Dodaj do ulubionych

Schronisko "Ornak"

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 19:44
Planuję tam zakotiwczyć na kilka dni, ile fajnych tras można zrobić,
zakładając bazę noclegową w tym schronisku ?
Obserwuj wątek
    • detroit Re: Schronisko "Ornak" 13.09.05, 08:37
      Z Ornaka możesz zrobić 2 góra 3 wycieczki Będą to Czerwone Wierchy na raz i
      Błyszcz plus Starorobociański przez Ornak na dwa , dodatkowo możesz na rozruch
      udać sie do Jaskiń w Dolinie Kościeliskiej - Mroźnej, Mylnej, Raptawickiej, do
      Wąwozu Kraków czy na Polane Stoły.
      Jeśli masz więcej krzepy to po przejściu do dol.Chochołowskiej zrobisz pętle z
      Grzesiem Wołowcem i Jarząbczym ale to już lepiej przy noclegu tamże.
      • Gość: hola Re: Schronisko "Ornak" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 12:08
        warto się wybrać na Smreczyński Staw, pół godziny drogi ze schroniska-
        przepiękny widok. schronisko jest suuuper.
        • Gość: akim Re: Schronisko "Ornak" IP: 5.5R3D* / *.cache.pol.co.uk 20.09.05, 23:26
          jezeli jestes prawdziwym turysta omijaj to schronisko szerokim lukiem nie dosc
          ze pokoje budne ciemne i wilgotne to do tego obsluga bardzo nieuprzejma i stale
          sa problemy zeby dostac podloge
          • Gość: granatfans Re: Schronisko "Ornak" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 12:45
            W Ornaku spałem kilka noc, to był koszmar, na ścianach straszny grzyb, wilgoć, na drzwiach pokoju w którym spałem było napisane "schowek na kartofle" i jest to słuszna nazwa-tak więc nie polecam pokoju ośmioosobowego. Jedyne co jest tam dobre to szarlotka.
            • Gość: MiG Re: Schronisko "Ornak" IP: *.aster.pl 25.11.05, 00:00
              Iiii tam, ludzie, nie przesadzajcie...
              Może nie ma tam luksusów, ale to przecież schronisko górskie, a nie pensjonat w
              centrum uzdrowiska. Szkoda tylko, że jadalnię otwierają dopiero o 8.00 :-(

MiG
              • Gość: granatfans Re: Schronisko "Ornak" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 13:11
                Ale gdy budzisz się i widzisz przed sobą czarną od grzyba ścianę to nie jest to zbyt przyjemne. A co do otwarcia jadalni to na wycieczkę i tak wyszedłem o siódmej i sam sobie zorganizowałem posilek (pomimo kilku noclegów odbyłem stamtąd tylko jedną wycieczkę ze względu na pogodę).
                • Gość: Sonia Re: Schronisko "Ornak" IP: *.chello.pl 25.11.05, 16:57
                  Kiedy się budzisz i widzisz grzb na ścianie to wychodzisz przed schronisko i
                  widzisz piękny tatrzański krajobraz. A szarlotka naprawdę dobra. ;)
                • Gość: MiG Re: Schronisko "Ornak" IP: *.aster.pl 26.11.05, 11:57
                  Na szczeście ominął mnie widok grzyba :-)
                  (a ostatnio miałem okazję przyjrzeć sie trzem pokojom)
                  Jak ktoś jest bardziej wymagający to informuję, że "dwójki" są urządzone
                  całkiem-całkiem (jest nawet dywanik :-D ).

MiG
        • Gość: Łukasz Re: Schronisko "Ornak" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 23:53
          Ceny wyżywienia w tym schronisku są skandalicznie horrendalne nawet na tle całej
          tatrzańskiej komerchy. 7 zeta za herbatę?? Przecież to paranoja! Zwłaszcza jeśli
          weźmie się pod uwagę to, że nie ma problemu z transportem żywności "szosą"
          Kościeliską. Ceny noclegów zdecydowanie nie odpowiadają warunkom panującym w
          pokojach tego obiektu. Ździerstwo! Byłem w większości schronisk górskich w
          Polsce i to uważam za jedno ze słabszych (choć do miana najgorszego jeszcze
          trochę mu brakuje). Jego zaletą jest położenie na wylocie ciekawych szlaków po
          Tatrach Zachodnich, no i jadalnia jest całkiem klimatyczna ;-)
    • Gość: Jaca Re: Schronisko "Ornak" IP: 212.126.17.* 28.11.05, 15:43
      Okolica przepiękna - Czerwone Wierchy, Błyszcz, Starorobociański, Ornak,
      Jaskinie w Dolinie Kościeliskiej, Wąwoz Kraków.
      Schronisko ogladac bedziesz przeciez rano i wieczorem - świetna robota stolarzy
      swoją drogą. Jedynie ceny przyprawiają o zawrót głowy średniozamożną kieszeń
      studencką (ale wrzątek gratis;) - śniadanie 8 PLN (za dwie parówki z chlebem;),
      herbatka od 3 do 8(góralska), obiad ok. 17.
      Cena nocleg zdaje sie 26 PLN za dobę.
      Byłem zimą i dwie uwagi - grzeją dopiero od około 19 i krótko co powoduje, że
      rzeczy mogą nei wyschnąc do rana (buty zwłaszcza;). Druga - obsługa strasznie
      niesympatyczna dla ceprów;)
      • holah Re: Schronisko "Ornak" 29.11.05, 13:10
        eee sama jestem ceprem ale sie pod tymi narzekaniami nie podpisuję. schronisko
        jest klimatyczne, wpisane jak ulał w otaczającą scenerię. co do warunków- spałam
        tam wiele razy - w tym raz przez tydzień na sylwestra. I właśnie w ósemce.i
        pamietam ze bylo ciemno i wilgotno, ale to tylko dodawało uroku.bo przeciez
        światło można zapalic, nie?
        jak ide w góry z plecakiem to schronisko traktuje jako miejsce na odpoczynek,
        przekimanie i posilenie sie (głównie swoimi zupkami, kisielami etc, wiec ceny w
        stołówce mnie nie obchodza). w związku z tym nie oczekuję od schroniska
        warunków hotelowych.
        podejrzewam ze ceny w schronisku windowane są z powodu dużej liczby
        tzw"komerchy", która dołazi bądz dojezdza do niego bryczkami, chce sie "najeść"
        i wrócić do domu.i opowiada potem ze była w obleśnie drogim , zaniedbanym
        schronisku.
        • Gość: Sonia Re: Schronisko "Ornak" IP: *.chello.pl 29.11.05, 17:02
          Mi też standard schroniska nie przeszkadza. Ale ceny to już przesada.
          oczywiście nie trzeba tam kupować ale z samej przyzwoitości mogliby obnizyć
          ceny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka