01.06.07, 10:19
Czy ktoś był w Wołosatem? Jedziemy w długi ten weekend...
Czy łatwy jest szlak na Tarnicę? Dla 8latka realny?
Czy jest tam jakiś sklep?
Jedziemy samochodem...co warto zwiedzić i zobaczyć w Bieszczadach z dziećmi?
i jakie szlaki odwiedzić?
z góry dziękuję za podpowiedz

pozdrawiam-Agnieszka
Obserwuj wątek
    • piecsiedem realny 01.06.07, 10:28
      tak się składa że szedłem tą trasą ostatnio w grudniu 2006 i mam ją dobrze w
      pamięci. Myślę że przeciętny ośmiolatek bez kłopotu sobie poradzi, przynajmniej
      kondycyjnie.

Parking w Wołosatem jest jakiś kilometr od szlaku, potem chwila polami, potem
      najnudniejszy może czterdziestominutowy odcinek przez las, no a potem wychodzi
      się już na widoki. Uwaga - ścieżka jest szeroka, ale ograniczona przez służby
      parkowe drutami i płotkami (aby nie rozdeptywać grzbietu).

Pamiętaj że z Tarnicy trzeba będzie zejść, i każde zejście oprócz tego tą samą
      drogą będzie chyba dla ośmiolatka za długie. Sklep w Wołosatem jest co najmniej
      jeden, przy parkingu, powyżej chyba jeszcze jeden. Króciutki odcinek od Ustrzyk
      do Wołosatego przejeżdża się w 15-20 minut, bo straszliwe dziury w jezdni nie
      pozwalają jechać szybciej niż 20 km/h.
      • blueagnes_37 Re: realny 01.06.07, 10:51
        Bardzo dziękuję:)

A co jeszcze warto zobaczyć?
        • malgosia19734 Re: realny 01.06.07, 12:00
          przyjedziesz, rozejrzysz się naokoło, to sama zadecydujesz. jeżeli będziecie
          jechać od Cisnej, to będziecie przejeżdzać wzdłuż Połonin, może Was zauroczą. z
          ośmioletnim dzieckiem to "materiał" na co najmniej dwie spore wędrówki. po
          prawej ręce będą Rawki - też piekna wycieczka. proponuję też wycieczkę do
          źródeł Sanu i wycieczkę Dwernik-Dwerniczek-Zatwarnica - tam czas stanął
          cokolwiek w miejscu. jak na weekend "bożocielny" - i tak nie zdążycie :). ale
          życzę dobrej pogody. pzdr, M

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka