Dodaj do ulubionych

klinika w Berlinie

14.06.07, 17:10
kamka!!! chcialabym wymienic z Toba informacje na temat kliniki w Berlinie.
czy mozesz mi podac swoj prywatny e-mail lub napisac na priva, w jakiej
klinice podchodzilas? bede bardzo wdzieczna!!!

mayaxx@gazeta.pl

kamka3 napisała:

> ja jestem właśnie po udanym ICSI przeprowadzanym w klinice w Berlinie
(mieszkam
>
> w Polsce), była to nasza druga próba, za każdym razem lekarz powtarzał,
żeby
> nie zmieniać trybu życia. Zawsze też pytałam go o sport (chodzę na aerobik,
> dużo jeżdżę na rowerze) a on mówił, żeby owszm, zminimalizować wysiłek ale
nie
> rezygnować z ruchu. I tak też robiłam. Rower sobie odpuściłam, ale
chodziałma
> na bardzo lekkie aerobiki, Takie, żeby się trochę rozruszać, bez
szczególnego
> pocenia sięsmile
Obserwuj wątek
    • mayaxx Re: klinika w Berlinie 15.06.07, 10:34

• Re: Dlaczego w Polsce trzeba za wszystko placic?
      katja15 14.06.07, 17:04 + odpowiedz

Hej Mayaxx.

Tez mieszkam w Niemczech.

Ciesze sie, ze kasa chorych placi 50% za trzy podejcia. Szkoda, ze w Polsce
      jest inaczej pod tym wzgledem.

Jakimi lekami bylas stymulowana?

• Re: Do Mayaxx i katja 15
      tulcia 14.06.07, 21:34 + odpowiedz

Gdzie dokladniej mieszkacie - w jakim miescie? Ja tez jestem z Niemiec - NRW.

• mayaxx Katja15 i Tulcia 15.06.07, 10:41
        Katja15 i Tulcia,
        ja lecze sie w Fertilitätsklinik am Gendarmenmarkt w Berlinie. Jestem po
        nieudanym ICSI i nieudanym kriotransferze. W zeszlym tygoniu zaczelam dlugi
        protokol (jednorazowym zastrzykiem o nazwie Enantone). Wczesniej bralam spray
        do nosa Synarela. Potem Gonal-F, Horagon 2x na dojrzewanie pecherzykow i po
        punkcji Utrogest.
        A jak jest u Was?
        Pozdrawiam, Mayaxx
        • luna67 Re: Katja15 i Tulcia 16.06.07, 16:38
          Czy moge sie dolaczyc do was?smile))

Ja lecze sie tez w Berlinie u Dr. med. Matthias Bloechle. Z tego co slyszalam to
          Fertilitätsklinik am Gandarmenmarkt moze sie schowac w porownaniu z ta
          "Gemeinschaftspraxis" (ze wzgledu na powodzenia).

Moje dwie kolezanki leczyly sie najpierw w Fertilitätsklinik am Gandarmenmarkt,
          pozniej na Spandale, a pozniej zdesperowane zmienily klinike na praktyke, tam
          gdzie teraz ja sie lecze i obie po 4 i 6 latach staran zaszly w ciazesmile))))

Ale to moze byl lud szczescia, czego wam z calego serca zycze!!!!!

Ps.
          "Nie wszystko zloto, co sie swieci" (mam na mysli wnetrza tych klinik), np. ta
          na Spandale jest prawie najwieksza, najlepiej wyposazona i modernie uzadzona,
          ale jezeli chodzi o powodzenia, to podobno lipa. Ja zwiedzilam prawie 5 klinik,
          a zdecydowalam sie na zwykla praktyke reprodukcji, ale z duzym procentem powodzen.

• luna67 Re: klinika w Berlinie 16.06.07, 16:44
        mayaxx napisała:

>
        > • Re: Dlaczego w Polsce trzeba za wszystko placic?
        > katja15 14.06.07, 17:04 + odpowiedz
        >
        >
        > Hej Mayaxx.
        >
        > Tez mieszkam w Niemczech.
        >
        > Ciesze sie, ze kasa chorych placi 50% za trzy podejcia.

I pomyslec, ze przed paroma miesiacami kasa chorych placila 100% (3x za iVi i
        IUI tez!!!) za reprodukce w niemczech, niestety nie zalapalam sie, slub dopiero
        we wrzesniusmile, teraz place calkowicie prywatnie, nie bede czekac na slub, bo
        czasu szkodasmile
        • mayaxx Re: klinika w Berlinie 16.06.07, 21:38
          luna67, na jakim etapie leczenia jestes i jakie masz leki? podchodzisz do IVF?
          • luna67 Re: klinika w Berlinie 16.06.07, 23:58
            Mayaxx, mialam mala niewydolnosc cialka zoltego, na ktore dostalam CLO (biore od
            3 cykli). Moim problemem (prawdopodobnie, gdyz wyniki hormonow sa ok.) jest
            sprzed 10 lat konizacja szyjki mac., mam termin na inseminacje za ok. dwa
            tygodnie. Jak sie ze 3 razy nie uda, to bedziemy dalej myslecsmile
            • Gość: mayaxx Re: klinika w Berlinie IP: *.proxy.aol.com 17.06.07, 13:07
              luna, a czy te kolezanki, ktorym sie udalo w Gemeinschaftspraxis mialy IVF? I
              czy ta Praxis specjalizuje sie w leczeniu nieplodnosci, czy jest to klinika
              ginekologiczna?
              • Gość: kamka3 Re: klinika w Berlinie IP: 217.153.201.* 18.06.07, 14:49
                Hej! A ja mieszkam w Polsce, w Poznaniu i leczyłam się u dr. Tandlera-
                Schneidera w Fertility Center Berlin. Zupełnie przypadkiem znaleźliśmy w necie
                tę klinikę, nawet nie wiedząc, że jest jeszcze kilka innych w Berlinie.
                • Gość: kamka3 Re: klinika w Berlinie IP: 217.153.201.* 18.06.07, 14:52
                  Mam endometriozę III stopnia+ nienajlepsze wyniki męża. Pierwsze nieudane ICSI
                  w listopadzie. Macie dziewczyny szczęście, że możecie się tu leczyć, nie
                  musicie w Polsce. A tak z ciekawości: ta maoja klinika ma taką złą opinię?
                  Dlaczego?
                  • mayaxx Re: klinika w Berlinie 18.06.07, 15:09
                    hej Kamka, napisz mi proszę jakimi lekami byłaś stymulowana? czy nieudane ICSI
                    też miałaś w Berlinie?
                    Ja będę miała drugie ICSI w Fertilitätsklinik am Gendarmenmarkt Kronenstr. -
                    to chyba nie Twoja klinika?
                    pozdrawiam, mayaxx
                    • Gość: kamka3 Re: klinika w Berlinie IP: 212.2.101.* 18.06.07, 18:15
                      oba ICSI miałam w Berlinie, to moja klinika: www.fertilitycenterberlin.de. Za
                      pierwszym razem: Synarela+Puregon+Choragon+Utrogest, za drugim najpierw cykl na
                      antykach, potem Zoladex+Gonal F+Choragon+Utrogest. Obie stymulacje dobrze
                      tolerowałam, za każdym razem jednak taki sam, nie najlepszy rezultat: 2 zarodki
                      klasy B, oba podane, nic do mrożenia. Taka moja uroda, myślę... Przed ICSI
                      miałam jeszcze 3 inseminacje, też w Berlinie. Polecam kupowanie leków w Polsce,
                      jeśli możecie - bywa taniej. Pozdrawiam
              • luna67 Re: klinika w Berlinie 18.06.07, 23:18
                Przepraszam, ze od razu nie odpowiedzialm (nie wiedzialam, gdzie zniknol wateksmile)
                Jedna z moich kolezanek miala ICSI a druga IVF.
                Tak, ta praktyka specjalizuje sie w leczeniu nieplodnosci

Tu link:
                www.kinderwunsch-berlin.de/behand7.html
                • Gość: citrus Re: klinika w Berlinie IP: *.dip.t-dialin.net 19.06.07, 11:55
                  Hej dziewczyny. Mieszkam w Niemczech na samej północy.Od trzech lat staramy sie
                  o dzidziusia. Lecze sie prywatnie w Polsce co sie wiaze z duzymi kosztami.
                  Jestem po pierwszej nie udanej inseminacji. Prosze napiszcie gdzie powinnam sie
                  udac zeby rozpoczac leczenie tu na miejscu bo ja nie mam pojecia od czego
                  zaczac. A jak jest z płaceniem? Czy kasa chorych pokrywa całosc? Chodzi mi o
                  inseminacje i invitro. Bede wdzieczna za informacje. Pozdrawiam
                  • mayaxx Kamka 19.06.07, 14:22
                    Kamka, jak długo robiłaś przerwę między jednym ICSI a drugim?
                    • Gość: Kamka3 Re: Kamka IP: 217.153.201.* 19.06.07, 16:54
                      pierwszy transfer miałam 1 listopada 2006, a drugi - 24 maja 2007. Ale to ze
                      wgzlędu na brak kasy, można było powtórzyć już po jednym cyklu przerwy.
                  • mayaxx Re: klinika w Berlinie 19.06.07, 14:35
                    Citrus, znajdź w internecie klinikę leczenia niepłodności (Fertilitätsklinik)
                    niedaleko Twojego miejsca zamieszkania. Jeśli jesteś ubezpieczona państwowo,
                    kasa pokrywa 50% pełnego IVF/ICSI. U mnie 50% wyniosło 2.000,00 EUR. Nie wiem
                    co z IUI. Wyszukaj najpierw klinikę, a potem ustal wszystko z lekarzem. Wiem,
                    że ceny są uzależnione od tego, czy jesteś ubezpieczona w państwowej, czy
                    prywatnej kasie chorych lub czy płacisz z własnej kieszeni. aha, jeśli jesteś w
                    państwowej kasie, musisz iść do ginekologa po skierowanie do kliniki
                    niepłodności. powodzenia, mayaxx

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka