acid33 03.04.05, 23:56 chcę odwiedzić, zwiedzić, poznać Kto pomoże, pokieruje? Nie wiem co warto zobaczyć? Gdzie się udać? Czego nie wolno ominąć? Gdzie warto TANIO przenocować? itp. Napiszcie coś, mądrzy ludzie. Dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aga Re: góry stołowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 08:48 G.Stołowe to przede wszystkim Błędne Skały i Strzeliniec, tego na pewno nie można pominąć, podobnie jak części czeskiej G.Stołowych w postaci Adrspahskiego i Teplickiego Skalnego Miasta, piękne miejsce. Oczywiście wymieniłam tylko najważniejsze punkty:-), które tak na dobrą sprawę można zobaczyć w ciągu trzech,czterech dni, zależy czym się podróżuje. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAJA Re: góry stołowe IP: *.devs.futuro.pl 04.04.05, 09:41 wybieram sie w maju w g. stolowe (pierwszy raz) , przewertowalam internet, troche znalazlam, jade na 5 dni, nie wiem czy czasu mi wystarczy na wszystko: Szczeliniec, Bledne skaly, klodzko, kaplica czaszek, kopalnia zlota , to tylko czesc z mojej listy, pz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MiG Re: góry stołowe IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.04.05, 20:43 Główne i najbardziej znane atrakcje zostały już wymienione, ale warto zobaczyć także Skalne Grzyby (różne formy skalne w środkowej części Gór Stołowych, przejście szlakiem wzdłuż pasma). Poza tym można się wybrać do okolicznych miejscowośći: Wambierzyc (bazylika, kalwaria), Polanicy (deptak, park zdrojowy), Kudowy. Góry Stołowe to dość niewielkie pasmo, więc jeśli starczy czasu to można rozejrzeć się po całej Kotlinie Kłodzkiej, ale o tym to był już bardzo ciekawy i dośc bogaty wątek :-) MiG Odpowiedz Link Zgłoś
jita Re: góry stołowe 12.04.05, 14:32 Na całą Kotlinę Kłodzką to i miesiąc czasu nie starczy... Piękne okolice, cudowne widoczki... Polecam drogę widokową Poręba-Gniewoszów, ciekawe czy w maju będzie już przejezdna (dwa tygodnie temu jeszcze mnóstwo śniegu, a droga jest nieodśnieżana zimą) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konim691 Re: góry stołowe IP: *.lubin.dialog.net.pl 05.04.05, 22:31 Oj piknie piknie tam, poczytaj link, moze cosik wykorzystasz;) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=197&w=15813012&a=15813012 udanych spacerkow i pogody zycze;)pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
lapilla Re: góry stołowe 09.04.05, 17:49 ach te Sudety... noclegi powinnaś znaleźć we wszystkich okolicznych wioskach w "agrogospodarstwach". Nie mają luksusów, ale ceny też nie odstraszają. Poza tym, o ile pamiętam, w Radkowie i paru innych pobliskich mieścinach są schroniska. Jesst duża szansa, ze w Błędnych Skałach uda ci się zobaczyć i dotknąć śnieg. Pozdrów Sudety ode mnie. Udanej wyprawy. Odpowiedz Link Zgłoś