Dodaj do ulubionych

pytanie o warunki _błyszcz

10.07.04, 10:23
pewnie i tak niekt nie odpowie bo niekt nie wie: )
Obserwuj wątek
    • Gość: MiG Re: pytanie o warunki _błyszcz IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.07.04, 14:40
      Warunki śniegowe?
      Śniegu brak.

MiG
      • kangataiga Re: pytanie o warunki _błyszcz 10.07.04, 15:33
        nie o snieg mi chodziło ; ))tylko o krotki opis szlaku
        • Gość: MiG Re: pytanie o warunki _błyszcz IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.07.04, 20:40
          Szlak ten formalnie był zamknięty dla turystów wchodzących ze strony polskiej.
          Po wejściu do UE granica niby zniknęła ale nie wiem co o tym sądzi nasza SG?
          Były głosy, że granica w Tatrach dalej obowiązuje (sic!). Tyle tytułem wstępu.

Idzie się z Ornaku tak jak na Starorobociański, tylko na Raczkowej Przełęczy w
          lewo a nie w prawo :-) Z przełeczy najpierw ścieżką po płaskim ok. 1 km (w
          trakcie kilka fajnych ekspozycji, ale ogólnie niegroźnie). Później podejście ze
          200 m w górę, w typowym Zachodniotatrzańskim stylu :-) Razem ze 30 min. marszu.
          Sam "szczyt" to nic szczególnego, właściwym szczytem jest Bystra (całkowicie po
          słowackiej stronie).

MiG
          • kangataiga Re: pytanie o warunki _błyszcz 10.07.04, 21:42
            ot wlasnie o to mi chodziło ; ) dzieki na bystra sie pofatyguje : ) chcialam
            dolaczyc ten fragmant z błyszczem jak bede isc z ornaku na wolowac a czyli do
            chocholowskiej ; ) z góry dzieki i milego pobytu w tatrach czytalam , ze
            jedziesz: ) ja poczekam jeszcze do 19 lipca: )
            • Gość: MiG Re: pytanie o warunki _błyszcz IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.07.04, 23:12
              Napisz potem jak wygląda sprawa z przekraczaniem granicy (Błyszcz, Jarząbczy i
              Wołowiec to pewno będą ulubione miejsca), tzn. czy ludzie chodzą bez żadnych
              oporów, czy SG robi problemy itp.
              Z Ornaku (rozumiem przez to schronisko na HO) do Chochołowskiej to jest niezły
              kawałek...

MiG
              • kangataiga Re: pytanie o warunki _błyszcz 11.07.04, 09:49
                Gość portalu: MiG napisał(a):

> Napisz potem jak wygląda sprawa z przekraczaniem granicy (Błyszcz, Jarząbczy
                i
                > Wołowiec to pewno będą ulubione miejsca), tzn. czy ludzie chodzą bez żadnych
                > oporów, czy SG robi problemy itp.
                > Z Ornaku (rozumiem przez to schronisko na HO) do Chochołowskiej to jest
                niezły
                > kawałek...
                >
                > MiG
                Wiem ; ))) wparawiona jestem nie bój się; ) chodze z głowa na karku... wiec
                ztym przekraczaniem to jest jeden wielki bajzer niestety.. jak byłam w amaju
                to nikt nie sprawdzał no ale SG sa bardziej w wakacje wiecej icj zawsze:) czas
                pokaze.. spokojnie napisze ale dopiero kolo1 sierpnia: )
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka