ulubiony19 Re: KIA Soul 09.10.09, 11:42 Kolego,ale fankluby się tworzy wtedy,gdy jakieś auta są fajne,a Soul ma być fajny,bo tak pomyślały mądre głowy w Kii.A było to tak:"Chłopacy,musimy zrobić jakąś fajną Kię, ale szefie,przecież jesteśmy Koreańczykami i pracujemy w Kii" No i powstał "fajny" samochód tylko for money(nie żeby zaskarbić sobie dusze fanów na całym świecie) z duszą marketingowca,tzw.marketing soul. Pozdrawiam Link Zgłoś
andrzejr7 Re: KIA Soul 13.10.09, 15:04 weź się do roboty a nie wcinaj się w dyskusję na każdy temat nie pisząc nic ciekawego ble ble.... Link Zgłoś
soner3 Re: KIA Soul 09.10.09, 11:54 Czy ktoś jeździ, to założymy fan club :) no , bedziecie chodzic na pradady rownosci Link Zgłoś
iszkariota Re: KIA Soul 09.10.09, 12:09 No i po co tyle bezinteresownej zawiści? Człowiek zwraca się do konkretnych adresatów, nie jesteście nimi to nie pokazujcie swojej ciemniejszej strony charakteru, bo to nie te forum. Link Zgłoś
ulubiony19 Re: KIA Soul 09.10.09, 15:39 > No i po co tyle bezinteresownej zawiści? Mnie kolego do zawiści daleko;) Chciałem tylko wyrazić swoją opinię o tym industrialnym stworku:) Pozdrawiam Link Zgłoś
piesior666 Re: KIA Soul 18.10.09, 12:35 soner3 napisał: > Czy ktoś jeździ, to założymy fan club :) > > no , bedziecie chodzic na pradady rownosci BEZCENNE :D Link Zgłoś
meetek Re: KIA Soul 09.10.09, 12:56 Uwagi teoretyków mnie specjalnie nie interesują. Jeżdżę Soulem od 2 miesięcy, benzynowy, skrzynia manualna. Interesuje mnie jak się w nim spisuje w praktyce ESP. Może ktoś jeździł z poślizgami. Samochód jest naprawdę wart swojej ceny, choć ma kilka wad. Link Zgłoś
ulubiony19 Re: KIA Soul 09.10.09, 16:00 > Jeżdżę Soulem od 2 miesięcy, benzynowy, skrzynia manualna. Interesuje mnie jak > się w nim spisuje w praktyce ESP. Może ktoś jeździł z poślizgami. Kiepsko.Ale dla niektórych może być zbawieniem.Dla mnie reaguje dziwacznie,nie ma płynności,ale to moja opinia,a ja inaczej raczej samochody postrzegam.ESP może się przydać moim zdaniem dla tych,co chcą efektywnie jedzić,lecz nie radzą sobie z autem.Pracownicy (niewiem,czy to byli inżynierowie) poszli na łatwiznę i zrobili zawieszenie dokładając poszczególne elmenty przypadkowo-zawieszenia się konstruuje.Wyszło za twardo,niewygodnie,głośnie,a i tak nie powiem,że ta Kia mocno lubi ciasne winkle(cały czas mam na uwadze dość dużą wysokość skorupki i nie za małą masę...).Ot,układ mający zapewniać stały kontakt kół z podłożem.A z tym bywa różnie,bo na pofałdowanym krętym asfalcie(wtedy gdy grzeszymy szybkością):)) koła się gubią,zwłaszcza tył za wolno reaguje i jest kupa.Nawiasem mówiąc 1.6 benzyna to kiepski silnik. Powyższe wypociny to moja subiektywna ocena,a i sam szczerze przyznaję,że normalny nabywca tego auta i tak na to nie zwróci uwagi.A ja nie tego wymagam od wsółczesnego auta,prawie nowości na rynku,zwłaszcza,że są starsze i lepsze auta w tej klasie.Jakie? Topsikret:) No! Tośmy pote..,poet,pr..,por,poteoreto...,topro...,ku...! poteoretyzowali(trudne słowo!):) Pozdrawiam Link Zgłoś
meetek Re: KIA Soul 09.10.09, 16:42 Dzięki za konkretną odpowiedź i uwagi o EPS. Są dla mnie cenne, bo zima się zbliża a ja dojeżdżam codziennie do pracy. Zawieszenie twarde ale chyba z założenia takie miało być, wszak to samochód "wielofunkcyjny". Wziąłem benzynę, bo robię rocznie tylko ok. 10-12 tys. km a na jeździe próbnej miałem disla i był wołowaty, mało elasyczny, dziwny jakiś. Mnie ten samochód spodobał się od pierwszego wejrzenia. Zazwyczaj szukam nowego modelu auta 2-3 lata a tu zauroczenie. Najpierw go kupiłem (właściwie zamówiłem) a potem poczytałem co piszą i obejrzałem reklamy (moim zdaniem beznadziejne). Link Zgłoś
andrzejr7 Re: KIA Soul 13.10.09, 15:09 czy są samochody ,którymi nie jechałeś?Jak ktoś zna się na wszystkich ,to naprawdę nie zna się...... Link Zgłoś
ulubiony19 Re: KIA Soul 14.10.09, 22:17 Oplem Astrą H 1.9CDTI 100KM:) forum.gazeta.pl/forum/w,20,101588155,,Astra_III_1_9_cdti_100KM_prosba_.html?v=2 Link Zgłoś
cloclo80 Re: KIA Soul 09.10.09, 15:53 Fanclub bubla na kołach? Zapytaj na forum sado-maso. Link Zgłoś
cloclo80 Re: KIA Soul 09.10.09, 20:33 Podobnie jak nachalnej reklamie jaką tutaj uprawiasz. Na polecenie centrali pocałujesz auto w rurę wydechową... Link Zgłoś
kapitan_kloss Re: KIA Soul 09.10.09, 17:25 cloclo80 napisał: > Fanclub bubla na kołach? Zapytaj na forum sado-maso. Kolego, trafiłeś na niewłaściwe forum. Tutejsze oblepione jest gronem dzieci z matchboxami, nastolatkami zauroczonymi wyścigówkami z plakatów i "macho", którzy muszą mieć boczne drzwi przeźroczyste by widoczne były paski na nogawkach. Trafiają się też pseudofachowcy teoretycy, tacy co to wszystkim jeździli, wszystko widzieli i wszystko wiedza najlepiej. Że o zwykłych trollach nie wspomnę. Daj sobie spokój, samochodzik masz w dechę i dlatego zrozumienia i sympatii tu nie znajdziesz. Załóż własny fanclub, stwórz jakąś podstronę. Mnie się też podoba to auto, dwa razy nim jeździłem, mam bardzo pozytywne odczucia, ale co ciekawe charakterystyka 125 konnego silnika diesla bardziej mi odpowiadała. Szerokiej drogi :) Link Zgłoś
meetek Re: KIA Soul 09.10.09, 17:40 Serdeczne dzięki za uwagi. Chyba sobie wkrótce daruje, jeśli to rzeczywiście forum kierowców bez prawa jazdy. Niemniej takie wpisy jak Twój i jeszcze jeden powyżej są dla mnie cenne. Soul, jak nim przyjechałem do pracy (na parkingu ok. 100 aut) wzbudził duże zainteresowanie. Jest wysoki, wystający ponad inne autka. Dzwonili do mnie koledzy i koleżanki, oglądali, podziwiali, wsiadali, zadawali pytania. Kilkadziesiąt osób było zdecydowanie na tak. Kilka koleżanek miało nawet błysk w oczach ale nie kupiłem auta żeby brylować. Tylko 1 kolega powiedział, że nie bardzo mu podchodzi ale on jest miłośnikiem VW, przy czym przyznał, że wejście do ipoda i USB by mu sie przydały. Ja jestem zadowolony. Wymieniłem już olej po 1500km-takie dziwactwo firmy. Link Zgłoś
tocqueville Re: KIA Soul 09.10.09, 20:13 auto mi się nie podoba wizualnie jakbym dostał za darmo to na drugi dzień bym sprzedał nie wiem jakie ma zalety w porównaniu do innych aut klasy B - bo jeśli to jest nią (zaletą) wyjście na USB, to... :) za tę cenę zdecydowanie wolałbym ceed'a Link Zgłoś
rickky Re: KIA Soul 09.10.09, 20:49 tocqueville napisał: > auto mi się nie podoba wizualnie > jakbym dostał za darmo to na drugi dzień bym sprzedał Gdybyś dostał za darmo, to chyba nie sprzedałbyś go na drugi dzień, bo zapłaciłbyś ogromny podatek. Jakoś tak chyba jest w przepisach, że darowany/wygrany samochód korzystnie (tzn na normalnych warunkach) jest sprzedać dopiero po jakimś dłuższym okresie ... Link Zgłoś
meetek Re: KIA Soul 09.10.09, 21:41 Powiem szczerze, że Ceeda też ogladałem dokładnie i nawet w nim siedziałem w salonie i sie przymierzałem ale nie!!! to policyjne auto nawiasem pisząc. Zresztą ciekawe dlaczego ceed wygrał przetarg dla policji? pewnie cena i walory itp. zasady zamówień publicznych. Link Zgłoś
meetek Re: KIA Soul 09.10.09, 21:45 Wizualnie to ono jest piękne moim zdaniem. Takie pudełka wzorowane na starych przedowjennych autach. Taki dżip wojenne uproszczony albo powiększone auto Jasia Fasoli, czyli MorrisMinor. Link Zgłoś
ulubiony19 Re: KIA Soul 09.10.09, 23:38 > Ja jestem zadowolony. Wymieniłem już olej po 1500km-takie dziwactwo firmy Bardzo dobrze zrobiłeś!:) Dlaczego? Nie napiszę,bo dużo musiał bym napisać,a raz już ktoś się mnie czepiał,że się zanadto produkuję:( Poza tym tak ma być.Podoba Ci się Twoje auto-o to chodzi.Moją opinię poznałeś-niezbyt miłą,ale szczerą i bez posądzania Soula za bycie bublem;)-tak też może być;) Ale starczy tego,bo jak znam życie,kapitan kloss pisząc swój post,myślał pewnie o mnie,więc juz go nie drażnię;) Pozdrawiam Link Zgłoś
palinger Re: KIA Soul 13.10.09, 18:20 Ten redaktor od auto-moto, znawca samochodów, Iwaszkiewicz ma takie albo dostał do "promowania". Do tego jeszcze białe, całość wygląda ohydnie... Link Zgłoś
meetek Re: KIA Soul 13.10.09, 20:57 Dzięki za namiar. www.motofakty.pl/artykul/jak_dobrze_zbankrutowac.html "Kia Soul z kolei jest samochodem, który wprowadził dużo zamieszania na polskim rynku. Pojawił się na salonach w lutym, a już sprzedano przeszło 1800 sztuk, średnio 300 sztuk miesięcznie, podobnie jak japońska Mazda. Soul jest najlepiej sprzedającym się nowym samochodem koreańskim w Polsce, a także w Europie. Dyrektor zarządzający Kia Motors Polska - Wojciech Szyszko mówi, że sam jest zaskoczony. Liczono na sprzedaż kilkuset sztuk, a idzie w tysiące. Przytomnie jest też sprzedawany, nie windują ceny, można go kupić za 48 tys. z klimatyzacją. Soul się wyróżnia. Zaprojektowany jest jak angielska taksówka, trochę kwadratowy, wysoki, dobrze czują się w nim kobiety. Kierowcom znudziły się samochody o tradycyjnej linii, podobne do siebie jak szuflady do przewożenia ludzi. Na salonie w Genewie Kia pokazała model o roboczej nazwie „3”, który też budził zainteresowanie. " Angielska taksówka, dobre porównanie. Rzeczywiście miejsca w nim dużo. Link Zgłoś
marcysia51 Re: KIA Soul 14.10.09, 22:38 Tak prawda,jak miesiac temu odbierałam swoje autko (nie Soul) z salonu to byli ludzie zainteresowani Soulem i sprzedawca powiedział,że zabronili mu przyjmowac zamówień na ten model bo nie wyrabiaja z produkcją. Sama tez myslałam o tym autku,bo sympatyczne i za rozsądna cenę.ale jak dla mnie za małe. Link Zgłoś
wsk175 Re: KIA Soul 14.10.09, 23:28 Obejrzałem sobie soula w salonie. 48 tysi za auto ze 126 konnym dieslem, na 17 calowych aluskach, z prosta klimką, pełną elektryką to raczej cena niewygórowana. Wygląd tylko zaskakuje. Ale to i wada i zaleta. Nie sposób pomylić tego autka z innym- nowość u koreańczyków. Dotychczas wszystkie auta z Korei były wg mnie stylistycznie nijakie, w tym widzę pewne podobieństwa do mini .Świetnie nadaje się na auto służbowe-zwraca na siebie uwagę. Mnie się akurat baardzo podoba, wszyscy znajomi twierddą że zwariowałem . Jedyne zauważalne braki to brak możliwości przesuwania tylnej kanapy i co się z tym wiąże mały bagażnik. Link Zgłoś
meetek Re: KIA Soul 15.10.09, 10:36 Diesle zaczynają się od 53 900zł. Jak kupowałem swego, to nie było jeszcze automatów. Ceny wyższe o kolejne 6tys. Link Zgłoś
wowo5 Re: KIA Soul 17.10.09, 21:35 Soul jest bardzo fajnym autem. Moim zdaniem wyglad jest waznym atrybutem pojazdu. Soul mi sie podoba. W jest jednym z finalistow konkursu North American Car of The Year podobnie jak w Europie. Moze powtorzy sukces Focusa I, ktory jako jedyny zdobyl oba te tytuly. Wsrod uzytkownikow zbiera bardzo pochlebne opinie. autos.msn.com/research/vip/reviews.aspx?year=2010&make=Kia&model=Soul&trimid=-1 Link Zgłoś
now_way_out Re: KIA Soul 16.10.09, 23:10 Fajne autko. Podobno trzeba na nie czekać kilka miesięcy. Link Zgłoś
bene.k Re: KIA Soul 18.10.09, 07:55 Bez urazy wizualnie jest to tak brzydkie auto że wolałbym golfa dwójkę Link Zgłoś
kapitan_kloss Re: KIA Soul 18.10.09, 09:17 bene.k napisał: > Bez urazy wizualnie jest to tak brzydkie auto że wolałbym golfa dwójkę Jak dorośniesz kupisz sobie dwójkę :) Link Zgłoś
lapufkasz Re: KIA Soul 18.10.09, 09:39 Bledne zalozenie ze jak tobie sie pooba to kazdemu tez musi . Jak znowu bedziesz facetem to moze przestanie ci sie Soul podobac Link Zgłoś
glupia_blondynka Re: KIA Soul 18.10.09, 11:11 lapufkasz napisał: > Jak znowu bedziesz facetem to moze przestanie ci sie Soul podobac Wielu uważa się za meżczyzn bo mają rozporki w spodniach, nie noszą już szelek, wąs im się sypie i mają niewiele do powiedzenia,a jak się już odezwą to co post to głupiej. Link Zgłoś
robert888 albo załóżmy fanklup płatków śniadaniowych 18.10.09, 11:51 popytaj po pośredniakach, tam jest target takiego klubu he he:) Link Zgłoś