc ....
                sciskam mocna Kasia
                • pszczolka232 Re: tak chce zobaczyc te wykresy 07.06.06, 15:30
                  kasiu ja zawsze badam piersi jak sie kapie i nawet jak mam @ nigdy nie mialam
                  czegos takiego. Dopiero teraz mi sie pojawilo a @ juz nie ma trwala tylko przez
                  niedziele w poniedzialek pol dnia plamienia we wtorek tylko rano plamienia i
                  dzis juz nic. ale mam nadzieje, ze to nic powaznego i tylko hormony daja mi
                  teraz we znaki. Choc wolalabym juz nic nie czuc aby nie myslec i moc wkoncu
                  odpoczac.
                  • kasia-1978 Re: tak chce zobaczyc te wykresy 07.06.06, 15:35
                    pszczolko zabaczysz kiedys nadejdzie ten dzien ze doczekamy sie swojego
                    szczescia II i nudnej ciazy ze szczesliwym zakonczeniem...
                    bedzie dobrze tylko musimy wszystko posprawdzac :o) ...

napisz co i jak doktorek Ci powiedzial [trzymam kciuki za dobre wiesci Kasia]
                    • pszczolka232 Re: tak chce zobaczyc te wykresy 07.06.06, 15:39
                      Obiecuje, ze jutro jak tylko wruce od lekarza i po uprzednim zadzwonieniu do
                      meza powiem co mi powiedzial i jak bylo. Narazie to ja watpie czy bede mogla
                      miec dzieci bo dwuch poprzednich powiedzialo mi ze mam na ciaze minimalne
                      szanse a z rokiem na rok sa jeszcze mniejsze jedyne co jest pocieszajace to to
                      ze mam 23 lata. Ostatni mi powiedzial, zebym we wrzesniu porobila badania na
                      hormony i udala sie na leczenie jakby co a po dwuch latach jesli nadal nic ze
                      staranek udala sie do kliniki bezplodnosci w Bialymstoku. Takze nawet nie wiem
                      czy robic sobie zludne nadzieje czy wlasnie wierzyc ze mi sie jednak uda uncertain
                  • adrasteaa Re: tak chce zobaczyc te wykresy 07.06.06, 15:37
                    a pszczolko moze to nie @ moze taka pseudo moze jednak jestes w ciązy
                    • pszczolka232 Re: tak chce zobaczyc te wykresy 07.06.06, 15:42
                      adresteaa ostatnio na usg lekarz mi powiedzial ze juz nie ma sladow po ciazy.
                      Wczesniej mialam plamienia i mi powiedzial, ze podczas tych plamien nastapilo
                      poronienie. Teraz znow pojawily sie te plamienia po 14 dniach od tamtych z tym
                      ze mialam duzo skrzepow i byly same skrzepy duze.
                      • kasia-1978 Re: tak chce zobaczyc te wykresy 08.06.06, 08:09
                        pszczolko a moze dodatkowo przebadajcie sie na inne sprawy nie tylko hormony
                        [radze prolaktyne, tsh i tarczycowe] chodzi mi o takie badania jak
                        cytomegalie , chlamydie , jakies przeciwciala i na wrogosc sluzu moze tu jest
                        problem ... a co z drugo polowa , moze mezus potrzebuje jakiegos dopalacza

bo stwierdzenie ze pani raczej nie bedzie miala dzieci bez badan jest
                        bezpodstawne [no chyba ze byly badania]
                        • pszczolka232 Re: tak chce zobaczyc te wykresy 08.06.06, 08:18
                          Ja badan jeszcze nie mialam a jak poprosilam to lekarz mi powiedzial ze da jak
                          trzeci raz poronie albo jak przez dwa lata nei zajde w ciaze a tak moge zrobic
                          na wlasna reke we wrzesniu w klinice bezplodnosci. Dzis ide do innego gina i
                          cale szczescie. Tempka moja dzis to 37.0 uncertain Z mezem pewnie wszystko wporzadku
                          ale na wszelki wypadek zgodzil sie zrobic badanie nasienia.
                          • adrasteaa Re: tak chce zobaczyc te wykresy 08.06.06, 09:16
                            Moja gin powiedziala ze jak jeszcze raz poronie to musimy isc do poradni genetycznej przebadac sie i powiedziala ze np moge byc uczulona na bialko meza dopiero od roku mozna zrobic takie badania min w lodzi badania sa drogie okolo 1500 zł ale da sie to leczyc podobno odczula sie meza tak jak odczula sie alergicznie, moja gin miala juz takie 2 przypadki ze kobiety byly uczulone na bialko meza, wowczas ciaza nie zyje dluzej niz 7 tyg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka