Dodaj do ulubionych

Beskid Sądecki w XI

14.10.03, 15:48
Wybieram się w B.Sądecki po raz pierwszy i niewiele wiem o tych górach,więc
mam parę pytań do doświadczonych w temacie:
-pogoda: czy da radę przejść z plecakiem po błotnistych (jak myślę...)
szlakach w tym terenie w listopadzie?
-czas: 4 dni wystarczą na przejsce obu pasm?
-nocleg: schroniska są czynne o tej porze roku?jak tak,to gdzie warto
przekimać?
-atrakcje:co warto zobaczyć z miejc ogólnie polecanych,ewentualnie co
uznajecie osobiście za najciekawsze?
dzięki z góry za pomoc.
Obserwuj wątek
    • alinca Re: Beskid Sądecki w XI 17.10.03, 09:33
      Tak, 4 dni to wystarczajaca ilosc czasu. Spokojnie przejdziesz szlak (mysle o
      glownym, czerwonym)Gzdie sie zatrzymac? ze schronisk pttk w pasmie jaworzyny
      polecam to na Labowskiej Hali i bacowke pod Wierchomla. W pasmie radziejowej
      zdecydowanie odradzam schronisko na Przehybie, jest tam za to swietna chata
      studencka pod Niemcowa.Nie wiem kiedy dokladnie sie wybierasz, jesli w dlugi
      weekend to powinna byc czynna. Co warto zobaczyc? a co cie interesuje?
      miejscowosci czy raczej atrakcje przyrodnicze? :-) jestem z nowego sacza, wiec
      jesli chcesz wiecej informacji, napisz
      • braavosi Re: Beskid Sądecki w XI 17.10.03, 18:21
        hej,tak, chodzi dokładnie o długi week&;bardziej zależy mi na poznaniu gór niż
        miejscowości,choć niewątpliwie warto przyjrzeć się z bliska atrakcjom typu
        stare cerkwie(!!!!!!!!!!!!!).jestem miłośnikiem pięknych widoków(co za
        romantyk,heh) i dzikiej przyrody,więc zależy mi na info dotyczącym ciekawych
        przyrodniczo miejsc i atrakcyjnych panoram( w Tatrach biało:))),
        thx za wszystkie rady,pozdrawiam znad morza.
        • alinca Re: Beskid Sądecki w XI 20.10.03, 11:33
          Hmmm nie mam pod reka teraz nawet mapy wiec to co napisze bedzie niekompletne:
          Widoki: Pasmo Radziejowej: na pewno Rogacze (to po drodze do tej chaty
          studenckiej na Niemcowej) Ciekawy jest tez szlak z Piwnicznej do Jaworek, ale
          nie wiem czy chcesz o male Pieniny zahaczyc. A warto bo to tzw Rus
          szlachtowska, najdalej na zachod wysuniete miejsca gdzie zyli Lemkowie.No i w
          Malych Pieninach i rezerwacie wawozu Homole i Bialej wody atrakcji
          przyrodniczych pod dostatkiem. A w Jaworkach jeszcze ciekawa knajpa: Muzyczna
          Owczarnia. Cerkwie: Powroznik, Milik, Szczawnik, wiecej teraz nie pamietam,
          gdybys mial chcwile czasu w Nowym saczu polecam skansen i tam przeniesiona
          cerkiew z Czarnego. W Pasmie Jaworzyny piekne widoki to Hala Pisana. jak nie
          lubisz tlumow i infrastuktury turystycznej, mozesz ominac Jaworzyne Krynicka.
          To tyle co przyszlo mi do glowy, wracam do pracy. Milego weekendu!!
          • braavosi Re: Beskid Sądecki w XI 23.10.03, 09:44
            ok.wielkie dzięki za pomoc.do zobaczenia na szlaku.pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka