pepe9917 Re: MAJOWE starania :-) 12.05.07, 19:44 Witam, Ja tez w maju sie postatam ..tak bardzooo mocnoooo Odpowiedz Link
ewinka22 Re: MAJOWE starania :-) 12.05.07, 19:53 Pepe to raz jeszcze witamy i miło, że do nas dołączyłaś Życzymy powodzeniaEwa Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: MAJOWE starania :-) 12.05.07, 22:23 no wlasnie witaminki, lykam prenatal, folik, i do owu pije siemie, co jeszcze polecacie? pepe mierzysz tempki sluzik obserwujesz, ja tak przez ciekawosc? Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: MAJOWE starania :-) 12.05.07, 22:23 Pepe a jakie masz wyniczki, na co one wskazuja? Odpowiedz Link
mjulka Re: MAJOWE starania :-) 13.05.07, 08:02 a ja nie mierze tempki od przyszłego cyklu. Oszaleć wprost można. NIe dosyć, że po owu ze 4 dni się rozkręcała, to teraz w 9 dpo spadła na łeb na szyję pod linię podstawową, żadnych złudzeń nie pozostawiająć. wrrr... termometr za okno precz!! Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: MAJOWE starania :-) 13.05.07, 10:11 Mjulka tak napisalas w swoim poscie, a ja nie zauwazylam wczesniej, dopiero teraz gdy szukalam Twojego FF. "oki, to już załapałam. właśnie zdziwiona byłam, że mi w poprzednim cyklu nie spadała, mimo że @ była za pasem duph łykam po owu 16-25dc i zastanawiam się, czemu napisałaś, żeby brać 10 tabletek?" w obecnym cyklu akurat zaczelas brac duph w 16dc, ale byl to akurat juz 3 dzien wyzszej tempki, ale jesli bedziesz miala skok np w 18dc to nie przyjmuj duph w 16dc goraco zachecam Cie do mierzenia tempek, bo jak sie dowiesz kiedy zaczac łykac duphaston! moj gin podkreslal mi ze mam go brac przez 10 dni, nie krocej, ale moja faza lutealna trwala zawsze 11 dni, teraz na duphastonie troszke sie waha, nie weim co robic w przypadku tak krotkiej lutealnej jak Twoja, wyszlo w sumie 8 dni wyzszych tempek, bierz duph do @, a jutro zadzwon do gin i spytaj czy przez pierwsze dni krwawienia brac czy nie brac, moze kaze przerwac Mjulko czy to jest pierwszy cykl z termometrem? Czy znasz dlugosc swojej fazy lutealnej? W tym cyklu ona jest bardzo krotka. Moze ten dzisiejszy spadek to jakis blad pomiaru, zmierz prosze koniecznie jutro tempke i daj znac kiedy @ przyjdzie, jesli przyjdzie! Bardzo prosze Cie nie rezygnuj z termometru, jesli w nastepnym cyklu powtorzy sie krotka lutealna, to przynajmniej bedziesz tego swiadoma. Ja nie wyobrazam sobie cyklu bez tempek, ja mam to we krwi, przeciez ja Ci pomoge z tymi wykresami. Napisz jeszcze ile trwaja Twoje cykle tak z calego roku mniej wiecej. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: MAJOWE starania :-) 13.05.07, 10:17 wiem Mjulka ze jestes teraz na tzw symulacji piwreszy raz, ale napisz czy na naturalsie masz jakis wykres tempek, jak tak to go wrzuc Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: MAJOWE starania :-) 13.05.07, 10:19 kurcze poczytalam Cie gdzie indziej, Ty masz lutealna 16 dniowa, nic nie rozumiem, moze to reakcja organizmu na pierwsza stymulacje, albo termometr sie zepsul, ale nie wyrzucilas go jeszcze za okno co? Odpowiedz Link
mjulka Re: MAJOWE starania :-) 13.05.07, 22:28 termometr uszedł z zyciem jutro z rana zmierzę tempkę, może to jakiś błąd pomiaru. Do @ jeszcze daleko, więc se pomierze...a co mi tam Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: MAJOWE starania :-) 13.05.07, 22:36 napisz tempke Mjulka z rana, polukam, najlepiej wrzuc FF Odpowiedz Link
mjulka Re: MAJOWE starania :-) 14.05.07, 06:49 już nic nie kumam: www.fertilityfriend.com/home/19d960 ta tempka to mnie normalnie przy życiu trzyma skacze jak opętana. no i jeszcze nie śpię od rana przez ten cholerny kręgosłup. W nocy, to myślałam, że się zapłaczę. Każdy ruch, to mega ból juz nie wspomnę o zmianie pozycji cóż starość nie radość Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: MAJOWE starania :-) 14.05.07, 09:38 teraz to w sumie nie wiadomo o co chodzi, noc w bolu to i tempka wyzsza, ale na moj gust pomimio wszystko faza lutealna trwa, musisz czekac a co dolega Ci z kregoslupem, jakis reumatyzm? Odpowiedz Link
mjulka Re: MAJOWE starania :-) 14.05.07, 09:50 właśnie nie wiadomo, bo żadnych badań nie można było zrobić na wypadek gdyby...fasolka ja podejrzewam jakies zapalenie korzonków, podobnie mnie złapało jakieś 3 m-ce temu i po prochach przeciwzapalnych przeszło. myslę, że to na tle neurologicznym, bo poprzednie rtg nic nie wykazało Odpowiedz Link
noemi27 Dołączam do majowych. 14.05.07, 11:30 No i ja dołączam niestety. Kurcze tak mnie ta tempka zwiodła.... w sobotę 17 dzień lutealnej i tempka 37,1. Plamienia wprawdzie były, ale niewielkie, za to NADZIEJA jaka wielka. No i kurcze wczoraj spadło juz poniżej linii podstawowej, nawet testu nie robiłam. A dzisiaj dziewczynki to od 4 rano umieram z bólu!!!!!!!!!! Straaaaaaaaaaaaaaaaaasznie boli mnie brzuch!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zeżarłam już 6 Midoli - bo tylko to działa na mnie, ale tym razem jakoś na krótko. (((((((((( Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu Źle mi strasznie!!!!!!! Odpowiedz Link
pewna_taka dziewczyny 13.05.07, 12:26 rozpoczynamy na dobre starania, wiec dolaczam do was, od razu z pytaniem czy bezposrednio przed staraniami bylyscie u gina? jestem pod stala opieka (raz na pol roku), wiekszosc badan mialam robionych ok. rok temu (rozyczka, cytologia, badania krwi itp), nic mi nie dolega, a kolejna wizyte mam 4 czerwca. do tego czasu jednak chcialabym juz byc w ciazy (folik zazywam) i zastanawiam sie czy isc wczesniej do lekarza czy nie ma potrzeby... co na ostatniej wizycie przed ew. zaciążeniem można usłyszeć od gina? Odpowiedz Link
ewinka22 Re: dziewczyny 13.05.07, 15:01 WitajW sumie to różnie bywa Folik oczywiście koniecznie łykaj, jeżeli jesteś pod stała opieką to regularnie cytologię na pewno robisz, różyczkę piszesz, że miałaś oznaczaną Można zbadać przeciwciała na toksoplazmozę i cytomegalię (płatne), oraz zaszczepić się na WZW B (chyba, że już byłaś szczepiona)i masz wystarczającą ilość przeciwciał(można zbadać). Poza tym lekarz oczywiście zaleca spokój, rezygnację z używek, zdrowe odżywienie się i zdrowy tryb życia...wiadomo Ja badania na tokso, krwi robiłam jak zaczynaliśmy się starać a było to 15miesięcy temu, od tego czasu nie powtarzałam tych badań, więc to też tak bywa, porobi się pełno badań a potem można długo na dzidzię czekac Ja myślę, że wszystko będzie dobrze i życzę Ci szybkiego zafasolkowania Pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link
noemi27 A propos witamin_pytanie 14.05.07, 11:35 Mam pytanko. Do tej pory zażywaliśmy z M folik (od ponad 2 lat), ale ostatnio dostałm od przyjaciół witaminy dla kobiet i tam tego foliku jest tyle samo co w tym poprzednim (0,4). W Stanach witaminy zażywa się nawet w pierwszym trymestrze ciąży, u nas zdaje się, że tylko folik. Chyba, że się mylę. Może wy wiecie coć więcej??? Bo jakby miało zaszkodzić przyszłej fasolce, to może lepiej sam folik wcinać??? Odpowiedz Link
aanetkaw74 Re: A propos witamin_pytanie 14.05.07, 11:55 lepiej sam folik,chodzi tu o wypełniacze które pomagają w wchałanianiu się witaminki a zajmują 99 % pastylki którą zażywamy, przede wszystkim stosunkowo mały procent witamin wchłaniamy z sztucznych suplementów,czyli jeżlei jest napisane na opakowaniu 0,4 mg to na pewno tyle nie wchłoniemy!!! a jeszcze mniej gdy to są złożone komponenty witaminowe, dlatego jak jest jakiś niedobór to lekarz zawsze da ci osobną witaminkę i jeszcze musisz ją zażywać w trakcie jedzenia. gdzieś czytałam że był (jest) taki suplement witaminowy falvit który miał tak kiepskie wypełniacze że prawie nic się z niego nie wchłaniało do organizmu, no a zażywały go masowo kobiety w ciąży Odpowiedz Link
lacianka Re: dziewczyny 14.05.07, 11:33 Kochane Dziewczyny, ja juz po majowych starankach i przed majowym testowaniem, ale mam zle przeczucie ze nic z tego nie bedzie Juz tydzien po owu mialam dolegliwosci jak zwykle przed @ bol w podbrzuszu, humorki, a teraz jeszcze bardzo nasilil sie bol piersi. Tak wiec na dniach rozpocznie sie moj 10 cykl staran. W tym cyklu tempka nie byla mierzona, bo ze zloscia porzucilam termometr,ale moze w nastepnym cyklu zaczne? Ponadto teraz w czerwcu mija rok odkad rozpoczelismy staranka wiec postanowilam wziac sprawy w swoje rece. Na 12.06 mam wizyte w katowickiej klinice leczenia nieplodnosci i mam nadzieje ze przebadaja nas tam od gory do dolu i byc moze cos sie wyjasni. A moze sa na tym forum dziewczyny z okolic Katowic? Czekam na pozytywne wiesci od Was i zycze powodzenia Odpowiedz Link
baka1baka Re: MAJOWE starania :-) 14.05.07, 11:52 Whh, a mnie zaczyna to wsyztko wkurzać. W niedziele niby ładny skok o 0.3, a dzisiaj o 0.4 w dół. Słów i cierpliwosci już mi brak. Już mi się niczego nie chce, czyżby cykl bezowulacyjny.... Odpowiedz Link
baka1baka Re: MAJOWE starania :-) 14.05.07, 12:22 Dziewczyny jeszcze pytanko. Z moim obserwacji: śluz, bóle podbrzusza, ból sutków, humorki (nawet), obserwacja szyjki (tu nie mam 100% pewnosci czy dobrze interpertuję, ale na pewno wyczuwam w niej zmiany) owulacja sie odbyła, tylko te tempki nie pasują. Po wzorście neidzielnym, dzisiaj spory spadek. No i moje pytanie, czy te tempki na MUS musza być z idealnym skokiem i utrzymywaniem się wysoko. Czy możliwe że owulacja se odbywa jeśli wszystkie pozostałe rzeczy na to wskazują tylko tempki nie do końa ok. Wydaje mi sie że z każdym cyklemn jestem coraz głupsza... Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: MAJOWE starania :-) 14.05.07, 13:05 Baka wrzuc tempki, polukam. Spadek jednorazowy nawet po zwyzce tempki na skok, jest dopuszczalny. Odpowiedz Link
aanetkaw74 wiosenko 14.05.07, 13:28 cipronex to antybiotyk a ja mówiłam o środkach przeciwbólowych typu aspiryna, ibuprofen, ketonal, no bo pewnie jak go tak boli to coś zażywa żeby sobie ulzyć, m jeszcze podpytam ale jak pojawi się w domu (czytaj dziś późno w nocy) : ) Odpowiedz Link
zytka08 Re: MAJOWE starania :-) 15.05.07, 10:04 nasze majowe starania wypadły pozytywnie. Bardzo sie cieszę i strasznie boję. Pocieszam się ze z moim ciałem jet inaczej niż w pierwszej ciąży którą poroniłam. Więc może tym razem będzie dobrze i dotrwam aż do stycznia. Odpowiedz Link
a30 Re: MAJOWE starania :-) 15.05.07, 10:10 gratulacje!!! zycze wszystkiego najlepszego i nie martw sie na zapas. Bedzie dobrze moje majowe staranka jeszcze ciagle przede mna, dzis dopiero 9dc Odpowiedz Link
a30 Re: MAJOWE starania :-) 15.05.07, 10:11 oczywiscie miala byc usmiechnieta buzka po bedzie dobrze sorki, za szybko wyslalam Odpowiedz Link
baka1baka Re: MAJOWE starania :-) 15.05.07, 11:18 Zytka, gratulacje Ja cierpliwie czekam za efektami Odpowiedz Link
zytka08 Re: MAJOWE starania :-) 15.05.07, 11:47 Dzięki dziewczynki, nie myślałam ze się uda. Mieliśmy dwutygodniowy maraton,hihi, bo różnica w cyklach 20 dni. A tutaj-dwie tłuste krechy. Tyle że to dopiero początek. Życzę Wam też efektów działań . Odpowiedz Link
pati291 Re: MAJOWE starania :-) 26.05.07, 19:02 U mnie dzisiaj powjawiły się dwie kreski. Co prawda ta wskazująca na ciążę nie była tak mocna co pierwsza ale i tak wiem, że jestem w ciąży. @ spóźnia się 6 dni. U mnie jak zwykle sprawdziło się, że do trzech razy sztuka. Pozdrawiam i życzę sukcesów. Pati Odpowiedz Link
ewinka22 Re: MAJOWE starania :-) 27.05.07, 13:01 Pati wielkie gratulacje i powodzenie przez najbliższe miesiące Dbaj teraz o Was i naprawdę super czytać takie informacje ale miałaś prezencik na Dzień Matkihihi Ewa Odpowiedz Link
pati291 Re: MAJOWE starania :-) 27.05.07, 15:03 Mój mąż nawet z tej okazji wręczył mi kwiaty. Jesteśmy bardzo szczęśliwi. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: MAJOWE starania :-) 27.05.07, 22:05 ojej jak cudownie, sciskam mocno, pozdrawiam Odpowiedz Link