aard 20.04.05, 11:07 mam wrażenie, ze forumowe góry nam się coraz bardziej spłaszczają... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sliwka1977 Re: To Górum jest martwe! 20.04.05, 20:55 Może wszyscy wyjechali...... w góry ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kizdam47 Re: To Górum jest martwe! 20.04.05, 21:36 No własnie. W górach jeszcze śnieg, ale może raki na buty poszły, czekan w garść i heeeja! Odpowiedz Link Zgłoś
ry-bka Może to tylko wiosenny letarg? 21.04.05, 15:49 Mam wyrzuty sumienia że się ostatnio nie udzielam :( Ale wiosna przyszła i roboty w robocie po uszy, soboty się nawet pracujące szykują.... Obiecuję poprawę! Odpowiedz Link Zgłoś
aard To jeden z objawów: Re:Re:Re:Re: 21.04.05, 16:37 Czego brakuje by własny temat posta nadać? Inwencji czy ochoty? Odpowiedz Link Zgłoś
ronja To jeden z objawów: Re:Re:Re:Re: 24.04.05, 19:27 A bo Wy w ramach odpowiedzi zawsze jakieś linki wstawiacie, zamiast po ludzku odpowiedzieć, hihi:))) Linki fajna rzecz, ale słów nie zastapią... Odpowiedz Link Zgłoś
detroit To jeden z objawów: Re:Re:Re:Re: 29.04.05, 12:52 Święta racja, denerwuje mnie jak o coś zapytam na forum to 90 % odpowiedzi to linki. A link to wiadomo kto jest właścicielem strony ten sie tam chwali a przecież chodzi o obiektywne oceny i własne wrażenia. Odpowiedz Link Zgłoś
ronja To jeden z objawów: Re:Re:Re:Re: 06.05.05, 07:55 e, pewnie się nie chwalą stronami (a zresztą fajnie jest połazić i po innych stronach), tylko tak śmiesznie to wychodzi, że linki garną się do nas z każdej strony:))) Odpowiedz Link Zgłoś
aard Kto to są "wy"? 16.05.05, 20:30 Zresztą mało istotne, kto. Biorę to do siebie, a to dlatego, że ja też często wstawiam linki. czemu? Bo link zawiera dużo więcej informacji niż ja kiedykolwiek mógłbym napisać z pamięci. Ktoś o coś pyta - jeśli znajduje w linku kompleksową i najpełniejszą odpowiedź - to czemu mu tego linka bronić? A przcież, jesli chce się podyskutować, zawsze można przywołać fragment tekstu "spod linka" i stwierdzić, że przywołujący "przecież chyba się z tym nie zgodzi!" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
weekenda Re: To Górum jest martwe! 06.05.05, 16:11 Każdy ma jakiś powód, dla którego nie odzywa się na tym forum; ja znam moje powody - każdego po troszeczkę, nie żebym się tłumaczyła ale tak, skoro kiedyś często zabierałam tu "głos" a teraz milczę więc (kolejność nie ma żadnego znaczenia): - tematy są czasami mniej mnie interesujące - brak czasu, sił i ochoty - niezbyt miłe wypowiedzi niektórych odwiedzających to forum i to nie tylko w stosunku do mnie. Uczestniczę w innych forach o różnych tematykach, górskich ofkors też i raczej nie spotykam się z niemiłymi czy obraźliwymi wypowiedziami. A jeśli - nie muszę tego "słuchać". Każdy ma prawo do własnego zdania ale ja mam dosyć chamstwa, wulgaryzmów i nietolerancji tak w ogóle. Więc "wchodzę" na te fora, gdzie mi miło i przyjemnie. Gdzie ludzie np. licytują się, który raz weszli tu czy tam i nikt nie pisze, że są mniej czy bardziej beeeee. Gdzie potrafią po raz "pięćset pięćdziesiąty szósty" dyskutować o zaletach takiego czy innego plecaka i nie wklejają linków sprzed jakiegoś tam czasu.... Przymusu nie ma - mnie się przestało tu podobać - "poszłam" gdzie indziej. Ale wchodzę tu, od czasu do czasu, z sentymentu. To tyle, tak od siebie. Pozdrawiam nieustannie wszystkich Górołazów, Górolubów i Góromaniaków i też się pochwalę, że za "momencik" jadę tam gdzie jest mi najlepiej na świecie!!! zgadnijcie gdzie? ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
alexandra74 Re: To Górum jest martwe! 06.05.05, 16:22 No własnie dzisiaj przekonałam sie po raz pierwszy, że ludzie na tym forum dzielą sie na takich, którzy wszystko wiedza najlepiej i na takich, którzy nic nie wiedzą, np. po jakich górach należy chodzić. Niezbyt to miłe ale cóż - przymusu czytania i pisania na tym forum nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
josip_broz_tito Re: To Górum jest martwe! 06.05.05, 21:00 sami nic nie piszecie a na mnie najezdzacie, ze to niby przeze mnie. Ze co, ze nie lubie tloku w Tatrach i szkoda mi tych gor, bo wszyscy tam jezdza? Bo nie uznaje zmuszania mnie w gorach do czegokolwiek i dlatego nie lubie SKPB? No chyba moge. I forum jest od tego zeby dyskutowac. Udowodnijcie, ze w Tatrach w lipcu jest zajebiscie jak 10 osob wisi na jednym lancuchu, albo ze zmuszanie do zjedzenia podzielonej na 21 czesci czekolady lub pojscia obejrzec cerkiew po 35 GOTach (przyklady z 30.04, z Chyrowej) jest OK, to przyznam Wam racje. I odczepcie sie, bo aard zalozyl ten watek, kiedy ja tez nic na nim nie pisalem. A moze jestr martwe, bo gdy sie nie dyskutuje o wyzszosci Blyszcza nad Wolowcem to nie ma kto gadac o czym innym? Odpowiedz Link Zgłoś
weekenda Re: To Górum jest martwe! 06.05.05, 21:36 Cześć Wodzu :-) uderz w stół a nożyce się odezwą... ale nie o Tobie myślałam pisząc kilka słów wyżej. Rozumiem Twój punkt widzenia, w życiu nie pojadę w Tatry w lipcu/sierpniu albo w jakiś długi łikend. Szkoda czasu, zdrowia, widoków itd itp. Nie wiem ile GOTów śmotów czy czego tam jeszcze mam czy przeszłam. Nigdy w to się nie bawiłam. Nie mam tez bladego pojęcia ile km przeszłam w górach - tysiące??? setki tysięcy??? tysiące tysięcy??? po górach chodzę od 5 klasy podstawówki czyli już jakiś czas :-) potrafię wiele; góry nie mają dla mnie żadnych tajemnic... ale wciąż widzę je jakbym je widziała pierwszy raz, wciąż mnie fascynuja i zachwycają jak za pierwszym razem... idę po raz któryś tam tym samym szlakiem, ścieżką, rozpoznaję wciąż te kamienie, krzaczki i ciągle się tym wszystkim zachwycam - CHWILO TRWAJ !!! i dla mnie TO ma sens. Uwielbiam rozmawiać z Ludźmi Gór: mimo, że Ci prawdziwi, niewiele mówią... a tyle można się od nich nauczyć... od Ludzi Gór nigdy nie usłyszałam żadnego przykrego słowa, mimo, że zdarzały mi się głupie błędy, które mogły mnie kosztować wiele... pomogli i złego/przykrego słowa nie powiedzieli, nie ubliżyli, nie wyśmiali, nie zlekceważyli - nigdy. Zawsze i od każdego z Nich dostałam bezgraniczną dawkę tolerancji, zrozumienia i akceptacji dla tego co robię, zrobiłam czy zrobię - czy tego, że po prostu JESTEM. I tego oczekuję od forum poświęconego górom... a jak tego nie ma - szukam dalej... czasami "tłum" też ma swój urok - trzeba tylko popatrzeć na to troszkę inaczej - jest nas Ludzi bardzo dużo i będzie coraz więcej - wystarczy jak będziemy dla siebie po prostu grzeczni i już zrobi się mnóstwo miejsca! Każde Góry są dla wszystkich! Życzę Wszystkim pięknych widoków, powietrza i tolerancji! pozdrawiam serdecznie i do zobaczenia na szlaku! -- W górach jest wszystko to co kocham !!! Odpowiedz Link Zgłoś
pbrwdb Re: To Górum jest martwe! 28.08.06, 18:36 Masz chyba traumatyczne wspomnienia związane z warszawskim SKPB, bo z tego co mnie wiadomo to nie wszędzie jest tak ortodoksyjnie i pryncypialnie jak u Warszawiaków. Odpowiedz Link Zgłoś
zawrat2 Re: To Górum jest martwe! 21.08.05, 18:29 Wekenada zgadzam się z twoją wypowiedzią.Też szukam na górskich forach ciekawych informacji miedzy corocznymi wrześniowymi wyjazdami w Tatry. Odpowiedz Link Zgłoś
josip_broz_tito Re: Jak w tomacie :/ /nic 17.08.05, 11:17 a co ma byc jak pewnie wszyscy w gorach ;) poza mna - pozdrawiam ze Szczytna :/ Odpowiedz Link Zgłoś
weekenda no wlasnie - bylam w gorach... 19.08.05, 09:46 ... i za "chwile znow tam jade... juz ostatnio jestem w kochanych skalach, na sciezkach co dwa tygodnie... Czego Wszystkim Wam zycze!!! pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
aard A nie "ze Szczytnej", Wodzu? 20.08.05, 19:37 Zawsze bliżej w twoje ukochane Sudety ;) Odpowiedz Link Zgłoś
josip_broz_tito Re: A nie "ze Szczytnej", Wodzu? 21.08.05, 01:07 no niestety ze Szczytna. Ale do Szczytnej zapewne zajrze za jakies 10 dni :) Odpowiedz Link Zgłoś
josip_broz_tito Re: eech...* /nt 09.09.05, 13:27 no co, chyba w Górach byłem, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: To Górum jest martwe! 15.03.06, 15:09 aard napisał: > mam wrażenie, ze forumowe góry nam się coraz bardziej spłaszczają... to już (niemal?) depresja... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
josip_broz_tito Re: To Górum jest martwe! 24.03.06, 15:16 Zima, kurde, nikomu się w góry jechać nie chce ;) Odpowiedz Link Zgłoś
taka_sobie1 Re: To Górum jest martwe! 24.03.06, 22:35 Nie jest martwe zimą,tylko niektórzy mają kontuzje...ale nasz jeden robi iezły start !!korona 8tys.!to jestcoś,obserwuję to z ogromnym podziwem i sama sobie cichutko marzę,mała wspinaczka,jakś skitur,tatry słowackie(lodowa przełęcz)a dziś tak na chwilkę może do dol.5-ciupzdr dla wszstkich Odpowiedz Link Zgłoś
am777 jeśli chodzi o zimowe kontuzje 07.04.06, 09:24 to w tym roku niestety przekonałam się, jakie mogą być upierdliwe. Góry - moja pierwsza miłość - mnie zdradziły... Już 2 miesiące leczę skręcone kolano i ciągle jeszcze mam pod górkę (zawsze to jakaś namistka...) A za oknem tak przyjemnie i człowiek chciałby się gdzieś wyrwać!!! Ale nic to, mam nadzieję, że w maju (a może w czerwcu...) będę już śmigać. Póki co opracowuję kolejne wyjazdy teoretycznie... Odpowiedz Link Zgłoś
taka_sobie1 Re: jeśli chodzi o zimowe kontuzje 10.04.06, 17:47 ja leczę już 3 mc swoją kontuzję,ale też liczę na czerwiec cichutko,w maju to dopiero bede mogła rehabilitować sie pełną parą,martwie sie bo znowu sypnęło i ponoć wszystko to co wysokie w polsce znowu biale,ale nie trace nadziei i ducha wcale.Gdzie planujesz wypad majowy czy czerwcowy?pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
am777 najbliższe plany 12.04.06, 19:53 To czeskie Jeseniky - chcę tam wrócić po kilku latach niebytności. To plany na wypad kilkudniowy. A na 1-dniowe wypady to na pewno Rudawy Janowickie i Karkonosze, bo mam stosunkowo blisko. Pytanie tylko - kiedy? Dziś bowiem dowiedziałam się, że sprawa kolana się komplikuje i lekarz wręczył mi skierowanie do szpitala. A niech to szlag. A jeśli chodzi o rehabilitację, to byłam już 26 razy (fizykoterapia+ćwiczenia z terapeutą):) Nie liczę nawet ile zabiegów przede mną... Odpowiedz Link Zgłoś
taka_sobie1 Re: najbliższe plany 12.04.06, 21:27 ale super w związku z górami,ja nie znam tej części,bo mam trochę dalej,kiedyś byłam tylko w górach stołowych w tamtej strony..nie super co do nogi,niestety czasami zdarza się ze trzeba operować koniecznie prędzej czy później np więzadło krzyżowe w kolanie..od ostatnich 3 mcy mam bardzo bliskie spotkania z twardymi chirurgami i jedna moja mała rada,warto niezależnie skonsultować swoją chorobę z kimś jeszcze,mimo że lubię moich tak naprawdę..pozdr i życzę świątecznie zdrowia i może do zobaczenia na szlaku..? Odpowiedz Link Zgłoś
de_treville Re: To Górum jest martwe! 25.03.06, 10:28 Zalezy, co rozumiesz przez gory ;) Jezeli zaczynaja sie od 5 tys, to faktycznie, zima malo kto jezdzi. Ale np. nasze polskie pagorki zima sa debesciarskie, pod wieloma wzgledami fajniejsze niz w innych porach roku. Moze ktos byl w jakims fajnym miejscu i opowie, rozruszamy to forum :) M. Odpowiedz Link Zgłoś
taka_sobie1 Re: To Górum jest martwe! 25.03.06, 12:32 czesc!góry to są góry i już!mam na myśli wszystkie,moja starsza koleżanka marzy wo czerwcu o g.stołowych,bo niestety ja po awarii kostnej nie dam rady nigdzie(zwykle jeździliśmy w tatry tuż przed wakacjami,mało ludzi,długi dzień itd)ale kto wie nogi mam zdrowe i taka chęć!!!ludzie piszcie o górach,zróbcie innym kochającym góry przyjemnosc.pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
weekenda Re: To Górum jest martwe! 27.03.06, 13:08 nie gadaj... :) właśnie wróciłam z Kamieni. Mnie tam zawsze się chce jechać w Góry i jak tylko widze jakąś maleńką szansę to robię wszystko aby pojechać. było pięęęęęknie......... Już kombinuję następny termin! Odpowiedz Link Zgłoś
josip_broz_tito Re: To Górum jest martwe! 28.03.06, 10:30 Spoko, mnie zima w górach bawi, ale tak do stycznia. Potem to ja chcę zieloną trawkę, na której mogę się uwalić z piwskiem w łapie. Oczywiście po uprzednim przejściu odpowiedniej liczby wzniesień :) Albo w trakcie. Potem puszeczka do plecaka i dalej w drogę. Zaraz będzie że niebezpieczeństwo stwarzam czy coś. Nie bójcie się kulturę chodzenia mam większą niż niejeden tatrzanski dresiarz czy SKPBol, rozsądek się mnie również ima. W Tatry nie jeżdżę, wszędzie indziej mogę sobie na jedno piwo na szlaku pozwolić ;) Odpowiedz Link Zgłoś
de_treville Re: To Górum jest martwe! 28.03.06, 10:53 Nie chodzi o bezpieczenstwo, tylko ze cieple masz to piwo z plecaka, zwlaszcza nie zima... Natomiast generalnie to racja, pewnie sie naraze ortodoksom, ale moim zdaniem pomysl, ze w niektorych schroniskach mozna dostac piwo z beczki jest jak najbardziej godzien pochwaly. Tym bardziej, ze piwo zapobiega zakwasom ;) M. Odpowiedz Link Zgłoś
josip_broz_tito Re: To Górum jest martwe! 28.03.06, 18:47 e, nie znasz mozliwosci izolacyjnych mego np. polara ;) a poza tym czasem mozna kupic zimne we wsi, przez ktora sie przechodzi :) Czyz nie? Odpowiedz Link Zgłoś
weekenda Re: To Górum jest martwe! 29.08.06, 09:47 słuchaj! Ty poważnie? serio z tym piwem i zakwasami? :) Odpowiedz Link Zgłoś