Dodaj do ulubionych

Wybory samorzadowe - www.grodzki.twoimradnym.pl

24.10.06, 16:20
Nazywam się Mirosław Grodzki.
Mam 33 lata i od urodzenia mieszkam w Józefowie.
Kandyduje w okregu nr 1.
Szczegoly mojego programy przedstawilem na stronie
www.grodzki.twoimradnym.pl/

Dlaczego kandyduje?
Obserwuję jak Józefów ostatnio bardzo się zmienia.
Pomimo propagandy sukcesu obecnych władz nie wszystko
mi się w tych zmianach podoba. Nie odniosłem też wrażenia,
żeby ktoś mnie pytał jak się do tych zmian ustosunkowuję.
Jedyną szansą wpływania na losy Józefowa jest udział w realnej
władzy, jaką jest u nas Rada Miasta.
Dlatego ośmielam się kandydować do tego organu.

Szczegoly mojego programy przedstawilem na stronie
www.grodzki.twoimradnym.pl/
--
michalin.pl
Obserwuj wątek
    • avekamil1 Re: Wybory samorzadowe - www.grodzki.twoimradnym. 25.10.06, 17:41
      hmmm ... jakby to powiedzieć ... popieram :]
      • feelek Re: Wybory samorzadowe - www.grodzki.twoimradnym. 25.10.06, 22:27
        taaaaaaa
        zgrabny programik:
        bo i najazdy na władzę są
        i mina kandydata marsowa
        co mi się podobało najbardziej?
        no chyba:
        "zaprzestanie parcelacji lasów pod budownictwo jednorodzinne"
        ciekawe gdzie kolega sam mieszka?
        - w Warszawie?
        i co powie tym co chcieliby się jednak na swoich leśnych działkach pobudować
        gdzie wyśle tych co gdzieś mają mieszkać
        bo u nas to panie lasy, lasy i gdzie tu coś wybudować będzie
        po co u licha gościu chce
        "wypromować miasto poza jego granicami"
        toż jak nic po takim wypromowaniu zaraz będą chcieli tu zamieszkać a tu wara bo
        lasy wytną i nie parcelować pod cokolwiek czegokolwiek...
        i ta lekkość stylu:
        "przedłużyć linie autobusowe"
        rany jakie to proste, że też nikt na to nie wpadł wcześniej
        i tylko mały szczególik, że Zarząd Terroru Miejskiego z Wawy chce za to coś
        700 000 za 1 przedłużoną linię....
        a się czepiam przecież budżet to całe 50 000 000 zł
        że autobus będzie woził powietrze?
        ------------------------------------
        cytuję sam siebie:
        "kandydacie jak masz jakiś pomysł na uszczęśliwienie józefowian idź spać a rano
        napewno nic już nie będziesz pamiętał"
        ------------------------------------
        i tak oto przeszedłem do klasyki
      • michalin.pl Re: Wybory samorzadowe - www.grodzki.twoimradnym. 10.11.06, 14:30
        avekamil1 napisał:

> hmmm ... jakby to powiedzieć ... popieram :]

hmmm ... jakby to powiedzieć ... nie masz wyjscia :]
        --
        michalin.pl
    • st0noga Re: Wybory samorzadowe - www.grodzki.twoimradnym. 26.10.06, 09:36
      Prosze o deklaracje czy jesli zostaniesz wybrany to bedziesz umieszczal na www
      (np. raz na pol roku) sprawozdanie z realizacji swoich pomyslow, ktore obecnie
      proponujesz.
      Czy przewidujesz - jako niezalezny finansowo - przekazywanie czesci diety
      radnego na szczytny cel ?

dzieki
      • surmia Re: Wybory samorzadowe - www.grodzki.twoimradnym. 26.10.06, 10:26
        ...ten kandydat przynajmniej ma swoją wizytówkę w sieci. Co robią inni? Gdzie
        można znaleźć choćby ich zdjęcie i krótki opis czegokolwiek???
        • marius68 Re: Wybory samorzadowe - www.grodzki.twoimradnym. 26.10.06, 10:32
          surmia napisała:
          > ...ten kandydat przynajmniej ma swoją wizytówkę w sieci. Co robią inni? Gdzie
          > można znaleźć choćby ich zdjęcie i krótki opis czegokolwiek???

A zaglądałaś tu
          www.dlamiasta.pl/
          gdbyś zajżała do wątku "Czy forumowicze kandydują?" to znalazłabyć i innych kandydatów.
          Nie wszyscy potrafią być tak nachalni by robić ze swej skromnej osoby nowy wątek
          Mariusz
          • truski1 Re: Wybory samorzadowe - www.grodzki.twoimradnym. 26.10.06, 11:34
            nie nazwałabym tego nachalstwem. Czasem niektórzy nie zaglądają do niektórych
            wątków. A czasami jest tak, że trzeba uderzać z róznych stron by Cię zauważono,
            jeżeli chcesz coś osiągnąc. Niektórzy jak bedziesz chodził "po domach" też moga
            odebrać to jako nachalstwo. Ale na tym polega kampania wyborcza. Jak chcesz
            zeby Cię zauważono to jesteś zmuszony to robić.
          • st0noga Re: Wybory samorzadowe - www.grodzki.twoimradnym. 26.10.06, 11:36
            tylko 4 na 12 kandydatow podaje do siebie email.
            to i tak chyba niezla srednia? ale jak to sie ma do aktywnosci, mozliwosci
            kontaktu z kandydatem ?
          • morkub Re: Wybory samorzadowe - www.grodzki.twoimradnym. 26.10.06, 11:37
            marius68 napisał:

> Nie wszyscy potrafią być tak nachalni by robić ze swej skromnej osoby nowy wątek

"Nachalni"?? Hahaha big_grin To chyba już adrenalina przedwyborcza uderza wink

Wydaje mi się, że każdy z forumowiczów ma prawo założyć wątek na dowolny temat (no chyba że jest to coś niezgodnego z Regulaminem Forum lub Netykietą, ale i tu nasze moderatorki wykazują się dużą dozą tolerancji).
            Michalin.pl okazał się po prostu bardziej skuteczny w swojej kampanii, skoro surmia do jego programu dotarła z łatwością, a do innych już nie...
            • marius68 Re: Wybory samorzadowe - www.grodzki.twoimradnym. 26.10.06, 11:55
              markub
              Tu nie chodzi o to czy wolno czy nie, po prostu uznałem że takim wątkiem narzucałbym się innym
              forumowiczom. Na wyborach świat się nie kończy. Ale to moje zdanie, ty możesz mieć inne.
              Po wyborach też będę jednym z forumowiczów niezależnie czy wygram czy też nie.

st0noga
              I co z tego że tylko 4 kandytatów ma adres e-mailowy? Myślisz że ktoś napisał do któregoś z
              kandydatów, albo że pozytywnie odpowiedział na prośbę o spotkanie? Cisza.
              Mariusz
              www.dlamiasta.pl/?str=batorski
              • st0noga Re: Wybory samorzadowe - www.grodzki.twoimradnym. 26.10.06, 12:02
                stwierdzam tylko fakty. nie sadze zeby ludziom chcialo sie kontaktowac,
                spotykac itd. naszemu spoleczenstwu jeszcze daleko do tego. niestety. co nie
                znaczy ze kandydaci nie maja tego zmieniac i narzucac pewnych standardow,
                edukowac ludzi.

swoje robi tez polityka krajowa. ludzie maja przesyt bezsensownego gadania,
                klotni, bezsensownego gadania i tak w kolko.

po co nam w ogóle 15 radnych ??? 2-5 to optymalna ilosc.
              • truski1 Re: Wybory samorzadowe - www.grodzki.twoimradnym. 26.10.06, 12:06
                No niestety, ludzie są zniechęceni całą polityką i tym co sie wokół niej
                dzieje. Z sadaży wynika że bardzo mało ludzi interesuje sie teraz wyborami
                samorządowymi, zostało zgłoszonych dużo mniej komitetów wyborczych itd, itd.
                A ponadto w naszym miescie, jakoś nigdy, przynajmniej mi się tak wydaje, nie
                było wielkiego zainteresowania jeżeli chodzi o wybory do RM. Trochę więcej się
                słyszy jak wybiera się burmistrza. Ja w zasadzie dopiero cztery lata temu, jak
                kandydowali moi znajomi, zainteresowałam się o co w tym chodzi, a wcześniej
                jakoś nie byłam tym zainteresowana. A dopiero niedawno poznałałam większość
                Naszych przedstawicieli w RM i to tylko z powodu sprawy przedszkolnej.
          • surmia Re: Wybory samorzadowe - www.grodzki.twoimradnym. 27.10.06, 08:50
            oczywiście, że zaglądałam. Ale czy komuitet "Dla miasta" jest jedynym???? Raczej
            nie.
            • surmia Re: Wybory samorzadowe - www.grodzki.twoimradnym. 27.10.06, 08:54
              i jeszcze jedno. Osobiście wolę sama dozować sobie "nachalstwo" kandydatów.
              Lubię pooglądać i poczytać. Nie lubię, jak ktoś kandydujący istnieje tylko jako
              nazwisko na jakiejś liście i już. I uważam, że spokojnie można w ten sposób
              przedstawiać się na forum. Przeczytałam, obejrzałam, choć wcale nie musiałam.
        • rupert3 Re: Wybory samorzadowe - www.grodzki.twoimradnym. 26.10.06, 23:09
          Możecie też zajżeć na stronkę www.jozefow-pis.pl
          Może skromna, ale uzupełni prezentowany na forum katalog kandydatów w
          nadchodzących wyborach samorządowych.
          • doomi Re: Wybory samorzadowe - www.grodzki.twoimradnym. 26.10.06, 23:25
            www.jozefow-pis.pl/
            • 111majka Re: Wybory samorzadowe 26.10.06, 23:40
              Paragraf 8 Statutu Miasta w punkcie 1 mówi, że:
              "1. Zasady używania herbu i flagi Miasta określa Rada w odrębnej uchwale"

Nie chce mi się szukac tej odrębnej uchwaly, ale czy wykorzystywanie herbu miasta jako tapetki na
              Waszej stronie internetowej jest zgodne z prawem?
              • rupert3 Re: Wybory samorzadowe 27.10.06, 07:38
                Też miałem wątpliwości, ale dokładny opis herbu miasta Józefowa zawarty jest w
                paragrafie 6 statutu naszego miasta, a dodatkowo wzór podany jest w załączniku
                nr. 2.
                • feelek Re: Wybory samorzadowe 27.10.06, 08:22
                  ale przecież pytającej chodzi nie o to jak wygląda opis herbu i w jakim
                  załączniku zawarty jest jego wzór tylko czy jego użycie nie jest nadużyciem?
                  i tu macie całego ruperta wink
                  ja osobiście uważam, ze nie jest to nadużycie ale przypomnij sobie rupert jakie
                  było kiedyś larum o to przy okazji referendum UE
                  wtedy to postanowiliście że to użycie będzie koncesjonowane przez radnych
                  no ale póki nie ma uchwały...
                  a ja mam nadzieję że nigdy nie będzie takiej uchwały bo takie koncesjonowanie
                  to głupota
                • 111majka Re: Wybory samorzadowe 27.10.06, 08:40
                  Rupert, czy chcesz powiedzieć, że herb w formie na przykład czarno-białej nie jest już herbem?
                  Spróbuj użyć w takiej postaci logo Coca Coli czy innego Mercedesa....

Na pewno w takim rozwiązaniu graficznym herb ne może być wykorzystywany do celów wlasnych i
                  komercyjnych. W tym wypadku może to być promocja miasta, czy coś podobnego. Oczywiście za
                  odpowiedznią zgodą.
                  • luka06 Re: Wybory samorzadowe 27.10.06, 13:45
                    No to puryści językowi objawiła nam się świeża krew w postaci strony PiS. Może
                    urządzimy konkurs: kto znajdzie więcej błędów językowych, literówek i przecinków
                    postawionych w niewłaściwym miejscu. Napisałam "nam", choć powinnam napisać
                    "Wam"; ja oczywiście zwracam uwagę na formę, ale i tak ważniejsza jest dla mnie
                    treść.
                    • cziste Na stronie PiSu największym błędem jest... 27.10.06, 13:50
                      ... brak mojego przyszłego szwagra jako kandydata. W sumie to źle jest dlatego,
                      że ten szwagier to straszny kutwa jest i drań, a PiS przerżnie. I gdyby mój
                      szwagier był na tej liście, to cieszyłbym się, że nie tylko ja dałem mu kopa w
                      pupę.
              • michalin.pl Re: Wybory samorzadowe 10.11.06, 13:53
                111majka napisała:

> Paragraf 8 Statutu Miasta w punkcie 1 mówi, że:
                > "1. Zasady używania herbu i flagi Miasta określa Rada w odrębnej uchwale"
                >
                > Nie chce mi się szukac tej odrębnej uchwaly, ale czy wykorzystywanie herbu
                mias
                > ta jako tapetki na
                > Waszej stronie internetowej jest zgodne z prawem?
                Szukalem kiedys tej uchwaly.
                Przeczytalem wtedy wszystkie prokololy z posiedzen RM. smile

Moim zdaniem RM takiej uchwaly nie podjela.
                Jezeli sie myle, to niech mnie moj konkurent
                z okregu wyborczego poprawi...

--
                michalin

• michalin.pl Re: Wybory samorzadowe - www.grodzki.twoimradnym. 10.11.06, 13:47
        st0noga napisała:

> Prosze o deklaracje czy jesli zostaniesz wybrany to bedziesz umieszczal na
        > (np. raz na pol roku) sprawozdanie z realizacji swoich pomyslow, ktore
        obecnie
        > proponujesz.
        > Czy przewidujesz - jako niezalezny finansowo - przekazywanie czesci diety
        > radnego na szczytny cel ?

Jezeli bede wybrany, to przekaze cala diete radnego na szczytny cel.
        Szczytny cel bedziemy co jakis czas wybierali razem:
        bede robil ankiety na stronie. Na podobnej zasadzie, jak teraz
        zrobilem prawyboru burmistrza.
        --
        michalin.pl
        • st0noga Re: Wybory samorzadowe - www.grodzki.twoimradnym. 10.11.06, 15:09
          przynajmniej konkretnie...
          dla mnie to by byly nowe standardy i dla nich samych warto zaryzykowac.
          • st0noga Re: Wybory samorzadowe - www.grodzki.twoimradnym. 10.11.06, 16:22
            mam przy okazji prosbe, zrob ankiete:
            Czy gdyby radnym nie przyslugiwaly diety, to uwazasz ze:
            1. nie byloby chetnych kandydatow na radnych,
            2. chetni by byli a i sam poziom radnych by sie znaczaco podniosl
            3. nie mam bladego pojecia

wink
            • michalin.pl Re: Wybory samorzadowe - www.grodzki.twoimradnym. 10.11.06, 17:21
              st0noga napisała:

> mam przy okazji prosbe, zrob ankiete:
              > Czy gdyby radnym nie przyslugiwaly diety, to uwazasz ze:
              > 1. nie byloby chetnych kandydatow na radnych,
              > 2. chetni by byli a i sam poziom radnych by sie znaczaco podniosl
              > 3. nie mam bladego pojecia
              >
              > wink

Przy okazji zrobie. Pewnie juz na tym powyborczym portalu.
              --
              michalin.pl
              • doomi Re: Wybory samorzadowe - www.grodzki.twoimradnym. 10.11.06, 19:10
                TAK! Grodzki moim radnym smile
    • bjata Re: Wybory samorzadowe - www.grodzki.twoimradnym. 10.11.06, 19:34
      Mirku,

Coz - Twoj program nie rozni sie od innych - wlasciwie ciezko mi sobie
      wyobrazic co innego moznaby wymyslicsmile. A masz jakies plany dotyczace sposobu
      realizacji tych szczytnych inicjatyw i inwestycji? jak rozdysponujesz zasoby
      ludzkie i finansowe (czytaj: kto bedzie za to odpowiedzialny i skad wezmiesz na
      to pieniadze? Pokusiles sie na przeprowadzenie symulacji i sprawdzenia, skad
      mialyby byc przesuniete srodki na aktywnosci o ktorych piszesz? Masz w tym
      jakies doswiadczenie? Wybacz, ze tak prozaicznie, ale w sumie to "money turns
      the world"smile))).

Zawsze jest najwiekszy problem jesli chodzi o realizacje obietnic - nie problem
      wiedziec co sie chce zrobic, problem w tym, czy sie wie jak.

Nie traktuj tego jako atak prosze bo nie o to chodzi.

A wiec?

pozdrawiam i zycze powodzenia, po starej znajomosci masz moj glos jesli akurat
      bede w rodzinnym miescie podczas wyborowwink

bjata
      • michalin.pl Re: Wybory samorzadowe - www.grodzki.twoimradnym. 10.11.06, 23:43
        bjata napisała:

> Mirku,
        >
        > Coz - Twoj program nie rozni sie od innych - wlasciwie ciezko mi sobie
        > wyobrazic co innego moznaby wymyslicsmile. A masz jakies plany dotyczace sposobu
        > realizacji tych szczytnych inicjatyw i inwestycji? jak rozdysponujesz zasoby
        > ludzkie i finansowe (czytaj: kto bedzie za to odpowiedzialny i skad wezmiesz
        na
        >
        > to pieniadze? Pokusiles sie na przeprowadzenie symulacji i sprawdzenia, skad
        > mialyby byc przesuniete srodki na aktywnosci o ktorych piszesz? Masz w tym
        > jakies doswiadczenie? Wybacz, ze tak prozaicznie, ale w sumie to "money turns
        > the world"smile))).

Moj program rozni sie on innych tych, ze klade wiekszy
        nacisk na informowanie mieszkancow o poczynanich wladzy
        i probowanie wciagania ich we wspoldecydowanie.
        No i wymuszanie wiekszej aktywnosci radnych.
        Pozostalem elementy moga rzeczywiscie byc podobne.
        Wynika to zapewne z tego, ze problemy Jozefowa sa
        generalnie znane i wiekszoscc kandydatow majac
        tego swiadomosc obiecuja je rozwiazac.

Jezeli chodzi o moj potencjal, ktory chetnie bym
        wykorzystal, to:
        - skonczylem finanse na warszawskiej SGH,
        - pracuje zawodowo jako analityk,
        - mam doswiadczenie w budowaniu modeli mikroekonomicznych
        - przygotowywalem budzety sredniego rozmiaru,
        - bralem udzial w projekcie Banku Swiatowego
        dotyczacego ochrony srodowiska,
        - mam dowsiadczenei w kolegialnym podejmowaniu decyzji.
        To tak w skrocie.

Sporo rzeczy z mojego programu mozna zrobic
        z wykorzystaniem minimalnej ilosci pieniedzy.
        lub nawet bez nich.

Kluczowe sa checi, umiejetnosc przekonywania
        tam, gdzie nie mozna ustapic i ustepowania tam,
        gdzie mozna sobie na to pozwolic.
        --
        michalin.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka