mmamucha 24.03.07, 23:51 Czyli co lubicie dodawać do w s z y s t k i c h (no prawie) potraw;) Jeśli chodzi o mnie, to do wszystkiego pasuje mi smażona cebula lub czosnek. Do słodkich rzeczy - rodzynki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agab51 Re: Kulinarne zboczenia 25.03.07, 06:12 do słodkich rzeczy, zrobionych na jajach daję kurkumę, a zwłaszcza do omletów, sernika, biszkoptów, i innych ciast czosnek i cebula do zup i sosów, wszystkich jak leci nie daję wegety, oraz przypraw, także ziół, gotowych (sama robię mieszanki) tym najbardziej zadziwiam ogół znanych mi osób Odpowiedz Link Zgłoś
rrooda Re: Kulinarne zboczenia 25.03.07, 09:27 do słodkich synamon i wanilia do niesłodkich czosnek Odpowiedz Link Zgłoś
lirio Re: Kulinarne zboczenia 25.03.07, 09:32 Nie lubię Vegety i kostek rosołowych, tolerowałam jeszcze knorr z oliwą i ziołami, ale i tą teraz wyczuję. Nie lubię sałatek na słodko - nie ruszę np. połączenia kurczak, rodzynki, ananas lub pizzy hawajskiej, nie robię nigdy zup owocowych, ani drugiego dania na słodko. Ja mogę wszystko polewać tartą bułką zrumienioną na maśle, cebulę i czosnek uwielbiam!!! Latem zjadam 1 sałatę lodową dziennie ;))) Za najwieksze moje zboczenie uważane jest jedzenie papryki tak jak jabłek, w pracy potrafię chrupnąć kilogram strąków ;))))) Mój Małżon nie je gotowanych ziemniaków - dlatego w domu ziemniaków nigdy nie posiadamy;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
lena05 Re: Kulinarne zboczenia 25.03.07, 11:06 Do drugich dan - czosnek i cebule i jak sie da grzyby,slodka papryke,ziola wszelakie Slodkich nie robie. Odpowiedz Link Zgłoś
mokopi Re: Kulinarne zboczenia 25.03.07, 11:52 Czosnek zdecydowanie króluje oraz zioła (ale nie gotowe mieszanki ziołowe, których nie lubię). Odpowiedz Link Zgłoś
pszczola99 Re: Kulinarne zboczenia 25.03.07, 14:54 Nie wyobrażam sobie czegokolwiek mięsnego bez bazylii- schodzi u mnie kilogramami. Uzywam też masy innych ziół, ale bazylia to podstawa, jeśli jej nie mam nie biorę się nawet za gotowanie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kartoflana Re: Kulinarne zboczenia 27.03.07, 09:06 bazylia i cynamon - naprzemiennie Odpowiedz Link Zgłoś
molla7 Re: Kulinarne zboczenia 27.03.07, 14:18 zakochałam sie w kolendrze suszonej. Nie ma bez niej moich piernikopodobnych ciast z marchwi/dynii, wrzucam do sosów, gotującego się ryżu. Poza tym czosnek i jeszcze raz czosnek:) kurkuma do sosów, ciast, sałatek bazylię też kocham, nie wyobrazam sobie pomidorowej czy lecza bez niej Odpowiedz Link Zgłoś
arachnela Re: Kulinarne zboczenia 27.03.07, 14:27 Do zup dodaję groszek ptysiowy (grzybowa, ogórkowa, grochowa) a jako przyprawę dodaję sos sojowy (ogórkowa, grzybowa, grochowa, pomidorowa, rosół, żur) Odpowiedz Link Zgłoś
pszczola99 Re: Kulinarne zboczenia 27.03.07, 18:57 Zapomniałam o sosie sojowym, używam zamiast Maggi :)) Odpowiedz Link Zgłoś