22.04.12, 09:30
Planuję urlop w okokolicach Babiogórskiego PN. Lubimy z mężem i 7letnim synem chodzić po górach a tam jeszcze nie byliśmy. Jeśli ktoś jest zorientowany to proszę o pomoc w w wyborze dogodnego miejcsa wypadowego na szlaki. Myślę o Zawoi ale jest tak rozległa że nie wiem w którym rejonie szukać. Będę również wdzięczna za propozycje Tras wycieczek
Obserwuj wątek
    • zbyszek.okon Re: Zawoja 22.04.12, 18:04
      Dzień Dobry.
      Moją ostatnią wyprawę na Babią Górę, rozpocząłem w schronisku PTTK na Hali Miziowej. Pierwszego dnia pobytu można zaliczyć wyjście na Pilsko. Z okolic schroniska można podziwiać majestat Babiej Góry, a nastepnie wybrać się w trasę. Z Hali Miziowej na Babią przez przełęcz Glinne, medralową, Małą Babią - szlak czerwony , od Żywieckich Rozstajów - zielony, od przeł. Brona - czerwony. Czas podróży to ok. 10 godzin. Na Babiej polecam nocleg w schronisku na Markowych Szczawinach.

Pozdrawiam,
      Zbigniew
    • malgosia19734 Re: Zawoja 24.04.12, 18:33
      według mnie - na południe od Zawoja Widły. Ale przecież zawsze można podjechać :).
      Co do wycieczek - z pewnością Babia przez Perć Akademików (pod górę), powrót przez Bronę; na przełęcz Klekociny - dowolnie szlakami po zachodniej stronie Zawoi. pzdr, m

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka