Dodaj do ulubionych

czy znacie Kukle?

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.06.04, 08:33
Witam,
Prosze o pomoc. Wybieramy sie latem do Kukli (pensjonat panstwa
Sewastynowicz, nazywa sie Gosciniec Wiejski) i nie wiem, czego sie spodziewac.
Czy znacie to miejsce? Jakie sa Wasze opinie, jak z czystoscia jeziora i
zageszczeniem turystów?
Pozdrawiam,
Ania
anyaa@gazeta.pl

Obserwuj wątek
    • Gość: miarol Re: czy znacie Kukle? IP: 62.29.188.* 21.06.04, 13:54
      Lokal-tyle opini, ilu turystów, ale przecież nikt nie jedzie tam siedzieć w
      ścianach. Jezioro dość czyste, ale na plaży "wiejskiej" jest dość tłoczno. Na
      plaży ośrodka też, bo każdy może na nią wejść. Za to jest dość dobrze
      wyposażona wypożyczalnia sprzętu. Polecam (w ramach wprawy) wycieczkę kajakiem
      na jez. Kunis. Można też spłynąć do Zelwy przez jez. Pomorze i rz. Marychę (Cz.
      Hańcza to w porównaniu z tym luz całkowity). W Zelwie (ponieważ tego roku jest
      dość wysoka woda) prawdopodobnie uda się przepłynąć przesmykiem na jez. Zelwa
      po drugiej stronie wioski. W zatokach przy Gibach (od str. dopływu Marychy)
      widzieliśmy kilkakrotnie gniazda łabędzia. Tam dopłyniesz czymkolwiek. W
      ośrodku można też wypożyczyć rowery (o ile nie macie swoich) i urządzić sobie
      lądowe wypady po okolicy. Niech pogoda będzie z Wami! Pozdrawiam!
      • Gość: ula__ Re: czy znacie Kukle? IP: *.chello.pl 21.06.04, 14:38
        Byłam tam w ostatnie wakacje!
        Bardzo sympatycznie! Gospodarze przemili, wyżywienie dobre (trochę regionalnej
        kuchni - też), woda w jeziorze czysta, sprzęt jest na miejscu, o rowery trzeba
        zapytać dzwoniąc - jak ja byłam to akurat czekali na nowe (nie doczekałam się
        ale już chyba są!)
        Marycha - bardzo malownicza! Łabędzie mają nawet swoje imiona! Jest gdzie
        pospacerować, pojeżdzić rowerem, gospodarze organizują wycieczki do Wilna,
        wspólne ogniska, atmosfera naprawdę rodzinna!
        Spotkałam tam wiele osób które już kolejny raz przyjechały w to miejsce!
        Polecam!
        • Gość: Ania Re: czy znacie Kukle? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.06.04, 15:38
          Bardzo dziekuje za odpowiedzi.
          Mam pytanie do Uli - nocowalas w domkach czy w pensjonacie? Co polecasz dla
          rodziny z dwójka maluchów (1 i 3 latka)?
          Pozdrawiam,
          Ania
          • Gość: ula Re: czy znacie Kukle? IP: *.chello.pl 24.06.04, 09:33
            Nocowałam w pensjonacie - nie było już wolnych domków!
            Jeśli wybierzesz pensjonat to koniecznie pokój z balkonem! - tylko te są z
            widokiem na jezioro!
            Pokoje są przestronne, można wynająć "łączony" - część pokoi jest tak
            zaplanowana że można je łączyć z innymi w zależności od potrzeb.
            Gospodarze mają duzo własnych dzieciaków (10-cioro? - i maluchy i już dorosłe!)
            w różnym wieku więc Twoje będą miały towarzystwo!
            Domki też są przestronne ( piętrowe) z tarasami. Na terenie posesji jest nawet
            Kaplica w której odbywają się msze św. (może warto wiedzieć ?)
            Pozdrawiam i polecam
            • Gość: ula Re: czy znacie Kukle? IP: *.chello.pl 24.06.04, 09:43
              Ty piszesz o pensjonacie Gościniec, nie wiem czy to nazwa się zmieniła czy może
              p.Sewastynowicz mają już drugi? Na ogrodzeniu posesji była tablica: Pensjonat
              Kukle Posejnele 22!
              Dzwoniąc tam spytaj czy to nowa nazwa czy nowy ośrodek?
              • Gość: alima Re: czy znacie Kukle? IP: *.play-internet.pl 21.08.16, 16:18
                jeśli chodzi o warunki i kontak z właścicielami, to szczerze odradzam, byłam pracownicy faktycznie są fantastyczni, zwłaszcza Panie Kucharki, właściciel jest nienormalny, człowiek który nie trzyma się żadnych umów obraża się strzela fochy, straszy ze wyrzuci z domków, NIGDY WIĘCEJ, zapytajcie miejscowych co sądzą o rodzinie, facet - DNO

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka