IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 25.07.04, 11:59
Czy ktoś zna tą miejscowość, czy warto tam pojechać nad jezioro, jak
wygladają trasy rowerowe? Ewentualnie podał mi namiary noclegów. Dziękuje
Obserwuj wątek
    • Gość: iza Re: ŁAGOWO IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 25.07.04, 12:03
      moj nr gg 6199091 . Może są inne miejsca godne uwagi w lubuskim? Proszę dajcie
      wskazowki gdzie jechac?
    • Gość: Cysiek Re: ŁAGOWO IP: 62.148.85.* 25.07.04, 12:30
      Po pierwsze to nie Łagowo tylko ŁAGÓW w dodatku Lubuski. Piękne i urokliwe
      miejsce, dwa fajne jeziora, stary zamek joannitów no i klimat jakiego nie ma
      nigdzie indziej. W dzień wyprawa na plażę, kąpiele, ewentualnie rowerek wodny a
      wieczorkiem koniecznie trzeba sie wybrac na jakąś potupajkę(np. na "dechy"). Co
      do tras rowerowych to można przejechać się naokoło jezior co trwa ok. kilku
      godzin. Adresy noclewgów do odalezienia na stronie gminy www.lagow.pl Gorąco
      polecam. Też tam będę w tym roku :-)
      • Gość: iza Re: ŁAGOWO IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 25.07.04, 12:33
        Fajnie, dzięki za info :) A kiedy jedziesz? Bo my 16 sierpnia pozdr
    • Gość: iza Re: ŁAGOWO IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 25.07.04, 12:50
      Czy w tej miejscowości są domki letniskowe?
      • Gość: cysiek Re: ŁAGOWO IP: 62.148.85.* 26.07.04, 15:01
        Są domki nawet na paru kempingach. W zeszłym roku byłem na tz. szkolnym. Fajnie
        nawet fajnie tez jest na jordanie i zielonej dolinie. Jak dobrze pójdzie to 16
        jeszcze tam będę. :-)
        • Gość: iza Re: ŁAGOWO IP: *.schenker.pl / *.schenker.pl 29.07.04, 15:12
          "Nauczycielski", 66-220 Lagów Lubuski,
          ul. Szkolna 1, tel. (068) 341-25-59. Czy znasz ten ośrodek? Domki są za 22
          pln /os Wydaje mi sie trochę za mało. Wiesz może jakie są tam warunki????
          Jedynie wiem, że nie ma w domkach, łazienek. pozdr
          • bocze Re: ŁAGOWO 01.08.04, 18:52
            zapraszam do Łagowa do Hoteliku Pod Żaglami, pokoje 2 osobowe z łazienkami i
            TV. Wyżywienie może byc lub nie, jedzenie własnej produkcji, na miejscu
            suszarnia do grzybów,wedzarnia na rybki , możliwość grilowania . Zapraszam tel
            068 3412879 . Proszę wcześniej rezerwować . Cena do negocjacji w zależności
            od długosci pobytu. Pozdrawiam i zapraszam
    • ba-ja Re: ŁAGOWO 10.08.04, 00:57
      Bylam w tym roku i bardzo sie rozczarowalam. Nad j.Lagowskim sa 3 plaze w tym
      jedna po poludniu w cieniu. Bylam tylko na jednej w jakims osrodku. Trzeba
      placic 2 zl. za troche brudnego piachu. Na miejskiej nie bylam. Jedyna rozrywka
      to rowery wodne, po ktore najczesciej trzeba stac w kolejce. Wszedzie pelno os.
      Komarow nie widzialam. Na pocieche dodam ze sa trasy rowerowe - niezle.
      • Gość: Ula Re: ŁAGÓW IP: *.chello.pl 10.08.04, 10:01
        Łagów jest piękny! Okolice też! Tak czystych jezior i uroczych zakątków mamy
        juz chyba niewiele, przepiekne bukowe lasy, mikroklimat, liczne trasy piesze i
        rowerowe.
        Plaża przy Ośrodku - płatna, też mnie nie zachwyciła, ale warto pójść (lub
        popłynąć) brzegiem jeziora Ciecz (Trześniowskiego) i znaleźć ustronne miejsce z
        pomostem, polanką, gdzie mozna pływać i opalac się bez tłoku i hałasu.
        Dobrze wyposażone domki murowane są w Ośrodku "Zacisze" - dwie sypialnie z
        kuchnią i salonikiem, ale to trochę na uboczu, można wypożyczyć rowery, sprzęt
        wodny,mieści się na ul.Wczasowej.

W pobliżu mozna zwiedzić MRU (Międzyrzecki Rejon Umocniony), ale to raczej dla
        miłośników mocniejszych wrażeń, ja dotąd mam gęsią skórke na wspomnienie ok. 3
        godz. spędzonych głęboko pod powierzchnią ziemi - poszłam tam ze wzgledu na
        mojego nastoletniego syna, ktory bardzo chciał zobaczyc to miejsce.

Łagów to miejsce do którego sie wraca! Polecam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka