sopocianka4 10.09.07, 17:59 cześć wybieramy się właśnie do Zakopanego i jesteśmy ciekawi jakie restauracje są godne polecenia a które chcecie odradzić.Dzięki, niech moc będzie z wami. Ola Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
billy.the.kid Re: restauracyjki w Zakopanym 10.09.07, 18:42 zakopane to jeno wielkie noclegowisko i jedna wielka knajpa. Odpowiedz Link Zgłoś
cinemaaga Re: restauracyjki w Zakopanym 03.10.07, 09:16 To zalezy, czy jestescie wielbiecilami goralskiego jedzenia (czyli miecho smazone, grillowane, ziemniaki w roznej postaci itp). nie odrzuca sam zapach tego jedzenia po 2 dniach pobytu w Zakopcu. Alternatywa jest dla mnie "Mala Szwajcaria", gdzie daja np. pyszna zupe brokulowo-czosnkowa lub spaghetti. Odpowiedz Link Zgłoś
mazda25 Re: restauracyjki w Zakopanym 03.10.07, 19:31 Wszystkie podobne do siebie na goralska modle.Ciezkostrawna kuchnia,nie na kazdy zoladek.Bylam w zeszlym roku 10 dni i nic ciekawego nie znalazlam.Cale zycie kreci sie na Krupowkach.A tam gdzie nie bylo ludzi balam sie zamawiac,bo nie wiadomo czy swieze?! Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: restauracyjki w Zakopanym 05.10.07, 09:04 Widać zle szukałaś:)))) Zakopane ma trzy genialne rzeczy - pieczywo, ryby(pstrągi!) i danai z ziemniaków z serem. Bardzo polecam knajpe Pstrag Górski na Krupówki 6, bo tak genialnych pstrągów nie jadłam nigdzie i kiedy tylko jestem w Zakopcu, muszę tam pójsc. Minusem jest to, z e trochę się czeka, ale tzreba to zrozumieć. Odradzam natomaist knajpę Bacówka - jedna wielka pomyłka. Odpowiedz Link Zgłoś
rav1978 Re: restauracyjki w Zakopanym 03.10.07, 22:35 hej jak na moj niewyszukany gust ;) i zmysl smaku, to polecam na Krupówkach: Watra, Czarny Staw i karczma Ślimak oblegane kazdego dnia problem: platnosc tylko gotowka! /chyba w karczmie Ślimak mozna placic karta, ale w pozostalych tylko gotowka/ polecam tez oscypki jako przekąski. ceny w tych lokalach: za obiad dla 2 osob ok. 60-100zl Odpowiedz Link Zgłoś