12.01.07, 09:22
Dziewczyny,czy możecie podrzucic mi jakies linki nt.prawidlowej wysokosci TSH
dla kobiet starających sie o ciążę?
Normy znam,ale wszędzie czytam,że TSH powinno oscylować w granicach 2.
Szukałam na bocianie,tam ekspert nie potwierdzil tego,a ja jestem jak
niewierny Tomasz - na wszystko chce mieć dowód.
W necie wszystkie dziewczyny piszą,ze powinno byc ok.2,ale skad ta wiedza?
Z góry dzieki za informacjesmile
Obserwuj wątek
    • agnieszka2211 Re: TSH 12.01.07, 11:07
      mi lekarz tlumaczyl tak: 80% populacji (zdrowej) ma TSH miedzy 1 a 2, a 20%
      inny wynik,ale w granicaach normy. Mowi, ze nie wie skad to, ze powinno byc 1-
      2. Niektorzy ludzie sa zdrowi, a ich wyniki odstaja od normy. Ja mam 2,7 i gin
      powiedziala, ze ok (norma 0,4-4,00). Yfam swojemu lekarzowi i wiem, ze moge sie
      starac.
      • katechina Re: TSH 12.01.07, 12:18
        No wlaśnie...
        Mój endo jak go zapytałam o te normy dla starających to od razu zapytał czy
        czytałam o tym w necie i zaczął sie smiac.
        Więc doszłam do wniosku,że TSH w okolicach 2 dla starających to jakis wymsl.
        • aniaresz Re: TSH 12.01.07, 23:45
          Agnieszko! Twoje Tsh jest trochę za wysokie. Najlepszy wynik to 0.5-1.5. Wtedy idealnie. Od 2-4 jest już lekką niedoczynnością ukrytą. Czyli może być u ciebie w tym miesiącu 2,7 ale w następnym zdecydowanie więcej. Także jak nie chcesz czasu marnować to znajdz dobrego endo żeby ci ładnie wyrównał to TSH. Dziewczyny na forum hashimoto piszą że przy wyniku ponad 3 TSH może nie być owulacji także bądz poprostu czujna. Ja się staram 3 lata ale TSH zbijam ok 1.5 roku. Miałam wynik startowy 4.02. Także trochę to trwa niestety. Powodzenia.
          • agnieszka2211 Re: TSH 13.01.07, 08:05
            To byl moj wynik z listopada, po koniec stycznia powtorze - razem z pozostalymi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka