Dodaj do ulubionych

badania LH, FSH, ESTRIADOL itd- jestem zielona!!!

22.09.06, 18:59
właśnie odebrałam wyniki badań ale zupełnie nie wiem jak sie do tego zabrać :
robiłam je w 5 d.c a cykle mam nie któtsze niz 34 dni. bardzo was prosze o
ich interpretację :
FSH- 4,8

faza fulikularna-2,8-11,3
owulacja 5,6-21,0
faza lutealna 1,2-9,0
po menopauzie 21,7-153,0
LH- 5,1

faza folikularna 1,1-11,6
środek cyklu 17,0-77,0
faza lutealna 0-14,7
po menopauzie 11,3-39,8
tabletki antykoncepcyjne 0-80

ESTRIADOL- 39,7
faza folikularna- do 160
owulacja 34-400

HORMONY TARCZYCY-
T3- 2,6
T4- 1,4

THS w surowicy 0,59

zupełnie nie wiem jak sie do dnich odnieść. w legendzie są normy dla
poszczególnych faz cyklu. prosze napiszcie mi coś. dziekuje
Obserwuj wątek
    • yskyerka Re: badania LH, FSH, ESTRIADOL itd- jestem zielon 22.09.06, 19:06
      LH, FSH, estradiol - w porządku.
      Nie podajesz norm dla hormonów tarczycy, ale TSH też wydaje się w porządku.
      • malutka1939 Re: badania LH, FSH, ESTRIADOL itd- jestem zielon 22.09.06, 19:13
        badania masz ok, dla ciebie jest to faza folikularna. Dla porównania powiem ci
        ze moje FSh w 4 dc wynosiło ostatnio 74 !!!!!! Zrób jeszcze prolaktyne i progesteron
        • ussa77 Re: badania LH, FSH, ESTRIADOL itd- jestem zielon 22.09.06, 19:15
          ale juz teraz? czy dopiero po owulacji?
      • ussa77 Re: badania LH, FSH, ESTRIADOL itd- jestem zielon 22.09.06, 19:14
        yskyerko kochana jesteś , ze tak szybciutko zareagowałaś na mój post.

normy dla tarczycy: t3- 2,6 min- 1,5, max- 4,1

t4- 1,4 0,8 max- 1,9
        Dzięki
        • malutka1939 Re: badania LH, FSH, ESTRIADOL itd- jestem zielon 22.09.06, 19:31
          na tarczycy sie nie znam ale prolaktyne miałam kontrolowac w 11-12 dc a
          progesteron 20-22 dc ale ten progesteron chyba robi sie po owu więc jak owu masz
          miesz 20-22 dc to 7 dni po owu zrób progesteron.
          yskyerko popraw jeśli sie mylę.
          • yskyerka Re: badania LH, FSH, ESTRIADOL itd- jestem zielon 22.09.06, 19:40
            Malutka ma rację, progesteron bada się w 7-8 dpo, bo wtedy jego stężenie
            we krwi jest najwyższe. No i będziesz miała potwierdzenie, że owu była.

Prolaktynę właściwie można zbadać w dowolnym dniu cyklu, bo jej poziom
            w całym cyklu jest stały. Zbadaj ją razem z progesteronem, po co masz się
            dodatkowo kłuć? Tylko zrób jedno badanie na czczo, a drugie po godzinie
            od przyjęcia metoclopramidu. Czasem poziom podstawowy jest w porządku,
            a po leku bardzo wzrasta, a to też niedobrze.
    • ussa77 Re: badania LH, FSH, ESTRIADOL itd- jestem zielon 22.09.06, 22:31
      dziekuje wszystkim za odpowiedź.. czy to oznacza ,ze ze mną wszytko ok? teraz
      pora zbadać mojego ślubnego!!!
      • yskyerka Re: badania LH, FSH, ESTRIADOL itd- jestem zielon 22.09.06, 23:15
        Musisz jeszcze sprawdzić progesteron i prolaktynę,
        ale na razie wygląda to dobrze.
    • monjan Re: badania LH, FSH, ESTRIADOL itd- jestem zielon 25.09.06, 15:41
      hej kochana!!
      widze ze sie ostro wzialas za badania i bardzo dobrze!!
      u nas wszystko ok, rosniemy zdrowo i kopiemy mame w brzuszek
      no i kozalo sie ze bede miala synka!!!
      malz jest wniebowziety!!!
      buzka
      • ussa77 Re: badania LH, FSH, ESTRIADOL itd- jestem zielon 25.09.06, 21:01
        jejku Monia, to juz czujesz jak Cię kopie? jak ten czas szybko leci!! a
        dopiero co oznajmiałaś ze jestes w ciązy!! bardzo bardzo sie ciesze ze bedziesz
        miała Synka!! pozdrawiam
        • malutka1939 Re: badania LH, FSH, ESTRIADOL itd- jestem zielon 25.09.06, 21:12
          Monia rzeczywiście ussa ma rację ten czas szybko mija. Gratuluję synka a ty ze
          styczniówek jesteś prawda??
          • monjan Re: badania LH, FSH, ESTRIADOL itd- jestem zielon 26.09.06, 11:38
            tak, Styczniowki
            oj kochana synek kopie juz od 18 tc a teraz to juz nawet wszyscy inni czuja jak
            kopie!!
            słodkie kopniaczki!! zycze Wam takich samych jak najszybciej!!
            • agulka1001 Re: badania LH, FSH, ESTRIADOL itd- jestem zielon 27.09.06, 22:07
              monjan,super,ze wszystko ok...bardzo Ci zazdroszcze,ze czujesz swojego
              szkraba....mialam termin na 3stycznia,ale coz,jeszcze nie teraz...
              nie mysle niby o tym,ale czasem wraca mi...
              pozdrawiam!i zycze Wam duzo zdrowka!
    • ussa77 Re: badania LH, FSH, ESTRIADOL itd- jestem zielon 27.09.06, 21:44
      witajcie dziewczyny! dziś mój 14 dc, śłuz płodny mnie poprostu zalewa, a mój
      mąz idzie jutro na badanie plemniczków tak wiec starania odłożone... nie nie
      nie na cały cykl tylko do piątku a będzie to 16 d.c i owulka lada dzień .. dam
      zank jak wyniki mojego M.
    • ussa77 Re: badania LH, FSH, ESTRIADOL itd- jestem zielon 29.09.06, 21:15
      witajcie, mąż zrobił badania ale są do bani, tak mi sie zdaje, opisuję je w
      inym wątku, pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka